Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Jan 2014. 18:46
:: Sony Z1 Compact

Re: Nokia N8

Post od ivica122 »

Nema veze, ostacu na ovom custom softveru neko vreme, svidja mi se kako je uradjen, mada me zeza Nokia prodavnica, koja mi je totalno nebitna. Hvala na savetu, kad budem menjao softver, prvo cu uraditi formatiranje svega.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Pojavljuje mi se jedna tackica u donjem levom uglu na svakoj slici. Na ekranu se skoro ne vidi ali kad prebacim na komp primecuje se. Zbog cega se to javlja i kako da to resim?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mozda ti je zagrebano to staklo iznad sociva kamere? Mozda ti je trunka prasine zapala?
Daj neku sliku da se vidi da tackica.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Meni se cini da ti je nesto upalo izmedju tog stakla i sociva kamere. Sacekaj da jos neko da svoje misljenje pa da znas sta ti je ciniti. Prvi put vidim ovakve mrlje na fotkama. :unsure:

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

I meni nije jasno. Verovatno je neko zrnce prasine. Ne deluje mi kao hardverski kvar mada mozda i gresim

Artur
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jan 2014. 18:23
:: Galaxy S3 Neo
:: Nokia 3510i

Post od Artur »

Moze li sa Belle da se vrati na Ana, nesto mi se ne svidja Belle, ili da eventualno odradim neki update, nisam sam uradio Belle, tako mi stigla. trenutna verzija je 111.030.0609

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Moze da se downgraduje,kucaj u google nokia n8 downgrade i izbacite ti par sajtova gde je objasnjena procedura.
Uglavnom,treba da se preko phoenixa flesuje neki skandinavski softver cini mi se prva verzija za n8,a onda ubacis verziju koju hoces.Ja sam to radio x puta. :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Apr 2012. 23:38

Post od Dulinjo »

Imam jedno pitanje, malo amatersko pitanje :D da li neko zna kako da obrisem ovaj wheater widget na belle refresh, a da ne mora da se radi hard reset?? :)

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

I ja opet da pitam nesto. Upravo sam probao u kolima da punim telefon preko upaljaca i mikro usb porta, medutim nece. Probao sam da izaberem kao usb vezu sve sto se nudi u meniju, dakle i usb skladiste i Nokia suite i prenos medija pa cak i zadnju opciju- modem, ali ni u jednom rezimu se telefon ne puni. Samo ekran pocne da svetli, znaci detektuje se kabl, ali punjenje ne pocinje. Da li postoji resenje za ovo, jel zna neko?

Naravno, kad povezem telefon preko ulaza namenjenom samo za punjenje, telefon se puni najnormalnije, ali taj prikljucak je odzdo i smeta mi, posto mi je nosac telefona u kolima na vakum zalepljen na sofersajbni pa moram da podignem telefon nekih 5cm od instrument table i bude mnogo visoko, pomalo smeta. Zato bi zgodnije bilo kad bi mogao da se puni preko micro usb porta, posto je on sa strane, ali nece.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

ivica122, a kad spojis sa kompom dali ti se tad puni preko usb-a ili ne?

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dulinjo »

Jel ima ne resenje za moj gore navedeni problem sa WHEATER-om? :roll:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kako mislis da ga obrises,sto ti smeta?Ako hoces da ga skines sa ekrana samo zadrzis prstom na njega dok se ne pojavi x i onda pritisnes taj x i sklonices ga sa ekrana,a ako hoces da ga obrises potpuno iz telefona ides u podesavanja-instalacije i tamo ces ga naci pa ga obrisi,mnogo prosto. :roll: 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

deksicom napisao:ivica122, a kad spojis sa kompom dali ti se tad puni preko usb-a ili ne?
Da, puni najnormalnije. Sve je ispravno, i telefon i njegovi ulazi, kablovi, adapter u kolima, sve sam proverio sa Android telefonom, on se puni u kolima sa istim kablom, ali ovaj nece. Hoce preko kabla koji se udene bas u ulaz koji je samo za punjenje, ona tanka iglica, ali samo u kolima preko micro usb nece.

radashin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 20. Apr 2012. 16:38
:: Nokia N8
:: Nokia c5 5mp

Post od radashin »

Pozdrav SVIMA :) Imam par pitanja za model nokia N8 u vezi nokia mape.Da li je moguće izvršiti korekciju GPS - a, pošto mi stalno pokazuje pogrešnu lokaciju na mapi npr. ja se nalazim u ulici Nebojše Jerkovića 81, telefon mi pokazuje Nebojše Jerkovića 36?Slika je u tačna, sve se lepo vidi put, kuća itd., samo je pogrešan broj ulice.Sve sam to pokušavao i na otvorenom prostoru i na čistini ali efekat je opet isti.Sve ovo se isto dešava i sa navigacijom, stalno me dovede na pogrešnu adresu - ulica je dobra samo je pogrešan broj!Da li neko može neko da mi pomogne i da kaže u čemu je problem? :( Unapred VELIKO HVALA!

