Sony Xperia T

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Re: Sony Xperia T

Post od Bandicoot »

Ja sam prvenstveno uzeo ovaj telefon zbog multimedije i on tu obavlja odlican posao, i brzina mu je tu negde u rangu sa s3 i Lg 4x HD...

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Ne znam kako koristiš telefon, ali baterija nije ništa lošija od ostalih koje si nabrojao, hoću reći, možda ima manji kapacitet ali nije to nešto drastično lošije. Od jednog tipa sam čuo da je imao S3 pa zamenio za T i reče da T ima bolju bateriju. Opet ni ekran nije loš, jeste, bolji je IPS ali nije sad nešto ogavan :smile: čini mi se da je bolji nego na Z modelu. I taj update, jeste bitan ali nije presudan....Mislim da si se razočarao bez razloga :smile:

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

@sbanja
Mislio sam da je do plastike, posto je ona crna nekako gumizirana i odaje veci kvalitet od ove bele.
@Bandicot
Brzina je relativna stvar. Realno, za bazicne stvari ne koci. Medjutim desavalo mi se da pri igranju bilo koje igre ukoliko dobijem sms igra zastopa... Takodje cesto se nakon zatvaranja neke multimedijalno "obimnije" stranice, sve ikonice nestanu pa se pojave (kao da je nedostatak RAMa u pitanju)...
@Coni
Koristim ga normalno kao i sve telefone. Sat razgovora dnevno, oko 100 poruka dnevno i pomalo FB i net. Ponekad odigram koju igricu, ali to ne racunam u optimalne dane jer tada bateriju prosto skine za kratko vreme. U odonosu na LG L9 ili pak LG Optimus G ili pak Xperia SP zaista srce bateriju. A o razocarenju pricam prvenstveno za svotu novca koja se davala, a sta se dobijalo za te pare. Ja sam moj primerak platio pre skoro 5 meseci za 290 eura, a neki mozda i puno puno vise. Da bi pre mesec dana sestra kupila LG G i sad kad uporedim ta dva telefona jednostavno su kao dva razlicita sveta. Ni priblizno isti kontrast i boje na ekranu. Zvuk bolji i u sluskama i na zvucniku.
Ja ponavljam, moje skromno misljenje je da je ovaj telefon experiment Sonyja za povratak medju velikane, pa su ga zato i brzo zaboravili, a u medjuvremenu izbacili cak 7 ili 8 boljih telefona (za manje od godinu dana)...

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Bandicoot »

Ja nemam problema sa tim gubljenjem ikonica, a sto se tice igranja igrica i poruka, meni tada telefon zasecka mozda jednu sekundu, a baterija jeste slaba, ali ni drugi android uredjaji se ne mogu pohvaliti sa njom.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Одг: Sony Xperia T

Post od Sale_M »

Po meni mana ovog telefona jeste baterija,ali sta cete kad je ekran 4,55 a baterija 1850 mah.Druga mana je zvuk na zvucniku koji je tisi nego sto bi trebalo,a treca zvuk na slusalicama,koji jeste kvalitetan ali mu fali glasnoce malo.
Brzina rada telefona je super,imam instalirano oko 40 sto programa sto igrica i retko kad se desi da zakoci na sekund.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Ustvari 1780 mAh :D

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Bandicoot »

Ja razmisljam da stavim bateriju veceg kapaciteta, ali ne znam kako ce da stoji, da li ce moci da lepo legne ovaj zadnji poklopac?
nidzo80, Kako si uspeo da skines ovaj zadnji poklopac?

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

Odvrne se jedan šraf koji se nalazi ispod poklopca koji zatvara prostor za sim i sd karticu. Ostalo je sve na plastične žabice. .
Samo polako i ne nečim metalnim pošto će ostati tragovi.

http://www.youtube.com/watch?v=4BtXZiVLtWc

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Ne znam,ali baterija je ipak jako losa,cini mi se da mi se nije desilo da izdrzi vise od 20 h i to ne bas heavy upotrebe. :dry:
Juce mi je ispraznila za 14h,doduse net preko 3G mi je radio dosta.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

nidzo80 napisao:Juče sam ga nemilosrdno koristio (hangouts preko 3G, pozivi, poruke, whatsapp, navigacija, muzika preko plejera i Tune In-a....) i izdržao je 14 i po sati.

