Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
Sada trenutno koristim Nokiu 808 svi znate da radi na OS Symbian ,mnogo mi je zao sto je taj operativni sistem sada mrtav , e sta je tu je i sada razmisljam o kupovini 1020, s 4 ili iphone 5s i zeleo bih vasa misljenja 

Forever !!!
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
Evo jos jedna "ratna" tema, ovde zaista moze da bude prepucavanja do besvesti.
Generalno, sta god da uzmes, neces pogresiti. Ja kao ljubitelj WP8 sistema, predlozicu Lumiu, ako ti se ne svidja, ti uzmi iPhone.
Ako si Nokias, znas da je Lumia serija vrhunski odradjena, kao korisnik 808, naviknut si na fenomenalnu kameru, takvu dobijas samo sa 1020 na danasnjem trzistu. Razlike izmedju 2 kamere su minorne, 808 zvanicno ima bolju kameru na papiru, ali kad se u sve ukljuci softver, onda 1020 odnosi pobedu.
Sto se iPhona tice, u pitanju je zaista vrhunski proizvod, medjutim Apple je poceo opasno da stagnira i kaska za konkurencijom, nemaju novih ideja, a sto se vidi i po iOS-u, koji je po meni neverovatno ruzan!
O S4 ne bih da trosim mnogo reci, hardverski zaista mocan aparat, utisak kvari opet jeftina plastika, i naravno meni omrazeni Android.
Generalno, sta god da uzmes, neces pogresiti. Ja kao ljubitelj WP8 sistema, predlozicu Lumiu, ako ti se ne svidja, ti uzmi iPhone.
Ako si Nokias, znas da je Lumia serija vrhunski odradjena, kao korisnik 808, naviknut si na fenomenalnu kameru, takvu dobijas samo sa 1020 na danasnjem trzistu. Razlike izmedju 2 kamere su minorne, 808 zvanicno ima bolju kameru na papiru, ali kad se u sve ukljuci softver, onda 1020 odnosi pobedu.
Sto se iPhona tice, u pitanju je zaista vrhunski proizvod, medjutim Apple je poceo opasno da stagnira i kaska za konkurencijom, nemaju novih ideja, a sto se vidi i po iOS-u, koji je po meni neverovatno ruzan!
O S4 ne bih da trosim mnogo reci, hardverski zaista mocan aparat, utisak kvari opet jeftina plastika, i naravno meni omrazeni Android.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Da li me oči varaju ili je nešto drugo u pitanju. Ne mogu da verujem šta čitam.miodrage napisao:Generalno, sta god da uzmes, neces pogresiti.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Одг: Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
WP8 vs iOS vs Androdid, siroka tema
Ako si koristio ranije PV808 predpostavljam da ti je kamera na prvom mestu, u tom slucaju Lumia 1020 je najlogicniji izbor. Medjutim moj savet bi bio da zadrzis PV808 i kupis S4 pored toga. To je dobitna kombinacija, imaces i dalje najbolji cameraphone, a sa androidom i najfleksibilniji OS.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Moja preporuka ti je da uzmes Lumiju 520, cisto zbog sistema. Ona moze da ti posluzi do sledece godine kada ce, nadam se, Nokia (citaj: Microsoft) predstaviti naslednika 1020 pa da svi sa 808-ice kolektivno predjemo na WP 

jeste mi kamera na prvom mestu ali ne bih sada da uzmem kameru koja je losija od 808 ,citao sam dosta po netu i kazu da su kamere iste a mozda na 1020 cak i bolja zbog OIS i slabijeg osvetljenja ,eeee sada pojma kako cu i sta cu 

Forever !!!
kocapro, procackaj kameru na 1020 i ako si zadovoljan pazari. 

ako budes imao para, a vidim da se dvoumis izmedju skupljih modela, moj savet je iphone... sa najnovijim modelom apple-a sigurno neces pogresiti a kasnije se prodaje lakse od wp8 (mnoooogo tesko idu na oglasima) a i cena mnogo manje pada... tj manje ces izgubiti prilikom zamene... s4 mi je plastika teska i neopravdava cenu od 400eur...
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Jos jedan glas za iphone 5s, ako ti se ne svidi mozes ga prodati po istoj ceni, a i mnogo duze drzi cenu nego lumia 1020 i s4....
bez forsiranja bilo koje marke, prodavao sam i android i wp8 (veoma malo star je bio) i iphone (4 i 4s)... android je normalno isao odmah, zovu i nude sve zivo, ali i za kes, iphone maalo duze ali opet opusteno a lumiu 920 danima i nista... mozda dva-tri poziva neko cenjkanje i nista... na kraju sam je dao malo ispod cene uz doplatu...
To je tačno da se WP 8 teže prodaje jer marketing je čudo... Mene i dan danas čudno gledaju sa WP 8 jer zaboga nije Android... Uglavnom ja nikada ne bih kupovao telefon sa razmišljanjem dalje prodaje i koliko ću izgubiti na cijeni ( vjerovatno zato što ih koristim do kraja i onda poklonim
)... Uglavnom ako si navikao na extra kameru ne vidim razloga da uzimaš nešto drugo osim Lumie...

