Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Ja sam ubacio WanamLite 4.0 koji je baziran na ovom zadnjem 4.3 Androidu za Note 2. Iskreno ni ja nisam nešto oduševljen. Osim drugačijih ikonica, malo izmjenjenog interfejsa kao i podešavanja podijeljena u grupe, naravno i centar za notifikacije izmijenjen, nema apsolutno nikakvih dodatnih opcija. Istina ima u kameri opcija Sound & Shot kao na S4 ali je interfejs identičan. Uglavnom vratio sam na 4.1.2 pa čekamo zvaničnu verziju ali kao što sam rekao, ne vjerujem da će biti drastične razlike u odnosu na ovaj. WanamLite ima već odrađen root samo što mi je iritantno što stalno izbacuje neko upozorenje da neka aplikacija pokušavana pristupiti sistemu ali nisam uspio provaliti šta.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja sam se zeznuo sto sma ovo uradio i izgubio sam sve sa memorije telefona, tj citav folder TitaniumBackup gde su mi bile backupovane app, mada imam i na kompu rezervnu kopiju pa cu je nekako vratiti
EDIT: Ja sam uravo vratio 4.1.2 i to nemacki N7100XXDMC3_N7100DBTDMB1_DBT
EDIT: Nece telefon da pronadje mrezu, tj stoji kao da ima signal, ali je izbacen uzvicnik u status baru i pise "Izabrana mreza nije dostupna." Sto je veoma uvrnuto kada zovem taj br sto mi je u note cuje se na tom tel sa koga zovem da zvoni, ali note uopste ne pokazuje da zvoni. Zasto se ovod desava? Sada skidam srpski 4.1.2 pa kada ga skinem probacu da ga preflashujem. Zaboravih da kazem da posle flashovanja tog nemackog 4.1.2 tel nije hteo da se upali pa sma usao u recoveri i uradio sam wipe data i wipe cache i upalio se posle toga. Kad udjem u izbor mreze i pretrazujem mreze izbaci mi telenor i ja kliknem na telenor i on se kao registruje, ali i dalje stoji uzvicnik u status baru sa informacijom da je mreza nedostupna
EDIT:
Imam problem. Probao sam da instaliram preko odina i 4.1.2 za Srbiju, ali ooet nisam imao mrezu tako da sam morao da ubacim glupi leak 4.3 koji na zalost ne moguda root-jem. Da li imate neko resenje ili mozda root za 4.3?
EDIT: Ja sam uravo vratio 4.1.2 i to nemacki N7100XXDMC3_N7100DBTDMB1_DBT
EDIT: Nece telefon da pronadje mrezu, tj stoji kao da ima signal, ali je izbacen uzvicnik u status baru i pise "Izabrana mreza nije dostupna." Sto je veoma uvrnuto kada zovem taj br sto mi je u note cuje se na tom tel sa koga zovem da zvoni, ali note uopste ne pokazuje da zvoni. Zasto se ovod desava? Sada skidam srpski 4.1.2 pa kada ga skinem probacu da ga preflashujem. Zaboravih da kazem da posle flashovanja tog nemackog 4.1.2 tel nije hteo da se upali pa sma usao u recoveri i uradio sam wipe data i wipe cache i upalio se posle toga. Kad udjem u izbor mreze i pretrazujem mreze izbaci mi telenor i ja kliknem na telenor i on se kao registruje, ali i dalje stoji uzvicnik u status baru sa informacijom da je mreza nedostupna
EDIT:
Imam problem. Probao sam da instaliram preko odina i 4.1.2 za Srbiju, ali ooet nisam imao mrezu tako da sam morao da ubacim glupi leak 4.3 koji na zalost ne moguda root-jem. Da li imate neko resenje ili mozda root za 4.3?
Note IV N9100 dual
To je isti problem koji sam ja imao kada sam hteo da se vratim na stock. Moraš da flešneš bukvalno tačno onaj koji si imao pre drndanja, izgleda nijedan drugi neće omogućiti konekciju na mrežu. Mislim da je do verzije modema ili šta već. Ja se više ni ne trudim da se zezam sa ROMovima. Odlazim sa Androida čim budem u prilici.
