Xperia T ili Galaxy S2
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
- :: Samsung S5 G900F
Xperia T ili Galaxy S2
Dragi prijatelji,ipak je neminovno da zamenim svoju Nokiu 808 i idem u korak sa svetom,a ne da i dalje koristim 'mrtav' operativni sistem.Dakle izbor sam sveo na provereni S2 koji mozda jeste malo zastareo ali i dalje veoma trazen model ili Xperia T.Upoznat sam sa specifikacijama oba ali me zanima da li je Xperia T u praksi zaista bolja i sto je bitno da li je i njen HD ekran bolji jer mnogi se zale na isprane boje(iako ce mnogi reci da su prirodnije u poredjenju sa AMOLED displejom) i losije uglove vidljivosti kod Sony modela?
EDIT:
Zaboravih reci prvenstveno za sta mi
treba:dakle dobra kamera,dobar displej,brz
surf preko 3G ili wi-fi(surfovanje na 808 je
daleko od ugodnog prvenstveno zbog symbian
operativnog sistema i rezolucije od samo
360*640 piksela),mislim da bi dvojezgarni
procesori na S2 i Xperia T daleko brze
ucitavali stranice na netu,i dosta pricam preko
skajpa.Ono sto sam primetio kod svake Nokije
koju sam koristio(E72,E5,N8,808) a to je
da se cesto desava nakon pola sata price
preko skajpa da zablokira i da ne mogu
razgovor prekinuti iako sam sagovornika
izgubio.To bi bilo otprilike najosnovnije sto mi
treba...
EDIT:
Zaboravih reci prvenstveno za sta mi
treba:dakle dobra kamera,dobar displej,brz
surf preko 3G ili wi-fi(surfovanje na 808 je
daleko od ugodnog prvenstveno zbog symbian
operativnog sistema i rezolucije od samo
360*640 piksela),mislim da bi dvojezgarni
procesori na S2 i Xperia T daleko brze
ucitavali stranice na netu,i dosta pricam preko
skajpa.Ono sto sam primetio kod svake Nokije
koju sam koristio(E72,E5,N8,808) a to je
da se cesto desava nakon pola sata price
preko skajpa da zablokira i da ne mogu
razgovor prekinuti iako sam sagovornika
izgubio.To bi bilo otprilike najosnovnije sto mi
treba...
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Re: Xperia T ili Galaxy S2
Ja bih isao na XT, noviji je uredjaj, ima brzi procesor, HD ekran (mada amoled kod S2 je stvarno perverzija od ekrana), i trebalo bi da dobije KLP, sto S2 sigurno nece, ali zato S2 ima ogromnu podrsku developera, i dobice dosta kuvanih romova, to je sigurno. Ne znam kakve slike pravi XT, ali znam da S2 zato pravi odlicne. To je to od mene, nadam se da sam makar malo olaksao 

Na papiru je bolji XT, svakako prelistaj temu o njemu, klikni.
Btw, ja koristim 5800xm (koja je krš krševa u odnosu na tvoju 808) i Skajpujem bez problema koje si naveo
.
Btw, ja koristim 5800xm (koja je krš krševa u odnosu na tvoju 808) i Skajpujem bez problema koje si naveo

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ja takodje skajpujem bez problema na Samsung Galaxy 5 koji ima jednojezgrani procesor od samo 600mhz i prastaru adreno 200 grafiku.
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
hvala vam na odgovorima
vidim da preporucujete ipak Xperiu T koji je i bio Sony-jev najjaci model dok nisu izbacili Xperiu Z i po oglasu sam video da mu je cena dosta pala,vec nov moze za 260e da se nadje.S2 i dalje stoji na 240e.Mozda bi mi mnogi preporucili LG P880 kome je sad bas pala cena.Igrice ne igram ali mislim da se ne bih zadovoljio takvom kamerom koja je na LG narocito posle 808.Najvise mi smeta ekran sa rezolucijom od 360*640 piksela koja je kao i na 5800 s tim sto je AMOLED.Uslikao sam par slika prebacio kod druga na S3 i uporedjivao ekrane.Pa to je nebo i zemlja.Mogli su bar kao na S2 staviti rezoluciju 480*800 ali kontam da vise nisu hteli da se bakcu sa symbianom i da prave aplikacije za tu rezoluciju.S3 mi je zaista u svemu najbolji znaci ekran,performanse,kamera,muzicki plejer,baterija ali i dalje drzi cenu...

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Vidi da pokusas da nadjes Htc One S ali sa oznakom z520, stvarno ekstra telefon, kome ne smeta sto nema prostora za memorijsku. Ima ga nov za oko 260e, a ima ga dosta i u oglasima 
A imaj na umu da se S2 vise ne proizvodi, tako da ih gotovo vise nema novih.
Zbog toga ti preporucujem Xperiu T, neces sigurno pogresiti.

A imaj na umu da se S2 vise ne proizvodi, tako da ih gotovo vise nema novih.
Zbog toga ti preporucujem Xperiu T, neces sigurno pogresiti.
Има само кад нас да се купи тона нових С2кее
Сони ми је бољи на папиру од С2 али нисам имао прилике да пробам како ради тако да не могу да будем објективан.
С3 нов је 310е, ако имаш толико, купуј не размишљај.

