Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jul 2009. 05:00

Re: Vip - Racun pocinje da raste sa prvim ljubicicama!

Post od satell200 »

Azimuth

i jesi dobio taj S5 =__)
ja sam malopre podnes zahtev za raskid .. prethodno zvao call centar tu su me iznervirali .. a posle me zvao i menadzer kome sam rekao sta hocu -))
sad nek rade sta god hoce ... -)) videcu da li ce me opet zvati -)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ovo je pišanija. Upravo smo završili razgovor. Sad me zvala neka druga operaterka i "priča drugu priču" (baš kako i glasi slogan za nove tarife).
Elem, ova kaže da mogu da me spuste na niži paket ali isključivo novi paket (a to mi na pamet ne pada) za koje će važiti zimska akcija i uz koje mogu da koristim nove tarifne dodatke. Dakle, od priče da mi ostaje stari paket i novi dodaci nema ništa. Mogu da ostanem na starom paketu ali da mi ne dignu račun pa ovih 8%. Telefon mogu da uzmem, ali pod uslovima kao i svi drugi korisnici. Za S5 i iPhone se ne zna kada će stići kod njih i oni dobijaju info par dana pre nego što se pojavi na sajtu.
Suma sumarum, zbog gluposti su napravili sebi ogromnu štetu. Izgleda da su išli po sistemu APP. Ko se žali neće mu poskupeti, a ko bude ćutao hoće. Verovatno će se neko upecati na priču da pređe na nove smart tarife. A ja, ja sutra odoh da ugasim jedan broj, drugi ostaje do 21 tj do preseka pa cu i taj najverovatnije tada ugasiti i ponovo uzeti u Telekomu isti.
Inače, da ne bude zabune. Ta zabrana i "crna lista" zbog raskidanja važi samo kod njih. Ti sutra da odes kod drugog operatera možeš uzeti i broj i telefon bez ikakvih problema.

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

ovi radnici iz vipa su PRAVI MONSTRUMI

brata poslao u vip da podnese zahtev .. boze sta mu je radila hehehhehe
prvo mu je rekla zasto .. pa sta vam je 150 din poskupljenje .. pa vi sad dobili telefon pa hocete da idete..
pa znate da cemo vas staviti na crnu listu ... e tu je moj brat popizdeo i rekao ... e taj deo cenzurisem ... -)))
na kraju je dosao kuci sa zahtevom i jedva ceka menadzera da ga pozove i da mu se ....
mislim da ce tesko moci da mu udovolje zahtevu bilo kome sada u kom je stanju \-009----==0099

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

satell200, sta vam je 150 dinara poskupljenje?!Pa za dve godine ugovora to je 2-3 mesecna racuna vise da platis,kad to nije nista sto onda poskupljuju 8%?Kakvi pajseri....A kad je zadnji rok za raskid ugovora?Pise 30 dana ,ali ne znam kad su poceli da broje?Isto,kako se pise taj zahtev za raskid ugovora,jel treba sam da pises na papiru ili kako?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

alphablue597, meni su danas 2 puta isto rekli. 30 dana od dana dobijanja onog obavestenja na kucnu adresu, a najkasnije do 15.05., kada i krece poskupljenje. Ne pises ti nista, oni imaju vec obrazac i ti samo potpis stavis.
Znam da ti treba licna karta jos, a za onaj ostatak od sim kartice, onaj veliki plasticni djavo od kojeg si odlomio sim, ne znam da li treba.

P.S. I olovka koja radi :D

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

ne treba ti nista samo LICNA KARTA I JAKI ZIVCI DA IH SLUSAS KAD BUDU POCELI DA TE OBRADJUJU ...
ona sve odradi .. taj zahtev ti je samo jedan list gde se nalazi tvoje ime , jmbg .. tvoj broj .. datum i to ti je to
potpises jedan daju tebi i cekas da te pozovu menadzeri ...
mada ne nude nista dobro .. i sad da vidimo jel ce da cekaju 30 dana od dana podnosenja zahteva ..
ili da te sa presekom prebace u prepadi
ili ono plus 1 puni obracunski period sto znaci kad sam ja u pitanju ,..18 presek onda tek 18 maja me pustaju ovako bi bilo 18 aprila ...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nema čekanja. Kad bude prvi naredni presek stanja oni brišu ugovornu obavezu. Na tebi je da izmiriš još taj račun. Niko tebe ne može naterati, a i kosi se sa zdravom logikom, da jedan mesec raskineš sa njima a još jedan moraš da plaćaš isti paket. Da li ćeš biti na pripejdu odmah potom ili ćeš ugasiti broj je već nesto drugo. Ne treba mešati babe i žabe.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, ja zadovoljan mojim paketom, ali sto da ne probam da ukinem sebi i tih 8%, mozda jos ucarim i neki net :D Joj sto sam grozan :lol: Mda, iduce nedelje odoh do slatkih devojcica u poslovnicu, da se "sigram"....
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Normalno. Ovo bi trebali svi da iskoristite. Zašto da plaća bilo ko tih 8% kad ne mora. Nije bitno da li to izađe 10 ili 200din, bitan je princip. Kada bi vratili stari način tarifiranja 60/60 ostao bih, ali ovako necu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, 90/60 je samo za nove Smart pakete, na ovim starima ostaje 60/60 koliko sam ja obavesten. Ako i to menjaju, e onda ce da im bude veselo za par dana u poslovnici :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja sam juče dobio drugačije informacije od one dve devojke što su me zvale. Jedna je rekla da 90/60 važi za sve, a druga se nije izjasnila. Pitaću ih danas opet ali u poslovnici, svakako idem da ubijem jedan broj a drugi mi ostaje barem do 21., do preseka.
Od prvog dana kako sam presao u Vip, zaista mi je odgovarao paket na kojem sam, ali mi je isto tako oduvek bio zanimljiv taj Koštunicin sindrom.

