Nokia Lumia 925

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
rampl1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 14:02
:: Nokia Lumia 925

Re: Nokia Lumia 925

Post od rampl1 »

^kako si zadovoljan telefonom sad posle odredjenog vremena?
Da uzimam 925 il da dam 100E manje za 920?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Sad kad sve radi kako treba, jako sam zadovoljan. Po meni zbog boljeg ekrana i lepše izrade vredi dati više novca. I 920 je utegnut kao tenk, ali ipak je osećaj lepši ovde zbog aluminijuma i matiranih leđa. Ja sam hteo belu 920, ali me je malo odbijala ona glossy plastika.

rampl1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 14:02
:: Nokia Lumia 925

Post od rampl1 »

Hvala. Ima li nekih mana? Citao sam negde da se greje baterija...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Zagreva se pri radu ali ništa više nego svi ostali.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Meni se na L520 zagreva gore oko kamere ali vise kada sam konektovan na gprs nego na wifi. Kada idem preko wifi skoro i da ne primetim toplotu pozadi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Generalno, sve što izaziva da procesor konstantno radi, to ga tera da se greje. Posle 40ak minuta video poziva na skajpu možeš lepo da zagreješ ruke na njega

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2009. 14:48

Post od Dragan-che »

Araphel - korisnik sam Galaxy s2 i menjao bih telefon. E sad posto nisam ljubitelj nijednog OS-a posebno razmisljao sam da mozda predjem u tabor winphonova tj vratio bi se svojoj prvoj ljubavi Nokiji (mislio sam na 925). Sinoc sam u delta city-ju probao 925 da cackam i, mada koristim win8 na kompu/tabletu, nisam se bas lako snalazio. Ipak sam navikao na android, vec 2 god ga koristim. Sa obzirom da si i ti bio (i jos uvek si ako sam dobro shvatio) korisnik telefona sa android os-om kako ti je "legao" taj prelaz na winphone? Naglasio bi da nisam heavy user ali nisam ni neznalica, vrlo lepo se snalazim sa svim novim tehnologijama. Telefon koristim za private i poslovnu primenu ali osnovne stvari koje mi trebaju su (pored klasicnog telefoniranja ili sms-ova) dobar organizer, rad sa office dokumentima (vise pregled ali po nekad i rad-izmena istih), dobar mail client, aplikacije za skype-viber-linkedIn. Mozda jos po nesto ali to je u osnovi to. Solidna baterija je pozeljna iako svako vece bacim tel na punjac. Napomenuo bih da sam od drugih uredjaja (android) gledao i dvoumio se (jos uvek je tako) izmedju htc one, lg g2, note 3 i s4. Note 3 ima moj brat i uredjaja je opasno dobar ali mi je ipak nekako previse glomazan, s4 je ok ali imao sam s2 2 god pa bi malo mozda promenio taj samsungov tw (a nisam ljubitelj rootovanja, mada bi mogao uraditi i to), tako da sam nekako ostao na htc one ili lg g2 gde mi ipak prednost ima lg zbog malo veceg ekrana (znacajno za ta dokumenta najvise), bolje baterije i malo bolje kamere (kamera nije presudna ali je ipak bolja). Eto bas sam se raspisao ali sam neodlucan vec neko vreme i svaka pomoc je dobro dosla. Unapred hvala

EDIT:
i posto dosta koristis skype - on izgleda dosta
srce bateriju na winphone?
I pomenuo bih da sam video da u US treba
biti predstavljena nokia 929 koja po prvim
slikama izgleda prelepo (mozda slika vara, ne
znam) a ima i 5" ekran sto je otprilike velicina
koja mi se dopada. Pretpostavljam da ce
uskoro i u evropu da stigne!?!?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Dragan-che, ja sam isto sa androida presao na WP8 i odusevio sam se ali iskreno.Imas sve sto ti treba instalirano,cim kupis telefon,ima dobar kalendar/planer,kao i office i onenote koji rade fantasticno,dok baterija mislim da traje duze nego kod slicnih androida.Meni se posebno svidja sto na pocetnom ekranu mozes da vidis sve informacije,propusteni pozivi/poruke/mailovi,da li imas neki podsetnik u kalendaru,vremensku prognozu itd.Kamera na WP8 uredjajima je odlicna jer Nokia dosta vodi racuna o tome,imas vec 7-8 preinstaliranih aplikacija za kameru.
Mislim da ces da se kao i ja,odusevis ukoliko se odlucis za windows....

