iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: iPhone 5S

Post od 1808 »

Kod mene u ulici živi jedan što tvrdi da je zastava 101 najbolji auto na svetu i niko ga živ po tom pitanju ne može razuveriti.
Žao mi ponekad takvih ljudi kad vidim koliko su zatucani. :cry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth napisao: Da li ti radi senzor bez da moras JB da uradis? Da li ti radi tethering na 7.1? Pojavio se JB, ali koliko sam procitao, jos uvek ga nema za 5s. JB je pandan rutovanju, ali sa tom razlikom sto kod mene konkretno nema potrebe za rutovanjem da bi mi neki od ugradjenih senzora radio. A i tethering mi radi. To je realno poredjenje.
E sad si se izlupetao za 2 medalje!
Naravno da senzor radi bez JB, pa 90% iPhonova na svetu nije JB-ovano, ako gledamo samo 5s, jos jedan mnogo veci procenat nije JB-ovan, i zamisli svima senzor radi. Koji bi to epic fail bio za kompaniju da ubaci senzor za otisak prsta i jos sami da kazu da ce da radi kad izadje JB. Sumanuto. Znam da nisi to hteo da kazes, ali jesi, tako da... morao sam da te poklopim.
Idemo dalje, tethering? - pa to je meni radilo jos na i4 sa iOS 4, pa i sa iOS 5... Ne vidim zasto ne bi radio na 7.1 osim ako su nesto debelo zasrali... A ako mislis da ne radi nesto OVDE, na NASIM MREZAMA, onda je zato sto nisu SIMFree uredjaji nego opet neko snalazenje sa necim nekako negde... Znam kakva su vremena i sve, ali ja kompromise ne pravim.
Realno poredjenje, nema sta :lol: :lol:

A za zastavu 101 mogu samo da kazem da je to odlican auto, svi vozaci Zastavinih vozila idu direktno u raj, jer pakao su vec prosli :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Opet moram da se slozim sa @Azimuth, covek je stvarno u pravu, kako se kome sta svidi i kako kome sta odgovara, ja recimo izuzetno cenim i postujem sve kompanije na svetu, ali su mi nekako pre svih tu Samsung i Sony pa onda ostali (sve vise Kinezi kupuju srca ljubitelja tehnologije sirom sveta :D ), ali znam da naravno svaki telefon ima nesto posebno, nesto po cemu je prepoznatljiv, i mislim da ne bih imao problema makar da probam sta nude recimo 5S i Lumia 1520-koja je opet, nesto najbolje od Nokije tj Majkrosofta trenutno i iako nisam imao prilike da ga koristim, na papiru mu zaista ne mozete naci neku vecu manu... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Одг: iPhone 5S

Post od Baraba »

