Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Re: Nokia 1020 vs Samsung S 4 vs iPhone 5 S
kocapro, ja cu uradii nesto slicno, samo sto dalje od Androida. Cekam 1520 koji cu uzeti cim se pojavi a 808 cu nositi zbog fotografije, posto vidim da u skorije vreme nece biti valjanog naslednika. Ako se slazes sa Androidom onda ti nije losa kombinacija ali sve u svemu ne prodaj 808, vredi itekako vise od trenutne cene pa makar i samo za slikanje.
slavisaj, ne postoji bolji fotoaparat od 808-ice, ako uzmemo u obzir cenu. Moze se naci i za 200e a da bi kupio neki fotoaparat koji daje bolje rezultate mora da se izdvoji barem tri puta toliko, ne racunajucu cinjenicu da je ovo i telefon. Cudi me da ljudi jos ne znaju o kakvoj kameri je rec pa lupetaju stvari kako bilo koji digitalac daje bolje rezultate. Evo i dokaza o mogucnosti kamere mada je ovaj link postavljan nekoliko puta na forumu ali ok http://www.gsmarena.com/pureview_blind_ ... ew-773.php
slavisaj, ne postoji bolji fotoaparat od 808-ice, ako uzmemo u obzir cenu. Moze se naci i za 200e a da bi kupio neki fotoaparat koji daje bolje rezultate mora da se izdvoji barem tri puta toliko, ne racunajucu cinjenicu da je ovo i telefon. Cudi me da ljudi jos ne znaju o kakvoj kameri je rec pa lupetaju stvari kako bilo koji digitalac daje bolje rezultate. Evo i dokaza o mogucnosti kamere mada je ovaj link postavljan nekoliko puta na forumu ali ok http://www.gsmarena.com/pureview_blind_ ... ew-773.php
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
ok, ali ako nema dve sim kartice, onda mora uzeti jednu, i dodatno placati pretplatu, bez obzira da li je pripejd ili postpejd. Nije tacno da se za tu cenu od 200eur ne moze naci bolji digitalac, naravno da moze, neki od canon sx...hs serije npr sx230hs koji se moze naci i za manje od 200eura, i nemoj mi reci da ta nokia pravi bolje fotke od njega. Mozda ima vise MP; ali to nista ne znaci.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
slavisaj, ne znači toliko broj mpx, koliko znači veličina senzora, a Nokia ima mnogo veći senzor od tog Canon-a, što je uz optiku najvažnije za dobre fotografije.

Nokia je ovaj 1", a ovaj predzadnji ti je taj Canon.
Tako da nije Nokia za potcenjivanje uopšte.

Nokia je ovaj 1", a ovaj predzadnji ti je taj Canon.
Tako da nije Nokia za potcenjivanje uopšte.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
da li je moguce da iphone 5 pravi odlicne fotografije a ima ovaj zadnji?! 
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5313

