Molim za pomoc. Touch screen sa alfanumerickom tastaturom?
Re: Molim za pomoc
Hvala dobri ljudi na uputstvima, puno ste mi pomogli i dosta ste me naucili.
Sad razmisli koji bi operativni sistem, da li Android ili Windows (najbolje da pogledaš na youtube neke primere kako koji radi pa da vidiš), možda i Symbian, al treba da znaš da ono što kupiš od Symbiana, to ti je to. Nema apdejta ni podrške. Symban više ne postoji, a boga mi ni Nokia.
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Taca089, koliko si sigurna u to da nema apdejta? Jer od kada su ga proglasili mrtvim apdejti stizu cesce nego ikad, trebali su to onda ranije da urade. Takva je ituacija sto se tice 808 a za ostale nisam bas upucen kakvo je stanje.
I samo da odgovorim coveku, N8, E7, X7, 700, 701 i ostali slicni imaju takvu tastaturu dok je 808 jedini Symbian koji nema ili barem ja nisam nasao kako se ukljucuje ali ipak mislim da nema.
I samo da odgovorim coveku, N8, E7, X7, 700, 701 i ostali slicni imaju takvu tastaturu dok je 808 jedini Symbian koji nema ili barem ja nisam nasao kako se ukljucuje ali ipak mislim da nema.
Na osnovu onoga što se očekuje od telefona, a i zamerki koje su upućene andoridu, ično mislim da bi ti najviše odgovarao neki fabrički os, npr neki iz ASHA serije ili nešto slično...
Asha serija je najgora serija koju je Nokia napravila
Razmišljala sam i ja da bi mu najbolje odgovarao fabrički OS, al ne vidim ni jedan kvalitetan telefon na tom polju

Razmišljala sam i ja da bi mu najbolje odgovarao fabrički OS, al ne vidim ni jedan kvalitetan telefon na tom polju
Taca089, zašto je Asha serija najgora?
Ja imam službeni Asha 302 i ne izvaljujem da mu nešto strašno fali da bi bio najgori.
Sitniji dugmići jesu, ali sjajan kvalitet izrade, odlična baterija, WLAN, WhatsApp, FM odlično hvata stanice,
dovoljno glasan i čist spikerfon u svakom okruženju, jaka vibracija.
Šta više očekuješ od dumb telefona?
Ja imam službeni Asha 302 i ne izvaljujem da mu nešto strašno fali da bi bio najgori.
Sitniji dugmići jesu, ali sjajan kvalitet izrade, odlična baterija, WLAN, WhatsApp, FM odlično hvata stanice,
dovoljno glasan i čist spikerfon u svakom okruženju, jaka vibracija.
Šta više očekuješ od dumb telefona?
Imala sam baš Ashu 302, tačnije 2 komada iz Vipa. Sjajan kvalitet izrade? Telefon je nevidjeno osetljiv, meni su se na okviru pojavile neke ogrebotine, pri tom nemam ideju odakle (svi telefoni su mi inače kao novi, baš ih pazim jer ne volim ogrebotine).
Mislim da je ono radjeno od neke znj plastike, sa navigacionog tastera a i okolnih boja će vrlo brzo spasti.
Zvuk u slušalici jeste glasan, ali nije nešto prijatan. Od dumb telefona , kao i od smart, očekujem bar dobar kvalitet izrade pa onda i pristojan softver. Ovde je kvalitet izrade loš, a softver tako-tako.. može da prodje al može to i bolje.
Mislim da je ono radjeno od neke znj plastike, sa navigacionog tastera a i okolnih boja će vrlo brzo spasti.
Zvuk u slušalici jeste glasan, ali nije nešto prijatan. Od dumb telefona , kao i od smart, očekujem bar dobar kvalitet izrade pa onda i pristojan softver. Ovde je kvalitet izrade loš, a softver tako-tako.. može da prodje al može to i bolje.
Ako neko ne pazi telefone to sam ja, još službeni, možeš da zamisliš kako se odnosim prema njemu
.
Za sada nikakve ogrebotine nige nema, videću kasnije, možda jer je relativno nov pa nije stigao da se izliže.
Što se zvuka tiče, ja ni na jednom telefonu nisam naišao na tako kvalitetan zvuk kao na Nokiji, stalno pričam preko spikerfona i slušam MP3 ili FM.
Od softvera ima sve što treba, čak ima WLAN i igrice i Ovi, tako da ne vidim šta bi ti nedostajalo na dumb uređaju.