Azimuth napisao: Zamisli da npr ja kazem da mi se na Ajfonu ne svidja klik klak tastar za vibraciju sa strane jer eto prosto me podseca na prekidace iz '90, a i nemas treci klik da samo utisas bez vibracije vec za to moras nesto drugo da kliknes. Glupo je, zar ne?
Treba biti objektivan. Razumem da se neko odusevi svojim novim telefonom, ali ajde da pricemo otvoreno. Da li ti radi senzor bez da moras JB da uradis? Da li ti radi tethering na 7.1? Pojavio se JB, ali koliko sam procitao, jos uvek ga nema za 5s. JB je pandan rutovanju, ali sa tom razlikom sto kod mene konkretno nema potrebe za rutovanjem da bi mi neki od ugradjenih senzora radio. A i tethering mi radi. To je realno poredjenje.
Sta je sa tobom? Nesto si se zbunio.
Taster sa strane klik klak sluzi da smanji zvono, ne vibraciju. Ako je upaljena vibracija onda ce vibrirati, ako nije upaljena vibracija nece vibrirati. Tako treba i tako radi.
Ne znam sta hoces da kazes sa rutovanjem i JB? Moj sadasnji S4 nije rutovan, predhodni android LG G2 nisam rutovao.
Kakav senzor ne radi? Ako je to senzor otiska onda ti je Miodrag odgovorio. Sto ne bi radio? Auu.
Sto se tice tetheringa, na 7.1 ne radi automatski kao ranije, jer ne radi na mrezama gde nema zvanicno apple, kao kod nas. Ali radi ako se unesu parametri mreze.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ovako sam ja trubio protiv epla kao i Azimuth dok ga nisam malo koristio,ne znam da li ga je on koristio,ali njegovi postovi ukazuju da nije.
5s je nesto najbolje trenutno sto postoji i jedino sto mogu da zamerim eplu je mali ekran.
Sve drugo je dosta bolje nego na androidu,pocev od samog rada sistema pa do aplikacija.
Prednost androida je naravno otvorenost i ta zajednica koja stoji iza toga.
Ako izbace ip6 sa 4,7" to ce biti best phone ever po meni,ali videcemo,posto se jos nista ne zna.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Imao sam ja još davno Ajfon, jeste radio lepo ali.. ;)
Miodrage, brate, sad moram ja tebe da poklopim :D Tethering ne radi pa ne radi. Iz celog sveta pisu o tome i to je to. Nema to veze da li je telefon simfree ili ne, već isključivo sa iOS 7.1.
To dugmence ima samo jedan klik, na tebi je da odrediš da li će biti silent ili vibracija, ali nema obe opcije. Znam ja jako dobro o čemu pišem. To je što se tiče moj "lupetanja za medalju". Nekada si pratio dešavanja, šta ti je u poslednje vreme? ;)
Baraba, zar ti nisi pisao ne tako davno da ti je senzor otiska prsta radio posle JB i određene aplikacije? ;) Mrzi me da ovako preko telefona trazim taj tvoj post. Inace, imam ja drugara čiji S4 kuvao, al tako što mu je upao u tiganj pa dok ga je vadio usput je i pomešao da ne zagori :P sve može peške da se uradi ;)

Prevideli ste poentu mog prethodnog posta. Akcenat je bio ili je barem trebao da bude na objektivnosti, a sve samo zbog onog "najbolji na celom svetu". Kada sam pitao po čemu i u cemu je to "najbolji na celom svetu" odgovor je bio u fazonu kosristi ga pa ćeš videti. Smešno.
I opet, nemam ja nista protiv ovih telefona, baš naprotiv, čak bih i koristio opet ali kada bi bili veći. I batalite to duvanje. Kao da vas plaćaju iz Epla. Mene su uvek i samo zanimale negativne strane/mane neke stvari, a sve samo zato što ću se lako izboriti sa onim pozitivnim.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Što se tiče tetheringa, objasnio sam, mogu da potvrdim iz ličnog iskustva, probao sam na 4s. Svakako apple često izbacije update i verujem da će vratiti već u sledećem, opcija nije baš koju koristim po ceo dan, ako je i koristim nije problem uneti parametre. Da ponovim da je to na mrežeama samo koje nemaju ugovor sa apple.
Baraba, taj isti senzor hvali i pisao je da radi perfektno, a komentariosao sam tweak Virtual Home, on nije neophodan da bi radio senzor otiska prsta. On dodaje nove funkcije sa kojim ne moraš da pristiskaš home dugme (inače se pritisne da bi otključao). Tu je došlo do zabune sa tvoje strane. To je ovaj tweak: viewtopic.php?f=59&t=27650
Nisam rutovao S4 jer bih izgubio garanciju, samim tim smanjio vrednost telefona u daljoj prodaji. Za razliku od toga na iphone ako uradiš JB ne gubiš garanciju. Mada meni nije rut nešto neophodno, kažem ni predhodni G2 nisam rutovao. Razliku između ruta i JB možeš da posmatraš i ovako, S3 moram da rutujem jer moram da mu namestim dobar zvuk (boeffla kernel, pizdim što nema za S4), iphone ima sjajan zvuk i ne moram da isti JB. Nexus 4 moram da rutujem jer moram da promenim gama podešavanja boja, da displej liči iole na nešto, na iphone je displej fantastičan i nemam potrebu za JB... primera je koliko hoćeš, zato manje ljudi radi JB na iphone.
Što se tiče objektivnosti, još veća objektivnost je viđena u temi u Note 3. Ne tako davno lepo sam postavljao pitanja i tražio da me ubedite da kupim note 3. Napisao sam da u temi note 3, zadovoljnost korisnika i komentari se svode "konačno samsung telefon koji ne laguje kao S3, S4 i predhodni note" :wink:
I ti si mi dao odgovor:
Azimuth napisao:Nije poenta da te neko ubedi, nego da sam uvidis sve prednosti pa da uzmes ukoliko imas potrebu.
Slično sam napisao ovde u temi a odgovor iz kluba note 3:
zoreli napisao:Da to mu dođe isto kao kad imaš extra devojku odavde a drugar te ubeđuje kako su Pony indijanke iz Čiroki rezervata baš super (moraš to da vidiš, shvatiš, osetiš) :D
Zaboravljate šta ste prvo vi pisali u temi o note 3 a onda ovde tako, nije ok :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth: nisi koristio i ne znas. Oslanjas se na neka cituckanja na netu... "Nije kul batice"
Radi twthering ako ga podesis, isto je bilo i na predjasnjim sistemima, ne vidim sta je tu frka. Za senzor i klikklak smo sve rekli. Nisi objektivan, nego zatrovan Androidom.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa jel taj senzor radi na dodir ili ne radi? Aham, onda sam pogresno razumeo. Taster kao takav radi, ali ako hoces da mu udeliš neku funkciju moraš da metnes tvik. Ok. Razumeli smo se sada.
To sto si mene citirao je bio odgovor na tvoje da te ubedim da uzmeš Note. Nemam šta da te ubeđujem, ako hoćeš uzećeš ga, ako nećeš nikom ništa. Ja ovde nisam tražio da me neko ubedi da uzmem Ajfon, samo da se napiše objektivno pored pozitivnih strana i one negativne. Meni je lako da prelomim sam, znam svoje potrebe i očekivanja.
Miodrage, opet kontriraš celom svetu :D Koristio si pa znaš? ;) a ovo za klik klak sam naveo samo kao primer da, po meni, fali i taj treci klik. Da ide upaljen, utisan i vibracija. To mi nekako logično. No, to je ono kako sam ja navikao i šta meni treba.

Dosta od mene na ovu temu. Neću da hejtujem, što bi Baraba rekao :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ti ne znaš šta više da napišeš, uhvatio si se kao pijan plota senzora koji radi perfektno. Lepo sam ti napisao da senzor radi perfektno iz ličnog iskustva!!! To što je izbačen tweak i dodato mu još mogućnosti je plus, a ne minus. Sada po tebi, svi oni kuvani romovi na xda trebali bi da budu mana, kao i ovaj tweak? Po tome kada kupiš samsung on nije upotrebljiv bez xda, kupio si kutiju sa slikama jel, da bi radila mora xda, fleš, rom... Pa ok, ako je tako onda super. Kupio si uređaj koji ne radi, da bi radio moraš na xda da ga osposobiš :wink:
Opet klik klak taster? Napisao sam ti kako radi. Ne radi kako je tebi logično? Šta sad tim hoćeš da kažeš? Što ne pogledaš tastere na note 3? Što imaš dva tastera (on/off i home) za otključavanje displeja? To nije logično, zašto nije jedan za utišavanje zvona i isključivanja vibracije? Zašto nema taster za isključivanje zvona i vibracije? Meni je logično da ima. :wink:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Azimuth, ti zelis da dokaZes da nesto sta NISI probao ne radi kako treba? To je suludo...
Touch id sluzi prvenstveno za BRZO otkljucavanje telefona i potvrdu instaliranja aplikacija sa app storea.. Tethering radi kao sat na 7.1 ja probao vise sati koristio.. Ne znam sta pise na netu, i ne interesuje me, meni radi..
Klik klak mozes da namestis u settingsu.. da li ce biti ton/vibracija ili ton/silent.. Kapiram za treci stepen, ali nema..
Poenta kod applea, KOJU NI JA NISAM MOGAO DA PRIHVATIM I U KOJU NISAM MOGAO DA VERUJEM (dok nisam prvo kupio macbook pro retina iz poslovnih potreba, pa onda posle god dana iphone 5s), je to da, sta naprave, to radi.. Radi bez pogovora.. I ima sve sta je potrebno za normalno koriscenje telefona.. Root nikako nije pandan JB.. Ja sam svaki android rootovao.. 5s sa JB i posle 1 dana vratio nazad...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Nekoliko pitanja u vezi ios funkcija i mogućnosti. Ne koristim ajfon i ne znam šta od ovoga može ili ne može sa jb ili bez, ali većinu ovih stvari koristim na androidu i bilo bi fino kada bi ih bilo i na ios-u, ili bar adekvatne zamene.

