Samsung Galaxy S4 vs LG G2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Re: Samsung Galaxy S4 vs LG G2

Post od d27 »

kizami88, ja bih pre uzeo s4 jer ima mnogo bolji multitasking. Split screen je mnogo prakticniji od onog sto g2 ima.
Ekrani su priblizno jednaki, jer donji deo kod g2 zauzimaju tasteri.

Meni je g2 malo lepsi zbog manjeg okvira oko ekrana, a ima i nesto bolji bateriju.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Oba telefona su flagship modeli fabrike, koji god da uzmeš nećeš pogrešiti.
Preporuka, vidi oba uživo, uzmi u ruku, i samo će ti se kasti koji da uzmeš :wink:

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Hvala puno ljudi. Iskreno za sada sam blizi modelu s4 i9506, ali videcemo jos. U svakom slucaju ako jos neko ima nesto da doda bilo bi super, jer saveti nikada nisu na odmet. :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Evo ovako.
Do pre neki dan sam imao G2.
Dobre strane LG-a su sto je sve zaista neverovatno utegnuto, nigde nista ne skripi ma koliko ga stiskao. Ti tasteri na ledjima su neverovatno prakticni i postaju skroz logicni posle 2 dana upotrebe telefona. Displej je fantastican. Baterija jos bolja. I ono sto je za mene bilo najvece iznenadjenje, softver je neverovatno ispeglan. Boje su najprirodnije koje sam ikada video na nekom telefonu. Po dimenzijama nije velik ali su uspeli da spakuju 0,2 inca displeja vise u isto kuciste kakvo ima i S4.
Negativne strane LG-a koje su ujedno i pozitivne strane S4. Baterija koja nije (lako) izmenjiva. Nedostatak SD kartice. Gotovo nikakva softverska podrska od strane proizvodjaca. To sto je flagship model a pod ogromnim je znakom pitanja da li ce i kada dobiti apdejt.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Stvarno pricas svasta ,dovodis u pitanje da li ce G2 dobiti update !!!
Definitivjo je bolji telefon od S4 u svakom segmentu sem nocnog snimanja koje ce biti ispeglano novim updateom
G2 je mnogo bolji izbor u odnosu na S4
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Dobice update,samo je pitanje kad.
Sto se mene tice i ne mora,nek puste fix za kameru i meni dovoljno.
Toliko sam zadovoljan radom da ga nisam cak ni rutovao.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa ne dovodim ja nista u pitanje, samo iznosim cinjenice. Koreja vozi kitket 2 meseca, jos neko je dobio sad pre nekih 10tak dana. Za ostatak sveta se nista ne prica. Niko nista ne zna. Iz LG-a ni da potvrde ni da demantuju.

I pored svega toga, uzeo bih G2. Opet kazem, to je fantastacan telefon, ali LG kao brend nece privuci kupce sa ovom sporom ili nikakvom podrskom.
Ovaj fix za kameru sumnjam da ce izbaciti zasebno. Sta su kog vraga cekali 6 meseci a da to ne srede?! Rekao bih da u LG-u imaju drugaciju politiku, svaki apdejt, pa i onaj najmanji, dolazi sa novim romom. Tako je bilo za fokus i jos neke sitnice pa smo svi skidali po 1,9GB. Ostaje da se ceka 4.4 da izbace, i verujem da ce biti fantastican ako ga izbace, a do tada fantastican hardver nema adekvatnu podrsku u softveru.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

pa ok izbacili su 4.2.2 vidis i sam da sem Note 3 i Nexusa sporo stize kit kat
Ako poredis kamere dnevne G2 je fantastican a za nocne snimke inace ni jedan telefon ne moze da se pohvali odlicnim slikama,mozda Nokia i to samo neki modeli

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Nocu ni ne slikam,jako retko.
A i kad planiram da slikam ponesem digitalac koji izuva mobilne telefone i kraj price.

Preko dana su dobre slike,i tu nema sta.Retko kad snimam nesto.
Ja sam u sustini zadovoljan telefonom,posle promene mase romova na Samsungu ovo mi dodje kao otkrovenje i nemam potrebe da ga cackam.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Istina ja ga nikada ne bih menjao da ima veci ekran
Ali znas kako je sa Note "ludacima" jednom kad ga probas i odgovara ti velicina nema nazad :)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

