Blackberry Z10

serija 7000, 8000, 9000
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
BlackBerry OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Blackberry Z10

Post od Baraba »

hibiskus: ovo je moj prvi bb telefon i uglavnom su me ranije nervirali :lol:
Moram kasnije da pogledam sve detaljeno. Jesmo dugo čekali, ali vidim da tu ima dosta korisnog videti, pogotovo što nisam imao ranije dodira sa bb. Interesantno da nemaju home taster, ne bih ga znao ni otključati iskreno :)

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Baraba, haha pa jeste, dok sam bio mladji pa bio napaljen na kameru na telefonu, melodije, sarenis i ostale trice i kucine. Kome je trebao telefon za puno mailova na kome dodatno moras da placas koriscenje interneta :).
Sad vako mator umem da cenim jednostavnost OS-a, nema bloatwarea, kopiranje sa kompa na telefon odma preko wifija (ne treba kabal), full flash browser itd.
Pre jedno mesec dana mi bio neki drugar, posto nemam arena sport kuci, ja lepo telefon nakacim na TV, nakacim BT misa, ukljucim desktop mode na browseru, lepo gledali hd stream lige sampiona, i posle pustim full hd film sa kompa putem wirelessa na telefonu(uz gmote aplikaciju).
Htedoh reci da sve to nekako lepo radi, nije sareno al ko svajcarski sat

branja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2012. 16:55
:: Microsoft Lumia 950
:: Nokia N900

Post od branja »

Pozdrav ljudi.

Nedavno sam kupio Z10 stl 100-2 i odusevljen sam telefonom tj. softverom!

Ono sto me zanima je koju verziju softvera vi imate??
Kod mene je trenutno 10.2.1.537...koliko sam skapirao na crackberry-ju, najnovija je 10.2.1.2141 i donosi poboljsanje baterije i jos nekih sitnica, a nikako da mi izbaci apdejt na novu verziju.

p.s. hibiskus, svaka cast za soundtrack iz Conana! ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Baraba napisao:Interesantno da nemaju home taster, ne bih ga znao ni otključati iskreno :)
Drzi se ti iOS-a, tamo je sve napravljeno za uzrast do 7 godina :lol:

hibiskus, svaka cast za review.
Sad mi se jos vise svidja Z10.
Po kojoj ceni se moze nabaviti?

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

branja, Poslednji leak, bar koliko sam ja upucen, jeste .2141. Ubacio sam taj leak i sve sljaka kao sat.

Jedini problem sa BB-ijem (mozda i sa ostalim "pametnim" telefonima, ne znam, nisam koristio) jeste sto me u stanu zajebava WiFi. Ume ponekad da zakuca i da ne moze da ga pronadje, dok na lap topu radi normalno. Svaki WiFi u zgradi nalazi u tom trenutku, ali taj iz stana ne. Citao sam da ima neke veze sa tim sto taj Telekom internet ima 192.168.1.xx. Inace, opet ga nadje cim iskljcuim/ukljucim ruter. Da l' je do fona ili do samog neta?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislim da je problem u ruteru a ne u telefonu.
Neko je pisao ovde na forumu bas o tome, pa su skontali da treba negde nesto u poresavanjima rutera da se izmeni.
Ja doduse nemam i nisam imao problema na tp-linku. Ne znam koji ti koristis, ali moze biti i do toga.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Hvala na pohvalama! Malo je komplikovano kad je nesto novo a hoces da ga predstavis pa ne znas sta ces prvo.
Sto se tice z10 i rutera, promeni mode na ruteru na b/g, stavi regional settings na croatia (posto mislim da nema srbija) i eventualno promeni channel. I u principu vise nece zezati.
Sto se tice cene trenutno (prema oglasima) je oko 180 cini mi se, i za ono sto nudi je prilicno dobra kupovina.
ja sam moj u holandiji uzeo, i dobio sam magnetnu BB futrolu (kad stavis telefon u futrolu ugasi se ekran automatski, i smanjuje zrazenje) nema ni tackice na njemu

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa to je onda odlicna cena. 180 nije mnogo za ono sto se dobija.
U kojim oglasima si gledao? To je sa ili bez garancije?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

meni se cini sa garancijom da sam ih vidjao ovde. Mada stvarno ih nema puno, zato sto su im napumpali cene kod operatera ko da su od zlata

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Gledao sam malo veceras, nista ispod 230e nisam nasao.
I to uz malo srece pa da bude 100-2. Garanciju daje lik koji ih uvozi, dakle nikakva garancija.
Kad bih znao odakle ih donosi, direktno bih uzeo na izvoru i zavrsio posao.

