Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Ok je rezultat, ali sad kad si napisao zaboravio sam i ja da uracunam Weather Widget i Hangouts.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
Da li je zaista toliko bolji taj android revolution, da ga vredi flešovati umesto stocka? I da ki je zaista 100% sve tu, kao na stock? Pitam jer ne želim da izgubim s note, s planer i ostale funkcionalnosti olovke.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Evo ga, navukli ste i araphel-a 

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Naravno prvo uradi bekap sadašnjeg sistema , wipe svega + format svega u rekoveriju pre fleša Android Revolution 19.0araphel napisao:Da li je zaista toliko bolji taj android revolution, da ga vredi flešovati umesto stocka? I da ki je zaista 100% sve tu, kao na stock? Pitam jer ne želim da izgubim s note, s planer i ostale funkcionalnosti olovke.
i evo kao što vidiš na slici

16 godina na forumu MOBILNISVET
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Ајд нек ми неко ко је користио revolution и omegu упореди та два. Да ли има неке разлике??
ex ivan87
- zoreli
- Moderator
Omega je nakićena , puna modova i prilično izmenjena u odnosu na stock ROM , nekom radi dobro a meni je zadnja verzija na S3 pravila gomilu problema ... tako da
Android Revolution HD ima 100% indentičan izgled kao stock ROM , koristio sam ga na S3 i sad na Note 2 ... samo pohvale
Na oba ROM-a možeš iz Aroma Instalera da biraš prilikom instalacije šta hoćeš a šta nećeš .

Android Revolution HD ima 100% indentičan izgled kao stock ROM , koristio sam ga na S3 i sad na Note 2 ... samo pohvale

Na oba ROM-a možeš iz Aroma Instalera da biraš prilikom instalacije šta hoćeš a šta nećeš .
Opasan ovaj Baraba 
Daleko od toga da su me navukli, bavio sam se ja ovim stvarima pa su iskočili neki drugi prioriteti u životu
Sad imam nešto vremena, pa da odradim ponešto pre nego što buden siguran želim li da napustim android vode.
Moraću da probam taj revolution, mada ne mogu da verujem da je toliko teško napraviti clean android i samo dodati s pen podršku i aplikacije, i multiwindow. Mada, šta ja znam...ne pravim ROM ove pa ne znam

Daleko od toga da su me navukli, bavio sam se ja ovim stvarima pa su iskočili neki drugi prioriteti u životu

Sad imam nešto vremena, pa da odradim ponešto pre nego što buden siguran želim li da napustim android vode.
Moraću da probam taj revolution, mada ne mogu da verujem da je toliko teško napraviti clean android i samo dodati s pen podršku i aplikacije, i multiwindow. Mada, šta ja znam...ne pravim ROM ove pa ne znam
Kako da odradim unroot i vratim sve na stanje pre rootovanja? Kroz SU sam išao na onu unroot opciju, ali i dalje dobijam info o modifikovanom sistemu, i ostao mi je mod za multiview, ali ništa od aplikacija koje zahtevaju root više ne radi.
Ovo pitam pre svega jer sam skontao da proces rootovanja nije ubacio i custom recovery, pa nisam mogao ni da flašnem revolution koji sam skinuo.
Ili da jednostavno sutra opet roknem root preko odina, pa lepo kroz rom manager spičim cwm, i onda poteram revolution? Hoće li to da upali?
Ovo pitam pre svega jer sam skontao da proces rootovanja nije ubacio i custom recovery, pa nisam mogao ni da flašnem revolution koji sam skinuo.
Ili da jednostavno sutra opet roknem root preko odina, pa lepo kroz rom manager spičim cwm, i onda poteram revolution? Hoće li to da upali?
preko odina mu ubacis stock ne rootovan softver i to je to gubis root.
- zoreli
- Moderator
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Prvo ROOT onda CWM ... oba preko Odina ...
CF-Autoroot Fajl: http://download.chainfire.eu/264/CF-Roo ... tn7100.zip
CWM Recovery: https://hotfile.com/dl/176065007/332cff ... 4.tar.html
ili: CWM Recovery with auto root(Unrar, Flash cwm6-root-n7100.tar via odin):
https://hotfile.com/dl/176073261/b6acfe ... 5.rar.html
E onda u CWM Rekoveriju wipe SVEGA i format SVEGA pa tek onda ROM
CF-Autoroot Fajl: http://download.chainfire.eu/264/CF-Roo ... tn7100.zip
CWM Recovery: https://hotfile.com/dl/176065007/332cff ... 4.tar.html
ili: CWM Recovery with auto root(Unrar, Flash cwm6-root-n7100.tar via odin):
https://hotfile.com/dl/176073261/b6acfe ... 5.rar.html
E onda u CWM Rekoveriju wipe SVEGA i format SVEGA pa tek onda ROM

