Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Biftor je za mene ubedljivo najlepsi rom od svih i oleo bih da takve ikonice u status baru ima i Sotmax rom koji sada koristim za note 2, ali na zalost nema. Da, custom rom je npr Biftor. Kolega ti je dao dobar predlog da odradis prvo root pa onda da instaliras titsnium backup, mada ti ja predlazem da mi se javis na pp i da mi das mail da ti ja poslajem full titanium backup i jos jedan programcic kojim zavaras market prilikom provere da li je legalan titanium ili bilo koja crackovana aplikacija koju instaliras u tel. Titaniumom lepo odradis backup i sacuvas za svaki slucaj na komp folder TitaniumBackup posle backupa koji se nalazi na internoj memoriji i posle samo instaliras biftor rom (samo da znas da se tako brisu sve aplikacije iz telefona, aki si ih ti vec sacuvao titaniumom) i opet instaliras titanium i preko njega odradis restore i dobijes Biftor sa svim aplikacijama koje si prethono imao. Ako si sada npr napravio precice na ekranu i to ti titanium vrati. Ako ti bide trebala pomoc oko instalacije Biftora samo se javi.
Sve se prosto radi. Posle rota se skine npr neki drugi recivery, ja ti mogu dati link naravno i on se instalira tako sto se ponovo udje u recovery i ide na instal zip from sd card i onda i pronadje se zip fajl tog novog recoverya i instalira se i posle toga skines Biftor rom i jos par delica koje sve instaliras preko recoverya. Ja sam vec pravio tutorijal sa svakim korakom kako se instalira Biftor rom
Sve se prosto radi. Posle rota se skine npr neki drugi recivery, ja ti mogu dati link naravno i on se instalira tako sto se ponovo udje u recovery i ide na instal zip from sd card i onda i pronadje se zip fajl tog novog recoverya i instalira se i posle toga skines Biftor rom i jos par delica koje sve instaliras preko recoverya. Ja sam vec pravio tutorijal sa svakim korakom kako se instalira Biftor rom
Note IV N9100 dual
Momci hvala vam puno.
Čim ugrabim malo vremena odradiću prvo rot, pa se čujemo za dalje.
Čim ugrabim malo vremena odradiću prvo rot, pa se čujemo za dalje.
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Daj molim te link za "Dorinmax" kernel koji valja za SlimSaber 4.3.1 nemogu/neznam da nađem, ili bar napiši kako da tražim.Azimuth napisao:Kad..
sam koristio SlimBean ili SlimSaber 4.3. Na 4.4.2 ne vredi jos prelaziti jer su prilicno bagoviti i nisu za svakodnevnu upotrebu. Instaliras novi rom, instaliras Titanium prvo, uradis restore svih aplikacija i igrarija moze da pocne.
Hvala.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
bacom, poslednji ne mora pod obavezno da znaci i da je najbolji, prelistaj tamo na xda teme pa vidi preporuke.
A dorinmax skidas odavde http://dorimanx.shine.sk/ sa zvanicne stranice.
A dorinmax skidas odavde http://dorimanx.shine.sk/ sa zvanicne stranice.

- bacom
- Mobil manijak
Azimuth, znači izaberem iz ove liste: J B C M / A O K P M A L I V 2 O N L Y ! ! N O I C S / J B S T O C K S U P P O R T ! K e r n e l s L i s t.
znači važi za AOSP ROM iako ga ne navodi posebno jer je CM baziran. Jel to to i koji bi ti uzeo (tačno da naj novije nije i najbolji) obzirom na iskustvo. Ja te koristim dok malo uđem u štos, izvini!
znači važi za AOSP ROM iako ga ne navodi posebno jer je CM baziran. Jel to to i koji bi ti uzeo (tačno da naj novije nije i najbolji) obzirom na iskustvo. Ja te koristim dok malo uđem u štos, izvini!
Ja instalirao najnoviji Kit kat Slim Neat rom, 4.4.2, ali ne vidim nista spektakularno na njemu, cak sta vise, nema ni Fm radio, a ikonice isuvise sitne, ali za zaludjenike koji imaju vremena na pretek, nije lose za zanimaciju, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
bacom, probaj od poslednjeg da ides, ali znaj da ce ti trebati barem 2-3 dana da provalis da li sve radi i kako se uopste ponasa telefon.
Tip: Kernel menjaj ako ti je neophodan BLN (da ti trepere tasteri na dnu kao notifikacijsko svetlo), ako ti to nije bitno, bolje ce ti rom raditi sa kernelom koji je vec u njemu.
I jos jednom, 4.4.2 nije odradjen do kraja, jos uvek ima bagova i bice ih dok ne dodju do neke stabilne verzije. Zato moj savet i jeste da se drzite 4.3 barem jos malo.
levca, nemoj me drzati za rec, ali mislim da nijedan custom rom nema FM iz fabrickog roma. Ali imas alternativu, Spirit FM aplikacija sa marketa. Radi posao ako ti vec gori pod nogama
Sto se "sitnih ikonica tice", ne znam sta ti tu nije jasno i sta ti je tu cudno, sve se to podesava, promeni DPI u koji ti odgovara, stavi Nova Prime pa tu zumiraj ikone isto i jos gomilu podesavanja odradi i sve ce raditi sasvim lepo, lepse nego sa zvanicnim 4.1.2.
Tip: Kernel menjaj ako ti je neophodan BLN (da ti trepere tasteri na dnu kao notifikacijsko svetlo), ako ti to nije bitno, bolje ce ti rom raditi sa kernelom koji je vec u njemu.
I jos jednom, 4.4.2 nije odradjen do kraja, jos uvek ima bagova i bice ih dok ne dodju do neke stabilne verzije. Zato moj savet i jeste da se drzite 4.3 barem jos malo.
levca, nemoj me drzati za rec, ali mislim da nijedan custom rom nema FM iz fabrickog roma. Ali imas alternativu, Spirit FM aplikacija sa marketa. Radi posao ako ti vec gori pod nogama