Da li postoji neka ozbiljnija mana? Zamerka?
Na sta bih trebao posebno da obratim paznju?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Ја сам девојци наручио Z10 зимус кад је у Америци био на снижењу. Одушевљена је. Каже никад јој ништа није легло као ово... Једино каже да би батерија могла бити боља.
ex ivan87

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ako sam dobro razumeo, to je do softvera. Sa novim duze drzi baterija.
Nego, gledao sam malo na netu, postoji i 100-3 verzija. Taj je valjda LTE a 100-2 je 3G. Tako nekako?
Koji bih trebao da smekam?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

100-2 je evropska verzija 3 i 4 su američke kolko sam skontao.
Realno ako imate nekoga preko da uzmete dok su sniženja. Pitaću drugara u holandiji za koliko on može da nabavi

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa ajde vidi sa drugarom za koliko može da nabavi. Ako je ok cena da pošalje ovamo za mene jedan. Da imam nekoga napolju lako bih, ali nemam :/ jedino da sednem u kola pa za Mađarsku da zapucam.

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

I ja sam naravno zainteresovan, ako se nabavlja na kolicinu :oops: (stl2)
Ja nemam nikoga ko bi mogao da mi dotera u skorije vreme, drugarica je u usa tr nutno ali nesto mi nisu najpovoljnije cene tamo!? Ili se varam, koliko bi bio u usa? Ona dolazi za dva meaeca, to je jedini problem.
Inace slao sam poruke ovima sto valjaju telefone na kp, ili ne mogu da nabave ili.me iskuliraju kada cuju da nije samsung ili nexus.
12 godina na forumu!

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Posle ovih komentara cene ce skociti na ovome sajtu u oglasima.Pre mesec dana,mozda malo vis kad sam kupovao telefon gledao sam i za BB jer mi se svideo taj telefon kao model.Bas je lep.Cena mu je isla do 200 evra starosti do mesec-dva,jednostavno nije kod nas zvucno ime.Ja sam odustao u poslednjem momentu jer nisam znao hovu li moci da imam navigaciju i ostale aplikacije koje najvie koristim a kad sam video da mogu da se instaliraju Android aplikacije bilo je kasno.Kupio sam Nexus 4.Jednostavno,telefon nije trazen i zato ima tu cenu sto je dobro za neke pojedince koji prepoznaju kvalitet a ne brend.

branja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2012. 16:55
:: Microsoft Lumia 950
:: Nokia N900

Post od branja »

http:// www . kupujemprodajem . com / BlackBerry-Z10-sim-free-perfektan-11247668-oglas.htm?filter_id=397102

Evo ljudi, za 175 na kupujem prodajem. Nadam se da ce mi dozvoliti da postavim oglas...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja bih uzeo iskljucivo crni i da bude nov. Ne zanimaju me polovni, a i hocu da sam taj koji ce otvoriti kutiju ako vec moram ovde da uzimam telefon.
Gadljiv sam na polovnjake, to mi je mana.

Ma mora ih biti negde do 200, pa pre nekoliko meseci su oglasi bili puni sa novim za oko 220.
Mada citam juce, pise kako BB ode u jos veci nepovrat, tako da kontam da ce im cene sad naglo pasti u nekom momentu.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Pa svašta se piše, videćemo kako će proći z3 kada izađe, i ove godine isto izlazi novi flagship. Tj 2 će verovatno izbaciti, q20 sa hardverskom tastaturom i sigurno neki touch sa 5+ inča ekranom. Ako ta tri telefona slabo prođu onda možemo razmatrati gašenje hardverskog dela bb-a. Onaj softverski će preživeti

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jel se zna kada okvirno izbacuju modele? Cisto da znam da li vredi cekati toliko ili ne :unsure:

Odgovori