Nokia Lumia 520
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 520
jocicandrej, dobrodosao kao prvo, kao drugo odlican izbor uredjaja.
A sada da krenem redom da ti odgovorim:
Rodjendani i godisnjice se mogu podesiti dvojako. Mozes da editujes kontakte ponaosob, gde ces znacajne datume da upises pod odgovarajucom rubrikom (Bithday, anniversary...), ili da povuces sa FaceBook-a, Twitter-a... To radis tako sto ces naloge da upises pod emails+accounts, i dalje telefon sve sam obavlja. Potrebno je jos jedino da udjes u Kalendar, i da tapnes ... dole desno, pa udjes u settings, i ukljucis FB i ostale kalendare.
Sta su ti nacrti? Ono kao usnimljene poruke pa samo saljes, ili nesto neznatno izmenis? To koliko znam nema, ima samo za odbijanje poziva SMS-om.
Naplacivanje skidanja albuma se vrsi tek nakon upisivanja kreditne kartice. Da ti ne bi pisale funte, idi u settings, pa region, i podesi Srbiju, pa ce ti pisati u dinarima.
A sada da krenem redom da ti odgovorim:
Rodjendani i godisnjice se mogu podesiti dvojako. Mozes da editujes kontakte ponaosob, gde ces znacajne datume da upises pod odgovarajucom rubrikom (Bithday, anniversary...), ili da povuces sa FaceBook-a, Twitter-a... To radis tako sto ces naloge da upises pod emails+accounts, i dalje telefon sve sam obavlja. Potrebno je jos jedino da udjes u Kalendar, i da tapnes ... dole desno, pa udjes u settings, i ukljucis FB i ostale kalendare.
Sta su ti nacrti? Ono kao usnimljene poruke pa samo saljes, ili nesto neznatno izmenis? To koliko znam nema, ima samo za odbijanje poziva SMS-om.
Naplacivanje skidanja albuma se vrsi tek nakon upisivanja kreditne kartice. Da ti ne bi pisale funte, idi u settings, pa region, i podesi Srbiju, pa ce ti pisati u dinarima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 25. Jun 2013. 19:08
- :: Nokia n8
- :: lumia 620
Imas "brze beleske" ako si na to mislio?
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Eto miodrag ti je objasnio oko rodjendana nasiroko sta i kako pa cak i preko fb
koji moja lumia nece videti nikada.
Moji rodjendani su se u moju lumiu pojavili sami, ja ih nisam unosio sada. Jesam ranije jos u n79 i jedne aplikacije nesecam se imena ali nadalje iz telefon u telefon oni su se prenosili izgleda preko kontakta i gmail naloga.

Moji rodjendani su se u moju lumiu pojavili sami, ja ih nisam unosio sada. Jesam ranije jos u n79 i jedne aplikacije nesecam se imena ali nadalje iz telefon u telefon oni su se prenosili izgleda preko kontakta i gmail naloga.
Pozdrav
razmisljam da li da uzem u vip-u ovaj tel ili huawei ascend g510
pa ako mozede da mi pomognete odgovorom na neka pitanja koja me muce
Zanima me da li Lumia 520 ima navigaciju koja je nezavisna od interneta dakle, da radi i u offline modu?
Negde sam na netu procitala da je za neke modele lumia potreban net da bi navigacija radila?
Koliko je veliki nedostatak to sto ovaj telefon nema kompas?

razmisljam da li da uzem u vip-u ovaj tel ili huawei ascend g510

pa ako mozede da mi pomognete odgovorom na neka pitanja koja me muce
Zanima me da li Lumia 520 ima navigaciju koja je nezavisna od interneta dakle, da radi i u offline modu?
Negde sam na netu procitala da je za neke modele lumia potreban net da bi navigacija radila?
Koliko je veliki nedostatak to sto ovaj telefon nema kompas?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja kao veliki ljubitelj WP naravno da predlazem Lumiu da uzmes. Telefon ima offline navigaciju, ali nazalost samo za jednu zemlju, bas kao i Lumia720 preko HERE Drive aplikacije. Ostali uredjaji iz fransize imaju HERE Drive+ sa kojim postoji globalna navigacija. Postoji naravno mogucnost da se HERE Drive otkljuca za globalnu navigaciju, ali to zadovoljstvo kosta 15€ 
Sta ce ti kompas? Ides u prirodu da se snalazis?

