MPx220 Yes or No

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
Odgovori
M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

MPx220 Yes or No

Post od M65 »

Razmisljam da kupim Motorolu MPx220, pa me interesuje sta mislite o njoj.

Po meni nije losa.

Ima dobru memoriju,kamera je 1.3,operativni sistem windows ...

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

kada sam ja hteo da je uzmem savetovali su me da to ne radim iz vise razloga, a jedan od nji je to da je win mobile jos ne zastupljen i ne usavrsen. pogledaj ranije teme "zamena 6630 za mpx220" ili tako nesto.

pozdrav :wink:

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@M65: za te pare trenutno nemas bolji telefon, jer ako razmisljas da ga kupis, onda si kupio i telefon i windows "igracku" i naravno mp3/wma player, pa cak mozes da gledas i divx filmove; pa lepo izracunaj dal' se isplati ili ne.Pozzz :)
MPx200 WM2005

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ja se slazem sa Dzoniem , dobar je telefon i mislim da se isplati uzeti taj telefon , mada sam cuo da ima mnogo nedostataka u software-u , i da ima nekih manjih mana , ali nista znacajno , takodje se slazem i sa hellboy-om da je win mobile jos uvijek nezastupljen , mozda bi trebao da razmotris i neke druge opcije , npr. telefon sa symbianom.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

zasto da kupuje mpx200 , kada je mpx220 bolji od njega , i ona je nasljednik mpx200 , ima sve sto ima mpx200 i jos vishe nego sto on ima :uhuh:

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

po meni je zanimljivo i treba probati kako izgleda. Ako ti se ne bude svidela prodas nekom radoznalom 8)
.:Mess with the best, die like the rest:.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ako imas velike sake, sacekaj da vidis da li ce se pojaviti WM05 za isti, pa ako se pojavi- trk u radnju! Koristio sam nedelju dana isti pod WM2003 i moj utisak, kao korisnika MPx200, je da je telefon isti MPx200 sa podrskom za MMS, vecom paletom programa, brzim procesorom i vecom memorijom. Kamera na njemu je estetski detalj, te je skoro neupotrebljiva.

@HELLBOY_90: ne + pridev = sastavljeno (nezastupjen i neusavrsen)
WM2003 jeste dobar, a WM05 je etalon "usavrsenosti"

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Maj 2005. 13:04

Post od juice011 »

Pa evo mojeg misljenja: MPx200 je bio etalon savrsenstva kada je napravljen. Tehnoloska revolucija. Telefon je imao odlicne mogucnosti. Danas ga je vreme pregazilo ali zahvaljujuci ogromnom krugu entuzijasta on i dalje zivi, danas bolji nego ikada. Za njega je napravljen WM5, overklokovan mu je procesor,... E sad MPx220 je ustvari MPx200 sa ispravljenim onim greskama koji je MPx200 imao. Dodata mu je interna kamera koja je prihvatljivog kvaliteteta, dodat je Bluetooth sto je za mene jako bitno, i naravno brzi procesor (mnogo brzi - 120Mhz naspram 204Mhz nije malo). Naravno i problem sa potrosnjom je resen. Novi OMAP procesor trosi manje energije i dodata je jaca baterija. Telefon je laksi od MPx200 ( a i od vecine smartphone uredjaja na trzistu) i naravno na preklop je i naravno ima ga u crnoj boji (sto je jako bitno jer se smartphone uredjaji na preklop mogu na prste nabrojati). Sa svojom trenutnom cenom mislim da je u ovom trenutku ovo BESTBUY. E sad sto rekose ljudi, cekaj da se pojavi sa WM5. Moja je pretpostavka da Motorola nikada nece izdati takvu verziju. Ali naravno tu su isti oni entuzijasti koji su napravili WM2003 i WM5 za MPx200. Izacice za njega verzija 5 i bice verovatno 2 puta bolja od one koju bi motorola "ne daj boze izdala". Uglavnom dobijas smekerski telefon sa nenormalno velikim mogucnostima i mogucnoscu nadogradnje. Moja ti je preporuka da se ne razmisljas i da ga uzmes odmah.

karanm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 25. Jun 2005. 00:33

Post od karanm »

Znaci telefon imam vec nekih 8 meseci i uopste ne pije vodu zakljucak da je nezastupljen, jer ima toliko raznovrsnog softvera, tako unapredjenih igrica i ostalih zezalica da je sigurno bestbuy trenutno i sve sto je rekao juice011 je istina!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

za neke je mpx220 bestbuy, a za neke N6630.....moze li mi neko od vas reci da li je i po cemu WM for smartphone bolji od Symbiana (osmice)?... osim, naravno, cinjenice da moze da se menja verzija OS-a. ja imam 6630 i cini mi se da je tel vrlo mocan, a i izbor softvera za Symbian odlican.