Sredio sam sve na kraju. Negde je nešto bilo zapelo, ali sad je sve kako treba i guram taj android revolution, pa da vidimo kako će se pokazati.
Nego, nestala mi je vibracija prilikom pritiska ovih dole tastera. Dok kucam, uredno imam vibraciju, ali back i menu tasteri je više nemaju. Kako to da rešim?
Nego, nestala mi je vibracija prilikom pritiska ovih dole tastera. Dok kucam, uredno imam vibraciju, ali back i menu tasteri je više nemaju. Kako to da rešim?
- zoreli
- Moderator
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Kod mene radi , aj sad lupi mu jedan reset nek se slegne za svaki slučaj .
Odradio sve, i sad sve radi ok i stabilno. Pobrljavilo je nešto u restoru, jer za neke aplikacije nisam vraćao samo data, nego i app sa stock ROMa pa se tu pokršilo. Novi restore i reset su rešili sve.
Doduše, moram priznati da ako postoje poboljšanja u brzini i u trajanju baterije, ja ih za ovih 5-6 sati korišćenja ne primećujem. Stabilnost je na nivou, i generalno ne vidim ama baš nikakve tweakove, verovatno su svi ispod haube.
Videćemo posle par dana kako će se sve ponašati.
Doduše, moram priznati da ako postoje poboljšanja u brzini i u trajanju baterije, ja ih za ovih 5-6 sati korišćenja ne primećujem. Stabilnost je na nivou, i generalno ne vidim ama baš nikakve tweakove, verovatno su svi ispod haube.
Videćemo posle par dana kako će se sve ponašati.
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Aj javi onda za par dana, bas me zanima jel vredi sve to raditi, tj. da li ima nekih marginalnih razlika.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
Ono što sada mogu da kažem je da kozmetičkih izmena nisam primetio. Sve izgleda identično. Pohvalna je mogućnost izbacivanja nepotrebnih aplikacija preko Aroma installer-a. Sad kad su malo legle stvari, rekao bih da sistem ipak nešto glatkije radi. Više primećujem fluidnost animacija, mada tu i tamo secne po nešto i dalje, ali ništa bitno.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Definitivno smo na dobrom putu. Inače da javim da sam svakim danom sve više oduševljen Note-om.
Stvarno ostali uređaji djeluju smiješno pokraj ovog i uz to sam se već navikao na veličinu. Najsmješnije mi je što dosta osoba kad vidi reakcija bude zadivljujuća pošto baš malo ljudi ovdje koristi Note 2. 

