Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Vratio sam se na revolution ROM. Generalno sam nezadovoljan isprobanim custom ROMovima...svakom nešto fali i nijedan ne daje sve što mi treba. Definitivno treba ostati na stock ROMu, eventualno ga samo rootovati.
Mada, ja mislim da ću ipak odustati i promeniti platformu.
Mada, ja mislim da ću ipak odustati i promeniti platformu.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja lično ne osjećam nikakvu potrebu da mijenjam rom na Note 2 jer zaista sve je funkcionalno i radi fluidno i brzo, uz pristojnu autonomiju. Kao što kažeš, samo root i ukloniti neke nepotrebne stvari i dodati neke nove mogućnosti koje ne utiču na stabilnost sistema i to je to. 

Janka, ja sam pre svega hteo da dobijem mogućnost da u multiwindow ubacim šta god hoću, i da malo ubrzam rad u nekim situacijama. I dobro bi mi došlo da ceo interfejs može da se prebaci i u landscape. Međutim, sve opcije za regulisanje multiwindow imaju poneku falinku, brzinu prilikom otvaranja nekih aplikacija ništa ne uspeva značajnije da poboljša, i uopšteni, skoro svaki tweak koji se ubaci proizvodi neki bug negde drugde kao posledicu, i samo u zavisnosti od toga koliko kopaš po funkcijama možeš te posledice otkriti...ili ne.
Smara me sve to više.
Smara me sve to više.
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Bas zbog toga i ostajem na stock romu, jer sam procitao stotine postova na raznim forumima i svi imaju istu pricu koju prica araphel.
Aj ako vam nije problem napisite koliko dugo treba da vam se napuni telefon ako mu je ostalo 5%, pa sve dok se ne upali zelena lampica. Ja i dalje tripujem da mi se dugo puni mob, stalno isprobavam druge uticnice
Note tab mi se od 10% do 100% napuni za 4 i po sata a baterija je 7000mAh i amperaza na punjacu je ista kao na Note 2. Dok se Note 2 puni po 3, 3 i po sata, kako sam primetio u poslednjih nedelju dve.
Aj ako vam nije problem napisite koliko dugo treba da vam se napuni telefon ako mu je ostalo 5%, pa sve dok se ne upali zelena lampica. Ja i dalje tripujem da mi se dugo puni mob, stalno isprobavam druge uticnice

10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
- janka_88
- Expert
Pokušaću upratiti tačno koliko se puni ali koliko sam uspio primjetiti nije više od 2,5h i to kad je ispod 10%. Naravno koristim originalni punjač.
Koliko vam se trosi baterija na stendbaju,meni od prilike za 4-5 sati oko 3-5% mislim da je mnogo posto cujem da pojedini forumasi prijavljuju da je za 12 h na stendbaju potrosi oko 2-3% sto je sasvim ok n7000
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
- janka_88
- Expert
Meni je nemoguće da potroši tako malo jer mi je stalno aktivan internet i razne sinhronizacije i ažuriranja vremenske prognoze. 

