iOS vs WP
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: iOS vs WP
Nisi napisao za sta koristis telefon i sta ti je bitno kod koriscenja istog.
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Ako ti je iOS dosadio dosadiće ti i WP, imaju slicnu količinu personalizacije.. A što se tiče rada, brz je, pouzdan, a kamera na 920 je odlična!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
ertz, Po meni nema svrhe prelaziti sa iOS-a na WP8 i jedna i drugi imaju iste mane, nula presonalizacija i zatvorenost. Pravo rešenje bi bio neki Android high-end uređaj.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
ertz, ja sam uradio isto ovo pre nepunih godinu dana. Nakon 4 godine na iOS-u, presao na WP8 i to bas L920, i nisam se pokajao. Ima ono sto je meni potrebno: brzinu, stabilnost, pouzdanost, integraciju svega i svacega u sam sistem sto ce reci ne moras da instaliras glupave aplikacije koje u jednom segmentu rade dobro, u drugom lose, i samim tim resurse ne tracis bezveze. Kamera je odlicna, naravno, ima i boljih na danasnjem trzistu, ali ova pravi sasvim dobre svakodnevne fotke i po danu i po mraku (tu ces tek da bude prijatno iznenadjen).
Sto se kostimizacije uredjaja tice, da, tu si malo zakinut, ali pitanje je koliko ti je to potrebno. Ako jeste, zaobidji WP, ako nije, onda je WP daleko lepsi za oko (barem meni) od staticnog iOS-a.
Kao velike mane (za mene) L920 nabrojacu:
nemogucnost da se postavi sopstveni ton za sve i svasta (Trenutno sa GDR3 mozes da stavis za svaki kontakt ring tone i sms tone, za email, i za kalendar). Same aplikacije mogu da sadrze svoje tonove, ali jos sistemski nije omoguceno da FB ima jedan ton, Twitter drugi... Iskreno ovo mi sa iOS-a najvise fali.
kad izadje update, ne dobijaju svi uredjaji u isti sekund kao kod iOS-a nego sukcesivno, pa se moze desiti da neko vec uveliko fura najnoviji update, a da si ti i nakon mesec dana na staroj verziji. Naravno, uvek mozes rucno da flashnes uredjaj, ali onda moras sve ispocetka... a ja za to jednostavno nemam zivaca vise (u meni definitivno raste gadan starac)
jos jedna za mene iritirajuca okolnost je sto WP nije zastupljeniji (pogotovu na nasim prostorima), jer bi onda mogao pun potencijal da se iskoristi (tipa Rooms, i jos neke sitnice koje su dostupne samo u pojedinim delovima sveta)
Sto se kostimizacije uredjaja tice, da, tu si malo zakinut, ali pitanje je koliko ti je to potrebno. Ako jeste, zaobidji WP, ako nije, onda je WP daleko lepsi za oko (barem meni) od staticnog iOS-a.
Kao velike mane (za mene) L920 nabrojacu:
nemogucnost da se postavi sopstveni ton za sve i svasta (Trenutno sa GDR3 mozes da stavis za svaki kontakt ring tone i sms tone, za email, i za kalendar). Same aplikacije mogu da sadrze svoje tonove, ali jos sistemski nije omoguceno da FB ima jedan ton, Twitter drugi... Iskreno ovo mi sa iOS-a najvise fali.
kad izadje update, ne dobijaju svi uredjaji u isti sekund kao kod iOS-a nego sukcesivno, pa se moze desiti da neko vec uveliko fura najnoviji update, a da si ti i nakon mesec dana na staroj verziji. Naravno, uvek mozes rucno da flashnes uredjaj, ali onda moras sve ispocetka... a ja za to jednostavno nemam zivaca vise (u meni definitivno raste gadan starac)
jos jedna za mene iritirajuca okolnost je sto WP nije zastupljeniji (pogotovu na nasim prostorima), jer bi onda mogao pun potencijal da se iskoristi (tipa Rooms, i jos neke sitnice koje su dostupne samo u pojedinim delovima sveta)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Dajte ljudi, ako pokretac teme hoce WP, sto mu predlazete android. Da je hteo takve predloge onda bi i android uzeo u obzir
Ne treba mu android na kojim ce svaki dan isprobavati drugi i drugi rom, bas je zanimljivo
Ne treba mu android na kojim ce svaki dan isprobavati drugi i drugi rom, bas je zanimljivo
Zasto bi isprobavao romove?
Nije to pod moranje vec dodatna opcija koju na drugim platformama nemas.
Nije to pod moranje vec dodatna opcija koju na drugim platformama nemas.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Nije ni bitno zbog cega bi isprobavo ROMove, bitno je da on nije pito za android telefon
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Одг: iOS vs WP
Istina je da pokretac teme nije pitao za android, ali on se sam po sebi namece kao dobro resenje.Pritom ova tema je dobra da autor teme shvati da ce prelaskom na WP8 samo napraviti gresku 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Baraba
Jbg, sa iOS može da mu nedostaje push koji na WP8 kasni. Ako mu nije bitan viber, whatsapp itd. već kamera, fejs, muzika... onda ga WP8 zadovoljava.
Baraba, koliko push na WP kasni u odnosu na iOS? Nesto mnogo ili se meri u sekundama? 