Za sada nikakve ogrebotine nige nema, videću kasnije, možda jer je relativno nov pa nije stigao da se izliže.
Što se zvuka tiče, ja ni na jednom telefonu nisam naišao na tako kvalitetan zvuk kao na Nokiji, stalno pričam preko spikerfona i slušam MP3 ili FM.
Od softvera ima sve što treba, čak ima WLAN i igrice i Ovi, tako da ne vidim šta bi ti nedostajalo na dumb uređaju.
Kvalitet izrade
Bolji ekran, još bolje odradjen softver
Mislim da Nokia još uvek nije prestigla kvalitet dumb telefona koji je imao Sony Ericsson
Po meni poslednji dobar dumb telefon iz Nokie je 6300
Inače, zvuk u slušalici je meni znao biti deformisan kad sam razgovarala s drugaricom koja je imala ZTE Roamer , ne znam kako i zašto, al uvek u razgovoru s njom je zvuk bio deformisan s tog telefona dok sam je normalno čula sa svoje Xperije

Mislim da Nokia još uvek nije prestigla kvalitet dumb telefona koji je imao Sony Ericsson

Po meni poslednji dobar dumb telefon iz Nokie je 6300

Inače, zvuk u slušalici je meni znao biti deformisan kad sam razgovarala s drugaricom koja je imala ZTE Roamer , ne znam kako i zašto, al uvek u razgovoru s njom je zvuk bio deformisan s tog telefona dok sam je normalno čula sa svoje Xperije

Taca089, ne razumem prvi deo tvog posta
, no nije ni važno.
kažeš Asha najgora, a onda ne napišeš nijednu činjenicu da tvrdnju potkrepiš, nego pišeš valjda neke šale.
Kao što sam napisao gore, poseduje sve kvalitete koje običan korisnik očekuje od uređaja,
+ WLAN + WhatsApp + slot za SD tako da nikako ne stoji tvoja konstatacija da je najgora.

kažeš Asha najgora, a onda ne napišeš nijednu činjenicu da tvrdnju potkrepiš, nego pišeš valjda neke šale.
Kao što sam napisao gore, poseduje sve kvalitete koje običan korisnik očekuje od uređaja,
+ WLAN + WhatsApp + slot za SD tako da nikako ne stoji tvoja konstatacija da je najgora.
cvoruga napisao: tako da ne vidim šta bi ti nedostajalo na dumb uređaju.
Za zvuk u slušalici se odnosilo na Ashu, kao i za (ne)kvalitet plastike, kao i za vrlo brzo skidanje boje sa navigacionog tastera, šta još dodati? Meni više nego dovoljno da zobidjem taj uređaj kao glavni u svom izboru.Taca089 napisao:Kvalitet izradeBolji ekran, još bolje odradjen softver
![]()
Mislim da Nokia još uvek nije prestigla kvalitet dumb telefona koji je imao Sony Ericsson![]()
Po meni poslednji dobar dumb telefon iz Nokie je 6300![]()
Ja sam ga čak zaobišla i kao sporedni, prodala sam ga jer su mi smetale te stvari i uzela ponovo e72