- toda81
- Prijatelj foruma
To je bas brz veze. Nisam znao da je to problem na note 2. Tamo gde sam ga kupio su mi rekli da ih kupuje iz Norveske i sada skidam neki nordik stock pa cu da probam njega da preflashujem. Jedino imam mrezu kada ubacim ovaj leak 4.3, ali on ne moze da se rootuje tako da mi nista ne znaci. Doduse i ne svidja mi se bas nesto posebno 4.3
Note IV N9100 dual
Tako i meni, posle Android Revolution nijedan stock neće da radi, čak ni Austria unlocked, a ovde u Beču sam ga kupio i bio je unlocked. Samo povratak na Android Revolution rešava problem sa konekcijom na mrežu.
- janka_88
- Expert
Ja sam vratio na 4.1.2 danas opet nakon cjelodnevnog korištenja WanamLite 4.0 baziranog na ovom novom leak-u. Sve funkcioniše odlično i fluidno ali ima neki bug ili sam možda trebao wipe uraditi nakon update a to je da mi sam od sebe obriše google nalog i samim tim imenik i ostalo šta već ide i moram svako par sati ponovo unositi podatke...
- toda81
- Prijatelj foruma
Ti nisi uspeo da pronadjes taj stock pre nego sto si flashovao Android Revolution ?
Note IV N9100 dual
Ja sam sa Revolution probao da vratim na stock. Našao austria unlocked, i ni on nije radio.
- toda81
- Prijatelj foruma
Vidim da si meni gore napisao da se na stock rom mogu vratiti samo ako ubacim bukvalno isti stock, ali koliko sada kapiram iz poslednje poruke ni to ne pomaze, osim ako ti nisi pogodio bas taj sto si imao
Note IV N9100 dual
Pa nemam pojma, ne razumem se u sve to šta tačno znače oni kodovi, pa je moguće da sam nešto omanuo.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja sam sto je najgore os svega odradio SS verzije, ali sam smetnuo s uma da odin brise sve na memoriji telefona pa sam bez veze radio SS, a da sam bio pametniji imao bih to sacuvano na kompu i sada bih lako ansao tu verziju koja je bila. Nije prosla instalacija ni ovog nordic koji sam malkopre instalirao, mada sam video d aima jos jedan ili dva nordic roma, ali me je mrzelo da ih skidam jer sam skinuo sa xda N7100 Leaked V4.3PreRooted i sve sam sada vratio u normalu. Meni je izuzetno bitan root tako da i njega sada imam
Note IV N9100 dual
Ja se kanim da danas stavim neki custom koji je na tom leakovanom 4.3 baziran. Videćemo kako ide. Imam uvek u telefonu zip fajl za Revolution, tako da ako nešto ne valja za čas posla vratim sve nazad.
- toda81
- Prijatelj foruma
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Pametno, tako sam i ja uvek imao na svakom telefonu instalaciju rom-a za koju sam siguran da ce da prodje ako nesto krene po zlu prilikom ubacivanja nekog drugog rom-a. Bas me interesuje koliko ce drzati baterija sada na ovom sto sam ja ubacio. Najbitnije je da ne traje krace nego sto je to bio slucaj sa stoch 4.1.2 jer sam odusevljen trajanjem baterije. Gotovo da ne mogu da je iscedim do kraja 

Note IV N9100 dual
Stavio sam Sotmax v12 rom, baziran na ovoj procureloj verziji 4.3 apdejta, i uz par tweakova sa Wanam xposed sve ide super za sada i poprilično sam zadovoljan. Jedinošto mi trenutno smeta je odvratni izgled "izmeni" tastera u multiwindow meniju, ali rešiće se i to, siguran sam. Ipak je ovo samo beta 

- toda81
- Prijatelj foruma
Moram da se pohvalim da sam se vratio sna stock rom
Covek od koga sam kupio tel dobavlja telefone iz Norveske i rekao mi je verziju jezgra i ja sam skinuo taj stock i preflashovao ga i tel je imao mrezu sto je bitno, ali nije mi jasno sto nije pisalo za verziju jezgra ta oznaka sa fajla koju sam flashovao, mada to nije bitno. Posle sam flashovao nemacki 4.1.2 FACTORY_N7100XXDME6_N7100DBTDME2_DBT i imam mrezu i ponovo stock rom i jednu app koju nisam imao sa norveskim stock romom, a to je PaperArtist

Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
Interesantno ali ja nisam imao baš nikakve probleme sa mrežom. Sad sam sve vratio stock unrooted i brojač resetovao i sve je kao tek izvađenk iz kutije. 