Sta ce ti kompas? Ides u prirodu da se snalazis?
ima navigaciju za zemlju koju odabere u podesavanjima i za sve okolne zemlje, u njenom slucaju: HR,CG,HU,BIH,AL...
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 28. Okt 2013. 20:25
- :: Nokia limia 520
- :: Samsung galaxy trend
Zanima me da li ima neke razlike u ovom telefonu uzetom u Vipu i Handy radnjam, posto ga u Vipu nema , u Handy radnjama mogu da ga naruce, pod istim uslovima ugovora kao i u Vipu.Ima li razlike u kvalitetu, ima li neko iskustva?
Evo postao i ja od pre neki dan vlasnik ove lumie i oduševljen sam. Stavio gdr3 i sve je ok. Jedini problem koji imam je sa svetlošću ekrana. Kad stavim na automatic brightness i je u sobi mrak onda jačina svetlosti ekrana padne ispod low i postaje veoma teško za korišćenje. Kad stavim na manuel i low onda je sve ok, samo automatic problem. Jel ima neko ovaj problem i da li zna kako rešiti?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Brajko85, nemoj da stavljas Automatic, i sve je reseno! I taj GDR3 preview ima problem sa auto osvetljenjem.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
I na mojoj lumiji opadne osvetljenje ali se idlje bez problema koristi.
Dali si dobio remider u gdr3 i ako jesi koje podsecanje vrsi taj remider?
Dali si dobio remider u gdr3 i ako jesi koje podsecanje vrsi taj remider?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Kupih sinoć svojoj devojci 520. Ona oduševljena, i meni se sviđa mališa. Moram reći da za 125e koliko je nov u radnji (130e je u Hramu gde je kupljen, uzeo je i kolega jedan pa nam je spustio po 5e) kolko košta nema bolji fon, mnogo bolje i brže radi i od skupljih androida. Mana ima, ali za 125e ne smem da se usudim da kažem da ima mana. Displej je odličan, nikad ne bih rekao da ima tako malu rezoluciju. WP8 dosta upeglano i lepo radi, iako sam ga maltretirao par sati, nije kočio ni tiltovao.
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Da li neko zna da li mogu da se citaju ebooks koje su na memorijskoj kartici?Skinuo sam kindle,ali mi on nudi samo da kupim neke...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
alphablue597, imas ebook readere, skini sa Marketa, i nadji onaj koji ti cuci.
- alphablue597
- Mobil fan
Miodrage,a da li moze Kindle?Znam na androidu napravim folder kindle i tu kopiram knjige i on ih vidi dok ovde to nije slucaj?Isto da pitam,nasao sam,kada otvorim windows market preko kompa aplikaciju koju ne vidim preko telefona,skinuo sam je i pise da treba da se kopira na karticu i odatle je posle instaliram iz prodavnice,ali ja tu aplikaciju uopste ne vidim iako sam je prebacio na karticu?Jel moze pomoc?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 14. Nov 2013. 11:40
- :: lumia 520
- :: samsung
pozdrav drugari, nov sam na forumu. imam jedno pitanje zasto tel nece da otvara sve internet stranice . inace kupio sam lumiu 520
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
alphablue597, iskreno ne znam, nikad nisam koristio, a i ne zanima me. Ako nadjem neko resenje ajvicu.
jovicaks, sta ne moze da otvori? Znam sigurno da flash sadrzaje ne otvara.
jovicaks, sta ne moze da otvori? Znam sigurno da flash sadrzaje ne otvara.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Čet, 14. Nov 2013. 11:40
- :: lumia 520
- :: samsung
pa dosta sajtova koje sam otvarao na androidu nece da otvori, postoji li opera za win telefone
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ne postoji. Postoje drugi browseri, ali otvaranje flash sajtova je ogranicenje sistema.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
jovicaks, napisi neki sajt koji nece da ti otvori pa da probamo kako ce se ponasati na nasim lumiama.
Ja jos nisam naisao na neki sajt a da ga nije hteo otvoriti, jedino na weather2umbrella.com otvori sajt ali nevidim skalu vremenske prognoze.
Ja jos nisam naisao na neki sajt a da ga nije hteo otvoriti, jedino na weather2umbrella.com otvori sajt ali nevidim skalu vremenske prognoze.
- alphablue597
- Mobil fan
Resio sam ovaj problem sto se tice instaliranja aplikacija sa sd kartice.Naime potrebno je samo prvi put restartovati telefon i posle sve radi ok.Za kindle jos nisam,ako neko zna neka kaze.E sad sam primetio kad god ga restartujem trazi pin sifru,pa da li moze da se to iskljuci nekako?Da li mogu mape da se skinu preko kompa ili preko 3g mreze posto nemam WIFI?Ako nekog nesto zanima neka pita...