1. Da li je na ios 7 omogućen bluetooth file sharing/transfer na druge ne apple i apple uređaje?
2. Da li je moguće poslati više fajlova odjednom u mejlu iz email aplikacije, bez zipovanja?
3. Šta se dešava kada jedan fajl može da otvori više aplikacija, da li pita svaki put kojom aplikacijom, ili se može izabrati default aplikacija?
4. Da li je moguće instalirati neku drugu tastaturu uz jb?
5. USB OTG, recimo hoću nešto da prebacim sa ili na flešku?
6. Ima li reklama kao na androidu i mogu li se blokirati (adaway)?
7. Promena profila (zvono, vibarcija, airpalne) na osnovu vremena (lokacije)?
8. Preimenovanje fajlova iz fajl explorer-a?
9. Promena ikonica (svih, ili pojedinačno)?
10. Face unlock?
11. IR, DLNA, Miracast, NFC?
12. Download bilo kog fajla na telefon (iako nema aplikacije koja otvara taj fajl)?
13. Always Listening (Moto X / AutoVoice)?
14. Povezivanje sa LAN mrežom?
15. Stream muzike, filmova sa mrežnih diskova?
16. Glasovna kontrola?
17. Programiranje svega i svačega na osnovu vremena, lokacije, stanja telefona, aplikacija... (tasker)?
18. Kopiranje više fajlova odjednom iz jednog u drugi folder?
19. Mogućnost kontrole drugih uređaja, pc (autoremote)?
20. Lokacijski podsetnici, npr. da kupite/uradite nešto kada ste u određenoj prodavnici/lokaciji?

Ima još stvari koje nisu toliko bitne i koje ne znam da li bih ikada koristio, ovih sam se setio onako na prvu.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^tvoja putanja nemaju veze sa temom, 5s. U apple podforumu otvoris temu, tamo prekopiras pitanja o ios. Vise od polovine ne koristim, ovo sto koristim na to mogu da odgovorim. Stvarno koristis face unlock? Ti bi bio prvi za koga sam cuo da ovo koristi, iskreno. Probao sam na G2 i ne radi ni blizu kako treba, pogotovo u uslivima slabijeg osvetljenja, a tek kada je mracna prostorija, ili sunce baca zrake u kameru.
Poslednja izmena od Baraba u Pon, 24. Mar 2014. 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ne mogu za sve da ti pomognem, jer svoj iPhone zaista koristim minimalno, za ono za šta ga je firma namenila, i verovatno će ti neko dati detaljnije odgovore, ali ti mogu reći da više od jednog fajla u emailu kao attachment može, reći ću ti da zaboraviš sve to sa prebacivanjem fajlova, jer fajl menadžer ne postoji, niti aplikacije mogu da dele memoriju, barem ne bez skakanja kroz mnogo obruča, uključujući JB. Takođe, koliko mi je poznato usb on the go je no go. Bolno ograničen OS, u kome nemaš zajedničku memoriju, a kamoli bilo šta drugo. Mene je ubijalo to što ne mogu jednom fajlu da pristupim iz različitih aplikacija, već svaka ima svoje parče memorije, da se tako izrazim, u koje čuva one fajlove koje ona obrađuje.

