Samsung Ativ S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Samsung Ativ S

Post od janka_88 »

Veoma interesantna reklama za čitavu Ativ seriju iz Samsnga... 8)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C9ZJf_CUTA

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moram da kazem da je lepo uradjeno, i to je ono sto me uopste i odusevljava kod Win8, iako mislim da su uredjaji malo preskupi. Ativ je lider u skupoci... :x :x
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

trenutno negativno iznenadjen,ocekivao sam da 920 bude najskuplja...a ovaj ativ sam prizeljkivao za sebe...
mada me tesi da je Omnia 7 kostala boga oca,pa sam je nekako nabavio za 200e :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Ativ S

Post od toda81 »

Odusevio sam se kada sam video ove klipove. Ovo bas vredi imati ;)
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Najavljen za iza Nove godine. Zanimljivo.
Ali ipak zbog servisa, bice daleko inferiorniji u odnosu na Nokiu, prema tome... otpada kao izbor.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, cenim da odugovlače jer hoće prvo da vide kako će proći ostali sa wp, možda grešim ali ne vidim razlog zašto ne izbacuju ovaj model pre NG kada se kupuju pokloni.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo da malo oživim temu o ovom telefonu :)

Imao sam prilike da se poigram sa njim i da pokupim neke utiske, pa da iznesem:

pre svega, zaistami je neverovatno koliko taj poklopac baterije podseća na grubo brušeni aluminijum, sve dok se ne uhvati u ruku, ili pak skine sa telefona, onda se jasno vidi da je plastika. Iako telefon ima hromirani okvir kao i njegova Android braća, izgleda nekako bolje sklopljen, i jednostavno deluje kompaktnije i pouzdanije. Nema onaj sjaj jeftine plastike koji na S3 i na Note 2 stvar onaj providni sloj. Spreda je tamnije sive boje, nešto nalik sivoj varijanti Note 2, ali se meni lično čini da je metalik efekat boje izraženiji kod Ativ S modela. Lepo leži u ruci, veliki je i udoban za rad jednom rukom, a da pritom nije preglomazan. Po dizajnu mi je negde između S2 i S3, rekao bih. Sviđa mi se što nije toliko zaobljen kao S3.

Tasteri su dobri, ne škripe i nemaju prazan hod. Ekran je odličan i mislim da je SAMOLED vrlo efektan u kombinaciji sa WP8 interfejsom, jer jake boje na live tiles baš dođu do izražaja. Odziv je odličan, mesta ima dovoljno da sve stane....probao sam da otvorim desktop verrzije sajtova kao što su Blic, B92, GSM arena..... u principu je sve dosta dobro vidljivo i ja uspevam da čitam bez zumiranja. Zoom, scroll i panning rade lepo i tečno, bez problema.

Što se samog WP8 tiče, za mene je njegova jednostavnost izuzetno prijatno iskustvo, i začudio bi se čovek koliko personalizacije može da se izvede samo sa live tiles i koliko korisnih informacija se tu nađe. Komad koji sam ja probao imao je i srpski u sebi, i sviđa mi se kako oni jednostavno belo-na-crnom meniji izgledaju na srpskom. Ustvari, koji god jezik da se izabere, sve je jasno i čitljivo. Možda se neko ne slaže, ali meni su one jednostavne tranzicione animacije između menija super. Deluju baš šmekerski :D

Kamera je po meni ista kao na S3 i pravi jednako dobre fotke. Ne znam šta bih rekao još, ovo mi nije najbitnija funkcija.

Aplikacije koje sam probao su radile fluidno i sviđa mi se što su meniji jednostavni i intuitivni, bez preerivanja i vizualnog prenatrpavanja. Koliko god sam očekivao užas od bilo čega što nosi IE oznaku, browser je ustvari super i otprilike jedina zamerka mi je što address bar ne može da se skloni sa ekrana.

Bacio sam oko na par hd video klipova preko Pro Tube aplikacije, i mogu reći a izgledaju sasvim pristojno. Zvučnik mi se učinio nešto tiši, mada nisam siguran da li je do njega ili do jako bučnog okruženja, bio je na nekih 50%, a nisam hteo da ga silujem u javnosti. :roll:

Mape rade pristojno, koliko sam uspeo da pogledam za kratko vreme. Izbor zemalaja za download je odličan, ali nije bilo prilike da se više poigram sa njima.

Sve u svemu, lep uređaj poprilične upotrebljivosti, sa vizualnim pečatom daleko boljim od Samsung android uređaja, po meni.

Ko se ne gadi na WP (a ne vidim što bi), vredi probati. Ne znam kakva je cena u Srbiji, ali u Beču je značajno jeftiniji nego Lumia 920, Trenutno čak i jeftiniji od HTC8x

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pala cena ATIV S u Rusiji, ocekuje se dalji pad cena po celom svetu. Izgleda da Samsung dize polako ruke od WP8 platforme, a kako ni HTC ne pokazuje nesto previse entuzijazma prema istoj, Nokia ostaje prakticno kao jedini proizvodjac. Bar dok Huawei ne udje.
Sta reci osim TUGA???