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5313
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Sad sam pogledao ovaj review na gsmareni sto je dao RandjaPO, ko je glaso za kvalitet fotografija? jer pise "Votes".
Po ovom testi ispadne da SIII ima najbolje fotografije pa onda olympus, sto je skoro pa nemoguce.
Ne kazem da je nokia 808 za podcenivanje ali sigurno nije dobra kao neki jeftini dikitalci, pa cak i taj olympus iz testa je jeftiniji polovan od ove nokie
Po ovom testi ispadne da SIII ima najbolje fotografije pa onda olympus, sto je skoro pa nemoguce.
Ne kazem da je nokia 808 za podcenivanje ali sigurno nije dobra kao neki jeftini dikitalci, pa cak i taj olympus iz testa je jeftiniji polovan od ove nokie
- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Ako hoces dobru kameru i android OS, najbolji izbor bi bio Sony Xperia Z1.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Znate onu narodnu"Svaki ciga hvali svoga konja"
Tako da se ne moze ocekivati da bilo ko da realno stanje stvari
Najbolje da ti uzmes sta se tebi svidja ,jednostavno pogledas telefone i procenis u cemu bi ti najvise uzivao
Ja sam tako setao o fona do fona iako mi se odavno najvise dopao N1 na kraju ga kupih ali ne lezi vraze ispade mi oslcna kombinacija pa ga prodah a uzeh N2
Ja koristim android ali ne vidim niti jedan problem da neko uzme neki drugi operativni sistem ako mu se dopada
Naravno nacin komunikacije Miodrage (koji je licno meni veoma zanimljiv)veoma lako isprovocira ljude ,ne znam zasto to radi ali eto radi
Kod nekoga to pali nekoga i odbije
Ali je najpametnije kad neko bira telefon narocito ako su operativni sitemi drugaciji ode to i pogleda a ne da slusa mene ili Miodrage ili nekoga treceg
Jer je sve to veoma subjektivno i kao takvo ne moze biti i realno
Ne dirajte mi Miodrage sta cu citati ako se nadrnda i ode:)
Tako da se ne moze ocekivati da bilo ko da realno stanje stvari
Najbolje da ti uzmes sta se tebi svidja ,jednostavno pogledas telefone i procenis u cemu bi ti najvise uzivao
Ja sam tako setao o fona do fona iako mi se odavno najvise dopao N1 na kraju ga kupih ali ne lezi vraze ispade mi oslcna kombinacija pa ga prodah a uzeh N2
Ja koristim android ali ne vidim niti jedan problem da neko uzme neki drugi operativni sistem ako mu se dopada
Naravno nacin komunikacije Miodrage (koji je licno meni veoma zanimljiv)veoma lako isprovocira ljude ,ne znam zasto to radi ali eto radi
Kod nekoga to pali nekoga i odbije
Ali je najpametnije kad neko bira telefon narocito ako su operativni sitemi drugaciji ode to i pogleda a ne da slusa mene ili Miodrage ili nekoga treceg
Jer je sve to veoma subjektivno i kao takvo ne moze biti i realno
Ne dirajte mi Miodrage sta cu citati ako se nadrnda i ode:)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- RandjaPO
- Mobil fan
slavisaj, itekako znaci veci broj megapiksela, barem u slucaju 808-ice, iako ne verujem da neko ko je ima slika u punoj rezoluciji vec su to uglavnom 5 ili 8mpx. Tehnologija koja stoji iza toga je dosta puta objasnjavana ovde na forumu pa nema potreba da je objasnjavam jos jednom. I da, za 200e se ne moze kupiti bolji digitalac. Dosta sajtova po netu su slozni da 808 sve digitalce ostavlja u prasini a za pohvalu je to sto se cak moze nositi i sa DSLR zverima, a da rezultat ne bude mnogo losiji od njih.
Preterujete sad da poredite mobilni sa DSLR aparatom.
Kamera jeste dobra,ali porediti sa DSLR je stvarno neozbiljno.
Kamera jeste dobra,ali porediti sa DSLR je stvarno neozbiljno.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
@RandjaPO , pobedio si, prodat cu svoj nikon d7000 pa cu kupiti ovu nokiu za 200eur i jos ce mi ostati
stvarno smesno
Olympus 4/3 senzor je duplo veci od tog sa nokie, i tek su sad stavili 16MP u aparate , do sad su bili sa 12, i mnogi kritikuju taj olympus kako ima losije fotke od ostalih dslr aparata koji imaju malo veci senzor od olympusa i vise pixela. I sad si ti reko da je nokia bolja od dslr aparata, koja ima mali senzor i toliko pixela, sa jadnom optikom.
Ne kazem da je najbolja od mobilnih telefona, ali od dslr i digitalaca nije sigurno
no da ne off ujemo vise.
ako mu treba novi telefon nek uzme tu lumiu 1020 ona ima istu kameru kao i nokia 808
stvarno smesno
Olympus 4/3 senzor je duplo veci od tog sa nokie, i tek su sad stavili 16MP u aparate , do sad su bili sa 12, i mnogi kritikuju taj olympus kako ima losije fotke od ostalih dslr aparata koji imaju malo veci senzor od olympusa i vise pixela. I sad si ti reko da je nokia bolja od dslr aparata, koja ima mali senzor i toliko pixela, sa jadnom optikom.
Ne kazem da je najbolja od mobilnih telefona, ali od dslr i digitalaca nije sigurno
no da ne off ujemo vise.
ako mu treba novi telefon nek uzme tu lumiu 1020 ona ima istu kameru kao i nokia 808
- RandjaPO
- Mobil fan
Ne bih rekao da se bas razumes u sustinu fotografije, mozda gresim i izvini ako je tako. Procitaj da li sam rekao da je 808 bolja od DSLR aparata a za digitalce jesam i stojim iza toga. Imas tih testova mali milion po netu, a evo samo jedne slike.

