Šta posle Note 2?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Šta posle Note 2?

Post od Dream Weaver »

Drugarice i drugovi forumaši, :D

treba mi vaša pomoć i predlozi oko novog telefona, uskoro ću prodati Note 2 pa sam u dilemi šta uzeti posle...

Da naglasim isključivo android telefoni dolaze u obzir sa ekranima veličine 5+ inča. Veličina i cena samog uređaja nije toliko bitna.

Trenutno se dovumim između Sony Ultra Z, HTC ONE MAX, LG Nexus 5, LG G2, Samsung Note 3 i Samsung S4 Active.

Favorit mi je (trenutno) Ultra Z ali me kod njega nervira što nema blic...

Kod Note 3 mi smeta dosta nekvalitetna plastika (što bi miodrage rekao Šljamsung :lol: ) e sad S4 Active bi trebalo da je kvalitetnije izrađen pa je i on došao u obzir.

HTC ONE MAX mi je odmah posle Ultra Z sledeći favorit ali ako neko ima neki bolji predlog rad sam da čujem :)

LG Nexus 5 i G2 sam stavio eto da dopunim spisak, zanimljivi su mi ali nisam baš nešto oduševljen mada ako me neko ubedi da su baš baš dobri možda i kupim nekog od njih :roll: . Kod Nexus-a mi baš smeta što nema proširivu memoriju :x .

Da čujem predloge i komentare :blinky:
and justice for all...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Šta posle Note 2?

Post od Green »

Dream Weaver, na osnovu cega zakljucujes da je plastika na Note 3 nekvalitetna? Na osnovu dizajna?
Manite se ljudi tih "eksperata" koji pisu svakakve budalastine po sajtovima. To sto vam se mozda ne svidja dizajn ne znaci da je plastika djubar.
Logican prelaz sa Note 2 bi bio Note 3, tako da preporucujem njega, ako pare nisu problem. Ako jesu, onda LG G2. Ovi nasi momci sa foruma koji ga imaju, imaju samo reci hvale. I meni je ozbiljno zapao za oko.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Kad sam procitao uvodnu poruku doslo mi je da ga posaljem kod Miodraga na naobrazbu pa da slusamo jos jedno "lupetalo" na forumu
Covece kupi neku Nokiu i nestani iz Android sveta
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

^ +1

Po meni bi logično bilo da pređeš na Note 3. Mnogo ljudi koji su sa dvojke prešli na trojku kažu da se isplati preći, što zbog ekrana, što zbog kamere, što zbog nekih dodatnih opcija.

I da, nađi negde izložen primerak pa ga pročačkaj ako već nisi. Meni ta plastika uopšte ne odaje osećaj "jeftinosti". A i zadnji poklopac je po meni super urađen. :smile:

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ako si bio zadovoljan sa Note 2 logicno je da ces kupiti naslednika,Note 3,jer je to najbolje sto trenutno postoji na trzistu.
LG G2 Black,16GB

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Ultra ultra ultra :D bez zezanja, ima izlozen u Uscu u sony radnji, ja kada sam uzeo taj tel/tablet u ruke pozeleo sam da ga otkinem sa onog kabla i odnesem sa sobom. Odlican je,super tanak, tezak ali zbog povrsine samog uredjaja ne oseca se tih 200gr tako direktno, brz, ekran perverzan,kvalitet izrade.... Samo ta velicina, ako ti to nije problem onda go for it :wink:

Edit. Zaboravih da pomenem da bateriju nikako ne treba zaboraviti.

Sto se ostalih modela tice, sve kul osim n3 koji je po meni pojam kica :-) bez ljutnje
12 godina na forumu!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Šta posle Note 2?

Post od toda81 »

Note 3 definitivno
Note IV N9100 dual

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Moj glas ide za Xperiu Z Ultra, fon odkida, ako ti ne treba blic onda uzimaj njega.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Meni bi smetalo sto soni nema blic. Relativno cesto slikam a i svakom je potrebn abaterijska lampa (zbog auta, planine i sl). Svi sa foruma hvale g2 pa mozda nije lose da ga aktivnoje uzmes u razmatranje. Mada iskreno mislim da ti je N3 najkopletniji. Sto se tice ledja fona ja bih zamenio sa nekim kvalitetneim flipcoverom.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A Xperia Z1? :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Green, zaključujem da je plastika nekvalitetna jer sam koristio tj. čačkao Note 3 (10ak minuta) i nisu ga baš mnogo kvalitetnije uradili nego Note 2 koji je baš jeftino uradjen. Nemam ništa protiv Samsunga ali zaista koriste jeftinu plastiku a pogotovo u odnosu na Ultra Z ili na iPhone 5(koji trenutno koristim). Sam dizajn ko dizajn mi je OK.

kvaka33, neću ni da komentarišem tvoj "odgovor"...

Bandicoot, Freyr, i ja sam nekako najbliži kupovini Ultra Z, dva puta sam čačkao fon po 10ak minuta i baš mi se svidja. Velik jeste ali je tanak i relatino lagan za tu veličinu. Ekran je extra!! Jedino mi smeta blic što bi rekao mrkixxx, potreban mi je blic (s vremena na vrema).