Evo da dam još malo utisaka za Sotmax V12, posle punih 24 sata upotrebe:
ROM je potpuno stabilan, nema nikakvih štucanja niti problema. Samo je užasno bitno ne raditi posle instalacije Sotmax ROMa full restore iz Titanium bekapa. Kad sam to uradio, pola aplikacija nike htelo da radi. Posle sam pregazio nov flash ponovo, pa odradio samo restore podataka, a aplikacije sam pustio da se same skinu ponovo, sve što je sačuvano na Google nalogu. I sve radi savršeno.
Vizualno, sve dobro izgleda i klizi bez problema. Nema kočenja, nema štucanja, što je prvi put otkako sam uzeo telefon, ne računajući kad je bio skroz prazan. Ono malo poboljšanja što 4.3 donosi je meni dosta značajno. Dopada mi se settings izdeljen na tabove, par dodat ih opcija po menijima, daleko lepši pattern unlock, bolji lockscreen widget za Google play music (stari je izgledao odvratno i nije dozvoljavao da se na ostatku lockscreena vrti live wallpaper kad je on aktivan.
Wanam xposed je uključen u ROM, kao i gomila drugih opcija, i mogu se izabrati iz Aroma installera. Ja sam kroz Wanam za sada samo zbudžio transparentan status bar, ali sam ga napravio da je transparentan i kad se razvuče. Ovo može da deluje malo nezgodno ako imate šaren wallpaper ispod, ali meni odgovara.
Pozivi, sms, mail...sve radi stabilno i bez problema. Imam utisak da je zvuk na zvučniku nešto tiši kad se pušta muzika, ali na slušalicama nema razlike, tako da možda samo umišljam.
Trajanje baterije je nepromenjeno u odnosu na Android Revolution, barem koliko bih rekao po ovom jednom ciklusu...znači malo bolje nego stock.
Galerija na 4.3 mi je daleeeko lepša nego ranije, mada promene nisu drastične. Jednostavno, ta mala reorganizacija u raspoređivanju fotografija estetski baš mnogo znači. Drag and drop sada ide mnogo fluidnije, bez komplikacija. Ranije je to išlo kako treba samo olovkom, dok je prstom umelo da zeza, pa pogrešno registruje dodir i vrsti te korak nazad u albume umesto da prebaci sliku.
Za vas koji koristite olovku i S Note aplikaciju, a možda biste probali ovaj ROM: nemojte NIKAKO vraćati S Note kompletno sa backupa, čak ni samo data!! Iz nekog razloga odbija da radi i rezultuje konstantnim notifikacijama o tome kako se S Note zatvorio. Aktivirajte Samsung nalog i sačuvajte sve svoje S Note beleške na cloudu, a potom ih posle instalacije samo pustite da se sinhronizuji, i tako će biti sve ok.
Što se mene tiče, odličan ROM, i jedine dve zamerke koje imam se odnose na "izmeni" dugme u multiwindow meniju, koje je odvratno, i to što rotacija ekrana ne uključuje i homescreenove. Ali sve to je minorno i nevažno, u odnosu na to da mi telefon za koji sam dao tolike pare sad konačno radi onako kako bi telefon koji toliko košta i morao da radi. Čekam Sotmax V13, baziran na full stock 4.3, koji će valjda biti još bolji.
ROM je potpuno stabilan, nema nikakvih štucanja niti problema. Samo je užasno bitno ne raditi posle instalacije Sotmax ROMa full restore iz Titanium bekapa. Kad sam to uradio, pola aplikacija nike htelo da radi. Posle sam pregazio nov flash ponovo, pa odradio samo restore podataka, a aplikacije sam pustio da se same skinu ponovo, sve što je sačuvano na Google nalogu. I sve radi savršeno.
Vizualno, sve dobro izgleda i klizi bez problema. Nema kočenja, nema štucanja, što je prvi put otkako sam uzeo telefon, ne računajući kad je bio skroz prazan. Ono malo poboljšanja što 4.3 donosi je meni dosta značajno. Dopada mi se settings izdeljen na tabove, par dodat ih opcija po menijima, daleko lepši pattern unlock, bolji lockscreen widget za Google play music (stari je izgledao odvratno i nije dozvoljavao da se na ostatku lockscreena vrti live wallpaper kad je on aktivan.
Wanam xposed je uključen u ROM, kao i gomila drugih opcija, i mogu se izabrati iz Aroma installera. Ja sam kroz Wanam za sada samo zbudžio transparentan status bar, ali sam ga napravio da je transparentan i kad se razvuče. Ovo može da deluje malo nezgodno ako imate šaren wallpaper ispod, ali meni odgovara.