Nokia Lumia 820
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja konkretno nisam osoba koja cesto menja uredjaje, niti znam da zaradim na kupoprodaji. Ali sve sto uzimam, uzimam sebe radi, i ne interesuje me da li ce cena da se strmoglavi ili ne, ja sam nesto kupio sebi, da mi sluzi, a ne radi preprodaje. E sad, da se ne bih zeznuo, obicno se o tom necemu informisem mesecima!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
miodrage, Ti i ja obično imamo suprotne stavove, ali u ovoj rečenicei te 100% podržavam. Uređaj se kupuje da bi služio korisniku, i bezveze je kupovati telefon vodeći se time da će se kasnije lakše ili teže prodati.
kocapro, Kupi ono što ti se sviđa, u predhodnom postu sam ti predložio S4 jer lično preferiram android i više sam nego zadovoljan sa istim, ali pošto vidim da duže vreme razmišljaš o WP8, kupi, probaj, a kada dođe vreme prodaje tada ćeš misliti o tome.
kocapro, Kupi ono što ti se sviđa, u predhodnom postu sam ti predložio S4 jer lično preferiram android i više sam nego zadovoljan sa istim, ali pošto vidim da duže vreme razmišljaš o WP8, kupi, probaj, a kada dođe vreme prodaje tada ćeš misliti o tome.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- wucinac
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
- :: Google Pixel 4XL
- :: Google Pixel 2XL
Iako sam korisnik androida, svi u porodici imaju po jedan, jako razmisljam o WP8 kao sledecem aparatu. Ako odustanem od WP8 onda ce razlog biti samo Nexus 5.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL
nemam pojma ,mozda je ipak nokia najkvalitetnija po meni gde Microsoft stavi svoju sapu to ne moze da bude lose ,,,,,tesko mi je stvarno da se naviknem na kameru koja nije bar kao na 808,,,,,, gledacu jos pa cu odluciti
Forever !!!
- 1808
- Expert
Ako te zanima mišljenje stručnih ljudi, evo sad je napravljen i uporedni test tri najbolja telefona sa različitim OS.kocapro napisao:nemam pojma ,mozda je ipak nokia najkvalitetnija po meni gde Microsoft stavi svoju sapu to ne moze da bude lose....
Kao što je i naziv ove teme, samo što Android zastupa LG G2 umesto S4. Rezultati su prilično zanimljivi, a posebno
pozicija najboljeg WP8 telefona. Lumia 1020 u odnosu na konkurente se jedino kamerom može pohvaliti, sve ostalo
je na strani druga dva rivala, uključujući i zrelost OS (mada nas „neki“ ovde na forumu ubeđuju da je WP8 najbolja platforma).
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5s ... ew-997.php
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Posto se pod "nekima" osecam direktno prozvan moram da reagujem. WP8 je odlicna platforma, odlican je i iOS. Sto se Androida tice, moje je misljenje svima poznato, sto ne znaci nuzno i da je ispravno. Naime iOS i WP se odlikuju zatvorenoscu sistema gde ono sto radi, radi bez greske, korisnikovo je da zada komandu i saceka rezultat. Sa druge strane, Android zahteva od korisnika mnogo vecu posvecenost sistemu, nije toliko user-friendly, i osim na najjacim uredjajima dosta slabije radi (sporije, sa zadrskom, ume da zakoci ceo uredjaj...). Naravno, kod Androida je funkcionalnost zrtvovana svesno radi mogucnosti imanja poluotvorene platforme, gde sam korisnik moze da odradi dosta toga, kroz interakciju sa uredjajem.
Svako bira ono sto mu odgovara. Meni je iOS savrseno odgovarao, ali mi je dosadio jer nije bilo inovacija, samo sminke. Android ne volim, i ne odgovara mi. WP je pravo otkrovenje, za mene i ljude koji poput mene teze jednostavnosti, funkcionalnosti, i nekom svedenom minimalizmu. Ko zeli pak da se igra menjanja ikonica, pozadina, tastatura i sl. neka uzme Android i to je to.
U izboru ovih uredjaja ja biram 1020, drugo mesto bi zauzeo iPhone.
Svako bira ono sto mu odgovara. Meni je iOS savrseno odgovarao, ali mi je dosadio jer nije bilo inovacija, samo sminke. Android ne volim, i ne odgovara mi. WP je pravo otkrovenje, za mene i ljude koji poput mene teze jednostavnosti, funkcionalnosti, i nekom svedenom minimalizmu. Ko zeli pak da se igra menjanja ikonica, pozadina, tastatura i sl. neka uzme Android i to je to.
U izboru ovih uredjaja ja biram 1020, drugo mesto bi zauzeo iPhone.
Mislim da je to vreme bagovitosti androida iza nas. Drugar ima One, nijedan problem, kocenje, usporenje. I ja imam telefon sa androidom koji je neka viša niža klasa i ne pamtim problem. Mislim da problemi nisu do samog androida već do modela telefona. Telefoni sa androidom koji loše rade su ili ošljarski sklepani ili stari i samim tim sa verzijom androida u pelenama (primer ortakovi Grand X i HTC Gratia). Kada su videli kako moj telefon radi, iznenadili se. Ali slažem se sa tobom, telefon treba da radi kako treba out-of-the-box, ja sam student pa sam imao malo vremena da ga podesim da radi kako treba, ali mi smo u manjini. Zašto bi se neko drugi petljao sa tim? Tuga da npr. Samsung od 250 evra radi dosta lošije od Xperie mog mlađeg brata koja košta 100 evra. Ali za to su krivi halapljivi proizvođači, prodaju neadekvatan hardver (telefon u 2013. godini cortex a5 i adreno 200, pa stvarno). Google mora svoje prste da umeša i nametne neki minimum hardverskih specifikacija. WP8... Pre nekoliko dana, drugar snimao neke klipove da ih pošalje devojci. Inače, HTC 8s. Ja sam ga snimao. Desavalo se da se u pauzi ekran zaključa, sto me je izbacivalo iz takta. On kaže da se u opcija kamere ne može podesiti da se ekran ne zaključava (mada mislim da je lupio). E vidiš, mislim da se ta otvorenost odnosi i na to, nije samo menjane ikonica i pozadina.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mislim da u pravilnik foruma treba uvesti i stavku: "Ne otvarati teme u kojima se suocavaju razliciti mobilni OS-ovi"... 

