DV RS MMC za Nokiu 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Dulentije
Banned
Pridružio se: Sre, 25. Jan 2006. 22:20

DV RS MMC za Nokiu 6630

Post od Dulentije »

E ljudi, moze li mi neko adekvatno objasniti koju karticu mogu da koristim za Nokiu 6630, (znam da koristi DV RS-MMC) ali da li bi mi odgovarala neka kartica radjena od strane neke posebne firme ili ne... Pitam da bih bio siguran, da kad uzmem, da posle ne bude problema, jer vecina firmi ne dozvoljava reklamacije! Hvala puno!
p.s i naravno ako neko zna, gde ima da se kupi

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Uzmi MMC Mobile te isto idu u 6630-ku i mnogo su brze od DV RS-MMC ako nadjes uzmi Kingston
pogledaj u Pakomu!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Bile su u Pakom shop-u u petak (nova radnja kod Londona), doduše ostalo im je još 5-6 komada, MMC Mobile PQI i Kingston. PQI 512MB je 3950 din. a Kingston je 4400...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

obrati paznju da postoje 2 tipa "mobile" mmc kartica ..... obavezno naglasi da ti treba Dual Voltage

pozdrav

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ne postoje dva tipa "Mobile" kartica - pod tom oznakom postoji samo jedna, dual voltage memorijska kartica...

Dva tipa postoje kod RS MMC kartica - "obična" (RS MMC) i "dual voltage" (DV RS MMC)...

Dulentije
Banned

Post od Dulentije »

Da li ja mogu SanDisk-ovu RS-MMC Mobile (ali ne DUAL VOLTAGE), i da li moze da ide u moj tel (N6630) ako nije DV, i ako mozete, objasnite mi koje su prednosti DV kartica, jer je kartica koju sam dobio uz aparat DV! Hvala vam ljudi puno!!! :wink: :D

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Kako je Mobile a nije DV,mislim da su sve Mobile RS-MMC ipak DV iako ne pise DV na njoj!Ako ipak nije DV,sto sumnjam ako je uopste Mobile,onda nece moci da radi u 6630 jer ona podrzava samo DV kartice zbog ustede baterije jer rade na skoro duplo nizoj voltazi od obicnih!
Pozdrav 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Ako na njoj piše "MMC Mobile", sigurno je dual voltage i to ni ne treba posebno naglašavati...

K'o što reče Lomnica, u 6630 može samo dual voltage tip...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Sasa_NS, znam sta pricam .... vid'o sam svojim ocima. na kutiji pise "RS MMC MOBILE", a ispod "Dual Voltage", dok na drugoj pise "RS MMC", a ispod "Mobile" .... ta druga nije DV ...... ako mi ne verujete proverite u Comtrade-u ..... i mene je zbunilo .... dakle - mora da pise Dual Voltage da bi mogla u 6630

Dulentije, ako radi na 1.8V moze, ali sumnjam posto ne pise DV...

pozdrav

p.s. Miskoni, hvala puno za informaciju .... ubih se trazeci karticu i danas sam u toj radnji kupio poslednji komad! .... znaci od petka je planulo! .... u svakom slucaju pitao sam kada ce nova tura i, naravno, nemaju pojma...

pozdrav

glidder
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 31. Okt 2005. 14:29

Post od glidder »

E Dule Dule jedni kazu ovako a drugi onako ali koliko ja vidim slozili su se da je MMC brza od DV
u svakom slucaju javi sta si odlucio i uradio!!!
POZDRAV

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

glidder napisao:E Dule Dule jedni kazu ovako a drugi onako ali koliko ja vidim slozili su se da je MMC brza od DV
u svakom slucaju javi sta si odlucio i uradio!!!
POZDRAV
a bre?! :D

slozili smo se da je RS MMC MOBILE (DV) brza od RS MMC DV ....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma sve su Mobile kartice DV,zato neki i ne pisu RS MMC DV Mobile jer se podrazumeva a ti si sigurno gledao kartice razlicitih proizvodjaca od kojih je jedan ocigledno hteo da rastereti svetske forume pitanja tipa:"Da li je MMC Mobile kartica DV ili ne"!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

u pitanju su SanDisk-ove kartice ...... na njihovom sajtu nema fotografija kutija tako da ne mogu da vam to dokazem.... ja sam to konkretno video u Comtrade-u u Merkatoru ..... i jos pitam devojku koja tamo radi zasto mi je rekla da nemaju MMC Mobile od 512 kad vidim na polici da imaju .... medjutim ispostavilo se da je ta samo RS MMC ..... a to "Mobile" je mozda oznaka za novu generaciju ..... brzu, itd .... nije meni cilj da sve smorim ovde, nego samo kazem da ljudi (pogotovo manje iskusni) treba da obrate paznju sta kupuju da ne bi posle bilo da ne radi sa njihovim telefonom

pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Jeste oznaka za novu generaciju ISKLjUCIVO DV kartica,zato i ne pisu DV jer se podrazumeva!Kad vidis negde oglas naprimer:"Prodajem Pentium za 3GHz",ti nema sta da lupas glavu koji je to Pentium jer se podrazumeva da se samo P4 pravi na toj brzini,razumes!?Ako se nesto podrazumeva zasto produzavati ionako dugo ime da to dodatno objasnjavas!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Pa ljudi nemojte me praviti blesavim!!! :wacko: :shock: :? :x :angry: :(

na kraju cu da odem da fotografisem ambalazu i da okacim slike ovde! :P

pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kojim jezikom jos da ti objasnim!?THERE IS NO MOBILE MMC THAT ISN'T DUAL VOLTAGE!!Jel sad jasnije!?Ne pravimo te blesavim ali to ti je kao da si dosao da se pohvalis da si kupio Yuga dizelaša!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lomnica_city, procitaj moj post od ranije pa mozda razumes sta sam hteo da kazem
na jednoj KUTIJI je pisalo MMC MOBILE (e sad se vise ne secam da li je pisalo "RS" isped, ali to nije ni bitno) i ispod toga je pisalo DUAL VOLTAGE

na drugoj KUTIJI je pisalo RS MMC, dok je ispod toga (uocite razliku) pisalo MOBILE onako kao ikonica ukoso...... ta nije "DV", a proizvodjac je isti - SanDisk

poenta cele price je da ljudi paze da se ne za*ebu i nemam nameru da se vise ubedjujem sa bilo kime oko ovoga ..... samo sam hteo da skrenem paznju, a meni ni iz dzepa ni u dzep...

Dulentije
Banned

Post od Dulentije »

E ljudi, hvala vam, ja sam nasao HS DV RS-MMC (Transcend-ova) karticu od 512 MB, i sljaka kao luda. Uopste ne usporava fon, a inace, ko ne zna HS DV znaci 'High Speed Dual Voltage'! Hvala jos jednom! :D

Odgovori