Yettel novosti
Re: Telenor novosti
Da li se neko seca (pisano je negde ovde na forumu ali sad ne mogu da nadjem gde), koliko je minuta vise potrebno kada se sa paketa gde je obracunski interval bio u sekundama predje na paket gde je obracun u minutima?
Mislim da je bilo 1/3...
Znaci ako npr. pre trosim 300min (1s), kad predjem na (60+60s) treba mi 400min. Znam da je to otprilike, prosek, nemislim da je 100% tacno.
P.S. Interesuje me za telenor pakete pa je zato u ovoj temi, ali ako treba negde drugo neka admin prebaci.
Mislim da je bilo 1/3...
Znaci ako npr. pre trosim 300min (1s), kad predjem na (60+60s) treba mi 400min. Znam da je to otprilike, prosek, nemislim da je 100% tacno.
P.S. Interesuje me za telenor pakete pa je zato u ovoj temi, ali ako treba negde drugo neka admin prebaci.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
potraga, ja bih rekao da to zavisi od tvojih navika, pre svega.
Znam ljude koji su se izveštili da im razgovori traju xx:54 ili yy:55 minuta, te je kod njih gubitak pri prelasku sa jednog na drugi obračunski interval zanemarljiv.
Ima i onih koji zbrzaju razgovore u 10-15 sekundi, pa je za njih gubitak mnogo veći (preko 60%)
Drugi, opet, ne vode računa o tome, pa je razlika bliža onome što si napisao.
Koliko znam, nijedan operater danas nema u ponudi pakete sa obračunom na sekundu, već svi prodaju 60+60.
Znam ljude koji su se izveštili da im razgovori traju xx:54 ili yy:55 minuta, te je kod njih gubitak pri prelasku sa jednog na drugi obračunski interval zanemarljiv.
Ima i onih koji zbrzaju razgovore u 10-15 sekundi, pa je za njih gubitak mnogo veći (preko 60%)
Drugi, opet, ne vode računa o tome, pa je razlika bliža onome što si napisao.
Koliko znam, nijedan operater danas nema u ponudi pakete sa obračunom na sekundu, već svi prodaju 60+60.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Dosta dugo sam na postpaid-u pa i ne znam kakve su mi navike
zovem kad mi se zove i ne razmisljam koliko mi dugo traju razgovori...
A na racunu tj. specifikaciji mi pise samo ukupan saobracaj i koliko je bilo poziva, tako da i ne znam u proseku kolko mi traju razgovori. Znam da moze da se u listingu vidi, ali me iskreno mrzi da vadim listinge prethodnih par meseci pa onda +- minute...
Ljudi u mojoj okolini i ja (znam ih bar 20) imamo pakete gde je obracunski interval 1s, to su stari biznis paketi, a kako nismo uzimali telefone preko operatera nismo imali potrebu da menjamo pakete pa nam je ostaon i taj obracunski interval

A na racunu tj. specifikaciji mi pise samo ukupan saobracaj i koliko je bilo poziva, tako da i ne znam u proseku kolko mi traju razgovori. Znam da moze da se u listingu vidi, ali me iskreno mrzi da vadim listinge prethodnih par meseci pa onda +- minute...
Ljudi u mojoj okolini i ja (znam ih bar 20) imamo pakete gde je obracunski interval 1s, to su stari biznis paketi, a kako nismo uzimali telefone preko operatera nismo imali potrebu da menjamo pakete pa nam je ostaon i taj obracunski interval
- m@c|-|oR
- Expert
potraga, onda si ti u onoj poslednjoj grupi koju sam opisao
I ja sam nekad imao slični paket (ali kod Telenora/Mobtela), ali sam vremenom prešao na ove "savremene", "moderne"

I ja sam nekad imao slični paket (ali kod Telenora/Mobtela), ali sam vremenom prešao na ove "savremene", "moderne"

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
potraga, na novijim uredjajima, postoji mogucnost da se instaliraju razne aplikacije, i ja se secam ejdne takve na iPhonu sto me je obavestavala vibracijom u X:50 min, jer sam aj tako namestio, a moze da se stavi u bilo koje vreme trajanja razgovora da te obavesti da je tekuci minut pri kraju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- m@c|-|oR
- Expert
miodrage, to je Symbian imao mnogo pre iKoječega
.

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
PITANJE !?
Moliio bih ako neko zna da mi kaze koji su telefoni na Telenoru otkljucani???
recimo da li su s3 mini ili s4 mini? bilo koji drugi?
Hvala puno!
Moliio bih ako neko zna da mi kaze koji su telefoni na Telenoru otkljucani???
recimo da li su s3 mini ili s4 mini? bilo koji drugi?
Hvala puno!
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Telenor novosti
Imao sam tri telefona iz telenora i svi su bili zakljucani, a cuo sam od nekog ovde na forumu da je njegov tel bio otkljucan pa mi je to bilo veoma neobicno. Mozda su napravili gresku i zaboravili su da ga zakljucaju 