- 1808
- Expert
miodrage, ....mene zaista mrzi da se ubeđujem sa tobom oko toga. Imam svoje mišljenje, ali se nikada ne bi upinjao
toliko kao ti da ga nametnem i drugima. Shvati već jednom da svako od nas ima različite potrebe, navike, zahteve, mogućnosti,...
pa će shodno tome i doneti neku odluku. Ono što za tebe može biti prednost, nekome drugom može da bude baš mana.
Nisi valjda jedino Ti merodavan da sudiš o kvalitetu (prednostima i manama) dostupnih operativnih sistema, pričajući jednu te istu
priču koja je pri tom i dosta daleko od istine. To se može pročitati i u zaključku (linkovanog) uporednog testa koji su napravili neki
kompetentni ljudi, potkrepljujući to razložnim argumentima, bez bilo kakvih navijačkih strasti kojima si ti odavno podlegao iz samo
tebi znanih razloga. Ko bi ti onda i verovao u ono što pišeš kada sam sebe ovde predstavljaš kao velikomrzca ovoga ili onoga?
toliko kao ti da ga nametnem i drugima. Shvati već jednom da svako od nas ima različite potrebe, navike, zahteve, mogućnosti,...
pa će shodno tome i doneti neku odluku. Ono što za tebe može biti prednost, nekome drugom može da bude baš mana.
Nisi valjda jedino Ti merodavan da sudiš o kvalitetu (prednostima i manama) dostupnih operativnih sistema, pričajući jednu te istu
priču koja je pri tom i dosta daleko od istine. To se može pročitati i u zaključku (linkovanog) uporednog testa koji su napravili neki
kompetentni ljudi, potkrepljujući to razložnim argumentima, bez bilo kakvih navijačkih strasti kojima si ti odavno podlegao iz samo
tebi znanih razloga. Ko bi ti onda i verovao u ono što pišeš kada sam sebe ovde predstavljaš kao velikomrzca ovoga ili onoga?