Sto se "sitnih ikonica tice", ne znam sta ti tu nije jasno i sta ti je tu cudno, sve se to podesava, promeni DPI u koji ti odgovara, stavi Nova Prime pa tu zumiraj ikone isto i jos gomilu podesavanja odradi i sve ce raditi sasvim lepo, lepse nego sa zvanicnim 4.1.2.
Ma ikonice sam preko Root explorera povecao, snasao sam se, ovaj spirit fm je samo preko wi-fi-ja, ajde da i to nije problem neki znacajan, mada ga je Biftor rom imao (mislim na FM), kazem, nista spektakularno, cak i vise bateriju trosi od Biftor roma, ali eto da imamo neku zanimaciju par dana, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- toda81
- Prijatelj foruma
Biftor je bio odlican rom koji sam koristio dok sam imao s2. Nije savrsen, ali je za mene bio najbolji i kada se instalira onaj lepi status bar preko recoverya onda bude prelep
Note IV N9100 dual
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Da li su kompatibilni ROM-ovi od S2 za S2 plus ?
Ne,zato sto to nisu isti telefoni,razlicit cpu,gpu.
Nemoj da se zeznes pa da flesujes,ide brick odma
Nemoj da se zeznes pa da flesujes,ide brick odma

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- toda81
- Prijatelj foruma
Lako mozes na xda forumu da pronadjes rom-ove za s2 plus. Lepo ti kaze kolega da se ne zezas sa instaliranjem romova za obican s2
Note IV N9100 dual
- yocasylver
- Mobil manijak
OK,nasao sam.Nesto basi nisam odusevljen podrskom na xda,mislio sam da za njega ima kao i za S2.
- bacom
- Mobil manijak
napiši ugrubo kako si povećao dpi sa root explorerom. Koristim Slim Bean 4.3 da vidim jel bolji od 4.2.2 koji je bio dobar (baterija, puno podešavanja ima sve). Jedino taj problem sa dpi , sve sitnolevca napisao:Ma ikonice sam preko Root explorera povecao, snasao sam se
Evo ti uputstvo ovde za povecanje ikonica
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=221
- bacom
- Mobil manijak
Hvala, sad je sve ok. Evo pa probaj ovaj rom nećeš se pokajati http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2420711levca napisao:Evo ti uputstvo ovde za povecanje ikonica
- toda81
- Prijatelj foruma
S2 ima odlucnu podrzsku na xda za razliku od s2 plusyocasylver napisao:OK,nasao sam.Nesto basi nisam odusevljen podrskom na xda,mislio sam da za njega ima kao i za S2.
Note IV N9100 dual
Bacom, da li mislis da je ovo interesantniji rom (4.3 slim) od Saletovog Neat 4.4.2. pozz
- bacom
- Mobil manijak
Mislim da jeste. Saletov nisam instalirao ali pre nego se pojavio probao sam 4.4.2 Slim Saber, Omni, Carbon i Liquid rom.levca napisao:Bacom, da li mislis da je ovo interesantniji rom (4.3 slim) od Saletovog Neat 4.4.2. pozz
I Sale kaže "60% je Slim 2.1 ostalo aosp source". Jedan forumaš je rekao: Funkcionalnost se smanji, a ništa ne dobijam.
To nije slučaj kod 4.3 ili 4.2 romova, oni su ipak finalne a ne beta ver.
Slim Bean 4.3 ima funkcija i podešavanja dovoljno, brz, baterija dobro drži (kasnije ću snimiti ss), zauzima 258 MB sistemske i 485 MB rama..
Vanilla RootBox v4.2 CM/AOKP/AOSP 4.2.2 rom je poseban, odmah mi se dopao ali sam ga koristio 1 dan dok sam menjao ove 4.4 rom. Probaj ako ti Slim nije dobar..
https://www.dropbox.com/s/5hteo2w259b3z ... -45-47.png
Poslednja izmena od bacom u Sub, 11. Jan 2014. 02:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- yocasylver
- Mobil manijak
[/quote]
S2 ima odlucnu podrzsku na xda za razliku od s2 plus[/quote]
JBM ti srecu,kupim S3 Minikad ono losa podrska sad kupim S2 plus isti Q.Mislio sam da su ROM-ovi kompatibilni.Zna li neko dobar ROM za S2+,nesto sto je proverio i probao?Ako moze preporuka,hvala
S2 ima odlucnu podrzsku na xda za razliku od s2 plus[/quote]
JBM ti srecu,kupim S3 Minikad ono losa podrska sad kupim S2 plus isti Q.Mislio sam da su ROM-ovi kompatibilni.Zna li neko dobar ROM za S2+,nesto sto je proverio i probao?Ako moze preporuka,hvala