Taca089, kvalitet izrade je odličan, ništa ne škripi, ne krcka, sve je utegnuto kako treba,
uz napomenu da je moj mob nov, ako se izliže bilo šta napisaću to ovde.
Zvuk u slušalici i spikerfon je odličan, koristim i Nokiju 5800XM, ne zaostaje puno za kvalitetom i jačinom za njom.
Napišeš kako ti smeta softver a onda nigde ne napišeš šta ti to konkretno smeta,
a ja ti napišem da ima i internet i socijalne mreže, što retko koji dumb telefon ima.
Tvoja izjava da je Asha najgora nema težinu i nije istinita.
uz napomenu da je moj mob nov, ako se izliže bilo šta napisaću to ovde.
Zvuk u slušalici i spikerfon je odličan, koristim i Nokiju 5800XM, ne zaostaje puno za kvalitetom i jačinom za njom.
Napišeš kako ti smeta softver a onda nigde ne napišeš šta ti to konkretno smeta,
a ja ti napišem da ima i internet i socijalne mreže, što retko koji dumb telefon ima.
Tvoja izjava da je Asha najgora nema težinu i nije istinita.
Ti imaš nov telefon, ja sam taj telefon koristila 6 meseci. Rekla sam i da bi ekran trebalo da mu bude bolji, konkretno rezolucija.
Softver ništa specijalno, ima to sve al meni je to nekako normalno danas, to imaju i noviji dumb telefoni drugih proizvođača.
Mislim da sam dovoljno toga navela, sad što tebi moje reči nemaju težinu je već tvoj problem.
Neko drugi ko voli kvalitet (nevezano za operativni sistem) će me razumeti.
Cenim da čovek, čim hoće da izdvoji do 200e, očekuje i neki kvalitet.
Softver ništa specijalno, ima to sve al meni je to nekako normalno danas, to imaju i noviji dumb telefoni drugih proizvođača.
Mislim da sam dovoljno toga navela, sad što tebi moje reči nemaju težinu je već tvoj problem.
Neko drugi ko voli kvalitet (nevezano za operativni sistem) će me razumeti.
Cenim da čovek, čim hoće da izdvoji do 200e, očekuje i neki kvalitet.
OK, moj je nov, to sam i napisao.
Više boja ima ekran 6300, ali on je koštao 200+€ a 302 košta 3 puta manje ili 1 dinar uz smešan paket.
Znači da nisu ista klasa, tj neuporedivi su zbog razlike u ceni, a opet imaju istu razoluciju.
Činjenice, crno na belo ukazuju da Nokia Asha ni slučajno nije najgora.
I E72 ima istu rezoluciju kao i Asha 302
.
Taca089 napisao:Po meni poslednji dobar dumb telefon iz Nokie je 6300
Ista rezolucija ekrana je kod oba, 320x240, tako da ako ti se đa na 6300 ne može da ti nije dobar na 302.Taca089 napisao:Rekla sam i da bi ekran trebalo da mu bude bolji, konkretno rezolucija
Više boja ima ekran 6300, ali on je koštao 200+€ a 302 košta 3 puta manje ili 1 dinar uz smešan paket.
Znači da nisu ista klasa, tj neuporedivi su zbog razlike u ceni, a opet imaju istu razoluciju.
Činjenice, crno na belo ukazuju da Nokia Asha ni slučajno nije najgora.
I E72 ima istu rezoluciju kao i Asha 302

još jednom hvala svima koji su se zalagali da pomognu, no moram da kažem da sam tek nakon ovih izlaganja u još većem rebusu!
Svaki telefon ima i prednosti a i mane, to je činjenica, ali nakon gornjih postova stvarno ne znam šta mi je činiti! Kad smo kod androida, kod Alcatela OT Mpop 5020 nisam uspeo da odradim DATA OFF kako mi ne bi vukao kilobajte, ili ga barem nisam našao...možda ipak treba da se držim fabričkog OS i moje Nokie X2 koja je po meni vrh... 

RandjaPO, nisam se smirio dok na 808 nisam nasao kako se prebacuje na alfa-numericku tastaturu jer je u qwerty modu jako nezgodna i sitna
Dakle i na 808 ima qwerty tastatura ali telefon premasuje covekov budzet.

