Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Reset countera ne moraš uopšte raditi. Da bi primao ažuriranja dovoljno je samo da ubaciš oficijelni rom i da ne radiš root.
Reset sam uradio tako što sam pokrenuo program i odradio što je tražio i to je sve. Kad se mob upalio samo sam ugasio i preko odina ubacio rom. Nakon toga ugasim mob i u recovery odradim wipe data i to je sve.

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Pretpostavljam da je reset bitan samo ako tel nosim u servis da oni ne bi videli da sam nesto cackao sa systemom. Dobro je sve to znati
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
Ja sam jedan huawei koji je imao root i čak supersu aplikaciju odnio na servis i garancija uvažena i nisam imao nikakvih problema. Telefon kupljen preko m:tel mreže.
Kažem da nije neophodan ali ako se vraća na fabričko stanje, ne smeta i to odraditi. 

- toda81
- Prijatelj foruma
U pravu si, kada se to vec tako lako izvede onda nije problem i to odraditi. Ja cu da cekam uodate koji izbace na sammobile, lepo ga skinem i preflashujem odin-om, ali cu to raditi tek kada izadje root za tu verziju androida jer mi je root veoma bitan zbog vracanja app i podesavanja unutar tih app titanium backupom
EDIT: Ne mogu da verujem kakvu su bateriju, tj kolikoli eu akumulator od baterije ubacili u ovaj telefon! Telefon je ukljucen jutros od 7h i sada imam 48%, a danas mi je ekran bio ukljucen skoro 3h plus sam pored toga imao pozive u trajanju od 2h45min. Ne znam da li bi moj stari s2 ovo izdrzao
EDIT: Ne mogu da verujem kakvu su bateriju, tj kolikoli eu akumulator od baterije ubacili u ovaj telefon! Telefon je ukljucen jutros od 7h i sada imam 48%, a danas mi je ekran bio ukljucen skoro 3h plus sam pored toga imao pozive u trajanju od 2h45min. Ne znam da li bi moj stari s2 ovo izdrzao
Note IV N9100 dual
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Ako neko hoće da proba
: Android 4.3 Leaked Firmware (N7100XXUEM16) on Samsung Galaxy Note 2 (GT-N7100)
Region: Open Europe
Version: Android 4.3
Build date: Fri, 25 Sep 2013
PDA: N7100XXUEMI6
CSC: OXA
MODEM: N7100XXUEMI6
https://mega.co.nz/#!sJwgFDjA!CmejNRIOu ... 4ChhCTiKdw
pass: wagnervaz

Region: Open Europe
Version: Android 4.3
Build date: Fri, 25 Sep 2013
PDA: N7100XXUEMI6
CSC: OXA
MODEM: N7100XXUEMI6
https://mega.co.nz/#!sJwgFDjA!CmejNRIOu ... 4ChhCTiKdw
pass: wagnervaz
16 godina na forumu MOBILNISVET
Ljudi, izašao Sotmax V12 beta 2. Sitne ispravke na već dobrom ROMu. Koga zanima 4.3, toplo preporučujem. Samo ako dolazite sa nekog drugog ROMa, obavezno full wipe pre toga, inače ste nagrabusili 

- toda81
- Prijatelj foruma
Zireli, instalirao sam ga ja oa sam se ponovo vratio na stoch nemacki rom. Ne kazem da nije ok, ali mi nista nije znacilo da imam 4.3 bez mogucnosti da ga root-ujem pa sam zato instalirao rooted leak 4.3, ali sam se ipak na kraju vratio na nemacki stock
Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Šta ste napravili od ovog čoveka, a nije hteo ni rootaraphel napisao:Ljudi, izašao Sotmax V12 beta 2.

- toda81
- Prijatelj foruma
Video je covek cari rot-a
Igranje sa romovima zna da bude interesantno, mada je malo zamrseno sa note za razliku nor od s2. Mislim na povratak posle custom rom-a na stock

