Nokia Lumia 520
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia Lumia 520
I bas odosmo u off. Nisam ni ja misleo da su to neki veliki hladnjaci ali je hladnjak hladnjak ic kola bio on 1m.m. ili 10 cm.
Cao! Od danas sam ponosna vlasnica ovog telefona. Ali posto mi je ovo prvi "pametan" telefon, imam pitanje koje je mozda smesno, ali je meni hitno potreban odgovor. Da li ovaj telefon ima opciju ukljuci-iskljuci pristup internetu? Nasla sam opciju da ukljucim Wi-Fi, ali kad nisam na Wi-Fi i otvorim eksplorer, on mi ga automatski otvara. Da li se konekcija prekida kada zatvorim eksplorer? Isto pitanje vazi i za watsapp i druge aplikacije koje zahtevaju internet?
Unapred hvala
Unapred hvala

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
iva123, i ovaj kao i ostali pametni telefoni najbolje radi kada je stalno nakacen na Internet, bilo preko bezicne veze (WiFi) ili preko GSM modula (cellular data). Ako zelis da iskljucis Internet preko mobilne mreze, idi u Settings, cellular, i samo klikni Data OFF.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Video sam,kada otvorim windowsphone store na PC-ju,da postoje aplikacije Nokia Camera,Nokia Storyteller BETA,Nokia Refocus,za koje mi pise "This app is not available for your phone."Medjutim gledao sam na sajtu wpcentral da uz pomoc nekoliko trikova mogu da se instaliraju i na ovom telefonu...Jel pokusao neko,i da li je uspeo ovo,posto ja nemam WIFI(u uputstvu pise da se koristi WIFI),ako uspe neka javi posto ljudi pricaju da su fotografije mnogo bolje sa ovom aplikacijom...
Edit:
USPEO SAM!Evo da se pohvalim uspeo sam ovo da instaliram na Lumia 520 telefonu.Ovo je sa wpcentral sajta,ja cu samo da prevedem i objasnim kako sam ja instalirao.Vazi za sve Lumia telefone koji imaju Amber update.
1.Otvorite windowsphone store na racunaru i nadjite ove tri aplikacije:Nokia Camera,Nokia Storyteller BETA,Nokia Refocus
2.Kliknite u donjem levom uglu "Download and install manually"
3.Kada skinete prebacite ih na telefon na sd karticu
4.Izvadite usb iz telefona i restartujte telefon
5.Povezite se na WIFI,ukljucite proxy(na mrezu na koju ste se povezali kliknite i onda izaberete proxy on)
6.Za proxy kucajte 103.13.29.118 , a za port 8888 i kliknite ok
7.Sada otvorite prodavnicu i tu treba da imate Nokia Collection,aplikacije,igre,SD kartica
8.Kliknite na SD karticu i tu treba da vam se pojave ove aplikacije odakle cete da ih instalirate
9.Posle mozete da iskljucite proxy i to je to
Edit:
USPEO SAM!Evo da se pohvalim uspeo sam ovo da instaliram na Lumia 520 telefonu.Ovo je sa wpcentral sajta,ja cu samo da prevedem i objasnim kako sam ja instalirao.Vazi za sve Lumia telefone koji imaju Amber update.
1.Otvorite windowsphone store na racunaru i nadjite ove tri aplikacije:Nokia Camera,Nokia Storyteller BETA,Nokia Refocus
2.Kliknite u donjem levom uglu "Download and install manually"
3.Kada skinete prebacite ih na telefon na sd karticu
4.Izvadite usb iz telefona i restartujte telefon
5.Povezite se na WIFI,ukljucite proxy(na mrezu na koju ste se povezali kliknite i onda izaberete proxy on)
6.Za proxy kucajte 103.13.29.118 , a za port 8888 i kliknite ok
7.Sada otvorite prodavnicu i tu treba da imate Nokia Collection,aplikacije,igre,SD kartica
8.Kliknite na SD karticu i tu treba da vam se pojave ove aplikacije odakle cete da ih instalirate
9.Posle mozete da iskljucite proxy i to je to
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Hvala. Bas ću probati na 520 kada dođem kući.
Instaliraj Easy Connect, postavi na home screen i dobices precice za wifi, gps, mobile data, airplane mode i bluetooth.iva123 napisao:Da li ovaj telefon ima opciju ukljuci-iskljuci pristup internetu?
Da ! Jedan savet - kada udjete u podesavanja za wifi idite na naperdno i ukljucite opciju "ne iskljucuj wifi kada se iskljuci ekran"iva123 napisao:Da li se konekcija prekida kada zatvorim eksplorer?
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
user8, sa Easy Connect nece dobiti sto zeli, a konekcija se ni u kom slucaju NE prekida iskljucivanjem IE.
Hocu djevojci da kupim Lumiu 520. Kakav je tel? Nekako je najbitnije da ne stopa tj. da je fluidan koliko toliko.... i da je kamera prihvatljiva. Da se bar po danu mogu uslikati okej slike.
Da li 520 ispunjava to dvoje?
)
Da li 520 ispunjava to dvoje?

