Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Drafer »

Ja ne znam da rukujem njime?
Uspeo sam dva puta da mu menjam rom, a ne znam da rukujem njime?
Napisi na Google Samsung Galaxy S2 + problem pa se nacitaj sta milion ljudi pise, po tebi svi oni ne znaju da upravljaju telefonom i treba im posebna obuka od 10 godina plus master studija.
Android 12

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 24. Nov 2010. 14:24
Kontakt:

Post od Igi029 »

Pazi, ima ovde i S2 obican, tako da malo imaj recpect ... :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od toda81 »

Drafer, to sto se tebi desava sa telefonom je bolest ludih koza, a čuo sam da se dodirom prenosi tako da si ti trenutno najugroženija vrsta ;) Imao sam ovaj tel i sve pobrojane verzije androida i super je radio. Tačno je da prvo treba nešto naučiti pa tek onda kupiti
Note IV N9100 dual

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Znao sam da ce uvek neko da mi soli pamet.
Znaci to sto se desava je moja krivica jer ja ne znam da ukljucim rotaciju i ostale stvari.
Znaci telefon je dobar a ja sam lud?
Nisi imao moj telefon nego neki drugi, zar mislis da svi oni jednako rade?
Proveri na Google sta sam napisao pa ces videti koliko mnogo ljudi ima iste probleme sa ovim smecem.
Android 12

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Menjas S2+ koliko sam razumeo iz predhodnih postova ?

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

To nije S2+ nego obican S2, neko se zezao gore, pise ispod mojih poruka kao kod tebe sto pise LG Nexus 4
menjao bih za S3, uz moju doplatu naravno
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ja to ne bih radio da sam na tvom mestu. Ništa nećeš dobiti za tu razliku u novcu. Bolje gledaj nešto drugo. Neko je ovde na forumu napisao da ima S4 za skroz korektnu cifru. Prelistaj deo gde je kupujem/prodajem/poklanjam.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

@Azimuth
Hvala na informaciji, razmisljao sam o S4 ali mi je jako veliki ekran pa nisam mnogo o njemu citao ipak pogledacu to sto predlazes.
Mada mozda bi bio zadovoljan da mi neko ubaci neki custom rom ako ce ovo cudo raditi normalno, ali ovde nemam servis...
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Drafer, imas ovde detaljno uputstvo sa sve linkovima kako to sam da uradis. Nekoliko nas je pisalo na tu temu. Samo prelistaj, ne znam na kojoj je stranici.
Sto se tice S4, nije on toliko veci u odnosu na S3, displej jeste ali gabariti telefona nisu toliko veci. Pogledaj, kontaktiraj coveka pa odluci ako ti je vec do menjanja.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

@Azimuth procitao sam, bilo je par slucajeva da su brikovali telefon pa ne bih da se igram jer nemam servis ovde u selu.
A juce sam video oglas lik iz Novog Sada ubacuje 4.4 za 800 dinara, sto po meni nije skupo i ustedeo bih zivce i mnogo vremena koje bih proveo citajuci, jedino sto mi je taj lik daleko pa mi se ne isplati da putujem oko 90Km.
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da li ti je rutovan telefon?

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Nije, ne smem to da radim, ovde nemam servis ako nesto krene po zlu
ubacio sam mu zvanivni android 4.1.2 preko Odina, dve vrste, Spanski i nas ili Madjarski posto je za isto trziste i isto se ponasa, ne rade iste stvari kod oba androida.
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Izgleda da cemo se vijati po forumu.
Elem, ono sto ti treba jeste da sve pripremis. Prvo procitaj ovo sto cu ti napisati pa tek onda kreni sa cackanjem. Zelim da se ogradim da nisam kriv ako nesto naradis telefonu (ovo mi je uvek bio omiljeni deo kada sam citao uputstva a gotovo da nisam imao pojma sta radim). Ovo je procedura kako se radi rutovanje i instalacija custom iliti kuvanog roma, a kroz koju smo svi koji smo imali ili koji imamo S2 prosli nebrojano puta nebrojano puta. Pridrzavaj se napisanog i ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Samo smireno i bez panike ;)
Za pocetak, da li imas mem. karticu? Ako imas, super, tim lakse, onda cemo ovako. Ako nemas, ni to nije problem.
Trebas da poskidas sve pre bilo kakve radnje.
Treba ti CWM-SuperSU-v0.97.zip , njega skini npr odavde http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 2-t2116549 . Treba ti i PhilZ, a njega skidas odavde http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adva ... tion/i9100
E sad, kad si skinuo to. Prebaci prvo ovaj drugi na mem. karticu. Ugasi telefon i idi u recovery (volume up + home + power taster), pa ides na "apply update from external storage", pa selektujes taj fajl i klik na njega.
Pusti da zavrsi. Izadjes i ides na reboot. Sad vec imas rutovan telefon, ali hocemo jos neke stvari da promenimo pre roma.
Kad se upali telefon, prebaci i ovaj prvi koji si skinuo takodje na mem. karticu, pa opet ides u recovery pa ides na "apply update from external storage", nadjes taj fajl i klik na njega. Kad i to zavrsi, opet ides u nazad i reboot.
Sad imas sve spremno da flesujes neki custom iliti kuvani rom.
E sad ide instalacija roma. Listaj teme tamo na XDA, procitaj komentare i vidi sta ljudi kazu o tom nekom konkretnom romu koji ti se svideo.
Kad si nasao i skinuo rom koji ti se svidja, prebaci ga na telefon, ne na karticu nego na telefon. E onda ides u recovery opet pa ovim redom. Prvo wipe data/factory reset, pa onda wipe cache, pa wipe dalvik cache i format system. E posle toga ides opet na install zip pa nadjes rom i klik na njega. Pusti ga da zavrsi sta ima. Kad to obavi imas instaliran rom. Kernel ne moras menjati odmah. Ako se odlucis i njega da menjas pogledaj koji kernel ide sa kojim romom. Procedura za kernel je ista kao kad instaliras rom, znaci ides na install, nadjes fajl na telefonu i klik na njega. Posle svega ovog ides na reboot. Moze mu trebati malo duze da digne sistem, cak i nekoliko minuta, ne brini se. Ako slucajno zapadne u bootloop (krene da vrti onu animamciju vise od 5min), samo ga prekini, izvadi bateriju, vrati i ponovo u recovery, wipe uradi i ponovo na reboot pa ce podici sistem.
To je to, cestitam, imas kuvani rom na svom telefonu :)

