Windows Phone 8 aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Windows Phone 8 aplikacije

Post od miodrage »

Baraba, idi na settings, pa advanced setup. Ukucas email adresu i ime. Posle 20-ak sec izbaci ce ti podesavanja da upises. ZA server stavis m.google.com, i ne znam sta jos tamo ima, ali je sve prilicno lagano, i to je to. Kad sve ucita, imas opciju da syncujes email, kontakte i kalendar sa googla.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

1808, imali smo jednog telep-a kog vise nevidim na forumu, dali si mozda ti ista osoba.
Taj telep je gde god se pisalo o slavnom symbianu Slika uvek ubacivao svoje zle komentare. Ako nisi taj onda si isti kao on. :P

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Deksi, ako već hoćeš nešto da mi prigovoriš, onda budi konkretan da bih znao o čemu pričaš.
Dakle, citiraj nešto od onoga što ti smeta u mojim postovima, pa da vidimo u čemu je problem.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Usudiću se ja da odgovorim:

Meni smeta kad bilo ko upadne tek tako na temu, baci foru tipa "jel to taj sistem što ga svi toliko hvalite", a da nema ništa konstruktivno da kaže.

Ja lično smatram da iza svakog svog posta mogu da stavim staž na ovom forumu, broj uređaja i OS koje sam koristio i koristim, i apsolutno smatram da mi to daje za pravo da kažem da je Android đubre u mnogo čemu, kao i kad kažem da je u mnogo čemu bolji od iOS, ali po stabilnosti nije. Isto tako na osnovu svog iskustva tvrdim da je Google jedan užas od mašine za zgrtanje novca, koji proizvodi probleme korisnicima i potom se pravi da oni ne postoje.

I isto tako stavljam sve navedeno iza sledeće tvrdnje: za ljude koji neće da bace 500 i kusur evra a da posle moraju da se cimaju sa flešovanjem i ROMovima da bi uređaj radio glatko, WP8 je keva.

Koga to boli, nek se skine sa ove teme, ili nek bar prvo koristi navedeni OS pa nek onda piše protiv.

Ukoliko sam ovim svojim postom prekršio neka pravila, molim da me nadležni banuju, jer ionako imam utisak da je ovaj forum izgubio svoj kredibilitet u velikoj meri, i uz par izuzetaka, uglavnom se pretvorio u bandu pljuvačke klinčardije, ili ljudi koji se ponašaju kao klinčardija.

Toliko od mene [WINKING FACE]

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Araphel: amin! Nema sta ni da dodam ni oduzmem sve si rekao. A ovaj bolesni trol neka se iz'ede u svojoj drndroidaskoj muci.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja imam samo da dodam - a sta je winking face? :lol:

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

araphel napisao:Usudiću se ja da odgovorim:

Meni smeta kad bilo ko upadne tek tako na temu, baci foru tipa "jel to taj sistem što ga svi toliko hvalite", a da nema ništa konstruktivno da kaže.
Dobro, ako aludiraš na moj post slične sadržine, onda si valjda primetio da na kraju te rečenice stoji i jedan smajli, što bi
trebalo valjda nešto da znači. E sad,... što su se neki odmah primili na tu šalu, to je već njihov problem i samo govori koliko
su neki pojedinci ostrašćeni u komentarisanju njihovog omiljenog OS-a ili brenda telefona. Toliko su navalentni, agresivni i
zaslepljeni u svojim komentarima, da njihov verbalni nastup obavezno podrazumeva i uvredljiv rečnik na teret najzastupljenijeg OS i
onih koji ga koriste. Ovo se ne odnosi na tebe, ali par takvih dolazi baš iz WP tabora. Verovatno znaš
na koga mislim, evo ga iznad već se javio, pa pogledaj sad kontekst njegove rečenice. Bolestan čovek.

