Sad navodim nekoliko stvari iz svog iskustva i raznih drugih foruma

Vecina novih modela(2011-2013) ima problem bilo sa kvalitetom bilo sa jacinom zvuka na sluskama.
Izbor je stvarno tezak za nekog ko je npr. nekad koristio Nokiju N91, pa onda recimo Blackbery 9860 (moj sadasnji fon) jer su imali perfektan kvalitet i glasnocu zvuka.
Sada je ocigledno kriza uslovila neke stvari, poboljsava se tehnologija ekrana, procesori su jaci, glavna je tema da li su widgeti ovakvi ili onakvi, a kvalitet i jacina zvuka stagnira ili je totalno nazadovala.
Par primera:
1) Evropski proizvodjaci (Nokia, Alcatel) su u problemu zbog ogranicenja koje namece Evropska Komisija na 85 decibela. Npr. Nokia Lumia serija telefona ima smesan nivo glasnoce, a kvalitet, npr. dinamicki raspon je hit and miss, dakle tu i tamo.
2) Samsung ne ume ili ne zeli da napravi kvalitetan audio, bilo da su u pitanju top modeli ili oni jeftiniji (npr. Wolfson audio cip kod Note 2 nista nije doprineo glasnoci i punoci zvuka). Slicno je sa Sony-jevom Xperia serijom.
3) HTC i cuveni Beats Audio. Probajte da stavite bilo koje druge slusalice. Ili krci na visokim tonovima ili je zvuk kao da slusate halo iz bunara

4) Iphone uopste necu da uzimam u obzir. 2013, godina. Bluetooth file transfer i USB Mass Storage, helloooouuu ?

5) Blackberry je svi znamo u problemima vec dugo. Z10 je tuga bozja ako hocete da slusate muziku

6) Ko je ostao na kraju ? Hmmm, Motorola ? Nasi dileri iz nekog razloga vec duze vreme ne uvoze top modele, RAZR MAXX, RAZR XT 905, Atrix 2, ne znam sta ce biti sa Moto X i Moto G

Dakle, situacija je zasad prilicno siva i obeshrabrujuca, ne znam, mislim da cu sacekati jos neko vreme...Ako imate neku ideju voleo bih da cujem :