Za ovo mi dodjes pivo prvom prilikom :wink:

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Imas i 10 piva to nije problem, ali i dalje tvrdim da mi je lakse da platim
Evo na pocetku je odmah zapelo pa ne znam da li je pametno da to radim.
Memorijsku karticu imam.
1 Skinuo sam CWM-SuperSU-v0.97.zip
2 PhilZ - ovo nisam jer ima 8 komada na tom linku pa ne znam koji da skinem
3 Ne znam koji rom da skinem treba mi neki stabilan, a posto i stabilan ne radi kod mene kako treba ko zna sta ce biti sa ovima posto su svi nedovrseni sada gledam koji rom da skidam
Android 12

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Probaj NeatROM.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Drafer, uvek je jednostavnije da platis, ali nije u tome car ovakvih telefona.
1. dobar si skinuo.
2. skini recimo philz_touch_6.12.8-i9100.zip ili philz_touch_6.19.3-i9100.zip (bitno je da je .zip jer samo taj ide iz rikaverija)
3. idi na xda u sekciju za S2 i tamo procitaj nekoliko tema, ne moras sve, ali na par poslednjih stranica uglavnom pise koje su mane ako ih uopste ima. Ja sam koristio ovaj http://slimroms.net/index.php/downloads ... icial-1766 On je 4.3. Imas i 4.4 isto od njih http://slimroms.net/index.php/downloads ... icial-3081
Odmah skini i odgovarajuci gapps sa tog istog sajta. Gapps instaliras odmah posle roma, ne izlazis iz rikaverija nego odmah instalacija pa rek onda reboot.
Ili ovaj sto ti je ertz rekao.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Za NeatROM sam cuo, to jest citao sam o njemu da ga je radio nas covek, vidim da ima android 4.1.2 pa necu nista dobiti, jer nije noviji android.
@ Azimuth
Ovo sto si ti koristio sada gledam vidim da je oko 130MB, cudno da je tako mali
gapps nema na tom linku, ne moze se naci, a sada citam cemu sluzi
bilo bi dobro neki rom sa ugradjenim google aplikacijama da nadjem da se ne zezam i sa time da mu ubacujem
evo vec dva sata citam i nista nisam uradio
Poslednja izmena od Drafer u Sub, 15. Mar 2014. 14:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Android 12

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Probaj da stavis taj neatrom,nista te ne kosta,stabilan je i odlicno radi,jer nista preterano neces dobiti sa najnovijim androidom. A gapps je ako se ne varam pack gdje su one google aplikacije i to .

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Izgubicu dva dana jer treba da sve to uradim i ko zna da li ce raditi, moze i da bude brick
ako i radi treba mi opet ceo dan da instaliram svih 24 programa koje koristim i da ih podesim a da mi ostane android 4.1.2
ne isplati se jer necu dobiti nista a izgubio sam dva dana na gluposti.
Instalirao sam do sada 100 puta windows na kompu i uvek moze da se uradi format, to jest komp nece da brikuje osim ako mu se ne flesuje BIOS pa se nesto zezne.
Ili cu naci negde u servisu da mi to urade ili cu kupiti S3, necu vise da se cimam, vec 3 sata sam izgubio zbog plasticnog telefona.
Android 12

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jbt zar ti je toliki problem bio da sa tog sajta sa kog skidaš rom pogledas gapps sekciju i skineš ih?
Ne znam, radi kako hoćeš, ja sam ti iz najbolje namere napisao korak po korak uputstvo. Detaljnije od ovoga nisam mogao. Koji ces rom koristiti je stvar ličnog izbora i onoga šta očekuješ od telefona.
Što se samog roma tiče, ja od decembra nemam S2 pa ni ne pratim šta se dešava sa romovima za njega, ali znam da je to telefon sa ubedljivo najvećom zajednicom.
Šta god da odlučiš, srećno ti bilo.

P.S. Kad rutuješ telefon, instaliraš Titanium Backup, bekapuješ te cele 24 aplikacije, staviš novi rom, i iz Titaniuma ih vratiš sa sve podacima. :) za sve postoji rešenje, samo ako znaš i hoćeš ;)

Odgovori