Сони ми је бољи на папиру од С2 али нисам имао прилике да пробам како ради тако да не могу да будем објективан.
С3 нов је 310е, ако имаш толико, купуј не размишљај.

Слобода или смрт
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
I ja mislim da sa Xperia T ne bih pogresio ali sto kaze bestboy ako je nov S3 310 vredi li dodati jos nekih 50e?Da li je S3 zaista dosta bolji ili je u pitanju par sekundi sto ce brze ucitati neku igricu ili stranicu na netu?I znate sta mi jos nije jasno kod androida,sto bez obzira sto se u menadzeru aplikacija ugase,stalno se aktiviraju ponovo kad opet udjem u menadzer aplikacija i zato se izmedju ostalog i trosi toliko baterija sto pitaj boga sta radi u pozadini.Ovde na symbianu samo zadrzim MENI i ugasim sve.
bestboy, gde je S3 310€ nov
?
vojvodjanin81, a zašto ne Nexus4?

vojvodjanin81, a zašto ne Nexus4?
Po meni S2 je u svemu bolji,ekran odlican,kamera takodje,full hd video,imao sam pa znam kakav je S2.
S3 je nov po oglasima maximum 300 eura sto je o.k cena,jer sada ima S4 i za 470 eura.S3 je dobar,imao ga takodje i mislim da je S3 bolji od LG Nexus 4 modela.Ako imas 300 eura kupi nov S3 i miran si godinama.
S3 je nov po oglasima maximum 300 eura sto je o.k cena,jer sada ima S4 i za 470 eura.S3 je dobar,imao ga takodje i mislim da je S3 bolji od LG Nexus 4 modela.Ako imas 300 eura kupi nov S3 i miran si godinama.
dule88, realno, nema šta
.
Ako ti nije teško šibni link gde je S3 300€ i objasni kako je bolji od N4?

Ako ti nije teško šibni link gde je S3 300€ i objasni kako je bolji od N4?
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ako imas 300e uzmi Nexus 4, kakav bre S3 pa on ni vodu ne moze da mu donese. Brzi procesor,vise rama, ma da ne nabrajam. Jedino sto po meni S3 ima bolje su kamera (meni sasvim nebitno) i ekran, ali to je vec subjektivno.
vojvodjanin81
Тако функционише Андроид немој да се оптерећујеш, што се брзине тиче ту су негде, без директног поређења не можеш да добијеш тачан одговор.
Комплетнији је С3, вреди додати 50е. Имаш пп где има да се купи за тај новац.
Тако функционише Андроид немој да се оптерећујеш, што се брзине тиче ту су негде, без директног поређења не можеш да добијеш тачан одговор.
Комплетнији је С3, вреди додати 50е. Имаш пп где има да се купи за тај новац.
Слобода или смрт
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
hvala vam puno ljudi na savetima.Definitivno je najgora losa kupovina u fazonu ajde da kupim sto pre i posle se pokajes
Tako da kontam da je uvek bolje dodati i malo vise para i biti miran 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Xperia T ili Galaxy S2
Slazem se da je bolje dodati jos par desetina evrica i kupiti neki noviji model koji ima sense da dobije update. Jeste dobar s2, ali cisto sumnjam da ce dobiti jos neko osvezenje jer im nije u interesu
Note IV N9100 dual
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
citao sam komentare za S2 i video da ljudi koji su uradili apdejt na JB da im znatno baterija krace traje?Zato su u drugoj temi preporucili S2+ jer kako kazu baterija duze drzi i bolje radi sa JB.Ista prica je vazila za LG P880 kome isto sa JB baterija krace traje i recimo nocu skida i do 20 posto baterije na ICS je recimo 1-2 posto...
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Xperia T ili Galaxy S2
Jeste tacno da sam oficijalnim JB baterija manje drzi, ali ko nije lenj i ne boji se, a nema se cega bojati, lepo root-uje telefon i ubaci npr Biftor rom koji zna i 5h da izdrzi sa upaljenim ekranom, a za to je dokaz moj tel i SS koje sam okacio u temi o s2
Note IV N9100 dual
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Podržavam predlog da se doda još malo novca i kupi S3. Nexus 4 bi bio takođe dobro rešenje, ali taj model se nije proslavio sa kvalitetom kamere, tako da korisnik koji prelazi sa PV808 manje će osetiti razliku u kvalitetu kamere sa S3 nego sa N4.
S2 je dobar model, proveren, a S3 je još bolji, tako da ako neki evro više nije problem, moj predlog ide za S3.
S2 je dobar model, proveren, a S3 je još bolji, tako da ako neki evro više nije problem, moj predlog ide za S3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
toda81:nazalost ne znam da root-ujem a koliko mi je poznato garancija se gubi tim putem?
znemanja:slazem se sa tobom i odlucio sam se ipak za S3,narocito sto nameravam neko vreme da ne menjam telefon a za S2 je sada kasno jer ipak je rec o modelu iz 2011.
znemanja:slazem se sa tobom i odlucio sam se ipak za S3,narocito sto nameravam neko vreme da ne menjam telefon a za S2 je sada kasno jer ipak je rec o modelu iz 2011.