Note IV N9100 dual
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Ja sam svojevremeno uzeo e72 kod njih, i bio je orkljucan. Ono što znam je da kad sam ga poručio online zvali su me da mi kažu da ga nemaju na stanju i sa će stići za dan-dva. Stvarno je stigla kolicina i moj je bio sim free... To se generalno nikad ne zna, uglavnom budu zakljucani ali promakne i poneka sim free serija.... Nema pravila
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Cisto sumnjam da im promakne cela serija, pre ce biti da je to po neki pojedinacno telefon, mada nista nije nemoguce
Note IV N9100 dual
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Ista situacija i kod mene ...kad je izasao htc desire hd u Telenor-u...otisao uzeo fon...i kontao sam da je zakljucan...nisam ni probavao...tek prosle godine sam skontao da je otkljucan...dosao u Nemacku i reko ajd probam da stavim sim karticu...kad ono...radi sve normalno
nema tu bas nekog pravila kod njih izgleda....zvanicno jesu zakljucani ali eto naleti se i na po neki model i seriju da su sim free....

Huawei
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Obicno se desi kada ga nemaju na lageru a telefon se poruci on line onda cim stignu oni ih salju kupcima. Takvim telefonima ni kutija nije otvarana.
N79 je bio otkljucan, kupio sam ga u poslovnici, 2330 kupljun on line isto otkljucan, k810, 5228, 6120, bili zakljucani. Znaci pravila nema.
N79 je bio otkljucan, kupio sam ga u poslovnici, 2330 kupljun on line isto otkljucan, k810, 5228, 6120, bili zakljucani. Znaci pravila nema.
- m@c|-|oR
- Expert
Telefone ne zaključava operater, već pri poručivanju od proizvođača traži da budu "SIM-lokovani". Proizvođaču se dešavaju te omaške, posebno ako žure sa isporukama u "out of stock" situacijama, kada se šalje ono što se ima.
Moji slučajevi:
3110 c - zaključan (službeni, otvorena kutija)
6120 c - zaključan (warranty seal netaknut)
c5 - zaključan (službeni, neotvorena kutija)
ZTE Blade III - zaključan (kupljen polovan preko oglasa).
Saglasan sa Deksi, da pravila nema.
Moji slučajevi:
3110 c - zaključan (službeni, otvorena kutija)
6120 c - zaključan (warranty seal netaknut)
c5 - zaključan (službeni, neotvorena kutija)
ZTE Blade III - zaključan (kupljen polovan preko oglasa).
Saglasan sa Deksi, da pravila nema.

Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- bata bogdan
- Banned
Zesca glupost da su u Telenoru sim lock telefoni...pa ovde u Nemackoj...telefon uzet na ugovor...ni jedan jedini fon bilo koje serije ili modela nije zakljucan...sve sim free...ne znam samo sta postizu sa tim?? Zar im nije dovoljno ako vec neko uzme fon kod njih pa onda ga dodatno zajebu jer je fon zakljucan....cista glupost...
Huawei
U Srbiji zakonski nije odredjeno da li operator moze ili ne da zakljuca (kodira) telefon,kao sto je u nekim drzavama EU zabranjeno kodirati telefone.bata bogdan napisao:..ne znam samo sta postizu sa tim?? Zar im nije dovoljno ako vec neko uzme fon kod njih pa onda ga dodatno zajebu jer je fon zakljucan....cista glupost...
A zasto ih kod nas zakljucavaju?
Prosto,zele da uzmu sto vise para od korisnika,izmedju ostalog primoravajuci korisnika da,kada je van zemlje a nije pri drugom aparatu,koristi nekog drugog operatora u roamingu,a svi znamo kakve su tarife i koliku zaradu imaju od toga.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Neka... uskoro ce da uvedu i da je otkljucavanje telefona u servisima krivicno delo. Pokusali su Ameri to da uvedu ali im nije bas bilo uspesno.
- bata bogdan
- Banned
Jel to slucaj samo kod Telenora da su telefoni sim lock...ili i kod Vip-a i Mts-a......ne znam nemam reci...ovde em je povoljnije sve uz ugovor uzeti fon...em jeftinija tarifa uz koju vise dobijas ,a uostalom velika je razlika u samoj mesecnoj zaradi...ovde u De mesecno platiti 30/40e nije nista u odnosu kao kod nas sto deru i koji je standard kod nas...ko sto vec neko napisa...cist i legalan lopovluk...prodaju maglu za velike pare....to je moje misljenje ,jer vidim veliku razliku u operatorima u srbiji gde sam bio korisnik Telenora i ovde u Nemackoj gde isto imam ugovornu obavezu.....
Huawei
- m@c|-|oR
- Expert
Sva tri operatera to rade. I kod sva tri možeš da "naletiš" i na simfree telefon.
Nakon isteka ugovorne obaveze moraju da dostave kod za otključavanje.
Nakon isteka ugovorne obaveze moraju da dostave kod za otključavanje.
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
deksicom napisao:Obicno se desi kada ga nemaju na lageru a telefon se poruci on line onda cim stignu oni ih salju kupcima. Takvim telefonima ni kutija nije otvarana. .
upravo ovo se meni desilo sa mojim e72, poručen online, zvali me, nisu imali taj crni, ali će imati braon za dva dana, ja sam rekao moze, i dobio simfree telefon...