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

azimuth - si siguran da nas sa presekom prebacuju na prepaid .. tebe od 21 mene od 18 .. to bi bilo super.. znaci drug koji je danas .. njega od 10.04 ce da prebace na prepaid .. ali ce biti srecan heheh

a meni juce govori prodavacica pa to 90 nije 90 nego 60 .. ako razgovarate do 60 bice 60 ako predjete preko bice 90 .. super onda stavite to na sajt da je tako i ja ostajem ... zacutala je posle ..

sta ti je kostunica sindrom -)) ja sam 7 godina u vipu .. nagledao sam se svega i svacega i imao razumevanja .. ali sada..
kad oni se ponasaju kao ... vise ne .. postoje i lepse stvari od vipa u zivotu ;-))

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, kad bude prvi naredni presek stanja ti prelazis na pripejd ili se gasi broj (zavisi da li prekidas samo ugovornu obavezu ili raskidas ugovor sa njima). Broj kada se ugasi vraca se maticnom operateru.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

A jel moze neko da objasni sta tacno znaci 90/60.Jel se to samo racuna prilikom uspostave poziva samo prvi minut ili svaki minut,meni to nije nikako jasno?Isto mislim da 90/60 vazi samo za nove korisnike,jer u onom obavestenju pise da samo podizu cenu za 8%,drugo nista ne diraju,mada opet,ko zna sta sve muckaju....

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

znaci da kad ti nekog pozoves i razgovaras sa njim 5 sek ,,, 30 sec .. 55 sek ... 80 sec ....naplatiti se 90 sekundi ili 1,5 smart
sto znaci ako imas 100 kratkih razgovora do 60 sek npr. tebi ce to da se naplati 150 min a ne 100 min kao sto je bilo ranije .. znaci uzimaju ti 50 min ...sve ti je isto i za smartove .... ili poredjenje ako odes u prodavnicu i kupis 3 litra mleka i platis ih ti nosis kuci 2 litra mleka i onda ti zena ,, mama .. devojka .. baba .. i ostala rodbina -)) sve po spisku

plus sto su novi smart paketi skuplji .. poskupeli su ih a smanjili broj smartova i plus uveli ovo tarifiranje sve da sto pre potrosis i da te oderu =_) a na te nove pakete svi cemo morati otici vremenom videces i sam ...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

alphablue597, cim se veza uspostavi oni racunaju 90 sekundi umesto dosadasnjih 60. Svaki naredni, posle 90. sekunde se zaokruzuje na 60. Dakle, prvi "minut" je zapravo minut ipo, a ovo kasnije ostaje isto kao i do sada.
Ni meni nema logike da ovo zaokruzivanje vazi za sve, ali su mi drugacije rekli juce kada su me zvali. Pitacu ih danas u poslovnici opet.

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

pre 2 godine: smart 1100 = 1490din = 1 smart = 1.35din
prosle godine: smart 1200 = 1990din = 1 smart = 1.66din
ove godine: smart 1000 = 2090din = 1 smart = 2.09din
plus tarifiranje 90/60 i 100 kB

sve jeftinije i jeftinije _)))

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Ok hvala svima na odg.Zvacu ih sledece nedelje da vidim dal oce da mi ne dizu pretplatu,posto mi ugovor traje jos 2 godine,da ne raskidam.Isto da vidim dal nece da ukidaju ove internet tarifne dodatke,jel moguce da ce da ih ukinu,pa onda da kazu "ako hoces dodatne mb,predji na nove smart tarife...".

satell200
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od satell200 »

pazi da te ne zeznu .. obecaju jedno a kasnije bude drugo .. jer ti tarifni internet dodaci vaze na novim smart paketim .. mislim da je azimuth to vec pitao ... procitaj u prethodnim postovima

jel oni sa tim dodacim mogu da se igraju da ih gase kad hoce .. vec je jedan decko imao problem oko tog net tarifnog dodatka na internet paketima u vipu .. promenili su ih .. on se zalio ali slaba vajda .. u tim slucajevima nema zalbe

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Koji haos pravi taj Vip,znaci citam i ne verujem sta rade...kradu ljudima na oci,sto bi se reklo na fin nacin ti izbijaju pare iz dzepa.Hvala Bogu pa ovde bar u Nemackoj nemam takvih problema,za 34e placam sve neograniceno...int,razgovori u sve mreze i fixnom i sms neogranicen...
Nista me ne bih iznenadilo da krenu i telenor i mts putem vip-a....
Huawei

Odgovori