SE D750 ZA D600

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 17:50

SE D750 ZA D600

Post od Dario 13 »

U mogućnosti sam da mijenjam svoj D750 za D600. Samsung ima garanciju, kabele i karticu od 64 MB. Da li da mijenjam jer mi se D600 jako svida?!?! Ali posto volim igrati igre i gledati filmice smeta mi sto je Samsung ogranicen na Javu sa samo 4 MB jer na svome SE imam oko 100 igri (10 MB) i zanima da li se to moze kako povecati. Je li Samsung po pitanju multimedije dobar kao D750 (ja sam odusevljen sa D750).
Molim savjete... Slusam :o :o :o

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

Zaboravio sam reci da mi je kamera dovoljna dobra i na D600. A uz ovaj dobim mem. karticu tako da imam vise memorije, a Samsung mi je stvarno prekrasan!!!
MALO JE PUNO!!!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Specifikacije verujem da znas, takodje verujem da znas i kako se ponasaju telefoni (in real life), ostaje na tebi samo da razmislish koliko se to isplati (mislim po ceni/starosti) i sta se tebi vise svidja. Na primer: ja sam hteo da uzmem moto e398 ali zbog niske cene i "mogucnosti" telefona uzeo sam 6630 (iako mi se nije svidjao). Na pocetku sam ga malo zavoleo, ali nije to to, pa sam ga sada prodao i nameravam da qpim k750 koji mi se svidjao od prvog susreta ali nisam ni razmisljao o njemu zbog cene ali sada polako pada tako da... Veruj mi, uzmi ono sto ti se svidja ali uzimaj (starost,cenu) mislim ako je tvoj tel 1 mesec star (ili slicno) a taj d600 6 meseci onda ni ne razmisljaj ako je suprotno onda razmisli... Kontash sta hocu da ti kazem ?
Nego ne znam od koga kupujesh ali ako ti nije neki prijatelj ili slicno bolje nemoj da rizikujesh da ti uvali pokvarenu stvar ili slicno. Ako ti je neki frend onda promeni, sto da ne...
Ti znas najbolje ceo splet okolnosti i situaciju pa ti razmisli..... Inace sto se tice multimedije i tih stvari sto si pitao, stvarno nemam pojma...Imao sam i d600 i k750 u ruke pa ti na osnovu toga govorim jer su skoro isti telefoni nego da sam ja u takvoj situaciji ja ne bih ni razimsljao o d600. Jes' da je video bolji ali ne bih ja dao lidera sa 2mpix i autofokus-om.... (oslim ako mi neko nudi n90 glavu za glavu :D )

POz :)

pOz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Slazem se,mislim da ipak D750 ima vise da ponudi nego D600,ako naravno ne patis za fancy izgledom i TV Out-om,ja na tvom mestu nebih menjao,a sto se memorijske tice,mnooogo ces lakse kupiti vecu za D750 nego naci TF za D600 a cene su im tu negde tako da i to ima veze!
Pozdrav 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

d750i je manji lakshi , ima bolju kameru , bolji ( brzhi ) bluetooth (v 2.0) , dok d600 ima tv izlaz , vecji displej i stereo zvuchnike
na tebi je da odluchis das li ti treba bolja kamera , ili bolji displej i zvuchnici , mada ja mislim da je bolji d750i i da ga ne bi trebao mijenjati 8) :wink: :) :D :lol:

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

Hvala na savjetima.. Ipak sam ostao na svom SE. Malo je off topic, ali znate li mozda kako bi pojacao mp3 na mom D750.
MALO JE PUNO!!!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mogao bi u nekom programu za obradu zvuka da dodas malo jacinu zvuka ali ako preteras mozes da pokvaris uzivanje jer ces dobiti"brujanje"ili jos gore mozes da ostetis/unistis zvucnik pa ne preporucujem,a ionako bi samo ostecivao sluh ako slusas preko slusalica!
Pozdrav 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

Ma dovoljno je meni glasno na sluskama, ali zvucnik mi je malo preslab jer ga dosta koristim vani sa drustvom. Jel se stvarno zvucnik moze ostetiti? Jel rikne ili sta...
MALO JE PUNO!!!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Neznam kako,ali sam imao iskustva sa obicnim zvucnicima koje je batica"probio"pustajuci prejako ili sa prejakim basovima tako da je sasvim moguce preterati i posle da placas servis a za drustvo batali da se sekiras,pocnite da idete u kafice gde pustaju jaku muziku! :wink:
Pozdrav 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