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da li je moguće da će WP8 proći kao WP7? :(

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

Ja sam u mtsu testirao htc 8s, pored njega je stajao mnogo mocniji uredjaj sa androidom i sta da kazem wp platforma deluje bas sveze i modernije, da mi nije uleteo N9 sigurno bih pazario neki wp.
Komsa skoro pazario xperiu s, prodavac mu se zalio kako niko ne kupuje win, telefone. Ne moze ukupno 7-8 wp telefona na trzistu protiv 200-300 androida

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Realno WP-u treba nekoliko god. da stigne sa app gde su sada iOS i android, a gde će tek za tih nekoliko god biti ova dva sistema? Sigurno neće uzeti pauzu i čekati WP.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Microsoft da jako zeli pokopao bi i Android i iOS za 2 meseca, ali ne zeli. Samo treba da urade isto sto i Google, da daju OS za dz, pa da se snize cene uredjaja drasticno, tipa 50% sadasnjih, i vise niko nece qpiti Android ili iOS. Nego, citam, nesto se vec za kraj leta, pocetak jeseni najavljuje Windows 9 i WP9. Koliko ima istine u tome videcemo.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, m$ da da OS za dž? To se neće desiti, nikad a ni tad.
Poslednja izmena od Baraba u Sub, 16. Mar 2013. 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.

nmilosev
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Mar 2013. 19:16
:: RM-821 L920 FW1326

Post od nmilosev »

Da li zna iko gde ovaj telefon moze da se kupi kod nas? :smutny:

Hvala unapred svima

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pazario dva komada, ženi i bratu.....mnogo gotivan uređaj, lepo radi, sama platforma je jako zanimljiva, kao što sam već i govorio, a u međuvremenu se vala i nakupilo aplikacija. Evo žena potražila malo po marketu i našla sve što je i na androidu koristila.

neogeo
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Feb 2006. 10:15
:: Huawei P30

Post od neogeo »

Telefon je u svakom pogledu extra odrađen.
Pad cena Ativ S-a je prouzrokovan ne znam ni sam čime ali Samsung neće napustiti WP platformu ako na to mislite a kamo li HTC (pre neki dan je izašao apdejt kompletnih WP Samsung sistemskih aplikacija).
Imam ga 2-3 nedelje i sve je super na njemu a počev od extra baterije od 2300mA, pa HD SAmoled ekran, pa ...
E sada, što se aplikacija tiče ja nađoh sve što mi inače treba tj. koristim stvarno a ne računajući gomilu koju ljudi samo trpaju na Android a ne koriste ni malo ili uopšte ;) (imao sam Android i trpao sam redom i što mi treba i što mi ne treba...).
Ako nekoga nešto zanima u vezi Ativa neka pita ovde na temi.

pozz
Iacta Alea Est

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 04:26
:: Lumia 920

Post od sunecar »

Evo,Ja se dvoumim dali opet da pazarim neki Android koji mi je realno dosadio ili da idem na nesto novo za mene kao sto je WP8.Interesujeme koliko ima nasih aplikacija za Ativ i recimo koje ti imas instalirane ?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo, posle nekog vremena da sumiram utiske, pošto sam pažljivo pratio kako telefon funkcioniše, ali i koliko je supruga zadovoljna istim.

Prvo, baterija izgura dva dana osrednje upotrebe. To bi otprilike bilo par poziva, nešto sms poruka, jedan ili dva skajp video poziva od po desetak minuta, dosta zujanja po netu, sat ili dva slušanja muzike i nešto malo fejsbuk četovanja. Po meni solidan rezultat i za to je svakako zadužena baterija od 2300mah.

OS je fluidan, do sada sam video dva sitna kočenja dok razmišlja šta da uradi, ali ništa što se i kod mene, bilo na note 2 bilo na jabuci 4, ne dešava. Čak ću se usuditi da kažem da se za to vreme moji telefoni nisu baš proslavili, najviše sa fejsbuk aplikacijom...ona očigledno koči i brlja na svim platformama.

Meni definitivni plus je totalna uvezanost društvenih mreža u sam OS, pre svega činjenica da fejsbuk četovi stižu u okviru aplikacije poruke, i svi su jednom threadu. Međutim, tu ima nekih problema, jer iz nekog razloga poruke od određenih ljudi uopšte ne stižu. Ovo nije do samog WP8, već izgleda do nekih setovanja fb accounta, pošto sama funkcija na telefonu radi odlično, osim za neke određenw osobe.

Moram da pohvalim pre svega debljinu uređaja, odnosno nedostatak iste. Telefon je tanak i vrlo udoban za držanje čak i na dugr staze. Izrada je kvalitetna, jeste sve plastika ali ništa ne škripi niti krcka. Usudio bih se reći da je osećaj koji pruža kad se drži u ruci bolji nego sa Note 2.

Mali minus: jačina zvuka je skroz povezana između plejera, zvona i zvuka prilikom gledanja videa. Ili mi nismo našlji settings za to. Jednostavno kako se pojačava ton zvona, tako će i muzika biti glasnija na slušalicama. Nadam se da će neki update ovo regulisati.

Da napomenem: ovde u Beču se ovaj telefon uglavnom kreće od 350 do 450e u refularnim radnjama sa 2 godine garancije, tako da za 250, koliko je plaćen, naravno sa svim papirima i 2 godine garancije, mislim da je bio više nego dobra kupovina.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, to setovanje zvuka je jedan od prioriteta koje ce MS u sledecem update-u da ispravi (barem tako kazu). Sto se FB tice, ono sto se posalje kao Chat poruka stize uvek u messages na telefonu, ali sto se posalje kao message preko FB nece nikada stici na uredjaj, barem ne u ovaj njegov FB messenger deo. Takodje, ako ti je komp na FB, i dopisujes se sa nekim, te poruke nece stici na telefon!

Odgovori