Iphone 5 vs Blackberry Z10.Koji je zaista bolji?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Iphone 5 vs Blackberry Z10.Koji je zaista bolji?

Post od dule88 »

Mislim da je poredjenje ova dva modela potrebno,mada po meni pobedu odnosi BB Z10,mislim da je kompletniji aparat,sa boljim operativnim sistemom,vecim ekranom,vecom brzinom u radu...Imao sam prilike da se igram sa oba modela i BB Z10 mi je i lepsi i odaje utisak kvalitetnije odradjenog telefona.Jednostavno mi nije logicno da je sada iPhone 5 skuplji od BB Z10.Pisite vasa realna misljenja.Rado bih kupio BB Z10 samo da imam 400 eura ali pasce mu malo cena u skorije vreme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Iphone 5 vs Blackberry Z10.Koji je zaista bolji?

Post od miodrage »

dule88, neke stvari koje pises su ti na mestu, ali neke bas i nisu. Licno, BB cak i ne uzimam u razmatranje zbog sirotog ekosistema. iOS tu odnosi pobedu glat.
Nesto sam cuo da mogu Android aplikacije sada da se instaliraju na BB, sto je plus, ali ja kao radikalni mrzioc Androida ni to ne mogu da svarim, iako su samo aplikacije u pitanju.
Druga, jos vaznija stvar, oko koje zaista ne znam, da li Z10 zahteva BIS i BES usluge za normalan rad ili ne? Ako da, onda mi je i dalje jednako los kakav je i bio, ako ne, onda je to korak u dobrom pravcu. U svakom slucaju cak i BB smatram boljim od Androida :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

dule88, Ne znam koliko bi ti bila bitna stavka, ali iPhone najbolje cuva cenu i prilicno lako ces ga prodati, dok je moguce da ces se napatiti ako ti se ne svidi da nekome uvalis BB.
BB jeste napravio korake u dobrom pravcu ali ja bih u svako doba uzeo pre iPhone 5. Ja koristim iPad 2 tako da imam dodira sa eko sistenom iOS-a i stvarno, kad se odradi JB dobijes sasvim novi fenomenalni uredjaj. Nema nikakvih bagova, gasenja aplikacija/uredjaja, bitne aplikacije fenomenalno odradjene, nema greske. Kako je na novim BB - ne znam.
Nokia Lumia 1520

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Koliko sam upucen u Z10,nije potrebno aktivirati BIS i BES uslugu,radi telefon normalno :)
To za android aplikacije od tebe cujem prvi put i ako je istina,to je super stvar.
Dobra je cena Z10 modelu,po oglasima je nov 350 era sto je zaista za ono sta nudi super cena.Izasao je i Q10 model sa qwerty tastaturom koji je cak i dosta skuplji od Z10 modela,sto mi nikako nije jasno.
Pratim dosta foruma i svi se slazu da je sa modelom Z10,RIM napravio odlican potez,a sa modelom Q10 jos bolji.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Po meni ovo poređenje i nema nekog smisla. Ne volim iOS, a sa BB sam imao prilike samo na kratko da se sretnem pa nisam najmerodavniji da komentarišem, ali svakako da prilikom kupovine smartfona treba voditi računa o ekosistemu OS-a, a taj ekosistem je poprilično siromašan za BB. U ovom "duelu" iPhone odnosi pobedu, mada kada bih izdvajao 500+ evra za telefon definitivno bi to bio neki android uređaj.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, ne porede se svi uredjaji samo sa roboticima... Kao sto ti verovatno nista ne poredis sa iPhonom....
Inace iPhone5 ima nov vec za cca 350-400€ (R-SIM), ili za 450-500€ (SIMFree).
E sad, dok BB ne bude imao barem aplikacija kao Windows Market nema sta da traze, kad predju nekih 100k aplikacija, gde ce od 50 najpopularnijih imati u svom ekosistemu 45, onda mozemo da pricamo o istom.
Ajde da budemo vrlo posteni prema sebi i jedni drugima i saberemo 2 i 2: danasnji smartfonovi vrede samo koliko njihov OS i ekosistem oko njih. OS pravi proizvodjac, a aplikacije prave ostali. Zasto prave aplikacije? Pa retki entuzijasti naprave zaista dobre aplikacije cisto da se prikazu svetu, ili da zaista naprave nesto sto valja, dok ozbiljni igraci aplikacije prave za novce. Ako se nesto pravi za novac, jasno da ih zanima profit. Hteo neko to da prizna ili ne, iako je u svetu trenutno gotovo 70% Androida u svetu "pametnih" telefona, najveca zarada stize od iOS-a, odnosno aplikacija pisanih za Apple-ov ekosistem. Razlog - Android aplikacije se vrlo brzo crackuju i mali broj ih kupuje legalno, dok u iOS svetu mnogo vise ljudi kupuje aplikacije, velika vecina u svetu kupovinu aplikacija za svoje uredjaje smatra normalnom, dok im je skidanje piratskog softvera u najblazu ruku receno nemoralno. Korisnici Android uredjaja se nekako smatraju "freegunima" - ljudi koji koriste sve sto je dz (ja za to nikoga ne krivim). Sto se ljudi koji koriste iOS tice, smatra se da je <8% svih iOS uredjaja jailbreakovano, a jedva 50% tih ih koristi za skidanje piratizovanog softvera. U nasoj sredini ovi procenti su naravno daleko drugaciji, ali to je do drugacijih okolnosti nego u ostatku sveta.
WP8 je zahvaljujuci zastiti koju je uveo Microsoft, na dobrom putu da ostvari pristojan profit, dok bi BB to takodje mogao, samo mu za pocetak fale aplikacije.

E samo iz tog razloga mislim da u ovom slucaju iPhone odnosi "flawless victory", a inace ono sto je dule napisao sve stoji u korist BB-a
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori