6600, virus koji šalje MMS-ove, pomoć!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lobachewsky napisao:Brate, jel' znas da se kompijuter koristi i za druge stvari, a ne samo za igrice? Ume dosta stvari sto Play Station ne moze... Da nije tako odmah bih preso na Play Station. A i postoje dosta antivirusa, firewall-a i ostalog softvera koji su daleko, daleko pouzdaniji nego ovi za mobilni.
Nekome je Symbian prednost, a nekom najveca mana.
"Brate", je l znas da se Symbian koristi i za druge stvari, a ne samo za igrice?... 8)

pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

E ako si mu reko! :D Sta bih na primer ja radio da mi nije proradio ControlFreak a dodje devojcica,leskari se u krevetu,na kompu pici muzikica i sto bi ostavljao devojce samo na nekoliko sekundi :D i jos rizikovao prehladu :wink: da ustajem da menjam muziku!
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Prvo: Naravno da se koristi, cim je OS, ali vise vremena izgubim dok skeniram antivirusom, dok ga formatiram, dok ga sredim, dok ga operem, nahranim. Morate da priznate da OS mnogo vise trazi za odrzavanje nego obicni (obicni i ne traze). Neko nema vremena za sve to, a pitanje je koliko uzvrati. To sa daljincem preko BT na PC mogu i ja sa K750, a da ne ustajem...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Primetio sam da kad god pitam sta ce ti bre Symbian, svi mi kazu zato sto moze svasta. -Sta moze?
-Pa moze da sluzi kao daljinski. Daljinac...
Svi navedu to kao primer, evo i ti spominjes daljinac.
Jel' moze on jos nesto (naravno da moze, cim je OS), ali da to nesto bude stvarno primenljivo, bez cega se ne moze, zbog cega vredi gubiti vreme na viruse. Svidja mi se mogucnost citanja Office i pdf

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Lobachewsky u pravu si...i k750 ima super opciju desktop preko bt'a za komp a i nije svako za symbian ali da ga koristi kao sto se i trazi...instalacije,deinstalacije,virusi,komplikacije a i prednosti itd. i stvarno trazi dosta vremena da se provede na njemu da bi sve bilo ok,personalizacija itd. a obicni fonteli su ti ono...'mozak u hladu' :wink: ...ne vredi dati primer za OS jer se podrazumeva da 'moze sve' i to stoji ali sve zavisi od potreba :dry:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

OS moze sve, ali problem je hardwer. Hardwer ga ogranicava. Doduse trude se oni pa izbace neke editore pa kao nesto, ali dok ti to ne obradis na PCu nista nisi napravio. Mocno je sto moze da cita office, ali pitanje je koliko to koriste ovi koji toliko duvaju symbian, a ne kazem da nije korisno. 100% cu i ja preci na symbian, samo da ovi telefoni od igracaka postanu ozbiljniji kompijuteri.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ma zezamo te ble! :P Ja sam prvi za to da Symbian nije nesto ali eto... sta da mu radim sad kad sam kupio a nema nesto mnogo bolje,mozda kad izadje K800 i zamenim ali dotad cemo se zezati daljinskim,gledati filmove,MSN-ovati...
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

E, kad smo vec kod MSN-ovanja, skinuo sam za JAVU (k750) QuickIM, mnogo mocan program
za MSN chat... Pozdrav

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lobachewsky, osnovna prednost Symbiana za mene je word + excell i txt (kao i e-books - pdf i nije bas nesto upotrebljiv zbog malog ekrana, ali moze za prvu pomoc), napredniji e-mail programi (kao profi mail), Opera (koja je bolja od java verzije), multimedijalne mogucnosti (mp3, wma, ogg, divx i slicno) i dosta dobri organajzeri (nije da sam zauzet covek, ali sam zaboravan) aplikacije za Symbian su daleko bolje od onih u javi (koje su cesto tesko smece) ..... naravno, mnogi telefoni danas imaju mp3 plejer, i plejere za razne video fajlove ali ukoliko ti ne odgovaraju mozes da se slikas ...... dok za Symb. imas mnogo alternativa pa ti sam vidis sta ti najvise odgovara ...... jednostavno, mozes da potpuno prilagodis telefon svojim potrebama ....

...jos sam ja zaludjenik sto se tih gedzeta tice, tako da mi je Symbian i zbog toga zanimljiv :D
nadam se da sad shvatas sta mi se toliko svidja kod smartphonova :)
pozdrav

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

B_udder,odlicno si to objasnio tako da nebih nista dodavao.Zbog svega toga kada kupis Simbian telefon tesko da ti nekada moze biti dosadno i da se predje na "obican" telefon(sa konja na magarca).A ovi komentari oko virusa su smesni.(to je isto kao kad bi rekao:necu da kupim auto moze se desiti udes).Virusi na mobilnom se tesko dobijaju a ako se kome to desi ne moze napraviti stetu kao na pc.

Odgovori