Pozivi, sms, mail...sve radi stabilno i bez problema. Imam utisak da je zvuk na zvučniku nešto tiši kad se pušta muzika, ali na slušalicama nema razlike, tako da možda samo umišljam.
Trajanje baterije je nepromenjeno u odnosu na Android Revolution, barem koliko bih rekao po ovom jednom ciklusu...znači malo bolje nego stock.
Galerija na 4.3 mi je daleeeko lepša nego ranije, mada promene nisu drastične. Jednostavno, ta mala reorganizacija u raspoređivanju fotografija estetski baš mnogo znači. Drag and drop sada ide mnogo fluidnije, bez komplikacija. Ranije je to išlo kako treba samo olovkom, dok je prstom umelo da zeza, pa pogrešno registruje dodir i vrsti te korak nazad u albume umesto da prebaci sliku.
Za vas koji koristite olovku i S Note aplikaciju, a možda biste probali ovaj ROM: nemojte NIKAKO vraćati S Note kompletno sa backupa, čak ni samo data!! Iz nekog razloga odbija da radi i rezultuje konstantnim notifikacijama o tome kako se S Note zatvorio. Aktivirajte Samsung nalog i sačuvajte sve svoje S Note beleške na cloudu, a potom ih posle instalacije samo pustite da se sinhronizuji, i tako će biti sve ok.
Što se mene tiče, odličan ROM, i jedine dve zamerke koje imam se odnose na "izmeni" dugme u multiwindow meniju, koje je odvratno, i to što rotacija ekrana ne uključuje i homescreenove. Ali sve to je minorno i nevažno, u odnosu na to da mi telefon za koji sam dao tolike pare sad konačno radi onako kako bi telefon koji toliko košta i morao da radi. Čekam Sotmax V13, baziran na full stock 4.3, koji će valjda biti još bolji.
- toda81
- Prijatelj foruma
Janka, kako si mu vratio stock unrooted? Da li si ga samo preflashovao sa stock romom ili si jos nesto uradio? Kako se resetuje taj brojac? Da li posoe toga sto si uradio mozes da instaliras svaki update, tj da li ti telefon vidi taj update kao kada je u fabrickom stanju pa se javi novi uodate?
Araphel, bas si lepo opisao ponasanje tekefona sa tim rom-om. Drago mi je da dobro radi i da je stabilan. Ja sam se jedva vratio na stock tako da se ne bih vise igram ubacivanjem custom rom-ova. Nikad se ne zna, ali za sada ne jer ovaj nemacki stock 4.1.2 super radi
Araphel, bas si lepo opisao ponasanje tekefona sa tim rom-om. Drago mi je da dobro radi i da je stabilan. Ja sam se jedva vratio na stock tako da se ne bih vise igram ubacivanjem custom rom-ova. Nikad se ne zna, ali za sada ne jer ovaj nemacki stock 4.1.2 super radi
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
Dok ima root instaliram mu Triangle Away 2.55 verziju jer sa novijim verzijama ne poništava brojač na fabričko stanje. Nakon toga se mob upali do ekrana za pin kod. Odmah ga ugasim i uđem u download mode i spojim sa komp pa preko Odina ubacim željeni oficijelni rom. Poslije toga opet mob ugasim i uradim wipe data preko fabričkog recovery-a. I tek nakon toga startujem telefon kako treba i pravim početna podešavanja. Odmah mi je prijavio i neki manji update koji sam uradio. Root mi nije neophodan tako da ga sad i neću raditi. Status je na normal i imam uredno update preko Kies i OTA. 

- toda81
- Prijatelj foruma
Skinuo sam sa neta taj Triangle Away 2.55, ali u zio fajlu koji sam skinuo ima jos jedan tar fajl sa nazivom param.tar. Cemu on sluzi? Koliko kapiram kada oreflashujes tel odinom onda kada pise na odinu da se tel otkaci ti na brzinu skines bateriju da se na bi upalio i onda udjes u recovery jer ako ne skines bateriju tel ce se regularno upaliti
EDIT: Janka, da li si radio po ovom uputstvu reset countera?
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3
Da li mora da se radi reset countera da bi posle toga instsliran stock rom video update ili bi on video update iako nije odradjen reset?
EDIT: Janka, da li si radio po ovom uputstvu reset countera?
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3
Da li mora da se radi reset countera da bi posle toga instsliran stock rom video update ili bi on video update iako nije odradjen reset?
Note IV N9100 dual