To stoji,ako ti je veliki ekran prioritet onda je druga stvar :)
Ja sam probao N2,ne mogu da se pokupim sa njim.Ima ga i ortak,cesto se igram ali jednostavno ne mogu svakodnevno da ga koristim.Preterano je veliki bar za moj ukus,iako nemam male sake.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Jos jedan glas za lg g2, po meni bolji od s4, s4 ima bolju kameru, i SD slot, i to je to.. sve ostalo je na strani g2.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Najbolje je da isprobas oba i vidis koji ti bolje odgovara.Na Samsungu imas izmenljivu bateriju,prosirivu memoriju,bolju kameru,nesto jaci zvuk,bolju podrsku.Sa G2 neces imati problem sa baterijom jer je odlicna,brz je i stabilan.Ekrani??Nereseno.Oba vrlo kvalitetna,neko voli malo naglasenije boje neko ne.(Ja volim S Amoled ali sam kupio G2,prvenstveno zbog baterije).Izgled,subjektivan pojam,kvalitet izrade slican,oba plasticna i uglavnom se ubace u case pa nije ni bitno od kog su materijala.
LG G2 Black,16GB

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Joj ljudi sada me dovedoste u totalnu dilemu. Bice tesko izabrati. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kizami88, sustina price je da oba ova modela imaju svojih prednosti i mana, ali da ih razlikuju bukvalno nijanse.
Idealno bi bilo ako bi mogao da ih uzmes u ruke, upalis i pogledas kako izgledaju.
Za koji god da se odlucis neces pogresiti, to je sigurno.

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Azimuth napisao:kizami88, sustina price je da oba ova modela imaju svojih prednosti i mana, ali da ih razlikuju bukvalno nijanse.
Idealno bi bilo ako bi mogao da ih uzmes u ruke, upalis i pogledas kako izgledaju.
Za koji god da se odlucis neces pogresiti, to je sigurno.
Pa to i ja mislim, bio sam cvrsto odlucio kada budem uzimao nov telefon da to bude s4, onda sam video da g2 ima bolji hardver, ali sada kada je izasao ovaj pojacani model i9506 i razlika u hardveru je smanjena na minimum.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Razlika u hardveru je sada u nijansi nijanse što je S4 jači (2.3 vs 2.26 GHz u korist S4, eto), S4 ima ima gorilu 3 (G2 ima gorilu 2), S4 ima i mem. karticu, izmenjivu bateriju... G2 ima jaču bateriju. Da se ja pitam, ja bih proterao ovuda i uzeo nešto treće, a oni nek se nose i njihv update i podrška i izbacivanje modela na 6 meseci sa obaranjem cena tek kupljenih uređaja (gubljenje na vrednosti). Svaki dan nešto novo saznajemo o S5, ee, pa ni ovaj pojačani S4 se nije pojavio pošteno ni ohladio. Sada je pojačani S4 oko 450e nov. Koliko će da vredi kada se pojavi S5? Ko će da plati razliku između običnog S4 i jačeg za par meseci kada se prodaju? Više će izgubiti sada ovi koji kupe jači S4.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Vala u pravu si ,ali opet ne bi uzeo iphone ni wp ahaha

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

kizami88, Ajde ti meni reci sto si zapeo za taj procesor jel rendujes snimke jel imas neku arhivu u telefonu pa ti to treba da pretrazujes itd..?,bzvz dajes pare za daj s4(s800) ako ti je zapelo da imas taj procesor uzmi lepo g2 koji je i sa 32gb jeftiniji od S4.Ja imam obican S4 i stvarno radi lepo,taj pojacani s4 nisam video ali sam se sa G2 igrao koji ima taj jaci procesor super brz telefon ali nemogu da kazem da je nesto mnogo brzi od mog s4,ako stavis jedan pored drugog pa otvaras aplikacije,otvori brze g2 ali se desi da i S4 bude bolji,ako ih nezavisno koristis normalno razlike nema...Mi jedemo g*vna ja sam imao i S2 i S3 pa sada S4,Nema te aplikacije sto moj S2 nije otvorio,ovo je sve malo bolje brze i nista vise.Ti lepo treba da uzmes ono sto ti je jeftinije jer neces pogresiti ni sajednim :)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Baraba napisao:Razlika u hardveru je sada u nijansi nijanse što je S4 jači (2.3 vs 2.26 GHz u korist S4, eto), S4 ima ima gorilu 3 (G2 ima gorilu 2), S4 ima i mem. karticu, izmenjivu bateriju... G2 ima jaču bateriju. Da se ja pitam, ja bih proterao ovuda i uzeo nešto treće, a oni nek se nose i njihv update i podrška i izbacivanje modela na 6 meseci sa obaranjem cena tek kupljenih uređaja (gubljenje na vrednosti). Svaki dan nešto novo saznajemo o S5, ee, pa ni ovaj pojačani S4 se nije pojavio pošteno ni ohladio. Sada je pojačani S4 oko 450e nov. Koliko će da vredi kada se pojavi S5? Ko će da plati razliku između običnog S4 i jačeg za par meseci kada se prodaju? Više će izgubiti sada ovi koji kupe jači S4.
Odlicno napisano.
LG G2 Black,16GB

Odgovori