Samsung Galaxy Note III N9000 / N9005
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Samsung Galaxy Note III N9000
Auto osvetljenje, volim kad automatika radi i sve vidim na ekranu. Ne moram ekran da krijem šakom kad sam napolju i da ne vidim ništa po njemu. Opet kad sam u mračnoj prostoriji ne moram da oslepim od jakog osvetljenja. I što bih se cimao svaki čas pojačaj smanji svetlo, kad imam pametan telefon koji to radi?
Re: Одг: Samsung Galaxy Note III N9000
Ja sam imao slicnu szvar citao blic ugasio ga i posle 40ak min pogledam pojeo mi 35% baterije ugasen, i najveci potrošač blic, posle restarta sve doslo na svoje, ni ja neznam sta je to bilo ali ima mesec dana ne jutros, nesto zabrljavila aplikacija...nemanjabrat napisao:Jel se desilo nekome od jutros ko koristi blic aplikaciju da mu odjednom jede bateriju?
Citao od 7h ujutro blic ugasio i od pola 9h baterija za 1% pada na svalih 2min. Pogledam u settings bateriju tamo pise blic 39%, cpu total 3h! Uradim force stop on i dalje sljaka i cedi bateriju. Uradim restart telefona i ugasim data network i sad je valjda kao ok. A od kad sam prvi put napunio tel citao sam blic 30 min ukupno.
Jel se desilo nekome nesto slicno?
Evo i potrosnje baterije taj dan, neverovatno

Meni osvetljenje automatika +3, ali cesto noću gasim automatiku ne volim mracam displej...
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
weska88, znaci imao si istu pricu. Nista kad dodjem kuci napunicu ga do kraja i koristicu aplikaciju pa ako se opet desi ima da ih isprozivam u mailu i da obrisem app. Nije uopste gotiva da ti neka takva glupost pojede bateriju (pogotovo blic), krenes negde treba ti telefon i opala, nema baterije.
weska88, e bas taj fazon. O tome sam pricao. Dobro je da si sacuvao sliku.
Meni je osvetlljenje uvek na 30%, kad izadjem na sunce stavim 100%. Ne koristim automatsko osvetljenje jer zna senzor da kasni, ocu brzo da pogledam koliko je sati a njemu nekad treba 2-3 sec da prepozna jacinu svetlosti i primeni odgovarajuci procenat osvetljenja. Kome ne smeta taj "delay". Extra je funkcija.
weska88, e bas taj fazon. O tome sam pricao. Dobro je da si sacuvao sliku.
Meni je osvetlljenje uvek na 30%, kad izadjem na sunce stavim 100%. Ne koristim automatsko osvetljenje jer zna senzor da kasni, ocu brzo da pogledam koliko je sati a njemu nekad treba 2-3 sec da prepozna jacinu svetlosti i primeni odgovarajuci procenat osvetljenja. Kome ne smeta taj "delay". Extra je funkcija.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
Baraba, haha cuj "cimas svaki cas"
kao da samo sto radis izlazis i ulazis u kucu
ne znam, svako ima svoje ali opet, bez maksimalnog osvetljenja napolju telefon je neupotrebljiv

Iphone 6, space gray
- Baraba
Kad sam na poslu svaki čas se tako cimam. Zgrada, garaža, auto, napolje... ne mogu da mislim i o tome. Pametan je to telefon, neka sam radi.
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
I moje shvatanje korištenja je kao kod Barabe. Jednostavno neću da se cimam sa dodatnim podešavanjem mreže i osvjetljenja da bi produžavao trajanje baterije. I besmisleno mi je na ovakvim uređajima ne držati stalno aktivan internet, bilo wifi bilo mobilni net, i uz to aktivne sve potrebne sinhronizacije. Ako se desi da ne može izdržati baterija do idućeg punjenja, tu je rezervna da uskoči. Da napomenem da ne upotrebljavam svaki dan obe baterije, eventualno jednom sedmično. 

- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: Одг: Samsung Galaxy Note III N9000
Hvala @Baraba...to ću baš da probam...svakako su praznici i imaću vreme za kalibraciju.Baraba napisao: Polako. Ne nerviraj se. Posle update neke stvari trebaju da se odrade.
Ovako radim kalibraciju. Telefon ispraznim do kraja dok se potpuno ne ugasi, ugašen telefon priključim na punjač i ne palim, ostavim da se puni ugašen do kraja, kada se napuni ostavim još malo na punjaču. Skinem telefon sa punjača, upalim i koristim telefon dok se skroz ne isprazni, bez dopunjavanja dok se ponovo potpuno ne ugasi fon. Taj proces ponovim 3 puta za redom. Najbolje puniti noću i ujutru skinuti sa punjača.
Ima još jedna metoda, nisam je probao:
"The following steps should significantly extend the battery life on your phone. <br /><br />1. Please connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until the notification LED is green, indicating the device is fully charged. <br />2. Disconnect the phone from the charger, and power it off. <br />Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the notification LED is green. <br />3. Disconnect the phone from the charger and power it on. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the notification LED is green. <br />4. Disconnect the phone, power it on (OPTIONAL: Enter Recovery at this point and Wipe Battery Stats (from Advanced menu), and use it. You need to use this sequence only once. "
Sad je kao nešto bolje...prva stavka je samo sistem android..trenutno 25%...ali se menja postepeno...ide od 18% do 30%...ove druge zezancije su ispod 10%...sem ekrana....
Pa ako mi nece biti upaljen 2g, ili 3g...čemu mi treba onda smarthphone....I naravno sve sinhronizacije...
Trenutno stanje baterije je 83%...poslao koju poruku...koji poziv...čitao vesti na putu do posla...znaci od jutros od 06:45h, kad sam izašao iz kuće.Ekran je 48min...
Huawei
Vratio sam stock rom 4.4.2 XXUENC2 i dalje imam problem sa multitaskingom. Uz 4 otvorenih aplikacija tabovi u chromu ili internet pretrazivacu se sami zatvaraju i ucitavaju stalno iznova. Sve radi extremno brzo ali mislim da ne bi trebalo da se gase programi pri 1gb slobodne ram memorije. Jel zna neko kako da spustim LMK?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Šta je LMK?
Kod mene chrome radi normalno, probao sam sada sa 7 otvorenih tabova i ništa ne vrti iznova.
Kod mene chrome radi normalno, probao sam sada sa 7 otvorenih tabova i ništa ne vrti iznova.
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Probaj 7 otvorenih tabova, galeriju, kameru, gmail, i youtube neki video. To ne bi trebalo da bude problem za note 3.
- Baraba
^ sve to sam otvorio i još više app, i 20 tabova sam otvorio. Ništa ne koči.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
sad kada postavim glupo pitanje,ima da me isprozivate kao nekoga nooba
da li postoji mogucnost na samsungovom brauzeru da se namesti opcija exit or quit ,kao kod mozille recimo
isto to pitanje za chrome
da li postoji mogucnost na samsungovom brauzeru da se namesti opcija exit or quit ,kao kod mozille recimo
isto to pitanje za chrome
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Azimuth
- Moderator
Radi sve ovde. Ostavljao ih u pozadini, pravio prozorčiće jedne preko drugih...nije ni štucnuo telefon.
Ma nije problem brzina nego broj zaista otvorenih aplikacija. Ostavi sve otvoreno pa idi u task manager i pod aktivne aplikacije vidi da li se slazu sa recent listom. Pre toga ocisti samo recent listu da bude prazna. Javi ako te ne mrzi. Bilo bi mi od koristi.
EDIT:
Ako u recent listi imas 8 aplikacija, i u task menadzeru bi trebalo da ih bude.
EDIT:
Ako u recent listi imas 8 aplikacija, i u task menadzeru bi trebalo da ih bude.
- Azimuth
- Moderator
Da, poklapa se. Ostaju da rade u pozadini i nista se ne gasi.
kvaka33, nema
-----------------------------------------
-----------------------------------------
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Pa na znam sta je sa ovom mojom masinom. Nemam pojma u kom pravcu da trazim resenje. Imao sam predhodno s3 a sad note 3 i opet isti problem.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Kvaka, ima za samsungov fabricki al mora da se rutuje i instalira xposed modules. Za chrome valjda nema, ali nisam 100% siguran.
Bata bogdan, ne nerviraj se zbog gluposti. Imas vrhunski uredjaj. Najvaznije je da si zadovoljan trajanjem bat, a ne cime je potrosena. Jel ti izgura dan? Mozda treba da skines novi stock rom (koji koriste kolege sa foruma) pa ga flesni preko odina. Pre toga full erase, wipe cashe, a posle hard reset. Ima da radi.
Bata bogdan, ne nerviraj se zbog gluposti. Imas vrhunski uredjaj. Najvaznije je da si zadovoljan trajanjem bat, a ne cime je potrosena. Jel ti izgura dan? Mozda treba da skines novi stock rom (koji koriste kolege sa foruma) pa ga flesni preko odina. Pre toga full erase, wipe cashe, a posle hard reset. Ima da radi.