Evo, da se javim sa nekim zapažanjima nakon par dana korišćenja Android Revolution:
- Baterija zaista traje nešto duže. Sa mojim uobičajenim načinom upotrebe, do 10 uveče bi pao na nekih 25-30%. Sada izguram do istog vremena sa 40-50%. Ako baš teram maksimum, bude uveče na 20-25%. Ranije je sa istom upotrebom do ponoći najkasnije bio prazan.
-Prelazi između homescreenova, otvaranje i zatvaranje apkikacija, skrolovanje...sve je malo brže. Međutim, browser i dalje zna da se ukoči i sam ugasi, kao i ranije. YouTube aplikacija i dalje razmišlja 1-2 sekunde kad tapneš na ikonicu, pa se tek onda otvori.
-Ne vidim ni jednu jedinu vizualnu izmenu, niti bilo kakva dodatna podešavanja van mogućnosti izbora aplikacija za instaliranje kroz Aroma installer.
Sve u svemu, kad saberem šta sam dobio, mislim da nije vredno truda. Poboljšanje u trajanju baterije mi ne znači mnogo, jer svejedno moram uveče da stavim telefon na punjač ako mislim da ga sutradan normalno koristim. Fluidnost sistema pri upotrebi nije značajno poboljšana. ROM je potpuno isti kao standardni.
Neću se vraćati na stock i raditi unroot isključivo zato što me mrzi. Inače, ne preporučujem Android Revolution. Ne donosi apsolutno ništa vredno truda oko petljanja sa uređajem.
I dalje stojim pri svome: jedino što bi Note 2 učinilo boljim uređajem je clean android ROM, ali da se nekako zadrži multiview i S Pen funkcionalnosti.
- Baterija zaista traje nešto duže. Sa mojim uobičajenim načinom upotrebe, do 10 uveče bi pao na nekih 25-30%. Sada izguram do istog vremena sa 40-50%. Ako baš teram maksimum, bude uveče na 20-25%. Ranije je sa istom upotrebom do ponoći najkasnije bio prazan.
-Prelazi između homescreenova, otvaranje i zatvaranje apkikacija, skrolovanje...sve je malo brže. Međutim, browser i dalje zna da se ukoči i sam ugasi, kao i ranije. YouTube aplikacija i dalje razmišlja 1-2 sekunde kad tapneš na ikonicu, pa se tek onda otvori.
-Ne vidim ni jednu jedinu vizualnu izmenu, niti bilo kakva dodatna podešavanja van mogućnosti izbora aplikacija za instaliranje kroz Aroma installer.
Sve u svemu, kad saberem šta sam dobio, mislim da nije vredno truda. Poboljšanje u trajanju baterije mi ne znači mnogo, jer svejedno moram uveče da stavim telefon na punjač ako mislim da ga sutradan normalno koristim. Fluidnost sistema pri upotrebi nije značajno poboljšana. ROM je potpuno isti kao standardni.
Neću se vraćati na stock i raditi unroot isključivo zato što me mrzi. Inače, ne preporučujem Android Revolution. Ne donosi apsolutno ništa vredno truda oko petljanja sa uređajem.
I dalje stojim pri svome: jedino što bi Note 2 učinilo boljim uređajem je clean android ROM, ali da se nekako zadrži multiview i S Pen funkcionalnosti.
- zoreli
- Moderator
"- Baterija zaista traje nešto duže.
-Prelazi između homescreenova, otvaranje i zatvaranje apkikacija, skrolovanje...sve je malo brže.
Sve u svemu, kad saberem šta sam dobio, mislim da nije vredno truda.Inače, ne preporučujem Android Revolution. Ne donosi apsolutno ništa vredno truda oko petljanja sa uređajem. "
I sve to ti nije vredno pola sata truda ??? Zezaš Araphel
Prijatelju ti si "zreo" za Windows Phone
-Prelazi između homescreenova, otvaranje i zatvaranje apkikacija, skrolovanje...sve je malo brže.
Sve u svemu, kad saberem šta sam dobio, mislim da nije vredno truda.Inače, ne preporučujem Android Revolution. Ne donosi apsolutno ništa vredno truda oko petljanja sa uređajem. "
I sve to ti nije vredno pola sata truda ??? Zezaš Araphel

Prijatelju ti si "zreo" za Windows Phone

- Dalabu
- Novajlija
- Pridružio se: Uto, 22. Maj 2012. 19:11
- :: iPhone 6 plus
- :: Samsung galaxy note2
Posle 6 meseci odusevljenja nocas mi je, izgleda, crkao konektor punjenja. Imamo dva NOTE 2 u kuci, dakle dva punjaca itd i moj ne reaguje. Pocne da puni pa prekine i tako 10 puta u deset minuta. Da li neko ima ideju gde da ga nosim u servis, koliko vremenski moze da traje popravka, o ceni ne smem ni da mislim. 

Ovoliko neuspeha jos nikome nije uspelo.