Moram da priznam da meni to zaista nije jasno. Zabole me baš Q za bilo koji OS, što možeš videti i po mojim
postovima u kojima ne favorizujem nikoga i ništa. Koristio sam ih sve uključujući i WM 6.5 osim WP8 koji mi se
ogadio baš zbog takvih tipova koji su zadojeni mržnjom prema svemu drugom što nije WP8. Naravno da takav
pristup iritira svakoga ko rezonski razmišlja, pa onda i usledi reakcija koja nije usmerena ka OS-u (WP8), već
prema takvim osobama koje su zaluđene Windows-om do imbecilnosti.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Zasto eminetni stručnjaci sebi daju za pravo (valjda na osnovu broja postova) da imaju misljenje o svemu, dok to isto drugima osporavaju, koje optuzuju za trolanje i pljuvanje, a u svakom njihovom postu ces procitat vise puta drndroid, sljamsung, google botovi, pacenici itd... mislim wtf... iako ne favorizujem stvarno niti jedan os, i uvjek sam otvoren sve da probam, sto i radim, jer jednostavno volim tehniku...ali potpuno razumijem ljude koje vas pogotov argumentima kao 1808 sahrane 10 m ispod zemlje i to bez popa...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmm, interesantna pojava, ostascen si i lud, i manijak kad ne volis Android, i kad mu ne pevas hvalospeve, a kada to radis, to je sasvim normalno i u redu. Pluralizam misljenja na delu. Mislim da je u skorijoj istoriji Jozef Gebels imao vrlo slicnu politiku.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Ja bi prije reko da je neko ostecen i lud, ko mrzi nešto a nikad to u zivotu nije koristio... to bi bilo isto kao da recimo ja mrzim crnce a nikad u zivotu nisam vidio ni jednog (osim na tv-u) ili pricao sa njim... znamo svi ko su takve osobe i kakvo misljenje imamo o njima, i gdje pripadaju...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

open-mind, razmisli ovako: nisam na duze staze koristio Android, to svi znaju. Ali koji god da sam uzeo u ruke, jednostavno ne da mi ne lezi, nego ne znam... Ne umem cak ni da objasnim. Meni u ruci secka, lose radi, spor je... Ja zaista nemam vise zrnce strpljenja da bilo sta cekam. Mator sam. Zelim da mi uredjaj radi savrseno, prakticno, ja nesto zamislim, odradim, i to je instant odradjeno na uredjaju. Sa Android uredjajima, taj nivo nisam uspeo da dostignem. Sa iPhonom, i L920 sam donekle i uspeo.
Oni su u drugim, meni manje bitnim stvarima, daleko ograniceniji od Androida to nikad nisam sporio. Meni pre svega treba pouzdanost, a ne da me telefon izda bas kad imam hitan razgovor da obavim. Drugarici je njen HTC mislim desire, na moje oci "izdahnuo", pa ga je gasila, palila, vadila 2x bateriju, dok se posle 15-20 min nije odslogirao... Ja sam joj se divio, posto sam ekstremno nestrpljiva i priznajem netolerantna osoba, ja bih ga olupao o zemlju i izgazio. Zato i pazljivo biram uredjaje, jer ako mi se nesto ne svidi, to kod mene ne moze da se zadrzi. Evo, sad sam TV uredjaj trazio i birao 3 meseca. Jel to dovoljno govori?
Cekam L1520, pa da krenem da iscitavam sve o njemu, i da odlucujem za par meseci da li cu ga zeleti ili ne. Jer para puno nemam, pa da mogu da kupim neko djubre. A sa prodajom srece nikad nemam, uvek gubim drasticno na kupoprodaji.
Elem, ovo je tema o WP8 aplikacijama: nasao sam sjajnu aplikaciju, zove se file.recon, i u principu je remote control za JDownloader (ako ga neko koristi - ja ga zloupotrebljavam). Druga je Lockie - sjajna aplikacija za kako je to negde navedeno "kostimizaciju" pocetnog zaslona (Lockscreen).

