Nokia Lumia 920
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia Lumia 920
Hvala:)G me je sluzio odlicno ali sam resio da dam sansu wp i da vidim kako ce da me sluzi.
Moja lumia je iz Danske,nigde u opcijama ne vidim double tap to wake a imam data sense.
Jel imam taj gdr2 ili da jos sacekam?:)
Telefon prijavljuje da nema ota apdejta.
Moja lumia je iz Danske,nigde u opcijama ne vidim double tap to wake a imam data sense.
Jel imam taj gdr2 ili da jos sacekam?:)
Telefon prijavljuje da nema ota apdejta.
videces da je odlican uredjaj. ne znam na koje si app navikao ali sve sto u svakodnevnoj upotrebi koristi veci broj korisnika - tu je
nema veze da li je za dansku, madjarsku kao sto je bio moj ili francusku kao miodrage-ov... mozda ces dobiti kasnije tek LTE podrsku ili neces uopste ali toga kod nas nece biti jos duze vreme 
fora je da vidis koji je yadnji broj u phone firmware-u, zadnje 4 cifre pokazuju koji je update... predzadnji je bio 1308 sada treba da bude cini mi se
Lumia 920
Existing device hardware version/s: RM-820, RM-821 & RM-822
Supported end-user update method/s: FOTA
Change log of Lumia 920 3047.0000.1326.20xx (Lumia Amber) SW release:
Take better pictures with the improved camera – better low-light photos, improved autofocus, and more
Download Nokia Smart Camera and Nokia Pro Camera – expand your imaging experience. Available from the Store app.
Tune in to your favourite stations with the new FM radio
Switch on Nokia Glance Screen – see the clock and battery status even when your phone is locked
Flip to silence – simply flip your phone face down to stop it ringing
Get stability, network connectivity, battery performance, and other usability improvements on your phone

fora je da vidis koji je yadnji broj u phone firmware-u, zadnje 4 cifre pokazuju koji je update... predzadnji je bio 1308 sada treba da bude cini mi se
Lumia 920
Existing device hardware version/s: RM-820, RM-821 & RM-822
Supported end-user update method/s: FOTA
Change log of Lumia 920 3047.0000.1326.20xx (Lumia Amber) SW release:
Take better pictures with the improved camera – better low-light photos, improved autofocus, and more
Download Nokia Smart Camera and Nokia Pro Camera – expand your imaging experience. Available from the Store app.
Tune in to your favourite stations with the new FM radio
Switch on Nokia Glance Screen – see the clock and battery status even when your phone is locked
Flip to silence – simply flip your phone face down to stop it ringing
Get stability, network connectivity, battery performance, and other usability improvements on your phone
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Chobby88, auuu, zato danas nevreme ovde kod mene
Dobrodosao u Microsoft, jer Nokia je danas zvanicno presla u ruke giganta iz Redmonda
Kao sto vidis, Lumia je odlican izbor, videces da ces sjajno sa njom da saradjujes. A bio si zakleti Androidas
Ako imas Data Sense, imas sigurno GDR2, a double tap to wake ukljucujes na Glance Screen ON... Imas tu raznih opcija. Ja jos nemam GDR2 pa ne mogu da ti kazem tacno gde ides.
Moj uredjaj je kupljen u Francuskoj, a ja sam ga kupio od lika koji ga je dobio od rodjenog brata koji tamo zivi, on ga je prodavao novog, neotpakovanog, jer se njemu ne svidja (on i dalje koristi L900)

