Zamena galaxy s3 za lumia 920??
Zamena galaxy s3 za lumia 920??
Da li se isplati menjati ova dva modela?
molio bih ko ima iskustva da mi napise i razlog..
hvala unapred...pozzzz
molio bih ko ima iskustva da mi napise i razlog..
hvala unapred...pozzzz
Re: Zamana galaxy s3 za lumia 920??
ljudi hica mi je...sta ciniti???jel se isplati?

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Одг: Zamana galaxy s3 za lumia 920??
Mislim da se ne isplati menjati. S3 je i dalje jedan od boljih telefona, zamenom za Lumiu 920 dobices losiji uredja sa zatvorenim i ogranicenim OS-om.
Moj savet ne menjati !
Moj savet ne menjati !
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Gotovo isti po hardveru. S3 ima SD slot, lumia nema. Kamera možda bolja na lumii, jako diskutabilno za amatersku fotografiju, ja ne vidim razliku. Prednja kamera na S3 malo veće rezolucije 1,9 vs 1,3. S3 ima USB OTG mogućnost, Nokia ne. S3 i pored nešto manje rezolucije i gustine piksela ima bolji displej (super amoled, bolji kontrast), posebno na sunčevoj svetlosti. I android vs windows phone (otvoren sistem, mogućnost gotovo neograničene vs zatvoren sistem, ograničene mogućnosti). Ja lično ne bih menjao.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja se licno ne bih ni razmisljao, Lumia je definitivno bolji izbor po svemu, pocevsi od OS-a, pa preko svega ostalog.
AMOLED sa pentile matricom pored IPS LCD ne moze nikad da bude bolji, obaska sto je display na Lumiji daleko osetljiviji, pogotovu ako se pokrene high senitivity za rad sa rukavicama.
Zatvoreni sistem = stabilnost, brzina, fluidnost i pouzdanost u radu.
Otvoreni sistem = mogu da menjam oblik i boju ikonica (WOOOHOOO imam slobodu), lagovitost, bagovitost, nestabilnost, nepouzdanost
AMOLED sa pentile matricom pored IPS LCD ne moze nikad da bude bolji, obaska sto je display na Lumiji daleko osetljiviji, pogotovu ako se pokrene high senitivity za rad sa rukavicama.
Zatvoreni sistem = stabilnost, brzina, fluidnost i pouzdanost u radu.
Otvoreni sistem = mogu da menjam oblik i boju ikonica (WOOOHOOO imam slobodu), lagovitost, bagovitost, nestabilnost, nepouzdanost
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja lično isto nebi mijenjao, uz sve navedene prednosti i mane činjenica je da će se S3 puno lakše prodati u svako doba u odnosu na Lumiu. 

Kakva lagovitost i nestabilnost?! Nekoliko milisekundi kašnjenja je zanemarljivo u odnosu na prednosti koje donosi android. Ako misliš da je oblik i boja ikonica jedina prednost androida, onda ga nisi koristio.
Što se tiče displeja, oba imaju svoje prednosti i mane i za prosečnog korisnika su one svakako neuočljive.
WP je bolji izbor ako mu je potreban samo za pozive i poruke, ali za to može da koristi i neki dumb phone.
Što se tiče displeja, oba imaju svoje prednosti i mane i za prosečnog korisnika su one svakako neuočljive.
WP je bolji izbor ako mu je potreban samo za pozive i poruke, ali za to može da koristi i neki dumb phone.
Evo da i ja pomognem,a nadam se da hocu ovim videom.Izvinjavam se ako je recnik malo neprimeren ali cisto da pomognem coveku oko izbora 
http://www.youtube.com/watch?v=dcLj4ZEZChI

http://www.youtube.com/watch?v=dcLj4ZEZChI
Haha najjaci su mi ovi drndroidasi kada napisu wp 8 ti je samo za pozive i poruke... Haj pokrijte se dekom po glavu i ne izlazite visr majke vam... Ja na tom svom kako kazete dum telefonu imam sve sto mi treba, email, navigaciju, browser, razne bitne programe (Adobe, office, itd.). Nista mi ne fali od te famozne Android slobode... Zato care ako hoces normalan telefon na kokem sve odmah radi i nemas eba...a oko custom romova uzimaj Lumiu neces pozaliti sekunde garantujem ti... Cim razmidljas o tome da mijenjas razvikani plastikaner S3 onda vjerovatno niso zadovoljan sa uredjajem.
Nokia Lumia 820
hvala svima na pomoci
kovach81: hahahaha
al me nasmeja ovaj lik (LUDAK)...hahahaha..
ne znam...jos nisam prelomio,imam jos par dana da razmisljam.mada vise mi se svidja kako izgleda L920,ali me plase ovi komentari "zatvoren sistem"??!!

kovach81: hahahaha

ne znam...jos nisam prelomio,imam jos par dana da razmisljam.mada vise mi se svidja kako izgleda L920,ali me plase ovi komentari "zatvoren sistem"??!!
- znemanja
- Moderator
Zatvoren sistem znaci da za WP8 ne postoji nikakav hack, root i sl. kao za Android, zatim izvor aplikacija je daleko, ali zaista daleko bolji na Androidu nego na WP8. Android mozes upotpunosti da prilagodis sospstvenom ukusu, svaki detalj je moguce personalizovati, dok na WP8 ne moze nista osim boje i velicine live tiles da promenis. Lag koji se pominje kod androida je cista budalastina i ja ga licno kao i 99% korisnika android uredjaja ne primecujemo.
Jednom recju zamenom S3 za Lumiu, ili bilo koji WP8 telefon, bi spao sa konja na magarca.
Jednom recju zamenom S3 za Lumiu, ili bilo koji WP8 telefon, bi spao sa konja na magarca.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
znemanja napisao:Lag koji se pominje kod androida je cista budalastina i ja ga licno kao i 99% korisnika android uredjaja ne primecujemo.
Na ovo ću samo napisati buaahahaha... Brate sestra ima Desire C laguje, dva prijatelja LG L7 - laguju, jedna radna koleginica promijenila sve žive android telefone i konačno mir našla sa WP8, itd. itd. mogao bih do ujutru nabrajajti. Ova tvrdnja je smiješna... Da si rekao da ne laguje kod 99% korisnika koji imaju telefone od 450+ EUR haj onda i da ti nekako povjerujem - mada ne bi ni tada