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:Sa Android uredjajima, taj nivo nisam uspeo da dostignem. Sa iPhonom, i L920 sam donekle i uspeo.
Pazi sad ovaj biser,.. sa Androidom nije uspeo da dostigne neki nivo, a nema pojma ni kako se Widget postavlja na home screen. :o

Kakve se ovde budalaštine pišu, da čovek ne poveruje. :lol: :lol: :lol:

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

Da preskočimo sve gore navedeno, jer... Ne znam kako bi komentarisao način na koji jedni druge častite, ali neka Vam...
Žao mi je samo što sam izgubio vreme tražeći, u gomili teksta, neku pametnu...
Mahom su sve u "vs" varijanti, po meni potpuno bespotrebno... I pre svega besmisleno, mada, ako posle napisanog lepše spavate (čisto sumnjam), nastavite... Tražite i od admina da Vam naprave posebnu temu, evo Vam i naslov... "budalčine"!
I sam ću vrlo rado svratiti u tu temu ponekad... ;)
Nadam se da razlikujete reč i smisao same reči, koja je pod navodnim znacima, da ne bi pomislili da je uvrdljivog karaktera, termin je iz serijala "državni pos'o"...

No kako i sama tema kaže... wp8 aplikacije...

Na wpcentral sam skoro video način, kako da se lepa MS app youtube iskoristi, odnosno, kako da se "zaobiđe" zabrana od strane google kompanije...
Dali je neko od Vas probao i kako mu se čini, dali sve radi kako treba... Da se ne trudim badava...
Inače koristim youtube HD.

Eto...
Još jednom da napomene, da ne bi ispalo da sam nekog vređao i sl.
Što reče pametan čovek, "budimo pre svega ljudi"... Što će reći, između ostalog, naučimo da praštamo, ljudi jedan dan pišu jedno, pa posle nekog vremena promene stav, zato ne treba "skakati" za svaku...
Hvala Bogu da je tako...
Ljudi previše vremena provode kopajući po tuđoj prošlosti, tako da na kraju i svoju sadašnjost traže u tuđoj prošlosti..., a ako se vodite time da "vas prošlost uči gde ste grešili", nemojte ni onda previše vremena "tamo" provoditi...

Edit:

Zaboravih da kažem, konačno sam dočekao i GDR2 update, i onaj "lag" (vezan isključivo za samsung WP8 telefone), što je bio vezan za senzor osvetljenja, na mom "šljemsungu", više ne postoji i baš mi se sviđa kako radi...
Još da dodam, da sam nekako uspeo (ne znam ni sam kako :roll: ) uraditi ažuriranje here drive+ i lepo radi...
Jer kako i sami znate, ova app nije besplatna za "samđže" i ostale ne nokia wp8 telefone...

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Daj detalje oko updatea HD+ :)

P.S. Sta je sa Data Sense? Jel to ide uz GDR2 ili GDR3?

Lumia
Banned
Pridružio se: Sub, 16. Nov 2013. 09:02
:: Lumia 925

Post od Lumia »

@rotkod Sada uradi update na GDR3 preview, sve odlicno radi i ima dosta novih opcija :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kako se to radi? Negde sam pročitao da se pravi neki nalog? Može malo više o tome? Kao i da li to važi za za 520?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vazi za sve. Ja sam napusao detaljno uputstvo kako se to radi, procitajte, obavite, uzivajte

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Cedogares napisao:Daj detalje oko updatea HD+ :)

P.S. Sta je sa Data Sense? Jel to ide uz GDR2 ili GDR3?
Ovako, prvo here drive+, uradio sam sve kao onom posto, pre nekoliko dana sam o tome pisao, čitao si...
Ovog puta ni meni nije dao glatku instalaciju, kao što je to bio slučaj pre GDR2...
Po podešavanju i ulasku u samsung zonu, video sam here drive+ (zelena ikona), pokrenuo i ćorak, potom sam pomerio ekran u levo na "slično" i našao here drive (plava ikona), ali on nije "+"!
Ušao sam na tu aplikaciju i iz nje išao na levo, "slične aplokacije" i najzad mi je pokazao here drive+ (plava ikona), ponudio ažuriranje i pokrenuo sam istu, uz informaciju da obratim pažnju... Što će reći, pokrenuo je, ali nije povuka i download... I onda, ono što ti je jako poznato... Kombinacija uključivanja i isključivanja proxy, punovnog upisivanja...
I nakon dosta vremena je počeo download i instalacija, vratio na SRB, izbrisao konekciju... Ponovo povezao na wifi... i eto... Znaš i sam... Radi... Inače, lepše bi bilo da je kao na lumia 620 (ženinom), gde je ponuđeno ažuriranje, pokreneš i gotovo... :roll:
Ali... Ovako na samsungu imam za free i nisam dao 3900RSD...