Ako imas Data Sense, imas sigurno GDR2, a double tap to wake ukljucujes na Glance Screen ON... Imas tu raznih opcija. Ja jos nemam GDR2 pa ne mogu da ti kazem tacno gde ides.
Moj uredjaj je kupljen u Francuskoj, a ja sam ga kupio od lika koji ga je dobio od rodjenog brata koji tamo zivi, on ga je prodavao novog, neotpakovanog, jer se njemu ne svidja (on i dalje koristi L900)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
1326 mi pise u about,to bi trebalo da je gdr2 ali nigde ne vidim opciju za glance screen i double tap to wake,mozda ne znam gde da trazim:)
@miodrage
Eto,docekao si jos jednog androidasa da predje na wp8,nadam se da cemo se ugodno druziti i pomagati:)
@miodrage
Eto,docekao si jos jednog androidasa da predje na wp8,nadam se da cemo se ugodno druziti i pomagati:)
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ccc, preletaci 
Pa, Chobby ocekujem za par dana da uporedis wp i droid. Sta je bolje a sta gore na kom OS.

Pa, Chobby ocekujem za par dana da uporedis wp i droid. Sta je bolje a sta gore na kom OS.
Poslednja izmena od Baraba u Uto, 03. Sep 2013. 14:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Neka prodje koji dan da saberem utiske pa cu napisati ovde.
Za sada sam prezadovoljan:)
Za sada sam prezadovoljan:)
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
- :: Samsung S5 G900F
Chobby88,
Neki lik je preporucio nokia lockscreen, nacrtan je katanac i rucni sat koji upravo omogucava da dvaput tapnes po ekranu kako bi ga otkljucao jer mu je smetalo sto mu se taster za paljenje/otkljucavanje brzo pohabao pa pogledaj na store.
EDIT:
Sve pohvale za aplikaciju Quick settings iz koje se moze
recimo bluetooth,wifi,izbor mreze sa protokom
podataka,airplane mode,lampa itd da se stave kao prozorcici
na glavnom ekranu kako bi odma po otkljucavanju telefona
imali pristup datim stvarima...
Neki lik je preporucio nokia lockscreen, nacrtan je katanac i rucni sat koji upravo omogucava da dvaput tapnes po ekranu kako bi ga otkljucao jer mu je smetalo sto mu se taster za paljenje/otkljucavanje brzo pohabao pa pogledaj na store.
EDIT:
Sve pohvale za aplikaciju Quick settings iz koje se moze
recimo bluetooth,wifi,izbor mreze sa protokom
podataka,airplane mode,lampa itd da se stave kao prozorcici
na glavnom ekranu kako bi odma po otkljucavanju telefona
imali pristup datim stvarima...
settings display + touch i onda imas meni pomeris na levo i imas opcije display touch i glance pa ih steluj kako zelisChobby88 napisao:...ali nigde ne vidim opciju za glance screen i double tap to wake,mozda ne znam gde da trazim
@vojvodjanin81 imas na marketu aplikaciju koja se zove WP Themes isprobaj ima raznoraznih ikonica bas i za tu namenu
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Chobby88, ako nemas, moras da updatujes display+touch. Skini Lumia System Updater sa Marketa i samo isproveravaj da li je sve update-ovano. Ako display+Touch nije, nece raditi ni glance!
Stiglo mi 14 apdejtova raznih sistemskih stvari,sad imam glance i double tap to wake.
Jel zna neko koliko utice na bateriju double tap,ako mnogo trosi,ne bih palio.
I svidja mi se opcija za podesavanje boja i toplote/hladnoce boja.
Jel zna neko koliko utice na bateriju double tap,ako mnogo trosi,ne bih palio.
I svidja mi se opcija za podesavanje boja i toplote/hladnoce boja.
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
Hej ljudi,tek sad sam imao potrebu da povezem racunar koji radi pod win xp sa telefonom i ne prepoznaje ga.Kontam da bi ga prepoznao kao flesh da imam memorijsku u njemu.I ne mogu naci neki dobar plejer da se vide izvodjaci numera a ni premotavanja pesma na zeljeni deo nema?
EDIT:
A sad ga za cudo bozije prepoznao Cudi me da nije prvi
put nego se samo punio,a sad ga je prepoznao i instalirao
kao nov hardver.Neki su preporucili Zune u tu svrhu ali mi
nije nista posebno...
EDIT:
A sad ga za cudo bozije prepoznao Cudi me da nije prvi
put nego se samo punio,a sad ga je prepoznao i instalirao
kao nov hardver.Neki su preporucili Zune u tu svrhu ali mi
nije nista posebno...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
vojvodjanin81, Zune je za WP7.x uredjaje, ne za WP8. Nadalje, WP8 uredjaji i XP idu samo sa SP3.
Chobby88, trosi vise to sigurno, ali videces i sam.
Chobby88, trosi vise to sigurno, ali videces i sam.
Ljudi, ta "2 tap" opcija za otključavanje je zakon
Po meni ne bi trebalo da troši bateriju više, ne znam kako je to "ubačeno" u WP, ali ne bi trebalo.
Meni je to na n9 "musthave", logično bi bilo = ekran "spava", 1 tap ga "sprema" za otključavanje - ako se drugi tap ne desi u desetinki, nastavlja svoju hibernaciju i nema tu neke potrošnje...
pozz

