Ja nikad, ali NIKAD ne mogu da ostanem bez texta i argumenata.
Behemoth, tebe je zadovoljio G2, ok, to je tvoj izbor, tvoja patnja

Necem da se mesam
kvaka33, e kamo lepe srece da kane i neka kintica, bilo bi lepo, ali ja imam svoja ubedjenja i ideale. Jbg, za ideale ginu budale, sta da radim

To je moj krst koji moram da nosim
Azimuth, Nexus nije Googlov telefon, nego raznih proizvodjaca, koliko se secam bio je i Samsungov, LG-ev, Motorolin... ciji sve ne

Ima samo Googlov operativni sistem, koji nije nabudzen od proizvodjaca koji su takodje proizvodeci taj Nexus proizvodili i neke svoje uredjaje, i imali mogucnost da taj isti OS necim svojim unaprede/unazade (ko vec kako gleda na to)
Apple NIKAD nece biti na bilo kom drugom brendu ni poznatom ni nepoznatom, jer je iOS Apple u malom. Isto kao sto Mac OS X nikad nece biti na nekom drugom racunaru zvanicno (Hackintosh nam je svima poznat, ali je daleko od prave stvari). A ni svi Nexusi koliko mi je poznato (ovo je mozda i netacna informacija, da ne gresim dusu) ne dobijaju update isti sekund, nego za N4 ima update, za N5 ima drugi update... Nije da i N4 i N5 imaju odmah update u isti mah (opet da ponovim, da ne gresim dusu, mozda i jesam u krivu).
Googlov OS je jedini koji je izgleda mirodjija u svakoj corbi, dok drugi eto imaju neku vrstu ekskluziviteta. Da li je to doili lose, ne znam, meni jeste, jer nisam u moru istih.
A sada o mom omiljenom OS-u, Live Tiles jesu "live", ako znate da upravljate njima. Jeste, za pojedine postoje ogranicenja, ali tako je i na ostalim OS. O cemu se radi - kad notifikacija stigne, ona se iste sekunde pokaze i na Androidu i na iOS-u i na WP, tu nema sporenja. Isto tako, ni na jednom OS-u se aplikacije ne refreshuju iz minuta u minut, jer bi to ubilo bateriju u roku od par sati. WP ima ogranicenje osvezavanja na 30', to stoji, kod iOS i Androida, je moguce za pojedine aplikacije ovo vreme osvezavanja skratiti.
Pojedinci su se ovde uhvatili za to, da to nije Live.. Ok, slozicu se, jer zapravo gledano i nije. Ali me zivo zanima za sta bi to osim za bateriju moglo da se iskoristi, a i ako nije live, udje se u app, i ona odmah pokaze pravo stanje i osvezi Tile. Iskreno, zaista ne znam za sta jos moze da se upotrebi ovo, jer evo, imam oko 50 aplikacija u uredjaju, i zaista ne vidim nigde potrebu osvezavanja u svakoj minuti. Apsolutno mi je svejedno da li cu za update neke aplikacije saznati odmah, ili za 29 minuta, ili neku informaciju sa WPCentrala mozda procitam sa cca 15 min zakasnjenja... WOW, cudna mi kupusa. Ionako barem 5-8h dnevno nisam u mogucnosti ni da bacim pogled na telefon zbog drugih obaveza koje imam. Eto, molim dobre ljude ovde da mi kazu za sta bi mi bilo potrebno minutno osvezavanje... Recimo jos za sat (to HTC uredjaji imaju), ali opet, sat je stalno u gornjem desnom cosku, koji ce mi jos i Tile za to?
Zato sa druge strane imam integraciju svih servisa, i da se to syncuje preko svih uredjaja, pa mi je svejedno jel gledam nesto na kompu, fonu ili tableti

Takodje, da dodam, da je WP store dosao do nekih 200k aplikacija, pa sve vise i brze sustize Play Store i AppStore, jer u pocetku su ovi potonji imali cca 10x vise aplikacija, dok je sada razlika pala na oko 4.5X (malo li je za godinu i po dana postojanja?). A da se WP i dalje nezadrzivo siri, pokazuje i razmatranje Sony-a, da pocne sa proizvodnjom WP uredjaja.
Elem, ovo je bilo samo uzgred, tema je iPhone vs neki Android - rezultat mog glasa je uvek protiv Androida!