Note IV N9100 dual
Daleko je zamršenije nego bilo šta što sam nekada radio. Toliko toga može da se zezne. Ali nije poenta u čarima rootovanja, nego u želji da mi uređaj koji sam debelo platio konačno proradi onako kako bi trebalo. I upravo zbog svega što sam morao da uradim da bi uređaj imao smisla, mogu da kažem da Google i njihov Android od mene dinara više videti neće.
- toda81
- Prijatelj foruma
Nemoj tako druze. Android je fantastican bas zato sto pruza velike mogucnosti editovanja, a note 2 plus olovka su dobitna kombinacija
Note IV N9100 dual
Znaš šta, Toda 81...sve je to lepo, ali Google mnogo zeza sa privatnošću, pojavljuju im se besmislene greške sa mešanjem email naloga, Hangouts porukama koje budu poslate pogrešnim osobama i slično.
Ali ni sve to nije suština mog nezadovoljstva. Platio sam 500€ za nešto što je u tom momentu bio uređaj iz samog vrha, da bih tek posle nekoliko meseci i sa dosta truda developera koji prave custom ROMove i mog truda da sve to čačkam i isprobavam, taj uređaj radio kako treba.
Kada dam tolike pare, ne želim da imam telefon koji je jači hardverski od prosečnog kompa koji imam kod kuće, a koči se u browseru, otvara YouTube i Skype po 3-5 sekundi, brljavi sa wifi signalom na određenim ruterima, i slično. To je sramota za toliki novac.
Svaka čast Androidu što je toliko otvoren i može po njemu da se petlja, ali to ne znači da ja treba da tri puta flashujem neki ROM da bi mi wifi radio kako treba...i pri tome i dalje ne radi kako treba. Nemam ja ni živaca ni vremena za to. Jako sam se radovao kada sam uspeo da odvojim pare za Note 2 zbog njegovog ekrana i olovke koja je savršena alatka, ali su svi ostali problemi i manjkavosti Androida daleko zasenili te prednosti. Pri tome, čini mi se da je Android sa svakom sledećom verzijom sve popunjeniji nekim bespotrebnim opcijama, a sve manjkaviji u onom osnovnom, a to je stabilan rad primarnih funkcija. Sad mogu da kažem da mi je žao što se pri kupovini nisam ipak odlučio za Lumiu, bez obzira na manji ekran i nepostojanje olovčice. I na Lumiu ću najverovatnije i otići, čim budem u prilici da Note 2 ili prodam ili zamenim.
I da se razumemo: to sa wifi nije do kvara na samom uređaju, nego do nekakve nekompatibilnosti sa određenim ruterima koju Note 2 ima. Na većini sve radi kako treba, ali negde jednostavno puca, ili je veza mrtva i bez protoka, ili sve funkcioniše samo dok je Note 2 jedini uređaj zakačen na tu mrežu.
Ali ni sve to nije suština mog nezadovoljstva. Platio sam 500€ za nešto što je u tom momentu bio uređaj iz samog vrha, da bih tek posle nekoliko meseci i sa dosta truda developera koji prave custom ROMove i mog truda da sve to čačkam i isprobavam, taj uređaj radio kako treba.
Kada dam tolike pare, ne želim da imam telefon koji je jači hardverski od prosečnog kompa koji imam kod kuće, a koči se u browseru, otvara YouTube i Skype po 3-5 sekundi, brljavi sa wifi signalom na određenim ruterima, i slično. To je sramota za toliki novac.
Svaka čast Androidu što je toliko otvoren i može po njemu da se petlja, ali to ne znači da ja treba da tri puta flashujem neki ROM da bi mi wifi radio kako treba...i pri tome i dalje ne radi kako treba. Nemam ja ni živaca ni vremena za to. Jako sam se radovao kada sam uspeo da odvojim pare za Note 2 zbog njegovog ekrana i olovke koja je savršena alatka, ali su svi ostali problemi i manjkavosti Androida daleko zasenili te prednosti. Pri tome, čini mi se da je Android sa svakom sledećom verzijom sve popunjeniji nekim bespotrebnim opcijama, a sve manjkaviji u onom osnovnom, a to je stabilan rad primarnih funkcija. Sad mogu da kažem da mi je žao što se pri kupovini nisam ipak odlučio za Lumiu, bez obzira na manji ekran i nepostojanje olovčice. I na Lumiu ću najverovatnije i otići, čim budem u prilici da Note 2 ili prodam ili zamenim.
I da se razumemo: to sa wifi nije do kvara na samom uređaju, nego do nekakve nekompatibilnosti sa određenim ruterima koju Note 2 ima. Na većini sve radi kako treba, ali negde jednostavno puca, ili je veza mrtva i bez protoka, ili sve funkcioniše samo dok je Note 2 jedini uređaj zakačen na tu mrežu.
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Araphel pre nego sto krenes da pricas o Androidu tako isprobaj neki nexus uredjaj.Nisam neki fanboy ali android na nexusu i na recimo galaxiji verzije 4(posedujem i s4 i n4) ne moze nikako da se poredi.
- janka_88
- Expert
Ja sam vratio sve stock unrooted na 4.1.2 svoj Note 2 i sve mi funkcioniše bez ikakvih problema i zastajkivanja. Neki osjećaj zastajkivanja je vjerovatno posljedica animacija koje ima TW u sebi. Kad se isključe ili smanje radi primjetno brže. Ne sporim da Nexus uređaji u praksi vjerovatno rade brže, ali sam probavao CM na S3 i na Note 2 i iskreno djeluje mi nekako previše ogoljeno i jednostavno sam navikao na TW. Ja sam preporođen što se fluidnosti tiče kako sam sa S3 prešao na Note 2. 

