MPx220 Yes or No

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
Odgovori
Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

symbian je vise zastupljen , WM vise koriste poslovni korisnici koji imaju dlanovnike , i ja bih uvijek prije uzeo symbian telefon nego WM telefon, mada priznajem , volio bih da imam mpx220 , ali sam prezadovoljan svojom nokiom 6680 koja ima symbian.
WM je po meni jos nezastupljen i ne dovoljno razvijen. symbian ima vise korisnika na nasim prostorima od WM ,mada WM ima mnogo prednosti naspram symbiana , ali po meni , symbian je symbian , i ja sam prezadovoljan.
a i cujem da mpx220 ima nekih sitnih greski u svom software-u , najvise u prevodu npr.
eng. "about" je postalo minimalistichko "o"
eng. "beaming" jednom je "emitiranje" a jednom "prijenos" , jednostavno loshe su uradili prijevod , da sam se ponekad znao da nasmijem na prevod. mada smatram da je mpx220 odlichan telefon , ali nisu jos sve u potpunosti razradili kao sto mnogi govore. 8) :wink: :) :D :lol:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

juice011, pa za Symbian imas QuickOffice Premier kojim mozes da editujes Word, Excel i PowerPoint fajlove, ali je to podjednako besmisleno kao i na mpx200/220 zbog velicine ekrana i sluzi samo za prvu pomoc. divix rezolucije 220x176 ne mozes da gledas na 6630 iz prostog razloga sto je ekran rezolucije 176x208 .....ali prezivecu bez tih 12 pixela :) ..... dakle mozes divix, a sam odredjujes kvalitet.... za mreznu karticu ne znam kao i za wifi, a sto se edge-a tice, 6630 ima edge i bluetooth i kameru od 1.23MP solidnog kvaliteta (nemoj zaboraviti da 6630 nije najbolje sto Symbian nudi)... gledao sam sinos neke programe za WM ..... isti djavo kao i oni za Symbian, dakle - daleko je jos sve to od pravog kompjutera :)...

p.s. zar mpx200 nema samo jedno leziste za dodatne kartice? .... tj. ako imas memorijsku karticu pozdravilo te da ces da koristis ostale dodatke u isto vreme...

p.p.s stvarno sam se pitao da li sam pogresio sto sam se opredelio za Symbian i da li da menjam svoj telefon za mpx220, ali nisi me bas ubedio u mogucnosti WM-a. Svestan sam da je to stvarno dobar (i lepog izgleda) OS, ali iskreno ne vidim neku prednost...

pozdrav

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Maj 2005. 13:04

Post od juice011 »

Kamera jeste malo svetlija nego druge ali se to da srediti u ACDSee-ju a mislim da moze nesto i na telefonu da se uradi. Moze da se backup-uje. Ljudi su u komentarima iznad dali program. A instalira se putem ROM fajlova. U principu ne radis nista sem sto program update-uje rom fajl na telefon i onda uradis master reset. To je sve. Instalacija XP-a je u odnosu na ovo hakovanje.. Programi se na njega instaliraju putem CAB datoteka (ako mogu da dodam vrlo jednostavno). Postoji i java aplet za njega tako da moze da koristi i java aplikacije. Takodje mogu se pokretati programi i sa symbiana (u to racunam i igre sa Ngage-a), gameboy-a, gameboy color-a i jos par rucnih konzola. Ne pitajte me kojih jel sam to samo citao a ovo sam isprobao.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

E, da, svaka od tih dodatnih kartica ima svoju sopstvenu memoriju. Tako da tu bar nemas problema. Kakve onda ima veze sto imas samo jedan slot za kartice?

