Neobican MMS problem nokija 6670

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
davids
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 06. Feb 2006. 13:27

Neobican MMS problem nokija 6670

Post od davids »

Aktivirao sam MMS manuelno, korektno ukucao parametre prema uputstvu.
Ja normalno saljem slike drugim korisnicima bez problema, u boji visoko kvalitetna jpeg slika.
Problem je sto je primam lose slike, npr ako mi neko posalje normalnu sliku jpeg slikanu kamerom javljaju se 2 slucaja:
1. dodje crno bjela slika wbmp formata, rezolucija 640x480, 37kb, ili
2. u boji, gif format, 14kb, 265 boja, 160x120, los kvalitet u odnosu na mogucnost telefona.
Dakle ni u kom slucaju ne mogu primiti jpeg format, tj. u formatu u kome je poslana.
Sta tu treba uraditi?
Unaprijed hvala!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Verovatno je onaj virus koji si imao prouzrokovao da ti MMS ne funkcioniše kako treba. Šta si uradio sa tim problemom, jesi li očistio virus ili si uradio format telefona? Ako nisi formatirao telefon, ne bi bilo loše da to ipak uradiš, najverovatnije će ti srediti problem. Naravno, pretpostavljam da nemaš instaliran neki program za MMS koji radi to što ti se dešava..?

davids
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od davids »

Virus sam ocistio antivirusom fsecure, akivirao GPRS update-ovao ga i resio taj problem. Naravno prethodno sam uradio format. Interesantna cinjenica je da slika primljena blootooth-om je sasvim ok!
Mobilni je nov, radi toga sam ga mjenjao u prodavnici i novi dobio, ali time nisam rjesio problem.
Je li moguce da sve normalno radi a da to samo zeza!
Jedino mi ostaje da potpuno promjenim softver, ali nisam 100% siguran da to pomoglo.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Čitam ponovo tvoj prvi post i dolazim na ideju da te pitam: sa kojih telefona su ti slali MMS? Da li si probao da pošalješ MMS sam sebi? Ne verujem da je u toj verziji firmvera neki problem, pre mi se čini da telefoni sa kojih ti je poslat MMS jednostavno sami rade neku konverziju pre slanja, zato me i zanima koji su.

davids
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od davids »

Puno ti hvala na savjetu da posaljem sam sebi MMS, nikad se ne bih sam sjetio. Naravno radi bezprekorno, jpeg format, odlicne slike! Znaci li to definitivno da mi je mobilni OK?
MMS-ove koje sam primao sa Nokija 6230 i 6230i slike su bile crno-bele, a sa nokije 7610 i sony ericsona k700i, gif format, 256 boja.
Zasto bi ti telefoni radili konverziju kada meni salju, a u nekom drugom slucaju ne, tj. kada nekom drugom salju?

Lexus
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 13. Jan 2005. 11:24
Kontakt:

Post od Lexus »

Ne znam kog operatera koristis ali meni lici na to da te MMSC ne prepoznaje kao Nokia 6670 vec kao neki telefon sa niskom rezolucijom ekrana. Provjeri kod operatera.

Odgovori