Android oko 200 evra (Xperia C, S, T ???)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
MrStefaneko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 09. Mar 2014. 18:37
:: HTC HD2

Android oko 200 evra (Xperia C, S, T ???)

Post od MrStefaneko »

Pozdrav svima!
Na pocetku bih iskoristio priliku da ispricam svoju tuznu zivotnu pricu... :D
ovo mozete preskociti prilikom citanja posta
Pre oko 3.5 godine, kupio sam HTC HD2. Kostao je preko 500 evra, gledao sam specifikacije i razne testove po netu, jako mi se dopao. Medjutim, zazalio sam kao sto niko nije. Vec u prvim danima mi se desilo da nisam mogao da otvorim YT snimak jer "storage is full". Dzaba mi SD kartica, kad djubre nema dovoljno interne memorije da bufferuje snimak. Posle sam instalirao Android 2.2 na njega (posto za WM slabo ima aplikacija) i bilo je bolje. Medjutim, veliki broj aplikacija mi ne radi, mnoge mi baguju (npr kad mi je ukljucen Viber ili Skype, ako me neko pozove preko GSMa, telefon se ukoci i jedino mi preostaje da izvadim bateriju i ukljucim ponovo), neke aplikacije ne rade na rutovanim uredjajima (npr D3 GO). Stalno mi je ukljucena notifikacija "low space", apdejtovi ne dolaze u obzir. Desava mi se da nekad nece da mi otvori Galeriju jer nema dovoljno memorije na telefonu (!). Ko sta radi, ja samo brisem data i cache, a aplikacije koristim tako sto skinem, uradim sta mi treba i obrisem. Bateriju da ne spominjem, telefon je stalno na punjacu.
I dozlogrdilo mi je vise. Nemam para, ali moram da kupim neki normalan telefon, a kapiram da ce svaki biti avion za ovo smece sto imam sad.
E, sad poenta price:
Svidelo mi se par modela iz Sonijeve Xperia serije, a nisu skupi, tj toliko mogu da dam. Ja nisam neki zahtevan korisnik, volim sto veci ekran, da softver nema bagove, da imam dovoljno ROM memorije (nista posebno, uglavnom za aplikacije), da telefon ne bude spor (ne igram ni igre, ali ne bih da mi se telefon koci pri uobicajenim radnjama) i da baterija traje sto je moguce duze. Samo da telefon nema neki ogroman propust koji ce posle da me urnise (gore sam napisao kako sam se proveo sa HTCom)
Prvo sam gledao Xperia S. Ima i vise nego dovoljno interne memorije, OS bi se odmah apdejtovao na, mislim, 4.2, ima LCD ekran, a ostalo mi je vise-manje nebitno. Xperia C mi se svidja sto ima ekran od 5 inca (doduse, ekran ima manju rezoluciju, ali je veca u odnosu na HD2, a i ta mi je bila OK), najjacu bateriju, Quad-core procesor (mada ne znam da li i koliko pravi neku razliku u odnosu na ostale telefone), ima manje interne memorije, ali mislim da cu tesko napuniti aplikacijama koliko mi je na raspolaganju za to. I na kraju Xperia T koja po Mobilnom svetu kosta 457 evra, a na kupimobilni ima za 209. Ne kapiram kako je to moguce, ali dobro, ne vidim ni jedan razlog zasto bi taj model bio toliko skuplji od ovih.
Uglavnom, uzeo bih Xperia C zbog veceg ekrana i baterije i zato sto je noviji, a S zbog boljeg ekrana i vece interne memorije. I nadam se da nisam neki bitan parametar ispustio, pa da se posle razocaram.
Eto. Svaki savet je dobrodosao.

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Re: Android oko 200 evra (Xperia C, S, T ???)

Post od kenzoki »

Ja bih se odlučio za C jedino zbog baterije. Mislim da toliko veliki ekran nije neophodan na mobu naročito zato što je i kućište kod njega dosta glomazno i nije baš zgodno za džep.
Mislim da je T neka zlatna sredina, S je već zastareo hardver, manji ekran i još lošija baterija nego na T. Jedino što zameram ovim modelima je baterija koja je prosek i meni lično nedovoljna

btw. android je daleko odmakao od hd2 ere, sada nema ovakvih problema čak ni na dosta jeftinijim uređajima

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Ma kakav C, piksel ko kuca. Ako mozes da dodas malo za V, ili pogledaj L, fin je za tu cenu...

