iPhone 5

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: iPhone 5

Post od iLuka »

Novi ip5 - 490, novi 5s - 530e... Tvoj polovan od 200 pa na gore, zavisi... Polovan ip5, dobar, sim free, od 310, 320 pa na gore...
sabiraj se sad :)

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

El Laki, evo premestam se na Samsung temu :D :) :wink: :D :lol:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Veljko jel ti pitaš za cenu 5-ice ili 5s?
Ako je obična 5-ica u pitanju onda su to mnogo manje cene od 500e.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Tačno, ja se izvinjavam, ja sam pretpostavio da je reč o 5S

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od veljkko »

El Laki, au covece zajeb me :lol: :lol: Za peticu sam pitao 5

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hahaha izvini. IPhone 5 je dosta jeftiniji od 5s,pa bi mislim doplata išla oko 200e,ako ne i manje, ali neka neko potvrdi

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od veljkko »

Pa pazi S3 me nekako nervira, a iphone 4s sam do juce imao (od drugara) i koristio sam ga par dana,pomalo uzas,baterija prebrzo ode,kamera losa (bar naspram s3),facebook mi baguje ali da li je to sve zato sto taj telefon nije sim free i nema ios 7 ili je takav svaki 4s. :unsure: :?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

U to se već ne razumem, nisam pristalica iPhonea. Prepuštam drugima da ti odgovore na to pitanje, mada bi ga mogao postaviti u odeljku iPhone 4 za svaki slučaj

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ma kakvi takav svaki...
sim free 4s radi skoro kao ip5, malo sporije ali vise je razlika u ekranu, kameri, bateriji...

jedina mana koju je 4s imao jeste los zvuk u slusalici tj lose se cuo sagovornik, kao da dolazi do neke distorzije zvuka pa puca i prekida...

ne znam da li je to moglo da sredi zamenom slusalice ili kako vec...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ovaj 4s koji koristi devojka se čuje izuzetno glasno, glasnije od 5 i 5s po meni, kod nje nikad nije do kraja pojačan.

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Pozdrav :) Kako promeniti ton za poruke na Facebook-u,isto pitanje i za Viber( ios 7.1)

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

iPhone 5

Post od darkonda »

Mislim da za fb ne mozes nikako. Moglo bi da imas JB.
Sto se vibera tice, proveri u njegovim podesavanjima dal ima, ako nema opet ti kazem mogao bi da imas Jb :)

Posto na Jb postoji tweak koji dodeljuje razne zvukove raznim aplikacijama. Ziveo Jb.

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Thx :wink: . E sad da li moze bilo kako da se proveri stanje na mts-u,posto se telefon koristi pomocu x-sim a da ne zahteva Jb ?

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Uzeo sam crni iP5 16gb sim free od prijatelja (koji ga je uzeo novog prošle godine), telefon je u stanju 10/10 . Urađen JB na 7.0.6

Utisci:

Odlična kamera , odličan zvuk plejera (mp3) , lepo fluidno radi , dobra baterija , drži cenu .

Mana - premali ekran za nekog ko je navikao na 4,7" - 5,7" , ograničena interna memorija , Android mnogo otvoreniji sistem za razne manipulacije fajlovima / telefonom / aplikacijama .

U suštini i nije to tolika razlika između Androida i iOs-a , sve su to iste aplikacije koje koristimo na oba sistema samo im je pristup malo drugačiji .

Da je ekran 5" bio bi WOW :) ... ovako što se kupovine/novca tiče onaj ko hoće premium smartphon narednih meseci , bolja je kupovina Galaxy S5 ili Htc ONE M8 nego iPhone 5S :) (za iste novce)
16 godina na forumu MOBILNISVET

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Kod iosa je problem sto nema sta da se cacka. Instaliras app i koristis. I to je to :)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

zoreli, po pitanju razlike iOS - Android, u onim silnim žučnim raspravama koje smo vodili ovde pre tačno 4 godine, napisao sam:
Miškoni napisao:Razlika između iPhone OS-a i Android OS-a bi grubo mogla da se svede na sledeće: prvi dosta toga radi automatski, bez pitanja korisnika, dok drugi za sve i svašta pita korisnika. Obe varijante imaju svojih mana i prednosti ali i tu ima rešenja koja omogućavaju da prvi malo više pita a drugi malo više ćuti i radi.
:)

mrkixxx, da znaš da su neki ljudi digli ruke od iOS-a baš zbog toga. Recimo, jedan lik (zaljubljenik u Apple) koji stalno voli nešto da čačka i da pravi problem tamo gde ga nema, smorio ga iOS. Zašto? Pa, kad sve lepo instaliraš, organizuješ kako ti odgovara, ispodešavaš, tweak-ovi i ostale drangulije - to lepo radi i gubi se potreba za daljim budženjem. I čoveku onda dosadno... :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, s toga je iOS za mnoge ozbiljniji u smislu da je Android za igranje, što opet zavisi od ugla gledanja. Ja lično volim to "budženje" ili personalizaciju, ili kako god nazvali i zato bežim od jabuke. Međutim bilo kako bilo, iPhone je sjajan uređaj i o tome nema rasprave. Ko voli sa čačka ne može ga kupiti, ali ne može reći da je loš.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ma volim i ja da čačkam, daleko od toga da me mrzi. To je neminovno kad se uradi restore ili izađe novi iOS. Ume da ode par dana ili čak nedelja dok se slože sve kockice. Samo je pitanje koliko je ko raspoložen da se igra. Neko kome je sve to novo, verovatno će imati beskrajnu zabavu dok uđe u štos. Stare "kajle" tačno znaju šta im treba i ne gube vreme na - pa mogu slobodno da kažem - gluposti. :wink:

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Miškoni napisao:... pa mogu slobodno da kažem - gluposti. :wink:
Pomislio sam to isto do sada jedno stotinak puta :lol:
16 godina na forumu MOBILNISVET

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Miškoni napisao: Stare "kajle" tačno znaju šta im treba i ne gube vreme na - pa mogu slobodno da kažem - gluposti. :wink:
upravo je to i najveca razlika izmedju ova dva sistema - ljudi koji razlicito gledaju na sve oko sebe pa i na IT. sve je stvar ukusa, ugla gledanja na stvari. i upravo zato su ova prepucavanja iOS vs android vise besmislenija jer polaze od licnih preferencija a ne od mogucnosti samog sistema. svi oni vrse funckiju koju im zadas.

Odgovori