Za autora teme: Brate na pogrešnom mijestu pitaš za savjet, ne možeš ovde pitati za njegovo kraljevsko visočanstvo Drndroid i princ na bijelom konju Samsung. Lijepo uzmi i testiraj Lumiu 920 ( valjda je neko ima od poznanika) i odluči. Nadam se da ćeš uzeti Lumiu da bi konačno prešao sa magarca na konja

Nokia Lumia 820
Onaj video je odličan za odluku, samo pogledaj tog lika i njegovo ponašanje, rečnik, ne želiš valjda da se poistovetiš sa njim i usvojiš njegovo mišljenje. 
Pominjete androide sa 256/512 MB RAM-a i procesorom od 600 MHz i laguje kad se napuni aplikacijama. Ajde?!
@yoxa83, potraži na yt "tasker guide", pa ćeš videti zašto s3 (android uopšte) i lako se odlučiti.

Pominjete androide sa 256/512 MB RAM-a i procesorom od 600 MHz i laguje kad se napuni aplikacijama. Ajde?!
@yoxa83, potraži na yt "tasker guide", pa ćeš videti zašto s3 (android uopšte) i lako se odlučiti.
- znemanja
- Moderator
Evo ja imam pored galaxy SII i Alcatel OT-992D koji spada u srednju budzet klasu telefona i nikakav lag nisam zapazio, sve radi brzo i fluidno, naravno ako se telefon preopteretiti sa milion aktivni app normalno da ce tada da se pojavi lag, na to nije imun nijedan OS.
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 30. Avg 2013. 02:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljudi,moja namera sa tim videom je samo bila da vas malo nasmejem jer sam slucajno iskopao na youtube i nasmejao se do suza
I nema potrebe da dodje do neke dalje rasprave vec coveku da se pomogne oko izbora.

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
S obzirom da je na ovom forumu zastupljenost ostalih uredjaja u odnosu na Android na nivou statisticke greske, zagarantovana je "objektivnost". Isto kao da odes na WPCentral i tamo pitas za misljenje. Moja topla preporuka za bilo koji WP8 uredjaj, dok Android ne bih preporucio cak ni onome koga zelim da zajebem (nisam toliko pokvaren) 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Evo yoxa83,na kupujemprodajem sam nasao novu zutu i belu 920 za 275e.Ne znam koliko ti je star S3 i kako je ocuvan ali ne bi bio na gubitku,a dobio bi nov extra uredjaj.Ne vidim da iko spominje boje i futrole sto je veoma bitno a za lumiu 920 postoje originalne silikonske futrole CC-1043 i kostaju 900din sto je prihvatljivo jer mi je glupo imati luksuzan telefon a stavis mu neku kinesku masku od 4e koja mu estetski totalno narusi izgled.
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ja sam skoro imao ovakvu dilemu. Naime imao sam i S3 i 920 kod sebe i jedan je moao da ode. Otišao je S3 naravno jer je android za mene smor živi. Imao sam dosta Android telefona, ali nijedan duži od 2 meseca. Lag se javlja i na S4 koji takođe zahteva restartovanje telefona jednom u 3 dana. Da ne pričam o otvaranju 1001 aplikacije u pozadini i bukvalno nestajanje ram memorije.
Što se tiče aplikacija, igranja sa launcherima tu je android prevazišao i iOS, ali što se tiče fluidnost veoma teško. Pa mrtvi Symbian na 808-ci radi fluidnije od Androida.
E sad ljubitelj Androida mora kupiti najmanje srednju klasu telefona od nekih 200 eura da bi bio delimično zadovoljan jer stariji uređaji koji su probili ovaj sistem rade "na kasete" kako Komodore 64.
Što se tiče aplikacija, igranja sa launcherima tu je android prevazišao i iOS, ali što se tiče fluidnost veoma teško. Pa mrtvi Symbian na 808-ci radi fluidnije od Androida.
E sad ljubitelj Androida mora kupiti najmanje srednju klasu telefona od nekih 200 eura da bi bio delimično zadovoljan jer stariji uređaji koji su probili ovaj sistem rade "na kasete" kako Komodore 64.
kovach81: S3 sam uzeo u aprilu ove godine,tako da je raelativno nov i super ocuvan,imam i garanciju.ma to nije problem da prodam,nego da se ne zeznem sa nokiom i WP8
zato sam i postavio pitanje.
Sve vise vuce ka tom da ga zamenim
ljudi,hvala puno na odgovorima 

Sve vise vuce ka tom da ga zamenim

yoxa83:moras biti svestan sto neki kazu da je android broj 1 po zastupljenosti,kako u svetu tako i kod nas tako da S3 ces kao od sale prodati ali ako uzmes 920 to ce biti znatno teze.Zato je vrlo bitno ako neko od tvojih drugova ima neku lumiu da vidis kakav osecaj u tebi stvara rad sa tim OS.Inace po meni je 920 za svaku pohvalu i u svakom segmentu telefon je u rangu sa konkurencijom dakle veoma kvalitetan displej,extra kamera,dobar prijem signala,zahvaljuci dobroj optimizaciji softvera brz i pouzdan a kvalitet izrade garantuje dugotrajnost!