MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
potraga
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Nov 2010. 17:41

Re: MT:S novosti

Post od potraga »

Nama to bas mnogo veze sa pretplatom, vise ima veze kako operateri tretiraju korisnike kod nas, a kako u drugim zemljama.
Ja pouzdano znam, da Svedski telenor za pretplatu od 15€ mesecno, pri produzenju ugovora na dve godine daje kakve hoces telefone. Moj brat je pre dve godine uzeo S2, a pre par meseci S4.
Ja istu tu visinu pretplate placam ovde mts-u i nikad necu dobiti te telefone! Ne samo ja nego veliki broj korisnika.

Jer oni tamo cene svakog korisnika, i bitno im je da ostane kod njih taman i njegovi dvogodisnji racuni kostali koliko i taj telefon sto mu daju, nego da on ode kod drugog operatera.
Dok ovi Srpski operateri, hoce da zarade na pretplati, pa na telefonu, pa na nekom aktiviranju 3G.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

potraga, uzmi u obzir da je tamo trziste mnogo vece i da njihov operater kad uvozi npr s4 uveze min. 2 puta vecu kolicinu od naseg mts-a,samim tim ima bolju ulaznu cenu i moze povoljnije da ga ponudi svom korisniku.
D500&E71

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: MT:S novosti

Post od toda81 »

loki, mislim da ni to sto si sada rekao ne moze da optlravda nase operatere koji se trude da na svaki nacin ljudima oderu kozu ukoliko kupuju telefon preko njih. Evo moj licni primer je kada sam pre godinu dana kupovao s2 u telenoru. Dao sam oko 330eura za tel, plus imam ugovor na dve godine za tarifu od 2000din. Hoces da kazes da je to normalno? To je skoro 20e mesecno. Za te pare ce baja u Austriji da dobije 4 telefona jos boljih nego sto je s2. Kod nas su lopuze operateri i od njihovih povoljnosti nema nista osim sto se tel moze kupiti na 6-12 mesecnih rata
Note IV N9100 dual

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Tako jeee!Treba da se organizujemo u sindikat,pa da organizovano ne produzimo ugovore I nek se j... sa njihovim velikim potrosacima.Doleeee!:smile:
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

E pa bas zbog toga sto sva 3 nasa operatera deru kozu sa ledja prilikom kupovine telefona vise klase kod njih poput sgs3 sgs4 i ostalih modela,ja sam se opredelio za 50 posto popusta.Koristim paket mix net L ili cu mozda mix net XL pa ce mi mesecna pretplata sa popustom biti od 950din ili 1600 din zavisno od paketa i mojih potreba.Kad vidim nekorektan odnos operatera prema korisniku dok ima ugovornu obavezu prosto mi se nemili da uzimam tel.Ovako umesto da njima platim 33000 din za sgs3 i da mesecno placam pretplatu 2000din ja sam izabrao opciju da njima nedam 33000 din i da umesto 2000din placam 1000din pa nek razmisle malo bolje dali ce da tel budu povoljniji ili ceim stajati u magacinu i gubiti vrednost.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja jedva cekam da mi istekne ugovor u telenoru i da pred kraj ugovorne obaveze probam da mi daju 50% popusta jer sam video da je to mnogima poslo za rukom. Voleo bih da mogu da predjem u mts, ali na zalost nemam signal za njihovu mrezu u mestu gde obitavam ;)
Note IV N9100 dual

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Re: Одг: MT:S novosti

Post od Nenad-77 »

toda81 napisao:Ja jedva cekam da mi istekne ugovor u telenoru i da pred kraj ugovorne obaveze probam da mi daju 50% popusta jer sam video da je to mnogima poslo za rukom. Voleo bih da mogu da predjem u mts, ali na zalost nemam signal za njihovu mrezu u mestu gde obitavam ;)
Ako budes cekao da ti telenor nesto ponude to ce biti smesno sa njihove strane.Ponudice ti bednih 30min bez prava na kupovne tel to je ako mislis da se dogovoris na lep nacin.Ako podneses zahtev za prelazak u drugu mrezu a pre toga ih nisi kontaktira pozvacete i ponuditi 25posto popusta na mesecnu pretplatu uz ugovornu obavezu na 1 god ili 50 posto popusta na mesecnu pretplatu na 2god,bez prava na kupovinu tel dok imas popust.Steta sto nemas signal mts jer kod mts za iste pare dobijas tako reci duplo.Bio sam kod telenora 7god sa prosecnim racunima po 3000 din i sve uredno placao i cak sta vise uvek sam bio u pretplati po pet mesecnih racuna da se nebi cimao do banke svakog meseca i za to svo vreme dok sam bio pod ugovornom obavezom na korisnika nisu pono obracali poznju jednostavno ih nije briga za vas jer ste pod ugovornom obavezom.E bas zbog toga sam u inat presao u mts i zadovoljan sam jer koristim i njih postpejd od 2005g.Za iste pate dobijam tako reci duplo.Uporedi paket kod telenora prenesi i surfuj 1000 i kod mts mix net L ili telenor prenesi i surfuj 2000 i mts mix net XL pa ceti sve biti jasno ko dan.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Nenad-77, nisi u potpunosti u pravu. Ponuda će zavisiti od kategorije u kojoj te Telenor drži.