Probao sam ja ljudi na Androidu svašta, od HTC Tattoo, pa na ovamo. Pored Note 2 imam u kući još dva Sonija, Galaxy Tab 2, LG L7 sam drndao i podešavao za kevu...Nexuse sam probao sve, a četvorku razmišljao i da kupim. Slažem se, gola verzija Androida je daleko efikasnija, ali onda moram da se oprostim od olovčice. Probao sam ja CM na Note 2 i sve super radi, ali ne pada mi na pamet da imam uređaj sa olovkom na kojem olovku ne mogu da koristim ako želim da telefon brzo radi.
Pritom, i Sony stavlja svoj custom overlay preko golog Androida, pa mi opet Xperia J sa svojim single core procesorom brže otvori YouTube naprimer nego Note 2.
U kombinaciji sa očajnom zaštitom privatnosti na Google-ovim mail i chat uslugama, koja je samo još gora u poslednje vreme, ta neoptimizovanost je kap koja u mom slučaju preliva čašu. Nemam ja vremena i živaca da se petljam toliko. Hoću da stvar koju kupim jednostavno radi.
To da sam kupio telefon od 150€ pa da ga ja budžim da radi sve što i onaj od 500, mogao bih i da opravdam investiranje tolikog vremena sa drndanjem oko opcija i flashovanja i šta ti ja znam. Ovako, da ja platim 500€ za uređaj koji se ponaša kao jeftini telefon od 100€ u kojeg je neko napucao funkcije koje hardver ne može da iznese, pa da ja petljam satima svakih par dana samo da bih ga naterao da radi kako treba ono za šta je i kupljen, to meni više ne dolazi u obzir. Suviše godina i premalo strpljenja imam za takve stvari. Imam ja šta drugo da radim u životu.
Otkako sam kupio Note 2, radio je dobro samo na početku, dok nije imao ništa u sebi, i evo sad, kad sam izgubio gomilu živaca i vremena nameštajući ga. I opet ostaje ta wifi nekompatibilnost sa pojedinim ruterima.
Izeš ti napucan telefon ako se on od tridesetak S beleški i dvadesetak office dokumenata uspori i ukoči. To je bre smešno. Ne znam za šta vi koristite svoje Note 2, i koliko ih napunite, ali ja nisam zadovoljan.
Da, zaboravio sam da kažem, S Belešku mi otvara i po 5-10 sekundi, otkako je napunjena sa tridesetak beleški. Ej, a to mu je praktično glavna aplikacija!!! I aplikacija koja ti treba odmah. Kad izvučem olovku, treba odmah da pišem, a ne da ja čekam dok se telefon opasulji.
Pritom, i Sony stavlja svoj custom overlay preko golog Androida, pa mi opet Xperia J sa svojim single core procesorom brže otvori YouTube naprimer nego Note 2.
U kombinaciji sa očajnom zaštitom privatnosti na Google-ovim mail i chat uslugama, koja je samo još gora u poslednje vreme, ta neoptimizovanost je kap koja u mom slučaju preliva čašu. Nemam ja vremena i živaca da se petljam toliko. Hoću da stvar koju kupim jednostavno radi.
To da sam kupio telefon od 150€ pa da ga ja budžim da radi sve što i onaj od 500, mogao bih i da opravdam investiranje tolikog vremena sa drndanjem oko opcija i flashovanja i šta ti ja znam. Ovako, da ja platim 500€ za uređaj koji se ponaša kao jeftini telefon od 100€ u kojeg je neko napucao funkcije koje hardver ne može da iznese, pa da ja petljam satima svakih par dana samo da bih ga naterao da radi kako treba ono za šta je i kupljen, to meni više ne dolazi u obzir. Suviše godina i premalo strpljenja imam za takve stvari. Imam ja šta drugo da radim u životu.
Otkako sam kupio Note 2, radio je dobro samo na početku, dok nije imao ništa u sebi, i evo sad, kad sam izgubio gomilu živaca i vremena nameštajući ga. I opet ostaje ta wifi nekompatibilnost sa pojedinim ruterima.