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dragan-che »

alphablue597 - hvala na podeljenom iskustvu. Sa kog telefona si se prebacio i koji sada koristis? I koliko ti traje baterija na tom uredjaju i sa kakvim koriscenjem?

EDIT:
alphablue597 jos jedno pitanje - kako si se
snasao sa windowsom pri tom prelasku jer ja
sam sinoc pri isprobavanju 925-ice imao dosta puta situaciju gde sam se pitao "a gde da kliknem sad da bi nasao...nesto"?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

alphablue597 napisao:Meni se posebno svidja sto na pocetnom ekranu mozes da vidis sve informacije,propusteni pozivi/poruke/mailovi,da li imas neki podsetnik u kalendaru,vremensku prognozu itd.
Posebno sviđa? To nemaju ostali sistemi od ko zna kad? :D

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Dragan-che, to moze da ti predstavlja problem dan-dva,posle sve ide kao podmazano,kao da oduvek koristis windows phone...
Baraba, jeste imaju,ali kad recimo skines neki launcher,npr. holo ti,ukoliko ne kupis paid verziju,nemas propustene pozive i poruke da vidis,ono da ti kod ikonice izadje broj prop. poziva/poruka,nego samo u status baru.Nije neki problem ali mene iritira.Zatim,kalendar da bi stavio kao vidzet,moras da skines neki sa google play,koji opet za neke opcije trazi da se plati.A sve to je malo teze da stavis sve na jedan ekran,vec moras na 2-3,pa onda prevlaci levo-desno.Opet kazem nije neki problem ali meni je dosta smetalo....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam posle 4 godine koriscenja iOSa presao na WP i snasao se u roku od par sati. Sistem je izmisljen za ljude koji zele sve i odmah, a nemaju ni vremena ni volje da se bakcu sa kojekakvim zavrzlamama tipa podesi ovo da bi radilo ono, a ono ce da radi ako si instalirao nesto trece...
Ali, sa druge strane WP je ogranicen sistem, i ko zeli vise da se petlja sa samim sistemom, da menja ikonice i sl, bolje neka ga u startu zaobidje
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dragan-che »

Miodrage koji telefon ti koristis, osim razgovora sta najvise koristis i kakvo je tvoje iskustvo sa baterijom? I cime si zadovoljniji IOSom ili WINom (i zasto)?

EDIT:
i kakva je 925 sa prijemom signala? da li ste
imali nekih problema (osim araphela)?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dragan-che, Lumia920 - pise ti sve u potpisu. Osim razgovora, koristim SVE. Konkretno mail, igrice, kalendar, TeamViewer, Viber, Skype, WhatsApp, TapaTalk... Baterija mi traje u zavisnosti od upotrebe. Ako igram igrice, onda je stucem brzo, ako ne igram, telefon elegantno izgura od ujutru do uvece.
Pisao sam vec dosta o tome, u proseku imam oko 40 min razgovora dnevno, 10-ak mailova (samo provera, retko kad i pisem nesto), 10-ak SMS, oko 2h surfa (WiFi i 3G), i ponekad malo slusam mjuzu u kolima. Sve notifikacije, push, GPS, 3G... uvek ukljuceno!
Ja bih rekao da sam nesto zadovoljniji WP-om, a jedan od glavnih razloga je sto mi je sve integrisano u sistema - FB, Twitter, LinkedIn, LiveTiles je fenomenalna stvar ako znas da iskoristis i postavis, generalno gledano sistem je brz, fluidan i stabilan. iOS takodje volim, ali me u poslednje vreme (pre promene) pocela nervirati njegova staticnost. WP mi daje makar osecaj dinamike, i da se nesto konstantno menja.