Ma odem ja u kafić ako sam zeljan glasne glazbe, ali u skoli pod odmorom, kad svi pricaju nista ne cujes na zvucniku. Tnx sto si me upozorio da mi zvucnici mogu stradati jer sam si upravo skinuo MP3Gain i namjestio na 105 dB(NAJGLASNIJE) i ono na mobu cijelo cudo od basa... Sta preporucujes na koliko da stavim? :disgust:
MALO JE PUNO!!!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Neznam koliki mu je maksimum ali recimo da nebih isao preko 10% normale,ili recimo da drziz na 100db pojacanja ako si vec probao i preko,preko toga mozda vec bude opasno a nije bas neznam koliko jace jer ti treba mnoooogo jaci zvucnik da nadjacas graju gomile ljudi na odmoru a ne isplati se!
Pozdrav 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

Tnx! Ja sam namjestio na 95 dB! Sigrno je sigurno! Ova je tema way off topic tako da je vjerovatno nece biti za 15 minuta. Jos samo jedno pitanje. Jel znas koja je stranica najbolja po pitanju programa za ovaj mob. Igre me ne zanimaju jer ih imam oko 100, ali bih volio imati neki fora program.
MALO JE PUNO!!!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nema toga puno,bolje se zanimaj igricama jer programa za Javu ima malo i neznam gde da ih nadjes!Ja sam za K700 nasao nekoliko lepih i dobrih BT daljinaca na SE sajtu a nisam bio zainteresovan za druge stvari,sad imam 6680 pa mi trebaju drugaciji programi pa... sorry!
P.S.Ovo je tvoja tema o tvom telefonu,nece ti uprava foruma zameriti a ovo moze biti i drugima korisno jer je vec bilo pitanja da li,kako da... u vezi zvuka pa onda nek citaju!
Pozdrav 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

A bas sam se zato dvoumio izmedu D750 i N70 samo zbog symbiana. Ali pao je SE.
Pozdrav svima :P 8)
MALO JE PUNO!!!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma nije ni kod Symbian-a neka mnooogo bolja situacija sto se tice KORISNIH programa ali da ih ima vise... to jeste!Mada zato moras da pravis kompromise zbog velicine,tezine,slabije autonomije... telefona tako da je jos daleko od savrsenstva i nemas zasto da se kajes jer ti je izbor bio odlican ili odlican i ti si izabrao ODLICAN telefon,sad uzivaj! ;)
Pozdrav 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

A past ce jednog dana N80, ako bog da. Jer imao sam 6670 i imao na 1000 programa i igrica, ali sam ju prodao tj. mijenjao sa jednom glupom zenskom za D750. Takva ponuda nije cesta...
MALO JE PUNO!!!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

Dario 13 napisao:A past ce jednog dana N80, ako bog da. Jer imao sam 6670 i imao na 1000 programa i igrica, ali sam ju prodao tj. mijenjao sa jednom glupom zenskom za D750. Takva ponuda nije cesta...
kako si mogao to da joj uradis :x :D

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dario 13 »

nbnebojsa napisao:
kako si mogao to da joj uradis :x :D[/qu

Lijepo, zenski se mobitel ful svidio. Velim ja njoj da proda svoj i kupi si Nokiu. A ona mene pita ocu se mijenjati, a ja se pravio glup i velim da je Nokia bolja, ali posto mi je frendica da cu se mijenjati. Naletio sam na zensku poslije i pita ona mene kako je kamera nekako losija, a velim ja da je to stvar softvera. Zenska ode promjeni softver i veli da joj je kamera bolja... Zene...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Ljudi moji d750 je igračka, mali displej, dobra kamera, puno memorije, :chytry: d600 je za klasu bolji telefon, Samsung ne koristim, jer ne volim preklope, slajdere i kič uopšte, samo Nokia i SE, ali kupio sam bratu d600 na poklon, tv out je super stvar, odeš na žurku i pustiš svoju muziku na tv, pregledaš slike sa društvom, d600 čita word doc, pa to je jedan od osnovnih razloga zašto ja koristim symbian, d600 ima 3d zvuk jete li ga čuli, displej je dovoljno velik, a i kamera na k750 nije toliko bolja, imao sam ga.

Na kraju krajeva s700 je još uvijek jedini pravi model i SE fabrike, k750 je nikakav nasljednik k700 :(

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma da,bas si ga tacno opisao! :uhuh: "Samsung ne koristim ali sam ga kupio bratu"i sta sad,da neces javno da priznas da si pogresio! :roll: D750 je u globalu bolji telefon,da si ga ikada video (ili njegovog blizanca W800) znao bi sta je to ustvari a ne mala,ruzna igracka sa malim ekranom sto ni izbliza ne opisuje D750/K750/W800!Badava TV-out,kao da svi idu svako vece na zurku na kojoj je jedina muzika tvoj D600 preko TV-a,ma ajde bre budi malo ozbiljan i objektivan!
Pozdrav 8)

Odgovori