Izeš ti napucan telefon ako se on od tridesetak S beleški i dvadesetak office dokumenata uspori i ukoči. To je bre smešno. Ne znam za šta vi koristite svoje Note 2, i koliko ih napunite, ali ja nisam zadovoljan.
Da, zaboravio sam da kažem, S Belešku mi otvara i po 5-10 sekundi, otkako je napunjena sa tridesetak beleški. Ej, a to mu je praktično glavna aplikacija!!! I aplikacija koja ti treba odmah. Kad izvučem olovku, treba odmah da pišem, a ne da ja čekam dok se telefon opasulji.
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
araphel, potpisujem oba tvoja prethodna posta.
Super je budziti i customizovati nesto da bi se dodala vrednost, ali raditi to da bi on uopste radio u prihvatljivim granicama je nebuloza.
Da mi ekran ne odgovara ovako savrseno za filmove i polu poslovnu primenu, odavno bih se oprostio od njega a i androida sa njim verovatno.
Android je previse kao windows na desktopu, cim ga malo duze koristis nakupi se gomila djubreta koja ga usporava pa mora ciscenje svezim softverom da prodise. Devojka je prodala HTC Rhyme i kuplia HTC Desire 500. Posle prve sinhronizacije sa nalogom dobila je skoro 2.5 GB djubreta od gomile nekih aplikacija koje je odavno obrisala i ne koristi vise... Lepo je imati bekap, ali ovo je vec nebuloza.
PozZ
Super je budziti i customizovati nesto da bi se dodala vrednost, ali raditi to da bi on uopste radio u prihvatljivim granicama je nebuloza.
Da mi ekran ne odgovara ovako savrseno za filmove i polu poslovnu primenu, odavno bih se oprostio od njega a i androida sa njim verovatno.
Android je previse kao windows na desktopu, cim ga malo duze koristis nakupi se gomila djubreta koja ga usporava pa mora ciscenje svezim softverom da prodise. Devojka je prodala HTC Rhyme i kuplia HTC Desire 500. Posle prve sinhronizacije sa nalogom dobila je skoro 2.5 GB djubreta od gomile nekih aplikacija koje je odavno obrisala i ne koristi vise... Lepo je imati bekap, ali ovo je vec nebuloza.
PozZ
- Baraba
Očistite to smeće sa Clean Master, besplatan na marketu.
I na ios se nakupi smeća i mora da se čisti, samo što na iphone može da se čisti ako je telefon JB, telefoni koji nisu JB su zaglavljeni jer nema takva app, glupo skroz.
Za WP ne znam, nisam koristio, ali sigurno i on nakupi smeća posle nekog vremena korišćenja.
I na ios se nakupi smeća i mora da se čisti, samo što na iphone može da se čisti ako je telefon JB, telefoni koji nisu JB su zaglavljeni jer nema takva app, glupo skroz.
Za WP ne znam, nisam koristio, ali sigurno i on nakupi smeća posle nekog vremena korišćenja.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja licno nisam nigde imao donsada proble sa kacenjem na wifi sa note 2. Sve radi savrseno bez greske i orezadovoljan sam telefonom. Mene interesuje da li postoji opcija da se s note beleske cuvaju u nekom fokderu ubs note, tj da se napravi neki novi folder za te fajlove? Bez veze mi je da ih cuva izvan foldera
Note IV N9100 dual
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Zanimljivo da Ja nisam imao ni jedan jedini problem sa Note 2 (sem onog čuvenog delay / laga od 2-3 sec pri prvom otvaranju imenika/poruka/dialera) .
16 godina na forumu MOBILNISVET
- Baraba
Takođe problem sam imao samo sa lagom pri otključavanju displeja, a wifi mi je hvatao ispred igrade tj. 7 spratova ispod! Nisam merio koliko YT app treba da se pokrene, ne koristim mnogo YT.