Po meni ne bi trebalo da troši bateriju više, ne znam kako je to "ubačeno" u WP, ali ne bi trebalo.
Meni je to na n9 "musthave", logično bi bilo = ekran "spava", 1 tap ga "sprema" za otključavanje - ako se drugi tap ne desi u desetinki, nastavlja svoju hibernaciju i nema tu neke potrošnje...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
miodrage, znaci mogu komotno prebacivati slike sa telefona na racunar prostim prikopcavanjem preko usb i 'videce' ga kao fles?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
vojvodjanin81, mozes. A mozes i bezicno time sto ces na kompu na odes na http://www.skydrive.com, ulogujes se sa svojim live accountom i samo prebacujes sta zelis, telefon ce automatski to sve da syncuje.
- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
miodrage, Zahvaljujem,super je stvar jer imam na raspolaganju 7GB
Imas li mozda informaciju kada ce telonorove 920 dobiti amber?Probao sam da promenim regione ali ne vredi,izgleda da telenor jos nije dopustio update.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
vojvodjanin81, update ide po serial broju uredjaja. Konrketno, moj je 059Q8C2, iz Francuske, i jos nisam dobio update. A kad ce, ne se znae
Isto vazi i za tebe. Nokia i Microsoft sukcesivno pustaju update-ove, pa tako kad dodje, dosao je 

- vojvodjanin81
- Redovni učesnik
miodrage, Ok,i jel dovoljno kad se odradi update da se telefon samo restartuje?Dakle,da se ne radi hard reset jer stvarno je muka sve aplikacije ponovo instalirati.I koje je boje tvoja 920? 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
vojvodjanin81, update je potpuno automatski, ti ne radis ich nista osim sto kad ti ponudi update treba da kliknes da zelis update i da to jos jednom potvrdis. Nadalje pustis uredjaj i on sam radi sve. ALI, jedino nemoj da radis update ako ti je baterija <50%. Ja sam radio na 38% ali mi je fon bio na punjacu. Kad se proces zavrsio, bilo je jos 19% baterije.
Inace imam crnu L920
Inace imam crnu L920

- nislija018
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sre, 04. Sep 2013. 14:47
- :: iphone 6s
- Kontakt:
Citao sam nesto ,video sam Nokiinom sajtu ovo "Nokia Glance Screen is back.
Nokia Glance Screen returns with the Lumia Amber update. With the Glance Screen, your Lumia doubles as a clock with day and night modes while keeping you up to speed on your battery status. (Glance Screen is not available for Lumia 520)"
Sto znaci da ce ga dobiti sve Lumie ,osim ovog malisana L520 ...
Nokia Glance Screen returns with the Lumia Amber update. With the Glance Screen, your Lumia doubles as a clock with day and night modes while keeping you up to speed on your battery status. (Glance Screen is not available for Lumia 520)"
Sto znaci da ce ga dobiti sve Lumie ,osim ovog malisana L520 ...
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !!!