Blackberry Q5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Blackberry Q5

Post od matorix »

Zeleo bih da pazarim u naslovu pomenuti fon, pa me interesuju misljenja ljudi koji imaju iskustva sa mob.prodavnicama kod nas. Naime, od svih radnji u kojima sam na netu video da imaju ovaj mob, mobilnishop i logic shop mi deluju nekako najpouzdanije. Logic shop, pre svega, jer kod njih postoji mogucnost placanja preko racuna i uz to, naravno, daju fiskalni racun (dok kod MS ni jedno?), pa me zanimaju iskustva sa telefonima iz ove radnje. Da li je moguce da se radi o originalnim telefonima, u orginalnom pakovanju koji su fabricki sim free i koji nisu dekodirani, drndani ili sta vec da se radi po nasoj zemlji? Vrlo retko menjam telefone i kad kupujem, gledam da idem na sigurno (bar ono sto je u mojoj moci)...
Izvinjavam se na duzem postu (:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Blackberry Q5

Post od sugarcoated_ass »

Fiskalni u Logic Shopu? Ja to nisam dobio... :D

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Pa poenta je sto bih platio preko racuna i samim tim telefon platio nesto skuplje. Ali to mi se isplati jer u cu u sustini biti na istom posto je i moja firma u PDV sistemu i ima povracaj kada su u pitanju telefoni. Pitao juce bas njih i rekose mi da obavezno ide i fiskalni posto ide preko racuna. (: A iskustvo? I ovo ostalo? (:

"Da li je moguce da se radi o originalnim telefonima, u orginalnom pakovanju koji su fabricki sim free i koji nisu dekodirani, drndani ili sta vec da se radi po nasoj zemlji?"

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ahaaa... taj detalj sam nekako preskocio. :)
Ja sam tel. uzeo za kes, znaci na crno i sasvim je bilo korektno sve sa njihove strane. Nisam primetio nista sto bi ukazivalo na to da je telefon koriscen, cak je imao i sigurnosnu markicu zalepljenu na kutiji... i sigurno su originali, tu tek ne treba da brines. Upucivao sam jos ljudi kod njih i svi su bili zadovoljni. :)
Moj inace koristim sad 8. mesec i bas nikakvih problema nemam sa njim. 8)

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Pa htedoh i ja da uzmem prvo u mobilshopu za kes i sve to, medjutim ovako mi je pogodnije. I reci mi jos samo sta podrazumeva garancija kod njih? S obzirom da cu dobiti fiskalni racun, a ne blok, kontam da ne bi trebalo da se ograde besmislicama na koje sam naleteo da definisu dok sam listao forum. Ili to nema veze da li je racun ili blok? Hvala ti (:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ako uzimas tel. legalno sa racunom trebalo bi da daju garanciju proizvodjaca/uvoznika, zato ga i placas vise. Na crno daju neku njihovu garanciju na dve godine i za softver i za hardver, ali ima nekih gluposti poput "zastarevanja uredjaja", a nigde nisu objasnili sta podrazumevaju pod tim, tj. koji vremenski period.

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Oke, hvala ti (: Juce zvao samo da pitam da li imaj tel i mogucnost placanja preko rn, sada cu ih pozvati da se podobnije raspitam o garanciji i, ako Bog da, da pazarim vec danas to cudo. (:

/edit Narucio i valjda ce sve biti oke. Eto, ako stignem da ga pokupim danas, delim utiske (:

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Mob je super. Bio sam veoma skeptican kad je trebalo to kupiti jer prvi put nisam imao prilike da telefon drzim i drndam pre no sto ga kupim, ali su utisci i vise nego odlicni. (: Svi se zale zato sto je "plastican" i kako to izgleda jeftino, ali jok, sasvim je na mestu sve (: Brz, funkcijice simpaticne i ima lepo odradjen servis za aplikacije, igrice i ostalo, iako kazu da je to za BB mnogo lose odradjeno. U poredjenju sa Androidom, jeste manje razvijeno, ali opet... Sasvim dovoljno (: I sve aplikacije su free i lagano se skidaju sa BB World. (: Takodje, nije bilo problema ni sa radnjom kojoj je uzet, oke su ljudi, garancija, fiskalni... Sve na mestu (: Izvinjavam se na duzem postu, ali eto... Za one koje zanima taman je kako treba (:

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ako nije tajna koliko si ga platio? Inace BB World nije toliko lose odradjen, al je sve samo nije free :). Inace izasao je 10.2 OS (ne znam koju ti verziju imas), al pre polovine oktobra nece izlaziti update

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

E, pa tad je bio 36.200 ili tako nesto. Pricam o ceni u Logicu. Jeste preko racuna placen i zato je izasao skuplje nesto, ali stvarno se ne secam koliko skuplje.
matorix napisao:Pa poenta je sto bih platio preko racuna i samim tim telefon platio nesto skuplje. Ali to mi se isplati jer u cu u sustini biti na istom posto je i moja firma u PDV sistemu i ima povracaj kada su u pitanju telefoni."
Sto znaci da je placen 36k i kusur. (:
Sto se tice aplikacija... Istina, nije sve free, ali sam se iznenadio koliko stvari, nasuprot pricama, jeste. (: Dosta sam aplikacija poskidao i oke rade. (:

OS 10.1.0.2309
Vidim da je izasao neki .4831 ili tako nesto, nisam siguran, ali je oko 750mb, tako da cu pricekati sa updateom dok ne nahvatam wlan malo brzi (:

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

na kom si operateru? meni na mtsu nema apdejta nikakvih -.-

matorix
Mobil fan
Mobil fan

Post od matorix »

Telenor. Kako nema? Pa meni sa strane, u okviru BB Hub-a, izmedju ostalog stoji i Notifications. Tu mi ispada da je izasao Update. Nzm tacno kako pise jer sam izbrisao to, ali mogu prepisati sl.put ovde tacno kad mi ispadne, ako ti to nesto znaci...

Pitanje: da ne znas li gde sigurno mogu naci neku silikonsku/plasticnu/kakvugod masku i onu foliju za displej? :/

Odgovori