ArcherK, ne znam koliko ste snalažljivi, na Androidu možete tik sa glavnog ekrana da uključujete i isključujete saobraćaj. Samo se skine preko marketa jedan od mnogobrojnih vidzeta i to izgleda otprilike ovako

Tako da bukvalno na ekranu tapnete i uključite ili isključite gprs/wifi saobraćaj.
Obzirom da znate da koristite kompjuter, negde mi je bilo logično da možete i sa Androidom izaći na kraj, ALI ovde menjam mišljenje vezano za Symbian nakon što sam pročitala vaš poslednji post.
Mislim da vam je on onda jednostavnije rešenje, jer opet kažem, ne znam ni jedan dumb telefon koji je dovoljno dobar.
Nokia Asha serija mi je totalno nezobiljna, navela sam već zbog čega.
Legendarni 6300 sam navela kao primer dobre izrade, isto tako Asha 302 nema šta da traži pored e72 (uporediti samo datum kad su izašli 6300 i e72, a kad pomenuta Asha).
Meni je ekran na e72 prijatniji za gledanje od tog na Asha 302, 6300 ne ubrajam tu, mada koristi ga moj otac jedno 7 godina i dan danas je kao iz fabrike (a tako ga i služi).
Isto tako, Asha 302 je qwerty, a čovek hoće normalnu tastaturu, tako da ne vidim čemu dalja rasprava.
Na kraju ono što je loki13 preporučuo nije loš izbor. Nokia 700 ima tu alfanumeričku tastaturu, obzirom da niste napredni korisnik, ni nedstatak apdejta nije neki minus. Znam da u oglasima ima jedan nov za 100e pa eto, razmislite , pozdrav

Tako da bukvalno na ekranu tapnete i uključite ili isključite gprs/wifi saobraćaj.
Obzirom da znate da koristite kompjuter, negde mi je bilo logično da možete i sa Androidom izaći na kraj, ALI ovde menjam mišljenje vezano za Symbian nakon što sam pročitala vaš poslednji post.
Mislim da vam je on onda jednostavnije rešenje, jer opet kažem, ne znam ni jedan dumb telefon koji je dovoljno dobar.
Nokia Asha serija mi je totalno nezobiljna, navela sam već zbog čega.
Legendarni 6300 sam navela kao primer dobre izrade, isto tako Asha 302 nema šta da traži pored e72 (uporediti samo datum kad su izašli 6300 i e72, a kad pomenuta Asha).
Meni je ekran na e72 prijatniji za gledanje od tog na Asha 302, 6300 ne ubrajam tu, mada koristi ga moj otac jedno 7 godina i dan danas je kao iz fabrike (a tako ga i služi).
Isto tako, Asha 302 je qwerty, a čovek hoće normalnu tastaturu, tako da ne vidim čemu dalja rasprava.
Na kraju ono što je loki13 preporučuo nije loš izbor. Nokia 700 ima tu alfanumeričku tastaturu, obzirom da niste napredni korisnik, ni nedstatak apdejta nije neki minus. Znam da u oglasima ima jedan nov za 100e pa eto, razmislite , pozdrav

- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
kovach81, ja nisam nasao nikako kako da prebacim na alfa-numericku, meni odgovara qwerty ali me cisto zanima. I mislim da 808 upada u tih 200e koje je covek naveo kao budzet, e sad jako je redak pa je pitanje da li ga moze naci ali mu je to neka cena. Nokiu 700 ne bih preporucio zbog malog ekrana.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Noka 700 je užasna za kucanje jer ima jako mali ekran. Moje preporuka ide za legendarni N8, odličan telefon, a polovan se kreće oko 100-120 evra.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Taco, veruj mi, i tek kako sam snalazljiv kako sa kompjuterima, tako i sa telefonima, pa i sa tim androidom, ali mi ni na kraj pameti nije bio taj vidzet, koji sam cak i imao medju skinutim u telefonu...ali zaista opciju nisam nasao, no hvala svima u svakom slucaju, covek svasta moze da cuje i nauci od svih vas.