E sad ovo drugo, na nekim samsung ativ s, po instalaciji, odnosno upgrade-u OS-a, odmah doda ikonu data sense... Kao i na skro svim nokiama, koje su otključane i debrendirane fabrički...
U mom slučaju to nije bilo tako, iako je telefon čist, unlocked i unbranded.... Nisam dobio data sence na ekranu, ali to ne znači da ga nisam dobio... Detaljno sam pročešljao po telefonu i nisam naišao ni na trag data sense...
Pošto sam čitao dosta na wpcentral forumu, tamo je za samsung ativ s, rečeno da se nakon fabričkog reseta, pojavi data sence... Jedino što me sprečavalo u narednih 10 minuta je činjenica da sam doša besplatno u posed here drive+ i nije mi bilo svejedno kad sam pomislio, da nakon upgrade-a u GDR2 neću možda uspeti ponoviti instalaciju here drive+, mada kad znam da je here maps free, rekoh sebi... Restart! ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage napisao:Vazi za sve. Ja sam napusao detaljno uputstvo kako se to radi, procitajte, obavite, uzivajte
Može link?

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Morao sam pisati odgovor u drugom postu, jer mi je popunjen ekran u potpunosti... Na ativu... ;)

Nakon fabričkog restarta sam dobio data sense i šta više reći o ovom programu, osim što Vam čuva novčanik, tako što vodi brigu umesto vas, koliko imate dozvoljeno na netu, uvek pokaže koliko ste skinuli sa wifi ili sa 3G.
Lepo je što Vam u svakom trenutku pokazuje raspoložive, free, wifi konekcije u blizini i to uz pomoć mapa here maps...
Uostalom... Videli ste i sami da je odlična stvar, samo da dodam, da u detalje prikazuje za svaku app ili "nešto drugo" koliko je skinu i sa čega... Podešavanja data sense su jednostavna i laka, tako da je super...

@Lumia

Evo juče su napisali na wpcentral, da je počeo zvaničan GDR3 update za samsung ativ s, onda mislim da je bolje da ga sačekam... Sa ovim GDR2 sa zadovoljan, ne vidim neko vidno poboljšanje, osim data sense, naravno to ne znači da nije ništa učinjeno, već naprotiv, da je sve lepo radilo, osim što je na samsungu senzor osvetljenja, malo zezao... No isto sam imao i na S3, tako da sad kad ga više nema na GDR2, odnosno da radi kako treba... Super! :roll:

P.S. sad sam u fazi razmišljanja o kupovini nokia telefona, ali ne zbog toga što samsungom nisam zadovoljan, naprotiv, prezadovoljan sam, samo mislio sam njega tutnuti svojoj ženi, a sebi kupiti 1020 ili strpiti se još malo i kupiti 1520, predivan je... Opet, da ne bi ispalo da favorizujem nokia telefone, ali... Kad bi i na ostalim wp8 telefonima napravili umanjenje "tajlova"... To mi super izgleda!

Pozdrav svima, dolazi mi kupac za nexus, a to me malo zeznulo, jer nisam očekivao da ću prodati i iphone i nexus, za lepu paru... Sad mi sleduje ili 1520 ili 1020 i nexus 5... Ostao sam bez mog (meni najlepšeg ikad napravljenog) telefona... iphone 4S, ali šta da se radi, moramo ići u korak sa vremenom i novinama koje to vreme donosi...

Odgovori