To mogu da potvrdim na ličnom primeru - na zahtev za prenos broja reagovali su za manje od 24 sata "specijalnom promocijom" "samo za mene" i ponudili 50% na keca (pisao sam o tome u temi MNP).

Čak su mi već sutra poslali ugovor po kuriru, da se slučajno ne predomislim!

A za poređenje paketa mt:s i telenor se slažem 100%!
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

m@c|-|oR napisao:Nenad-77, nisi u potpunosti u pravu. Ponuda će zavisiti od kategorije u kojoj te Telenor drži.

To mogu da potvrdim na ličnom primeru - na zahtev za prenos broja reagovali su za manje od 24 sata "specijalnom promocijom" "samo za mene" i ponudili 50% na keca (pisao sam o tome u temi MNP).

Čak su mi već sutra poslali ugovor po kuriru, da se slučajno ne predomislim!

A za poređenje paketa mt:s i telenor se slažem 100%!
Meni su nudili isto 50 posto popusta na 1 ili 2god ali nisam vise hteo nikakvu saradnju sa njima jer za mene su postali nepovoljni pa sam zato preneo broj u mts.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nenad-77, bas tako, suprugi i meni su tako vec dva puta ponudili tih 30-ak min u mrezi ako se odlucimo da produzimo uvovornu obavezu sa njima i mi smo pristali jer svakako na zalost nemamo mogucnost izbora operatera. Bilo bi dobro da bar hoce da daju neki popust na telefone, ali od tiga nema nista sigurno. Bilo bi fantasticno da imam mts mrezu kod mene, ali na zalost to se nikad nece dovoditi da postave repetitor za jedno selo gde je 80% stanovnika u inostranstvu. Iz tog sela svi idu na privremeni rad u inostranstvo, a ja sam jedini koji je dosao na privremeni rad u to selo :)
Note IV N9100 dual

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

bas smesno od njih ponudili samo bednih 30 min kao da su njihovi 30 min zlatni.da su mi ponudili sgs3 za 20000 din uz pis 1000 neboh iz principa ostao u telenoru.ovako mts mi odgovara zbog pokrivenosti 3g signala gde radim a vip nije los samo nema 3g signal u barosevcu kod lazarevca.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Steta sto se nasi provajderi ne trude da privuku ljude nekim extra povoljnostima kao sto se to radi u zemljama koje su daleko ispred nas u svakom pogledu
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

toda81, ma nije loše biti uča u nekom selu, suva pršuta, dobra ljuta a pečalbari u zaradu a domaćice sa dečicom same kući i tebi lose :P .

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Deksi, ma ne zalim se, nego od sprtiste postadoh krofna za ovih 5 god koliko sam ovde :)
Note IV N9100 dual

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

toda81 napisao:loki, mislim da ni to sto si sada rekao ne moze da optlravda nase operatere koji se trude da na svaki nacin ljudima oderu kozu ukoliko kupuju telefon preko njih. Evo moj licni primer je kada sam pre godinu dana kupovao s2 u telenoru. Dao sam oko 330eura za tel, plus imam ugovor na dve godine za tarifu od 2000din. Hoces da kazes da je to normalno? To je skoro 20e mesecno. Za te pare ce baja u Austriji da dobije 4 telefona jos boljih nego sto je s2. Kod nas su lopuze operateri i od njihovih povoljnosti nema nista osim sto se tel moze kupiti na 6-12 mesecnih rata
Gledam sad ponudu u Nemackoj,s4 uz tarifu od 60e kosta 80e,kod nas se s4 uz tarifu visu od 5000 rsd daje za 1 din.....
https://shop.vodafone.de/Shop/picknmix/ ... tid=160616

evo i u UK je s4 uz tarifu od 42 gbp(oko 50e) mesecno 1 gbp
http://www.vodafone.co.uk/samsung/pay-m ... /index.htm

Cene su otpilike kao kod nas,e sad sto je nas standard 10 puta gori od njihovog to nije problem operatera,proizvodjaca automobila itd.
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

loki13, upravo to sam i ja pisao u nekoliko navrata, slicne su cene kod operatora u svetu i kod nas u respektivne pakete, ali sto je nama standard srozan nije krivica operatora.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Nenad-77 »

Cene usluga u okolnim zemljama su su slicne kao kod kod nas,jedina razlika je sto je nas standard 5 puta nizi od razvijenih zemalja.Steta sto kod mts nema paket malo manji od mega net tipa 1500min 10000sms i 20GB za. 3000din pa na to 50posto popusta to bi bilo idealno.Ali opet sam zadovoljan uslugama mts kad uzmem u obzir popust od 50 posto.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

To je ocigledan dokaz za cene tel kod operatera
Note IV N9100 dual

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Nenad-77, imas Mix Net XL i Mix Net XXL.Nije bas to,ali nije ni to lose. :)

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

toda81 napisao:To je ocigledan dokaz za cene tel kod operatera
Ne razumem sta si hteo da kazes?
Ako treba operateri da prilagode ponudu aparata nasem standardu, onda bi S4 u Vietnamu kostao 1 cent uz paket od 1 dollara mesecno!
D500&E71

Odgovori