Nokia Lumia 520

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Nokia Lumia 520

Post od sugarcoated_ass »

Aj' da se i ja javim sa prvim problemom... :D Dupliranje sadrzaja na SD kartici. Sve je bilo ok dok nisam sinoc hteo da sredim karticu posto je bilo fajlova i foldera jos i sa Androida, a i dumbphone je napravio neke foldere. Anyway, prekopirao sam sve sto mi treba na komp i formatirao SD, a zatim sve to sto mi treba vratio na cist SD. Gresku sam primetio jutros kad sam hteo da slusam muziku u busu i video da su mi sve pesme duplirane. WTF?! Malo sam Googlovao i vidim da je cest problem bez konkretnog resenja. Zna li neko sta mi je ciniti? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Reformat iz telefona, sve stvari sa kompa prebacis na telefon i iz telefona na karticu. E zato je kartica losa stvar, a wp sa sd kartom jos nije nacisto, pisao sam o tome
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

I onda svaki put tako uradim kad nabacujem nesto novo? Na tel. pa na SD? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

psyhound, e to vec ne znam, L920 ima svoju memoriju pa se ne akam sa ovime. Jos jedan od razloga zasto nisam ni gledao druge uredjaje.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Probacu kad stignem kuci s posla. :)

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Da pitam nesto.Kada mi je telefon na edge mrezi,znaci internet ukljucen uvek,aplikacije koje radi u pozadini su bing weather i 3 email adrese,uz dosta koriscenja,baterija izdrzi 24 sata.Kada prebacim na hsdpa(pise u gornjem levom uglu h+),baterija traje duplo krace,a potpuno isto ga koristim.Jel to mora tako?Ono znam da baterija traje krace na 3g/hsdpa mrezi ali mislio sam da to vazi samo kada se nesto mnogo skida,ili se varam?

jhunter
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 27. Feb 2014. 15:13
:: xperia neo

Post od jhunter »

Pozdrav,
rešio sam da kupima ovaj tel na osnovu vaših komentara,a i za ove pare daje mnogo više nego android sistem.
Interesuje me još jedno,pošto mnogo koristim viber jer pričam sa inostranstvom,da li viberm mora da bude non stop uključen ili će se automatski uključiti kad me pozove neko?Još na ovo čekam odgovor i odoh da ga pazarim ;)

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Pa druže ti si taj koji odredjuje da li će ti aplikacija stalno raditi ili ne,na bilo kom operativnom sistemu.Ako ti je uključen prenos podataka,znači radiće ti.Ako ugasiš prenos podataka neće raditi,ni na jednom aparatu. :roll:

jhunter
Novajlija
Novajlija

Post od jhunter »

Ma ok što se tiče interneta,internet mi radi non-stop na mobilnom.Znači da će i viber raditi normalno?To me je samo interesovalo,i to mi je bila jedina nedooumica,jer znam da ranije viber nije mogo da se instalira sem na androidu.

EDIT:
A odem sinoć do VIPa da se informišem i da
pogledam uživo a momak što radi tamo me ubeđuje
da uzmem Samsung trend,a ja bacio oko na ovu
Lumiu.Mada, trend ima malo brži
procesor..neznam???

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma bezi od Samsunga, sta ce ti to u zivotu? Viber mize da se instalira i lepo radi. A i za Telegram postoje 3rd party apps, rade lepo.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

jhunter napisao:A odem sinoć do VIPa da se informišem i da pogledam uživo a momak što radi tamo me ubeđuje da uzmem Samsung trend,a ja bacio oko na ovu Lumiu.Mada, trend ima malo brži procesor..neznam???
Hm, taj momak je sigurno strucnjak za to...uverio sam se da nemaju pojma. Dobro, brzi procesor. A je li brzi telefon? Nije. Ako uzmes Trend, imaces telefon oblika jajeta koji lici na sve ostale Samsung modele, sa starijom verzijom androida, gomilom Samsung gluposti koje usporavaju telefon i losiji ekran. Ja ne bih ni razmisljao o njemu.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Nasao sam neko resenje problema sa dupliranim fajlovima... Izvadio sam karticu iz telefona i ustekao u laptop, a zatim sam je formatirao u exFAT, ali ne quick format sto je trajalo maaaaaalko duze, ali kada sam vratio fajlove na karticu i ustekao je nazad u Noklicu (za ovaj naziv je kriv ~Arkan~ i strasno mi se svidja! :D ) nije vise bilo dupliranja fajlova. :D

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Evo i ja uđoh u miodrageovu sektu windows fona.
Prvi utisci o telefonu za ove pare ne može bolje, za mene kao ne preterano zahtevnog korisnika odličan.
Baterija drži 24 h, instalirao gdr 3, viber radi ok meni nije seckao, wats app ko sat.
Jedina stvar koja mi je zasmetala je nemanje call durationa. Stvarno ne mogu da shvatim zašto to nema.
I push na gmailu ne može da se namesti na momentalno već je 15 min najmanje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Knjaz, call duration vidis u momentu prekida razgovora. Inace dobrodosao, ova sekta sad vec prerasta polako u religiju :)

knjaz
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Apr 2010. 17:37

Post od knjaz »

Znam da se samo tad vidi a posle ne. Ne mogu u glavi da držim koliko sam sa svakim pričao. nije neka stavka al ako je imala nokia 5110 zašo lumia nema.
Zaraza se širi.

jhunter
Novajlija
Novajlija

Post od jhunter »

I ja pazario juče u vipu telefon.Prvi utusci više nego dobri.Lak za korišćenje i izuzetno brz.
jedina nedoumica...da li ima da se odčekira za automatsko ažuriranje,da mi ne ažurira programe koje sam skinuo i da mi ne troši internet da slučajno ne dobijem veći račun?

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Settings -> mobile network -> data connection -> off. A za azuriranja, ne znam, meni nikad nije sam update-ovao nijedan program, morao sam da rucno to radim ulaskom u store, verovatno nece ni tebi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nikad nece sam updateovati bez da ti kliknes. Jedino sto ce da skibe je da postoje azuriranja, sto je beznacajna kolicina neta.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

je l moze da napise neko mane ovog aparata? mada za 100e ne bih bio dzangrizava baba...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema blic, nema prednju kameru, HERE Drive navigacija je samo za jednu regiju (drzavu). Eto to bi bilo ukratko to. Sve ostalo se ne mize smatrati manom, nego je uredjaj slabiji u odnosu na ostale

Odgovori