A po kojim osnovama tvrdis da 1020 ima istu kameru kao 808? Zato sto na oba pise 41mp?

A po kojim osnovama tvrdis da 1020 ima istu kameru kao 808? Zato sto na oba pise 41mp?
- slavisaj
- Mobil poznavalac
A sto ne bi imala istu kameru?
Po ovome sto si postavio najlosija je nokia, sto je i normalno pored svih ovih dslr aparata.
Nisi rekao da je bolja, ali si rekao da se moze nositi sa njima, sto je stvarno preterivanje
Sto se tice ostalih digitalaca, da verovatno je bolja od onih sa 2MP
Po ovome sto si postavio najlosija je nokia, sto je i normalno pored svih ovih dslr aparata.
Nisi rekao da je bolja, ali si rekao da se moze nositi sa njima, sto je stvarno preterivanje

- RandjaPO
- Mobil fan
Vidim da je sa tobom rasprava besmislena pa cu se samo elegantno povuci, a i nisam placen kako bih nekome dokazivao o kakvoj kameri je rec.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
I ja isto.
rekao sam svoj predlog postavljacu teme, nadam se je od neke pomoci, ako ne i tako je dobro. On ce sam odluciti sta ce i kako ce, al znam da nece lako
rekao sam svoj predlog postavljacu teme, nadam se je od neke pomoci, ako ne i tako je dobro. On ce sam odluciti sta ce i kako ce, al znam da nece lako

Ja koliko sam razumeo 808 ima vecu povrsinu senzora nego 1020,a megapixeli su nebitni u celoj prici.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
kocapr Ako razmišljaš o Note 3, kupuj ako ti veličina uređaja nije problem. Danas sam u VIP čačkao Note3, oduševio sam se, mašina je zver. Po meni, dosta lepše izgleda od predhodnika, zadnji pokloac je izrađen od mat plastike i ne ostaju otisci prstiju, istih je dimenzija kao i dvojka, ali ipak ima veći ekran, zaista impresivan fablet. Da sam na tvom mestu, kupio bih note 3 i zadržao PV808 za fotografije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
nemam pojma,,,,,,,sad raymisljam da li 1020 ili note 3,,,,,,raymislicu dobro koji uredjaj mi daje vise 

Forever !!!
Ako Randja nema vremena evo ja cu da ti izadjem u susret uzivo da testiramo 808, jer je tvoje pisanje ovde krajnje provokatorsko.slavisaj napisao:A sto ne bi imala istu kameru?
Nisi rekao da je bolja, ali si rekao da se moze nositi sa njima, sto je stvarno preterivanje![]()
,,A sto ne bi imala istu kameru?" (1020)
Zato sto nemaju, mogao si malo da procitas na temi o 1020.
Nokia Lumia 1520
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ne znam zasto je moje pisanje provokativno? Dao sam postavljacu teme sta bih ja uradio, a vi odmah osuli paljbu po meni jer sam rekao da digitalci imaju bolju kameru. Evo bas sad gledam na gsmareni, i Lumia 1020 uopste nema losiju kameru,N8 po meni ima istu a jos i bolju ima nokia lumia925 pa i iphone 5s http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idT ... hone3=3252