Kako sad drzi baterija?Koji ti je bio maksimum sa jednim punjenjem? :)

Ja sam upravo narucio originalnu bateriju,nasao na kupujemprodajem,videcemo kad stigne i kad je istestiram koliko ce drzati.

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

Juče izdržao 17 sati i to je maksimum za sada. U prosjeku se tu vrti oko 14 h Ja zadovoljan. :)
Koliko je baterija ovde?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Pa ne drzi bas nesto,14h :smutny: toliko i meni ova sto je sad u fonu.Videcemo kako ce nova drzati.Cena baterije je 2700 din.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Stigla mi baterija.
nidzo80, koji mi tacno srafciger treba da odvrnem onaj sraf?Ja sam mislio da ce torex odgovarati,imam T5 i T6,ali ovaj sraf je krstasti.
Gde da nabavim takav srafciger? :oops:

Btw,juce mi je baterija drzala 20 h i 35 min,ova njegova originalna,bez sekunde na punjacu i sa 3h i 20 minuta screen on,to mi je rekord.

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

Ja od komšije uzeo taj mali krstak. Da baš je sitan. :)
.....

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Za produzenje baterije (to sam ovih dana nesto testirao) rootujte telefon i nakon toga sklonite gomilu nekakvih gluposti (pozadniskih procesa) koji su pokrenuti od samog starta. EA Sport, onda Twiter i slicno. Moja baterija izdrzi ceo dan, a ekran je skoro uvek oko 4 sata plus wifi je oko 10 sati na telefonu plus 1 sat razgovoro minimum. Znaci ipak ima resenja za ono razocarenje oko baterije.
Sto se tice boja, uspeo sam da ih dovedem u red sa WB i BE2 (koja daje mnogo zasicenije boje na slikama od obicne BE)... Doduse razlika je jedino primetna u Albumu i Movie aplikaciji.
Za zvuk, instalirao sam Equalizer i zaista se moze sto sta na njemu ispraviti i poboljsati u odnosu na onaj fabricki.
Takodje ko ima rootovan telefon predlazem da nadje i instalira Xposed Installer i da preko njega instalira par skripti radi optimizovanja i popravljanja nekih nedostataka (npr vise mini aplikacija otvorenih odjednom, vibracija pri uspostavljanju veze, opcija rebot, dodavanje jos jedne ili vise stavki u navbaru i sl)...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Meni sad ko za inat sto sam kupio novu,ova sto je u fonu pocela dobro da drzi. :)Dva zadnja punjenja su mi bila 20/21 h a sad mi je trenutno baterija na 23 posto a vec igurala 20h 42 minuta,ekran skoro 3h upaljen.

Evo i konacnih rezultata od zadnjeg punjenja :)

Slika Slika

Milan001i
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 05. Nov 2013. 06:02
:: Sony Xperia T
:: Sony Ericsson k680i

Post od Milan001i »

Imam jedan problem sa ovim telefonom. Desilo mi se par puta da sat ne pokazuje tacno vreme, npr preksinoc je kasnio 10min(dovoljno da mi poslednji bus ode). 4.1.2 verizja androida je u pitanju. Da li je jos neko imao slican problem, i da li neko zna kako ovo resiti? Inace generalno sam jako zadovoljan telefonom, posedujem ga nekih 2 meseca. Baterija ume da drzi i po 2 dana, ali u 90% slucaja ga stavljam na punjac kada legnem da spavam, a nekad ode za 5-6 sati, kad ga ne ispustam iz ruku. Brz je, bez ikakvog laga, zadnji zvucnik je sasvim solidne jacine, mikrofon radi odlicno, cuju me perfektno. Kamerom sam prezadovoljan u dnevnim uslovima, a nocu, pri slabom osvetljenju je vec malo drugacije, krajevi slike su malo magloviti, mada uglavnom koristim automatski rezim, sto je mozda i greska. To su trenutno moji utisci, mozda sam nesto i zaboravio da napomenem, ali dobro :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Meni se to nije desavalo....koju verziju update-a imas?141 ili 140?yadnja stavka u info o softveru...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

zna ta automatika da se ponaša kako ne treba.isključi je i mislim da neće imati problema.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Uzeo sam slusalice creative ep-480 i upario sa XT i sad muzika zvuci extra,glasno i kvalitetno. :wink:
Mnogo su bolje za slusanje od onih fabrickih sony sluski.

Odgovori