Kao što rekoh, neko će ti dati detaljniji odgovor. Nemam 5s, ali teram 7.1, pa verujem da velike razlike nema. Ako zaista koristiš sve ono što si naveo, moj je savet da zaboraviš na jabuku. Za onako, standardnu upotrebu je super stabilan i lep i sve to....ali za neki iole ozbiljniji rad, zaboravi. ja sam pokušao, na ipadu doduše, i odustao. iPhone mi služi kao najobičniji telefon za pozive i poruke, plus što koristim email i kalendar. ostale zadatke poveravam ozbiljnijim uređajima.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Одг: iPhone 5S

Post od zoreli »

araphel napisao:... iPhone mi služi kao najobičniji telefon za pozive i poruke, plus što koristim email i kalendar. ostale zadatke poveravam ozbiljnijim uređajima.
Čovek lepo objasnio ...
16 godina na forumu MOBILNISVET

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Baraba napisao:^tvoja putanja nemaju veze sa temom, 5s. U apple podforumu otvoris temu, tamo prekopiras pitanja o ios. Vise od polovine ne koristim, ovo sto koristim na to mogu da odgovorim. Stvarno koristis face unlock? Ti bi bio prvi za koga sam cuo da ovo koristi, iskreno. Probao sam na G2 i ne radi ni blizu kako treba, pogotovo u uslivima slabijeg osvetljenja, a tek kada je mracna prostorija, ili sunce baca zrake u kameru.
Pa tema je krenula u tom pravcu, počeli ste da pišete o prednostima i nedostacima, ovo je recimo nešto što meni fali na 5s, nešto što sam kosristio, koristim, ili nameravam da koristim. Stvarno koristim face unlock i radi dosta dobro, ne perfektno, ali radi, a nije ni predviđeno za mrak, ili jaku svetlost, tu koristim pattern unlock.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nennad, odlicno, ti si power-Android user kome taj sistem najbolje zavrsava posao. Nekom drugom je iOS odlican, nekom trecem WP.
Evo ja cu da ti odgovorim na SVA pitanja ovde redom:

1. Da li je na ios 7 omogućen bluetooth file sharing/transfer na druge ne apple i apple uređaje?
Moze uz JB i AirBlue Sharing aplikaciju - radi kriminalno!

2. Da li je moguće poslati više fajlova odjednom u mejlu iz email aplikacije, bez zipovanja?
Da moze

3. Šta se dešava kada jedan fajl može da otvori više aplikacija, da li pita svaki put kojom aplikacijom, ili se može izabrati default aplikacija?
Moze da se otvori iz svake aplikacije koja taj file podrzava, ali ne kako ti zamisljas da udjes u neki file manager pa da ga odatle otvoris, nego udjes u aplikaciju koju zelis i uz prethodno snimljen fajl u toj aplikaciji isti otvoris i nastavljas rad sa njime. Izuzetak su slike koje se iz CameraRoll-a otvaraju u vise aplikacija, ali po zavrsetku obrade slike ce ta slika biti snimljena u aplikaciji u kojoj je obrada vrsena.

4. Da li je moguće instalirati neku drugu tastaturu uz jb?
NE, zar je i potrebna, iPhone tastatura je jedna od najboljih za kucanje

5. USB OTG, recimo hoću nešto da prebacim sa ili na flešku?
Ne postoji

6. Ima li reklama kao na androidu i mogu li se blokirati (adaway)?
Postoji uklanjanje reklama uz JB aplikaciju, nekada se zvala NoAdvert ili tako nesto...