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dragan-che »

"Lumia920 - pise ti sve u potpisu" Izvinjavam se, nisam gledao. Mnogo pratim teme teme o win telefonima u poslednje vreme i vidim da su svi generalno zadovoljni ali svaka "velika" promena (velika jer nisam ljubitelj cestog prodavanja-kupovine telefona u slucaju da mi se recimo win ne svidi iz nekog razloga) ipak trazi temeljnu odluku. 925 mi se fizicki dopada ali eto fali mi malo duzi period cackanja kako bi se odlucio, ovo je ipak bilo 5 min sa telefonom. Na androidu barem znam sta me ocekuje u smislu znam gde pronaci sta mi treba caskom a iskreno ni sa s2 nisam bio nezadovoljan (naprotiv). Kakva je situacija sa mailom i attachmentima jer po negde pise da ne moze da se uradi attach iz mejla, ngde da moze ali jedan fajl samo...?

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Ja bio sa s4 prešao na wp, tacnije lumia 920, i nakon 3 dana vratio se, jer po meni ono je totalno ne funkcionalan sistem... na windows phone aplikacije zaboravi slobodno, vecina nema, a i ako nesto ima, ne radi ni blizu kao na androidu.. primjer viber, ako uključiš battery saver, viber nece radit, tj ne primas poruke, pozive itd..a battery saver moras uključit, jer meni baterija traje 4-5 sati, a sa istim koristenjem na s4 traje od ujutru do navečer...
Onda ove gluposti zvane live tiles, one su sve samo ne live...jer se iste updatuju svakih 30 minuta...jako iritirajuce...
Iako sve izgleda prejednostavno, malte ne glupavo jednostavno, u sustini je komplikovano i zna nervirat...primjer, hoces da ukljucis GPS, moras uci u podešavanja, onda traži, skrolaj, dok ne nadješ, jer je sve onako bez nekog reda razbacano...svaki put se bas smorim kad udjem u podesavanja.
Da ne spominjem gluposti poput podešavanja jacine tona zvonjenja telefona i muzike dok slušaš...ma ima toga mali, milion...
Jedino po meni sto je pozitivno je navigacija... kamera, bar na 920-ki neki prosjek, nije me uopšte nesto dojmila koliko je navikana... iza s4-ke sigurno...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kakav S4 pored WP. To je po meni uređaj ispred nekoliko generacija, i to po vađenju iz kutije. Kamera jedino bolja na 920 i to u uslovima slabijeg osvetljenja.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja lično posle jednog dana nisam imao nikakvih problema da odradim bilo šta, brzo sam se navikao...ali već sam video sce cake na ženinom telefonu. Sa signalom nemam nikakvih problema, sasvim zadovoljan što se toga tiče.

Ofis paket na WP8 je po meni najbolji od svih drugih kombinacija na ostalim platformama. Takođe mi se dopada i kako su rešeni mailovi, meni odgovara. Ja sam već nekoliko puta pomenuo, na android se ne vraćam kad je privatni uređaj u pitanju. Imam jedan službeni android i jedan iOS, to moram da nosim i uglavnom nikakav drugi razlog zašto ih koristim više i nemam.

Dragan-che
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Dragan-che »

Znam da ne moze svakome da se svidi ista stvar ali bas zbog ovakvih oprecnih misljenja bi voleo da bar jedan-dva dana koristim nekin win phone kako ne bi dosao u neprijatnu situaciju (citaj da moram da ga prodam jako brzo) ako ga kupim. Na zalost u mom okrizenju ga niko ne koristi...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dragan-che, tesko da mozes to da izvedes. Da bi wp uredjaj u potpunosti iskazao svoje mogucnosti, moras da ga povezes na svoj Microsoft nalog, i kada instaliras sta tebi treba, prilagodis uredjaj sebi, te ga tako koristis par dana, tek ces onda da spoznas da li ti odgovara ili ne. Meni je trebalo 5 dana da se akam sa zeninom Lumiom 710, da shvatim da je wp moj sledeci izbor.

Odgovori