Nokia Lumia 1520
- Baraba
Nekad kasni par minuta nekad 30min nekad ne stiže uopšte dok ne pokreneš app. Nekad stigne obaveštenje da si dobio novu poruku na viberu a kada pokreneš app nema poruke, onda mantaj, vračaj i zovi kišu dok se ne pojavi poruka u app. Na ios i android je momentalno, bilo da si na 2g ili 3g obaveštenje stiže odmah.
Pih, a jel tako i za mail i FB?
Burazer ima iP4, hoce da uzme L920, nece mu ta promena lepo pasti.
E sad, kako onda funkfionise onaj people hub? Ti povezes nekoga sa njegovim brojem i svim zivim nalozima kako sam razumeo? I sta se desi ako ti posalje poruku na fejsu, izadje notifikacija i u FB i u People hub ,,lajv tajlu''? :-/
Burazer ima iP4, hoce da uzme L920, nece mu ta promena lepo pasti.

E sad, kako onda funkfionise onaj people hub? Ti povezes nekoga sa njegovim brojem i svim zivim nalozima kako sam razumeo? I sta se desi ako ti posalje poruku na fejsu, izadje notifikacija i u FB i u People hub ,,lajv tajlu''? :-/
Nokia Lumia 1520
- Baraba
Fb i mail rade dobro. Ovo drugo nisam koristio.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Adams, pitas mene!
Kad povezes sve konekcije sa jednim kontaktom, onda ovaj kad salje poruku preko FB, Messenger-a, ili LinkedIn-a... tebi dolazi kao obican SMS, sa tom razlikom sto kad udjes u Messaging vidis odakle je poslato. Mnogima je ovo nejasno, mrzi ih da pogledaju po ekranu, ne vide, ne znaju sta treba da vide pa kukaju. Meni je bilo logicno i jasno posle 2 sata koriscenja uredjaja, i time sam bio iskreno odusevljen. Kompletna komunikacija u jednom threadu, nebitno preko koje konekcije.
Sto se ovog sa Viberom tice, kasni par sec u odnosu na komp. Jeste, ume da zakasni i koji minut, i to i kad je Viber otvoren, ali aplikacija se jos razvija. Kome je komunikacija Viberom od zivotnog znacaja, i kasnjenje poruke od 18 sec moze da izazove poremecaj u space-time kontinuumu, neka zaobidje WP... Nemoj da sve strada zbog toga.
Mail radi trenutacno (vazi za Hotmail/Outlook, i GMail), ostali idu na vremenske intervale.
Kad povezes sve konekcije sa jednim kontaktom, onda ovaj kad salje poruku preko FB, Messenger-a, ili LinkedIn-a... tebi dolazi kao obican SMS, sa tom razlikom sto kad udjes u Messaging vidis odakle je poslato. Mnogima je ovo nejasno, mrzi ih da pogledaju po ekranu, ne vide, ne znaju sta treba da vide pa kukaju. Meni je bilo logicno i jasno posle 2 sata koriscenja uredjaja, i time sam bio iskreno odusevljen. Kompletna komunikacija u jednom threadu, nebitno preko koje konekcije.
Sto se ovog sa Viberom tice, kasni par sec u odnosu na komp. Jeste, ume da zakasni i koji minut, i to i kad je Viber otvoren, ali aplikacija se jos razvija. Kome je komunikacija Viberom od zivotnog znacaja, i kasnjenje poruke od 18 sec moze da izazove poremecaj u space-time kontinuumu, neka zaobidje WP... Nemoj da sve strada zbog toga.
Mail radi trenutacno (vazi za Hotmail/Outlook, i GMail), ostali idu na vremenske intervale.
- Baraba
miodrage, viber kasni mnogo više. Nekad i sat vremena. A ako si kući i pokrenut je na pc viber onda kasni po koju sekundu. Sve ostalo stoji što sam pisao, za kašnjenje, sporo učitavanje same app bilo da je najeftinija 520 ili 925 isto sporo se učitava, stigne obavešteje o poruci a nema je u aplikaciji i onda čekanje da se pojavi...
,,poremecaj u space-time kontinuumu.'' 
Ahaaa,znaci tako poruke funkcionisu, a sta se onda dogadja u onom People hubu? I koje informacije izlaze na FB tajlu? Notifikacije, poruke?

Ahaaa,znaci tako poruke funkcionisu, a sta se onda dogadja u onom People hubu? I koje informacije izlaze na FB tajlu? Notifikacije, poruke?
Nokia Lumia 1520
Samo da kazem da sam ja prvi kritikovao Viber al nije uopste toliko beznadezan!! Koristim ga svakodnevno..
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Baraba, meni je komp non stop upaljen i online 24/7, i nije bas kako ti opisujes, jer koristim Viber na WP samo jedno 7 meseci duze nego ti. Ne kazem da ponekad nema kasnjenja, ali ima i na FB, ima i na WhatsApp. Na kraju krajeva, od tih raznih IM servisa ima takva gomila da ti se slosi, nije Viber jedini, zasto koristiti samo jedan servis?