pozdrav

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Jeste symbian zastupljen zato sto ga fosiraju Nokia i SE ali kad bi ti video koliko samo stvari ima za Windows Mobile platformu zapanjio bi se (ovo za tebe kazem b_udder). Sama cinjenica da telefon star 3 ili 4 godine (govorim o MPx200) moze da pusti Divx fim na sebi sa zapanjujucim kvalitetom. To govori sve o samoj platformi. E sad druga je stvar sto MPx220 ima 80% brzi procesor i vec ugradjen noviji operativni sistem. Kada bi birao izmedju 6630 i MPx220 definitvivno bi izabrao MPx220. Ne zato sto vec imam MPx200 vec zato sto je sama platforma bolja. Telefon nema granice. Mislim evo ti najglupljeg primera. Na MPx200 ili MPx220 mozes da promenis SVE sto ti se ne svidja podesavajuci registar. Ali bukvalno sve. Mozes da menjas izgled spoljasnjeg ekrana, oblik slova, fontove, boot screen, sve zivo,... Nokia ne verujem da ce to moci ikada.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Ljudi, nemojte tu pricu opet... I Symbian ima svojih prednosti- manja potrosnja, vise igra i slicno. WM je ipak vise orijentisan profesionalcima i poslovnim ljudima. Inace, koristio sam oba gorepomenuta telefona i mogu vam reci da su hardverski izjednaceni, iako je MPx220 nesto stariji, nove verzije WM cede snagu iz njega. Sa druge strane, cekaju se i novi Sybiani...

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Nisam ja rekao da je Symbian los nego da WM ima vise mogucnosti ako znate kako da ih iskoristite. Tako da ko voli nek izvoli!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

juice011, pa uz malo igranja i Symbian moze da se prilagodi (fontovi, ikone,...) ali to je sve stvar "kozmetike" ..... interesuje me zasto je konkretno WM bolji i namenjen "profesionalcima"? .... koliko sam video, za Symbian stvarno ima dosta programa za najrazlicitije namene (od igara do organajzera, plejera itd.). ovo moje pitanje stvarno nije nikakva provokacija, vec jednostavno zelim da znam, posto se obicno govori uopsteno kao kada se porede Intel i AMD :) . ja na kompjuteru imam Windows i, za razliku od mnogih, stvarno mi se svidja kao OS .... svojevremeno sam i ja razmisljao da uzmem mpx200, medjutim cuo sam da ima dosta problema sa prijemom signala...

pozdrav

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od M65 »

Moze li da pusta 3d igre. I da li ima dugmice sa jednom bojom ili ima i sa vise i dali moze da se instalira kao windows na kompljuteru.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Prvo, arhitektura procesora namenjenih za WM je sasvim drugacija od onih namenjenih symbian uredjajima. Jednostavno operativni sistem moze da izvuce vise snage iz procesora iste frekvencije nego kod symbiana. Sama arhitektura operativnog sistema je takva. Sto se tice dometa verujte mi, ja sam u liftu u jednom od solitera na novom beogradu opusteno razgovarao od prizemlja od 12-tog sprata bez bilo kakvih problema. E da po meni najbolje dve igre za njega su WORMS i VIRTUAL POOL MOBILE (neka me neko demantuje ako gresim). WORMS-i su kopija crvica sa racunara, ali identicna a sto se tice bilijara ja ni na jednom telefonu nisam video onako dobro odradjen 3D bilijar. Sve je nenormalno realno. Mozete da se krecete kako hocete oko stola i da udarate lopticu kako hocete. P.S. Ukoliko nekome trebaju te igre da ih proba (full verzije naravno) nek mi se javi okacicu ih na RapidShare.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

E da malo procunjajte po netu (vi koji imate symbian) i potrazite programe za WM tj. windows smartphone platformu. Iznenadicete se izborom!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

juice011, ne bih da zvucim nametljivo ali i dalje nisi odgovorio na moje pitanje :)
.... sto se igara tice, svi se slazu da je izbor za Symbian bolji, medjutim, ko hoce da se igra neka to radi na kompjuteru, a igre na telefonu su tu samo zato da prekrate vreme... Dakle: koje aplikacije od vitalnog znacaja za nekoga kome stvarno treba smatphone postoje za WM, a da ih nema (slicnih)za Symbian?

pozdrav

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Pa aplikacije tipa office, ali ne samo reader nego i writter. Onda da li symbian moze da pusta divx video rezolucije 220x176 sa zvukom mp3 kvaliteta. Da li u symbian telefon mozes da utaknes mreznu karticu ili wifi karticu ili edge karticu ili bluetooth karticu. Ne mozes. Sve to moze MPx200. E da zaboravio sam i HP-ove kamere za PocketPC. Naravno ovo nisu samo aplikacije, ovo su mogucnosti same WM platforme!

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od M65 »

Naravno da necu da se igram na mobu, ja se ne igram ni na kompu, mislim kad se ceka nesto ili tako nesto.
Da li moze da se bekapuje sistem ili da se instalira kao na komp.

I koje programe koristi i da li moze da pusta java aplikacije.

Kazu da je kamera losa, sta vi mislite.

Odgovori