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
mazzy, u principu ispunjava. Prvi uslov 200%, a drugi takodje ispunjava, slike su osrednjeg kvaliteta i sasvim prihvatljive, ali od najslabijeg telefona u klasi se i ne ocekuje da pravi vrhunske fotke.
Ja koristim s3, ali smatram da je za nju bolji wp. Te neke osnovne stvari su bitne. Pretpostavljam da fb i viber imaju i za wp 
Ma kamera ne mora da bude odlicna .... ali po danu eto da pravi pristojne slike

Ma kamera ne mora da bude odlicna .... ali po danu eto da pravi pristojne slike

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ima aplikacije, FB je integrisan u OS, kamera ce da pravi ok slike
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
mazzy, Slike su u rangu nekada proslavljenih n79 i e72, mozda za nijansu i bolje. Lumia ima veci kadar u odnosu na n79 i e72.
Kad vidis kako rdi win8 kod cure pitanje je dali ces zadrzati s3.
Kad vidis kako rdi win8 kod cure pitanje je dali ces zadrzati s3.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
mazzy, kupio sam devojci baš 520 pre 20tak dana. I fluidan je veoma (nećeš naći anddroid za te pare tako glatko da radi), kamera je dobra i po meni bolja od starih N89, N82... kačio sam već slike u Kafiću. FB ima, e sad vidiš viber ima takođe ali radi kao mrtav. Pisano je ali nema ko da čita viewforum.php?f=73
interesuje me na koji nacin mogu da vratim boju na pocetnom ekranu kao sto se vidi na slikama gore, zuto ili plavo, crveno...
- Дејан_Свитац
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 01. Dec 2013. 14:12
- :: Хуавеи П10 мате
- Kontakt:
Одеш у ''подешавања'', затим ''тема'' и онда ту подесиш у делу ''позадина'' и ''боја наглашавања''. Надам се да си мислио на то.
Ћирилица се пише срцем.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 23:03
- :: nokia lumia 520
imam lumia-u 520, moze li neko da mi pomogne? nmg da skinem ni jednu aplikaciju, trazi mi da podesim my family na kompu, pokusavala sam, napravila sam nalog na microsoft-u ali nzm to da podesim sto oni traze, ako je neko uspeo to da podesi moze li da mi pomogne? hvala u napred! 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Lignjica, moras da odes na http://www.windowsphone.com ulogujes se, pa edit account. Onda podesis godiste i sve i dacw ti da skidas sve, ako ne ide javi mi pa cemo zajedno
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 23:03
Ulogovala sam se ali ne vidim gde treba da udjem da bih podesila to sve, gde je edit account? 

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 23:31
- :: htc windows phone 8S
Pozdrav, nameravam da kupim lumiu520, vidim po svim komentarima da je stvarno fenomenalan telefon po super ceni. Ono sto me zanima jeste sledece. Nasao sam ovaj telefon u Hramu (Mutapova 41) za 125e, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa kupovinom kod njih? Da li je telefon nov, u originalnom pakovanju, sa garancijom itd...jer ostale cene idu i do 50e navise? Hvala!
probao sam to, ali i dalje isto.. sve je crne bojeДејан_Свитац napisao:Одеш у ''подешавања'', затим ''тема'' и онда ту подесиш у делу ''позадина'' и ''боја наглашавања''. Надам се да си мислио на то.