Znam da je sledeći logičan korak da predjem na Note 3 i da je možda najkompletniji telefon ali me odbija plastika od koje je napravljen. Dosta je bolja nego na Note 2 i ledja su baš lepo uradjena ali nešto me odbija od njega...

Kakav nje G2? Kakvog je kvaliteta?

Šta mislite od Nexus-u?

A ONE MAX? Kažu da istog kvaliteta izrade kao i ONE a što je vrhunska izrada i ekran mu je i više nego korektne veličine :lol:

fannY, šta znam za Z1, nešto nisam razmišljao o njoj, da li si je koristio?
and justice for all...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

G2 jeste od plastike ali uopste ne deluje kao plastika.dosta je kvalitetno uradjen I utegnut.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Dream Weaver, nisam koristio.Nigde ne mogu da ga nadjem,bar da ga cacnem. :dry:

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Imao sam ja prilike da koristim Xperiu Z1, odlican telefon, kvalitet izrade je odlican, ekran takodje odlican ne znam otkud price da je ispran, o brzini mislim da nemam potrebe da trosim reci.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Za bilo koji od navedenih uređaja da se odlučiš nećeš požaliti, ostalo je samo stvar ukusa.. Preporucio bi ti Nexus 5 zbog razmere cene/kvaliteta, a ako pare nisu problem uzeo bi ili Note 3 (ako ti ne smeta velicina) ili Z1 - Sony sa LED blicem za auto, planinu ;) .. Lično mi se G2 ne svidja zbog dugmića na leđima (iako ima fenomenalan ekran i izgled od napred) kao što mi se na S4 active ne sviđaju oni šrafovi pozadi i fizicki dugmići na ekranu.. HTC MAX ONE vs N3 ne može da se meri, N3 nosi adeno 330 i SD 800 na 2.2ghz i 3gb rama, što i ne znači mnogo ali će dobro doći ako planiraš da ti telefon bude u rukama duže od 2 godine...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Logičan nastavak bi bio Note 3, imao sam priliku da ga nekih sat vremena "mučim", telefon ja zaista zver u svakom smilsu i smatram da ima dovoljno atributa da se sa Note 2 pređe na Note 3. Jeste izrađen od plastike, ali odaje bolji utosak od Note 2, tj. platika deluje kvalitetnija i što je najvažnij ne ostaju otici prstiju, dakle nije glosy plasitka već mat što je po meni velika prednost.
Ako je Note 3 preskup, onda je Nexus 5 ubedljivo najbolji izbor, mislim da ne treba previše trošiti reči o ovom modelu, smatram da se sa nexus-om ne može pogrešiti.
Xperi-u Ultra i nesmatram fabletom, jer kada sam ga čačkao u Ušću nisam ni mogao da obuhvatim ceo telefon rukom, preveliki je uređaj, pritom ekran je lošiji u odnosu na Note 3, nema blic...lično mi se uopšte ne sviđa i da sam na tvom mestu ne bih ni razmatrao pomenuti model.
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 13. Nov 2013. 21:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

http://m.gsmarena.com/htc_one_max_vs_sa ... w-1005.php evo neki test. Makar da malo resis dilemu.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Re: Одг: Šta posle Note 2?

Post od ione »

Note III, najbilji fablet trenutno, poseduje ono sto drugi nemaju kao 3 kila ram-a i stilus.
Ako te interesuje premijum kuciste od celika i savrsena zavrsna obrada pogledaj Lenovo K900.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

https://www.youtube.com/watch?v=U213Tsc ... ata_player ovo je najbolji test note 3. Coldfustion. Pogledaj pa reci dal se jos dvoumis :) posle ovoga ja vise ne bih imao dileme. :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

fannY, Behemoth, juce sam prodao Note 2 i lik kome sam prodao telefon ima G2 pa sam ga malo čačkao. Super mu je ekran, sav je utegnut ali je plastika od koje je napravljen jeftinija slična samsungovoj, malom bolje ali sništa spec...

znemanja, ione, znam da mi je možda i najbolje da uzmem Note 3 i nije isključeno da ću to i uraditi ali me mnogo odbija plastika od koje je napravljen. Sviđa mi se što ima 3 GB RAMa i što će sigurno imati mnogo veću podršku nego ultra Z (mislim da xda zajednicu, kuvani ROMovi, kerneli i ostalo...) ali ultra i ONE MAX su 100 kvalitetnije napravljeni :) Mada nije isključeno da na kraju kupim Note 3.
Slažem se da mi je možda Nexus 5 bestbuy, najbolji odnos cena/kvalitet ali mi smeta što nema proširivu memoriju....

mrkixxx, ubi me u pojam sa ovim zadnjim linkom :lol: ; Note 3 ispada vrhunska mašina... Moram priznati da me je ovaj zadnji test/video skoro ubedio da uzmem Note 3. Da su ga još malo kvalitetnije napravili ne bih imao ikakvu dilemu.
and justice for all...

Odgovori