Meni je malo teže da to provalim, jer mi je tokom dana jako malo na standby. Ali tokom noći, recimo od ponoći do 7 ujutru ubije i 10-20%, zavisi od toga koliko toga stigne u pozadini.
Uspeo sam da izguram više od dva dana jedino kad ga maltene uopšte nisam koristio. Dan mi je neka normala, tojest od ujutru do nekih 10-11 uveče. Evo sinoć naprimer mi je do 10 uveče pao na samo 4%
Uspeo sam da izguram više od dva dana jedino kad ga maltene uopšte nisam koristio. Dan mi je neka normala, tojest od ujutru do nekih 10-11 uveče. Evo sinoć naprimer mi je do 10 uveče pao na samo 4%
Ne znam sada koliko je moguce da mi crpi bateriju neki proces koji radi u pozadini koristim viber.skajp.opera mini.parking manijak.flipboard. par igrica .blic . Igo i to je to eto koji proces moze da mi crpi bateriju?? Uvek je ukljucena sinhronizacija i net.Cekam sada da mi stigne ova nova baterija sto sam porucio preko ebay-a pa cu onda bas videti
Pa to ti je sasvim dovoljno. Ne radi ni meni ništa više od pozadinskih procesa, otprilike isto. Jednostavno baterija se jede, i to je mana Androida.
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Sad sam bas zavrsio punjenje i od 4% do zelene lampice mu treba 3 sata i 40 min. Ne koristim produzne kablove nego ubacim direktno u uticnicu u zidu. Nisam siguran da je tu sve u redu. Imam stock ROM, aplikacija imam isto koliko i oxigen. Originalna baterija, punjac i usb.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
Ne znam mislim da baterija vremenom izgubi duzinu svojeg trajanja,eventualni razlog je mozda sto se po nekada ne puni baterija do kraja ono kada stavimo mob na punjac 30 min ili 1h mislim da takvo punjenje ostecuje vek trajanja baterije,ako gresim neka me neko ispravi. Ja vidim da je moja baterija spremna za zamenu. Evo jutros sam ga skinuo s punjaca od 6h i evo sada je opet na punjacu a 17h je do duse koristio sam danas ukljucen wifi i dosta cesto net i to je to.
- ThunderBird
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
- :: Galaxy S8
Moj Note2 se puni od 2% do 100% za 2 sata i 15 minuta... Provjereno u više pokušaja...
Opet kažem, u zavisnosti od utičnice što je užasno iritantno jer kada odem negdje gdje ne znam kakvo je stanje kada uključim tel da se puni potrebno je da provjerim posle nekog vremena kako ide...
Opet kažem, u zavisnosti od utičnice što je užasno iritantno jer kada odem negdje gdje ne znam kakvo je stanje kada uključim tel da se puni potrebno je da provjerim posle nekog vremena kako ide...
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Zamolio bih nekog od forumasa ko ima note 2 da preko screencast aplikacije snimi sve mogucnosti te "magicne" olovke, tj sve njene mogucnosti, gde sve i kako se moze pisati detaljno, da li se npr pomocu nje moze kopirati text direktno na net-u pomocu olovke... Velike su sanse da cu kupiti ovaj tel pa bih voleo to da vidim. Ako nije problem snimite jedan detaljan video sa njenim mogucnostima i okacite ga na youtube i posle ovde ostavite link
Note IV N9100 dual
Toda, to je bre porpilično toga što može da se uradi. Ne mogu da snimam, ali pokušaću da navedem:
Možeš da zapisuješ stvari, kao i da automstski pretvsraš rukopis u tekst, obavljaš osnovne računske operacije, poneke formule itd. Možeš da olovkom iscrtavaš i opsecaš samo delove ekrana koji ti trebaju za nešto. Možeš obeležavati tekst i kopirati ga. Naravno crtanje i skiciranje se podrazumeva, za to bih još i mogao da ti okačim par svojih skica. Možeš preciznije da se igraš s fptografijama nego što bi to prstom mogao, možeš na poleđini fotografija da ispisuješ podatke, i štošta još. Ja mislim da i posle više meseci aktivnog korišćenja još nisam provalio sve upotrebe za olovku.
Možeš da zapisuješ stvari, kao i da automstski pretvsraš rukopis u tekst, obavljaš osnovne računske operacije, poneke formule itd. Možeš da olovkom iscrtavaš i opsecaš samo delove ekrana koji ti trebaju za nešto. Možeš obeležavati tekst i kopirati ga. Naravno crtanje i skiciranje se podrazumeva, za to bih još i mogao da ti okačim par svojih skica. Možeš preciznije da se igraš s fptografijama nego što bi to prstom mogao, možeš na poleđini fotografija da ispisuješ podatke, i štošta još. Ja mislim da i posle više meseci aktivnog korišćenja još nisam provalio sve upotrebe za olovku.
- toda81
- Prijatelj foruma
Araphel, to je fantasticno! Da li olovka na note 2 moze sve isto kao i olovka na note 3? Video sam na youtube par video klipova sta se sve moze sa olovkom i odusevio sam se. Video sam da bilo gde da se nadjes u meniu telefona mozes kada prineses olovku ekranu ili kako vec da se pojavi neki polukrug i onda vise funkcija od kojih se jedna odabere. To mi se bas puno svidelo kada sam video
Note IV N9100 dual
Toga na dvojci nema. To je nova caka koja stiže sa trojkom. Isto tako nema ni one opcije da olovkom obeležiš deo ekrana u kojem ćeš pokrenuti novu apkikaciju kao pop up window. Ali te sitnice su po meni više gimmick nego što su stvarno potrebne.
- toda81
- Prijatelj foruma
Znaci ipak nema tih opcija. Steta, mada si u pravu da to nije nesto neophodno i bez cega se ne moze. Sigurno je sasvim dovoljno sve to sto moze olovka na note2. Da li postoje sanse da neki update omoguci te opcije sa olovkom kao na note3?
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
Ja lično mislim da će sve te opcije koje ima Note 3 ili bar dobar dio vrlo uskoro dobiti i Note 2. Isto kao što će i S3 dobiti skoro sve softverske dodatke koje ima S4.