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

juice011, citao sam dosta da postoje programi i da mozes da overclock-ujes procesor na mpx220 , znas li mozda dokle mozes da ga podignes i da li si to nekada isprobao.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Ima jedan program koji moze da dize clock procesora. Zove se valjda OmapClock v0.1 ali nigde ne mogu da ga nadjem da ga skinem. Cuo sam neke glasine da su na MPx200 overclockovali sa 120MHz na 200 ali cisto sumnjam. Jos sam negde citao da su ga dizali sa 120 na 156Mhz. U to jos mogu da poverujem. Znam da provereno moze da radi na 133Mhz jer kad uradis Upgrade na Supermoto 2 verziju sistema 2003 na toliko ti radi. Sto se tice MPx220 ne znam jer ga niko kod nas nije jos uvek testirao. Kad ga budem kupio provericu. Moja pretpostavka je da moze da ide sa 204 na makar 230 ako ne i vise. Ali ne mogu da tvrdim. Videcemo!

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@juice011: probaj da uradis ovo:
Slika
Slika
Slika

Najvaznije je da radi, moze da se overclock-uje, za sada sam ga stavio kao i wm2003, ali cu malo kasnije da probam i vise, do granice kad bude radio kao "metak".
Provereno i radi. :) :) :)
download
MPx200 WM2005

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

DZONI45, do koliko otprilike bi mogao da ga dignes , a da sve radi normalno , bez greske , ajd kada probas , javi. zaista me interesuje.

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@DEL BOY: sa ovim programom mozes najvise da ga dignes na 156 MHz, a da ga spustis na 72 MHz.
Trenutno sam stavio da radi na 144 MHz i radi dosta brze nego normalno (120 MHz) s obzirom da koristim wm2005. I jos sam primetio da "available memory" imam vise nego pre overclock-ovanja.
MPx200 WM2005

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Da ali meni prijavljuje da ne moze da pristupi registry bazi, ne znam koji mu je. Probacu da ga restartujem.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

DZONI45 napisao:@DEL BOY: sa ovim programom mozes najvise da ga dignes na 156 MHz, a da ga spustis na 72 MHz.
Trenutno sam stavio da radi na 144 MHz i radi dosta brze nego normalno (120 MHz) s obzirom da koristim wm2005. I jos sam primetio da "available memory" imam vise nego pre overclock-ovanja.
to je za mpx200 , a mene interesuje za mpx220 na koliko moze da se digne procesor

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Ne mogu da skontam koji mu je. Ne mogu nikako da startujem program. Prijavljuje mi gresku "Can´t access Clock-Control registers". Ne znam sta da radim.

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

juice011 napisao:Ne mogu da skontam koji mu je. Ne mogu nikako da startujem program. Prijavljuje mi gresku "Can´t access Clock-Control registers". Ne znam sta da radim.
@juice011: verovatno ti nije otkljucan "registry" pa ne mozes nista da menjas.
MPx200 WM2005

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

A kako da ga otkljucam majke ti. To sam i ja uspeo do sada da skontam. Sta si ti radio sa telefonom kad tebi radi a meni ne radi.

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

juice011 napisao:A kako da ga otkljucam majke ti. To sam i ja uspeo do sada da skontam. Sta si ti radio sa telefonom kad tebi radi a meni ne radi.
@juice011: procitaj temu "Podesavanje WM5 mpx200"
MPx200 WM2005

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@DEL BOY: za mpx220 ne znam, nemam taj telefon pa ne mogu da proverim. Samo znam da mpx220 radi na 200 MHz sto je mnogo vise od mpx200. :)
MPx200 WM2005

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Dzabe mi to kad kad nemam citac kartica, ne mogu nikako da prebacim onaj fajl na karticu. ******************

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

Post od M65 »

Da li ima skrivene fajlova kao ostali telefoni ili sve smesta u windows folderu. Mislim sistemske fajlove.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Normalno da ima. Windows ko Windows samo manji i zajebaniji za tweak-ovanje. ************************

M65
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 20:04

Post od M65 »

Da li postoji program za bekapovanje.

I da li je tacno da moze da pusta programe sa simbijana.

I niste odgovorili da li pusta 3d igrice.

Odgovori