[uputstvo] Kako se root-uje Android telefon?
Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Acer ● Alcatel ● Asus ● Dell ● Huawei ● HTC ● LG ● Motorola ● Samsung ● Sony Ericsson ● ZTE ●
Re: [upustvo] Kako se root-uje Android telefon?
Još kad bi taj King imao naš jezik pa da ga cijeli svijet razumije
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Povežeš telefon i klikneš Root. Nema mnogo filozofije.
Ljudi preko kog programa da rutujem LG L7. Hteo sam preko kinga ali on nije podrzan model.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja sam prateći ovo uputstvo root-ovao drugu L7 pre dva meseca, možda manje.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2486512
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2486512
Ljudi dajte neki najprostiji i najsigurniji nacin da rootujem samsung s3 broj modela je GT-I9300 android 4,3 probao sam sve verzije frama roota ne radi probao one klik root na kraju kaze oop root fail i probao kingo root preko koga sam rootovao lg l7 a s3 nece ni da cuje gledao sam preko odina ali nemam pojma sta treba da skinem tj koju verziju za moj model!!
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Note IV N9100 dual
Hvala drugar pokusaucu malo kasnije pa javljam kako sam prosao...
- toda81
- Prijatelj foruma
Nema na cemu druze. Sigurno ces se snaci jer je lagano kada se root radi pomocu odina. Samo instaliraj samsung kies da bi imao drivere da bi odin prepoznao telefon. Obavezno ukljuci pre svega opciju usb debuging
Note IV N9100 dual
Jel bas mora da se instalira kies imam instaliranu najnoviju verziju drajvera sa moj telefon,mada razmisljam dali da ga rootujem cekam kit kat
cuo sam da rootovani telefoni nece dobiti nadogradnju direktno na fon

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ako ti treba rut i ono što dobijaš sa njim onda ga uradi. Ako ti ne treba ti nemoj. U svakom slučaju uvek možeš iz Odina staviti kitket kad se pojavi.
- toda81
- Prijatelj foruma
Lepo ti kaze azimuth, odin je cudo i lako mozes njime da ubacis kk kada bude izasao
Note IV N9100 dual
Samo da javim da sam ga sad rootovao za dva minuta preko odina hvala Toda and Azimuth sad da se bacim na brisanje nekih samsungovih gluposti 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Sve se svodi na to da li ti je potreban Root pristup. Toda ti je dao dobro uputstvo, odin je najbolji način za Root s3, a i za neke druge stvari. Kasnije neće biti problem ni po pitanju KitKat-a 

- toda81
- Prijatelj foruma
Odin je cudo. Njime sam sinoc root-ovao i suprugin S4 i9505 4.4.2 za cas
Note IV N9100 dual
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Pre sam postovao u ovoj temi pa reko da pitam opet. Moze li mi neko reci gde mogu da nadjem uputstvo za rootovanje tableta, u pitanju je model Prestigio Multipad 5880D Duo? Zeleo bih da odradim root, ako je moguce sam, jer bih prvenstveno da mi tablet radi brze tj da nema nekih gluposti koje idu uz njega i zvanickih aplikacija i cuda. Zna li neko uopste gde mogu naci uputsvo bas za njega kao i te Custom Romove i ostala cuda ako ih ima za njega (ne razumem se u rootovanje bas pa zato trazim pomoc i svaki odgovor bi dobro dosao). Hvala 

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Joxy, probaj ovo - http://forum.xda-developers.com/showthr ... 740&page=2
Pišu ljudi da su uspeli...
Pišu ljudi da su uspeli...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Hvala ti, gledao sam bas ovo ali nigde nema lepo objasnjeno kako se tacno rootuje (za nas pocetnike
), vec ovde pise kao da je vec rootovan pa se samo koristi neki program za to koji se skida sa Google Play-a. 

-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 09. Mar 2013. 00:15
- :: Nokia c5
- :: Nokia e72
ljudi, treba mi pomoć...
danas sam rootovala telefon i sad bih htela da instaliram custom rom, konkretno cyanogen mod. e sad, pre toga, treba da instaliram custom recovery, je l tako?
e pa pokušala sam preko rom managera i preko rom toolbox-a i navodno, rom manager mi je uspešno instalirao cwmr, ali ja ne mogu nikako da uđem u recovery ni pomoću one quick boot aplikacije, ni pomoću te rom manager aplikacije, a ni onako kad držim dugmad za volume i power dugme (u pitanju je lg optimus l5 e610).
baš i nemam puno znanja o ovome, pa mi je svaki savet i objašnjenje više nego dobrodošao
hvalaaaa!
danas sam rootovala telefon i sad bih htela da instaliram custom rom, konkretno cyanogen mod. e sad, pre toga, treba da instaliram custom recovery, je l tako?
e pa pokušala sam preko rom managera i preko rom toolbox-a i navodno, rom manager mi je uspešno instalirao cwmr, ali ja ne mogu nikako da uđem u recovery ni pomoću one quick boot aplikacije, ni pomoću te rom manager aplikacije, a ni onako kad držim dugmad za volume i power dugme (u pitanju je lg optimus l5 e610).
baš i nemam puno znanja o ovome, pa mi je svaki savet i objašnjenje više nego dobrodošao

hvalaaaa!
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Ako si root-ovala telefon i instalirala recovery onda ne bi trebalo da imas te probleme.
Da li zaista imas root?
Da li ti izbaci superuser request kada udjes u quck boot aplikaciju i kliknes recovery???
Da li zaista imas root?
Da li ti izbaci superuser request kada udjes u quck boot aplikaciju i kliknes recovery???
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 09. Mar 2013. 00:15
- :: Nokia c5
- :: Nokia e72
Pa trebalo bi da jesam, čak sam instalirala i onaj root checker i on kaže da je sve ok.
I da, izbaci mi superuser request u tim situacijama, i ja kliknem allow. A samo što je to kod mene neka KingUser app a ne ta standardna SuperSU ili Superuser, kako li se već zove...
Za root sam 100% sigurna da je ok, ali za ovaj recovery nisam, jer kao što rekoh, Rom Manager mi kao prikaže da je uspešno instaliranje, dok ovaj Rom Installer kaže da ne može da instalira, izbacuje neki error. Uffff! Pola dana se bakžem ovim!
I da, izbaci mi superuser request u tim situacijama, i ja kliknem allow. A samo što je to kod mene neka KingUser app a ne ta standardna SuperSU ili Superuser, kako li se već zove...
Za root sam 100% sigurna da je ok, ali za ovaj recovery nisam, jer kao što rekoh, Rom Manager mi kao prikaže da je uspešno instaliranje, dok ovaj Rom Installer kaže da ne može da instalira, izbacuje neki error. Uffff! Pola dana se bakžem ovim!