7. Promena profila (zvono, vibarcija, airpalne) na osnovu vremena (lokacije)?
Na iPhonu profili ne postoje, moze da se utisa telefon uz pomoc pojedinih aplikacija koje rade preko kalendara - kad je u toku neki meeting, telefon ce sam da se utisa

8. Preimenovanje fajlova iz fajl explorer-a?
File explorer i sl. na iPhonu ne postoje

9. Promena ikonica (svih, ili pojedinačno)?
Uz JB moguce, teme koje su drugi korisnici pravili a koje mozes da skines sa Cydiae su od bednih do neverovatnih... Ja sam poskidao svojevremeno nekih 20-ak, neke teme su mala umetnicka dela. Moja omiljena je LCARS

10. Face unlock?
Ne znam, ali mi je ovo budalastina svoje vrste

11. IR, DLNA, Miracast, NFC?
NFC i IR port nema, DLNA mislim da moze, ali nisam siguran), sta je Miracast? WiDi? To moze samo na druge Apple uredjaje

12. Download bilo kog fajla na telefon (iako nema aplikacije koja otvara taj fajl)?
Moze, ima raznih file downloadera, pocevsi od raznih torrenta, pa do neke imitacije jDownloadera.

13. Always Listening (Moto X / AutoVoice)?
Prvo pritisak na dugme, a onda se ispricas sa Siri

14. Povezivanje sa LAN mrežom?
Nema interfejs da se poveze sa LAN mrezom, koliko znam to nema nijedan telefon. Ako mislis preko bezicne konekcije, onda je to WLAN, i da, to moze!

15. Stream muzike, filmova sa mrežnih diskova?
Sa Apple uredjaja radi pa razbija

16. Glasovna kontrola?
Hello Siri :D

17. Programiranje svega i svačega na osnovu vremena, lokacije, stanja telefona, aplikacija... (tasker)?
Postoje neke slicne aplikacije, na dosta su primitivnom nivou, ali radi.

18. Kopiranje više fajlova odjednom iz jednog u drugi folder?
Nema foldera, nema file managera, nema kopiranja!

19. Mogućnost kontrole drugih uređaja, pc (autoremote)?
TeamViewer radi fantasticno, LogMeIn takodje

20. Lokacijski podsetnici, npr. da kupite/uradite nešto kada ste u određenoj prodavnici/lokaciji?
Ovo postoji jos od iOS 5 u standardnom kalendaru

Moram da primetim da si ova pitanja skinuo sa pojedinih iHate sajtova, ali ok, eto odgovoreno na svako pitanje pojedinacno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Zato si odgovorio. Hteo sam da mi pokaze ili baci SS kako nesto od ovog radi na androidu kada otvori temu :D. Otice mnogo ova tema u off. Naravno da je pokupio pitanja.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

@miodrage, hvala na odgovorima, nisam znao za neke stvari, npr. mislio sam da ne može više fajlova odjednom email-om i mislio sam da postoji neki fajl explorer. Za neke stvari se nismo razumeli, npr. autoremote nije ista stvar što i team viewer, a u nekima si se vešto izvukao sa odgovorima. :) Negde se vidi da nisi upoznat sa mogućnostima androida i trebalo bi da se upoznaš kako bi smanjio predrasude o androidu. :wink:

@Baraba, stvarno me jako mrzi da otvaram temu, pogotovo što bi se brzo pretvorila u ios vs android, ali imaš recimo na benchmark-u moje SS i profile u temi o taskeru. Priznajem da nisam koristio stream i dlna jer nemam opremu za to još uvek, ali IR i NFC koristim, ne često doduše. Ostalo često koristim, LAN kopiranje, bluetooth transfer, bežično skladište, USB OTG, always listening... verovatno još stvari kojih ne mogu da se setim. Čitam te kako ih ti zoveš ihate sajtove, nabrojano je više od 100 nedostataka, čitam i droid hate sajtove, ali malo je stvari koje iphone može, a android ne. Pratim razvoj oba sistema, ne zbog hejta, nego zato što me interesuje. Ne razumem zašto je problem prihvatiti činjenice, ja ću uvek priznati da androidi imaju nedostatke: lag, (možda sigurnost, malware), plastika, ažuriranja, bagovi na nekim verzijama i uređajima itd...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Smesno je sto postujes pitanja sa drugih sajtova.. I ne mogu da verujem da neko koristi sve ove stvari na telefonu, cime god da se bavi... Pola ovih stvari se obavlja lakse preko laptopa..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Odgovori