Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Jutros sam pokušao sa zvaničnog 4.3 da vratim na 4.1.1 i uredno se rom instalirao preko odina i pokrenuo sve ali nije se mogao nakačiti na mrežu i uz to je prikazivalo u statusu da mi je uređaj modifikovan i nisam mogao ota update uraditi kao ni preko kiesa. Opet sam ubacio 4.3 i uredno radi. Takođe mi je imei broj poludio i neke nebulozne brojeve prikazao koji nemaju veze sa imei kodom. Jel imao neko sličan problem i kako je riješio? Pozdrav
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Moras naci modem noviji od 4.1.2 I radice...ima na xda bas tema o tom
Imei bude 0049 [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES] jel tako
Imei bude 0049 [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES] jel tako
- janka_88
- Expert
Sve su brojevi u imei ali upravo tako sa 0049 počinje. Probaću sa 4.1.2 pa javljam mada mi i dalje nije jasno zašto javlja da je uređaj modifikovan jer ubacujem originalni rom preko odina.
Ostao u imeo broj koji kaze da je modifikovan. Imas sve na xda
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
janka_88 , to se i meni desilo na dva S3 ... jednostavno Samsung je promenio način čitanja binarnih kodova na novim verzijama softvera i kad vraćaš staru verziju neće ispravno da pročita serijski broj. Kad se tako nešto desi samo preko Odina se preflešuje najnovija verzija fw (ROM) i vrati se IMEI .
16 godina na forumu MOBILNISVET
- janka_88
- Expert
Tako sam i uradio tako što sam vratio 4.3 koji sam imao pre toga ali sam planirao koristiti malo 4.1.2 kako bi vidio kako će se ponašati u odnosu na 4.3, jer smatram da 4.3 bez obzira što je sasvim solidan, nije još potpuno upeglan kao 4.1.2. 

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Ih dok oni upeglaju fabrički , neki pametni ljudi će izbaciti još upeglanije custom ROM-ove
...

16 godina na forumu MOBILNISVET
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56
Instalirao Sotomax ROM danas...
preznojio sam se nekoliko puta posto sam tako nesto prvi put radio, al isplatilo se
Extra radi...
Sto neko rece... ustedeo sam min 150e za kupovinu Note 3, i debelo bih se zeznuo da sam ubacio official 4.3 
Jos jednom hvala svima, a najvise toda81 za ono upustsvo

Jos jednom hvala svima, a najvise toda81 za ono upustsvo

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Najbitnije je zadoljstvo, a ono je neminovno kada se instalira Sotmax. Imas note 3 u za nijansu manjem izdanju
Note IV N9100 dual
Jeste najbitnije je da si zadovoljona. Ja se jos ne usudjujem da instal.sotmax rom bojim se da nesto ne zeznem vise mi je muka da nosim mob u servis. A phantom dobro kaze preznojavao se par put nije mu bilo lako 

Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
Ma druze telefon ko telefon...isto radi isto sve ko lod tebe. Jedino ima neke te finoce I nekih gluposti koje mozda nekima I netrebaju. Takodje te savjetujem ako nisi vjest nemoj bezveze da se zezas...uzivaj na stock...jos ako ti je 4.1.2 car si...to radi extra dobro
Android83, jeste jos uvek mi je na 4.1.2 mada sam uredno skinuo nemacku verziju 4.3 stock roma ali mi se jos uvek ne instalira . Za sada sa ovim 4.1.2. radi extra zaista .
Redovno pratim forum iskreno kada mi je dosadno dodjem u iskusenje da pocnem da budzim mob sa kojekakvim romovima ali brzo odustanem.
dok sam imao s2 i note 1 svasta sam radio sa romovima i moje iskostvo je da mob najbolje radi sa fabrickim pocetnim romom
note 1 je po meni radio extra sa 2.3.6
sada mislim da note 2 radi najbolje sa 4.1.2
ako neko misli drugacije neka kaze
Redovno pratim forum iskreno kada mi je dosadno dodjem u iskusenje da pocnem da budzim mob sa kojekakvim romovima ali brzo odustanem.
dok sam imao s2 i note 1 svasta sam radio sa romovima i moje iskostvo je da mob najbolje radi sa fabrickim pocetnim romom
note 1 je po meni radio extra sa 2.3.6
sada mislim da note 2 radi najbolje sa 4.1.2
ako neko misli drugacije neka kaze
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
Note1 je radio najbolje na 4.0.3 a note dva kad dobije 4.4 bice extra. Nemoj nabacivati 4.3 jer je kasnije procedura kad se razocaras vratiti se na 4.1.2
Uzivaj I miruj
Uzivaj I miruj
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja sam napisao ceo postupak kako se ubacuje Sotmax i ostavio sve linkove. Sve je toliko prosto da to ne mogu opisati recima. Cak sam ostavio par klipova da se vidi kako se radi u recovery-u za one koji to nikada nisu radili. Iskreno, ja sam ucio ruski jezik i poslednja sam generacija koja je ucila taj jezik u mojoj skoli, ali sa mojim skromnim razumevanjem engleskog jezika sve uradim sam. Doduse pu o sam se usavrsio po tom pitanju u poslednje vreme. I pored toga nemam problem da sredjujem ljudima kompove kada se jave problemi i da se igram sa izradom web sajtova. Upravo sam odradio i sajt skole
Ako covek ima volju i zelju on ce to uraditi bez obzira sto mozda postoji neka barijera, sto je u mom slucaju skromno poznavanje engleskog jezika.
Sotmax je definitivno nesto sto je izdiglo note 2 na jedan visi nivo. Ja sam se i razocaravao u njega i menjao i vracao stare verzije stock rom-ova i na kraju sam se vratio na sotmax jer je SKORO SAVRSEN I PRUZA NAJVECE ZADOVOLJSTVO U RADU

Sotmax je definitivno nesto sto je izdiglo note 2 na jedan visi nivo. Ja sam se i razocaravao u njega i menjao i vracao stare verzije stock rom-ova i na kraju sam se vratio na sotmax jer je SKORO SAVRSEN I PRUZA NAJVECE ZADOVOLJSTVO U RADU
Note IV N9100 dual
- ThunderBird
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
- :: Galaxy S8
Ekipa.
Hocu neku providnu vremensku prognozu za nas telefon.
Pomazite. Nema sta nisam skinuo... nece…
Hocu neku providnu vremensku prognozu za nas telefon.
Pomazite. Nema sta nisam skinuo... nece…
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
ThunderBird, jesi li probao Transparent Weather, imaš na marketu...
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Najbolji po meni weather widget yahoo
savrsen interfejs i sve dzaba

10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Imaš i weather onaj sa S4 i N3, taj je isto transparentni. Po meni, najtačnija prognoza je na weather2umbrella, barem što se Srbije tiče.
- ThunderBird
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
- :: Galaxy S8
Transparent weather sam skidao vec. Nema moje mjesto.
Kada upisem "Derventa" iskoci mi "Slavonski Brod" sto je u Hrvatskoj, 30 kilometara od mene.
Ako stavim da automatski nadje, onda pise Republika Srpska i to je super, ali vrijeme nije tacno.
Sada je magla, prst pred okom se ne vidi a na transparent widget stoji sunce dok na ovom drugom Android weather stoji kako treba.
Kada upisem "Derventa" iskoci mi "Slavonski Brod" sto je u Hrvatskoj, 30 kilometara od mene.
Ako stavim da automatski nadje, onda pise Republika Srpska i to je super, ali vrijeme nije tacno.
Sada je magla, prst pred okom se ne vidi a na transparent widget stoji sunce dok na ovom drugom Android weather stoji kako treba.