MrStefaneko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MrStefaneko »

Hvala na odgovorima. Odgovara mi rezolucija kod Xperia C, tj iz onoga sto sam imao prilike da vidim, nisam primetio da se razaznaju pixeli. Znam da to moze bolje, ali ne bih zbog toga odbacio ovaj model, to mi je OK.
Kad bi imao makar 8 GB ROM, odmah bih ga uzeo. Ovako, ne znam koliko od tih 4 GB meni ostaje na raspolaganju i da li ce mi biti dovoljno.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Od 4 gb ti ostaje mnogo malo. Doci ces na isto. 8 gb interne memorije je neki minimum koji trazis. Ja mislim da gledas sledece: minimum 8gb roma, 1 gb ram, dual core , a ekran i kamera po zelji. To je neki minimum za savremeni fon, da ne secka i laguje.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Ja bih ovde isao na xperiu T, ima dovoljno veliki ekran, brz je, ne baguje, ovaj dual-core proc je bolji nego taj quad kod xperie C.. takodje ima i odlicnu kameru ako ti je to bitno, dobio je update na 4.3.. a mozda ce i na kitkat.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Slažem se sa predhodnim postovima, Xperia T je najbolji izbor. Ekran je sasvim pristojnih dimenzija, odlična kamera, brz Dual Core procesor, novi update...
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

MrStefaneko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MrStefaneko »

Hvala svima na sugestijama. Verovatno cu uzeti Xperia T.

Da ne otvaram drugu temu, nesto sam takodje razmisljao. Mogao bih da nadogradim svoj HTC HD2 za relativno male pare, pa ako bi to proslo kako treba, iskreno, bolji telefon mi ne bi ni bio potreban. Ako ne, onda novi telefon i kraj price.

Kupio bih micro SD karticu od 32GB klase 10 (to je oko 25 evra), pojacanu bateriju za HD2 (ima da se kupi od 1850 mAh za nekih 800 dinara, a svidela mi se i varijanta od 2600 mAh koja kosta 20 evra, ali je deblja od obicne i dobija se sa njom poseban poklopac). E, sad ono glavno: citao sam da postoji mogucnost da se nekako namesti da sistem vidi karticu kao internu memoriju, prakticno da se interna memorija telefona prosiri. Tako bih imao na raspolaganju i vise nego dovoljno mesta za aplikacije, pa bi se valjda i video baferisao bez problema. Ovo ipak ne bih radio sam, pa mi treba neka preporuka kome da se obratim, nekome ko bi to uradio za pare i ko ima iskustva da proceni koji bi od onih silnih android romova sa neta bio najoptimalniji za HD2 (ovaj rom koji trenutno imam nije los sto se tice brzine, ali od 2GB kartice, on vidi samo 1), pa da mi i ubaci tu verziju u telefon.
Ako bi to sve radilo vise-manje OK, nista vise od toga mi ne bi bilo potrebno u nekom sledecem periodu. Ako moze neko da mi kaze nesto o ovome. Hvala!

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

Evo ja cu da ti kazem nesto o tome. Prodaj taj telefon, izvuci koliko god para mozes za njega i mani se corava posla. Kupi neki normalan telefon, pa makar i polovan. Bezveze ces baciti pare na nadogradnju necega iz kamenog doba, a prakticno neces nista dobiti, sem mozda malo duzeg trajanja baterije. Nijedna kartica ne moze isporuciti brzinu rada kao interna memorija. Ako prodas telefon za 70e, dodas jos neku manju sumu na tih 45 koliko si predvideo za karticu i bateriju, vec ces imati neki budzet za dosta ozbiljniji telefon, pa bolje ti je nego da krparis sa HD2... 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Android oko 200 evra (Xperia C, S, T ???)

Post od toda81 »

Georg, slažem se sa tobom da nema smisla to što on hoće da radi i da je tvoj predlog mnogo bolji
Note IV N9100 dual

MrStefaneko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od MrStefaneko »

Pa, to je bila samo ideja. Ocigledno losa... :) Dobro, vracam se na prvobitni plan.
Hvala na savetima.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

T je odličan model
S mislim da ima bolju kameru od T ali sve ostalo je na strani T
C nikada nisam video tako da ne mogu da tvrdim ništa za njega
prva dva sam imao tj imam jednog sada
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Ja bih pre uzeo SP od tih Xperia modela, jaci je hardver, bolja baterija, a dizajn... :oops:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, sve to stoji za SP. Uz to ide i, po meni, očajan displej. Em isprane boje, em loši uglovi gledanja. Da li i u njega ugrađuju različite displeje ili ne, to već ne znam, ali ovaj primerak koji moj tast ima je žali Bože.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Pa ok, ekran mu mozda nije bas jaca strana, ali za 205 evra koliko kosta, mislim da je najkompletniji uredjaj i da nudi najvise za te pare. :wink:

Odgovori