Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
PedjaBL
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
:: Note N7100
:: Note n7000

Post od PedjaBL »

Za nepovjerovati da nema niko da ti podesi ruter u blizini vec moras ovde da cekas svaki pojam...svasta...al dobro ako imas vremena da sacekas svaki korak onda vala imas strpljenja

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2011. 13:06
:: Iphone 7 plus

Re: Neke stvari o WiFi-u...

Post od joa_d »

Kao sto sam vec pisala dolazili su da mi nameste ruter i nisu mogli. Tako da sam prepustena sama sebi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

joa_d, dodaj me na Skype: miodrage pa kad budem mogao cujemo se pa da ti pokusam da pomognem da zajedno to namestimo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

^ Vazi, dodacu te... Hvala ti sto si se ponudio za pomoc. :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

I, šta bi? Jeste li se Skajpovali i utepali problem? :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Miškoni, skype-ovali jesmo, ali joa_d je na GO i nije tu. Kad se vrne, sredicemo.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ajde pomoc :oops:

Iz kuce treba da dobacim internet u zgradu preko puta.
WiFi ruter (obican TP Link sto daju u Orionu) je smesten u kuci, pozicija oznacena zelenom kockom.
Crvena kocka je stan gde treba da uhvatim signal.
Stan je na prvom spratu, kao i ruter u kuci. Verovatno najveci problem je to sto na putanji ima jedan stan ispred mog stana, pa ne znam zbog tih silnih zidova kako cu da uhvatim signal.

Slika

Mislio sam da kupim panel WiFi antenu, 30Dbi npr. ali ne znam da li ce uspeti da se izbori sa tim zidovima?

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ako nije velika razdaljina najbolje bi bilo lan kablom dovuci do stana.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Antena će ti sigurno trebati a trebaće ti i za drugi komp wirales usb prijemnik i kupi produzni kabal za njega. Pa usb prijemnik stavi na prozor i produžnim od 5 metara (ne duži) spoji komp.
Kolika je vazdušna razdaljina od zida do zida?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako razdaljina nije veca od 30 metara, ne treba ti prakticno nista. Ako je veca razdaljina, dovoljna ce ti biti neka omnidirectional antena tipa 9 ili 12 dB. E sad, pitanje je koliko "je etar cist" odnosno koliko ima jos mreza i drugih smetnji u samoj blizini. Sto je manje saobracaja, manje ti opreme treba.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Imam potpuno isti slucaj (Orion ruter)i resio sam pomocu ove antene- http://www.winwin.rs/mreze-softver-obez ... 19228.html
U racunar sam ubacio http://www.winwin.rs/mreze-softver-obez ... 43256.html odvio postojecu antenu i povezao sa kablom na spoljnu antenu.
Antena je sa kablom od 15 metara (koaksijalni kabal) i postavlja se spolja gde uhvatis nabolji signal.Morao sam da postavim na tri metra van kuce jer sam tako izbegao dva zida.
Najbolje je da kupis antenu,(platis a ne kucaju ti racun dok ne probas jer nikad nisi siguran kako ce hvatati signal i vratis ako ne odgovara).Ja sam tako probao dve antene pre kupovine.
LG G2 Black,16GB

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Zasto mi se ponekad desi da komp ili telefon nevide mrezu kao da je nema. Na ruteru normalno svetle sve cetri lampice a uredjaji nevide mrezu. Kada restartujem gasenjem i paljenjem rutera upale se sve cetri lampice i onda uredjaji vide ruter i veza se uspostavi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Deksi, da nemas mozda neki TP-Link? Meni se ovo desava na WR340G, i to samo kad se komsija nakaci sa svojim Androidom (neki LG). Dok to cudo ne kaci, ruter radi savrseno.
Eto, toliko o tim Androidima :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Jeste tp-link ali TD-W8901G. Ma cim ga otkljucam odmah su tu komsijski androidi ali to se desava i kad je zakljucan.
Sta im ja radim mojim komsijama, ruter sam zakljucao mak filterom i oni je vide kao otvorenu mrezu. Povremeno otkljucam ruter i odmah su tu androidi i ostali komsijski uredjaji konektovani. Pustim ih sat vremena dok sam i ja na kompu i onda ga zakljucam. Da mi je da mogu da ih posle vidim koliko li se muce da ostare konekciju.
Oni moj ruter vide kao TP-LINK-KOSTIC i znaju da je moj i svi su vece gazde od mene ali niko me nepita da delimo internet. Svi bi hteli dzabe, epa cvrc nema dzabe. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Deksi, kad ti se iduci put desi da ti gekne WiFi nemoj ga resetovati odmah, probaj bilo koji komp da nakacis na njega kablom. A onda idi u wireless pa tu vidi da li je Ap-UP ili je Disconnected.
Inace je elegantnije da uradis reboot iz menija rutera, sto ja radim kad se meni zablentavi, i to daljinski, iz SU u BG radim ruteru sta zelim.
Verovatno pricam napamet, ali sam oduvek imao osecaj da ga hardversko paljenje gasenje ili resetovanje kvari u neku ruku. Jer da nije tako, ne bi ljudi stavili reboot kao opciju u samom meniju.

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

Ne mogu da se konektujem na wifi preko xperie miro, u pitanju je adsl (pretpostavljam posto ide preko poste), pun signal u stanu, a pise samo da je onemoguceno zbog lose veze, ne pomaze ni restart modema...Juce je moglo samo ujutru, posle nista, a lap top moze da se nakaci... Pa ako neko zna u cem' je caka, bila bih mu zahvalna kada bi napisao. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

joa_d,probaj sa tim telefonom da se nakacis na bilo koju drugu WiFi mrezu (neki kafic i sl.) ako to radi, onda ce da mozgamo dalje. Ako to ne radi, ne bi me cudilo da je geknuo WiFi u njemu :D

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od joa_d »

Radi svuda osim tu u stanu :uhuh: Isprobano i na nekom HTC telefonu isto radi. Znaci problem imaju miro i wifi :lol:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Mozda je potrebno u telefonu upisati IP adresu i ostale podatke. Neki uradjaji to ne odrade sami. Moj bivsi n79 je bio takav i to sam morao upisivati te podatke samo od mog rutera dok se na ostale povezivao bez problema.
Probaj ovo sto ti je miodrag napisao.

Aha evo ti si vec isprobala.
Onda nadji te podatke u ruteru i upisi ih u telefon i isprobaj.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ma jok, desava se nekada iz ko zna kog razloga.
Restartuj ga par puta, i telefon i ruter. Mora proraditi.

Odgovori