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dulinjo »

Sale_M napisao:Kako mislis da ga obrises,sto ti smeta?Ako hoces da ga skines sa ekrana samo zadrzis prstom na njega dok se ne pojavi x i onda pritisnes taj x i sklonices ga sa ekrana,a ako hoces da ga obrises potpuno iz telefona ides u podesavanja-instalacije i tamo ces ga naci pa ga obrisi,mnogo prosto. :roll: 8)
Problem je taj sto ga nema u instalacijama. Smeta mi, zauzima mi prostor. Jel ima neki nacin da se deinstalira?

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Dulinjo napisao:Imam jedno pitanje, malo amatersko pitanje :D da li neko zna kako da obrisem ovaj wheater widget na belle refresh, a da ne mora da se radi hard reset?? :)
I ja sam hteo da je izbacim, posto ne radi, ali ne znam kako. Ipak, nije neka smetnja, osim ako ti fali mesta na C, pa zbog toga. Pretpostavljam da na hakovanom telefonu moze da se obrise od C neka aplikacija, ali treba znati gde se to nalazi, koji folder. Ja sam na ranijim Symbian telefonima mnogo vise baratao takvim stvarima, sad me nesto i mrzi toliko da cackam. Hocu samo da sve spakujem da meni odgovara i da ne diram :)

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

radashin napisao:Pozdrav SVIMA :) Imam par pitanja za model nokia N8 u vezi nokia mape.Da li je moguće izvršiti korekciju GPS - a, pošto mi stalno pokazuje pogrešnu lokaciju na mapi npr. ja se nalazim u ulici Nebojše Jerkovića 81, telefon mi pokazuje Nebojše Jerkovića 36?Slika je u tačna, sve se lepo vidi put, kuća itd., samo je pogrešan broj ulice.Sve sam to pokušavao i na otvorenom prostoru i na čistini ali efekat je opet isti.Sve ovo se isto dešava i sa navigacijom, stalno me dovede na pogrešnu adresu - ulica je dobra samo je pogrešan broj!Da li neko može neko da mi pomogne i da kaže u čemu je problem? :( Unapred VELIKO HVALA!
Malo je cudno, ali kao sto sam vec pisao, imam 3 navigacije na mojoj N8, Nokia mape, Sygic i Garmin i jedino mi Nokia mape ne rade kako treba. I na mestima gde je mapa potpuno tacna, desava se kao da na trenutak ili par trenutaka izgubi satelite i prebaci me u susednu ulicu ili zakasni. Ja stigao do raskrsnice a strelica jos nije stigla. Ovo mi se uopste ne desava sa Garminom. Zato sam dosao do zakljucka da sama aplikacija Nokia mape ne radi kako treba. Mozda gresim, ali tako je kod mene.

Dulinjo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dulinjo »

Moze da se obrise Wheater, ali samo hard resetom drzanjem ona 3 dugmeta, ali ce da obrise i mape.
Ovako, imam problem, updejtovao sam na S^4 Xeon. Izbrisali mi se jezici, ostao samo automatski (engleski), pokusao sam da ubacim srpski preko NSS-a (nemesis), ali prijavljuje mi stalno neki ERROR! Da li postoji neki drugi program za to??

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Dulinjo, ne postoji,posto je ta verzija samo sa engleskim jezikom,to je sigurno pisalo u opisu verzije softvera..
ivica122, jeste za to si upravu da hoce nekada da zatupi navigacija noki-na,npr meni pokazuje nekada da sam ulicu ispod ili iznad moje ulice,ali to je normalno kako da ti kazem..
Sto se tice weather widgeta,nemoguce je da ga ne vidis u instalacija sigurno moras da ga vidis,pogledaj jos jednom,znaci u podesavanjima>instalacije>vec instalirano>weather widget..

Odgovori