MTS novosti
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: MT:S novosti
Neće to samo od sebe. Mora nešto da se isntalira i složi sa uslovima, ili da se pretplati na servis slanjem neke poruke, onda moraš da se odjaviš...
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Postoje serivisi na koje se prijavis (tj. pretplatis), a onda ti oni naplacuju svaku primljenu poruku od njih - tipa jednom nedeljno ti automatski salju "bodove" za kupovinu njihovih slicica ili igrica, i naravno to ti naplacuju.Azimuth napisao:Meni samo jedno u celoj ovoj priči nije jasno. Kako su naplaćene poruke koje su primljene, kada se naplaćuju isključivo poslate?
Moguce je da se ljubopitljiva neoprezno prijavila ako je u gradskom prevozu ili preko nekih novina htela da skine neku melodiju, slicicu ili igricu, pa je mislila da je ta cena jednokratna. Takvih legalnih prevara je do pre neku godinu bilo bas dosta, u poslednje vreme nisam obratio paznju...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Eto vidis, nisam ni znao da takvo nesto postoji.
Doduse, meni nikada na pamet nije palo da mi salju melodiju ili sta vec na telefon i da to platim. Postoji Zedge ili prosto iseckas na kompu i prebacis.
Ni ono gore da mi salju promocije, akcije, kupone ili sta vec...Meni je totalno nepoznata ta opcija i vid reklamiranja.
Sve u svemu, nikako nisu mogli sami da zaposednu broj i pomahnitalo salju svakih par dana po poruku koja kosta celih 100 kinti. Zato mts i nece da umanji racun. Nije do njih tj do mreze, vec iskljucivo do korisnika i toga kako koristi telefon.
Poznajem coveka koji je otisao za Rusiju i tamo napucao oko 120 000din racun, isto mts. Konjina. Dopisivao se preko sms-a sa ko zna kime odavde. Normalno da mu nisu umanjili, samo su mu dali mogucnost da plati u nekoliko rata.
Doduse, meni nikada na pamet nije palo da mi salju melodiju ili sta vec na telefon i da to platim. Postoji Zedge ili prosto iseckas na kompu i prebacis.
Ni ono gore da mi salju promocije, akcije, kupone ili sta vec...Meni je totalno nepoznata ta opcija i vid reklamiranja.
Sve u svemu, nikako nisu mogli sami da zaposednu broj i pomahnitalo salju svakih par dana po poruku koja kosta celih 100 kinti. Zato mts i nece da umanji racun. Nije do njih tj do mreze, vec iskljucivo do korisnika i toga kako koristi telefon.
Poznajem coveka koji je otisao za Rusiju i tamo napucao oko 120 000din racun, isto mts. Konjina. Dopisivao se preko sms-a sa ko zna kime odavde. Normalno da mu nisu umanjili, samo su mu dali mogucnost da plati u nekoliko rata.
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
- :: Xiaomi Mi 9T 6/128
- :: Nokia 8 4/64
Azimuth, ih, takvi servisi postoje vece nekoliko godina! Eto, mojoj supruzi se zakacili, kada je instalirala neku aplikaciju, pa je pride potvrdila tamo neke uslove, ne zna ni ona sta, tako da, otvorite četvore oči! 

"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 14. Apr 2014. 16:19
- :: alcatel onetouch
Ensiferum, koliko su tvojoj supruzi naplaćivali tu uslugu i jesu li joj stizale poruke da joj je nešto naplaćeno?
Meni nije ništa stizalo, samo sam videla da je račun za mobilni neopravdano uvećan i onda sam otišla kod operatora!
Guglanjem sam videla da su ovakve prevare česta stvar i da operatori ne pokušavaju da zaustave te kompanije jer pola novca od prevare ide njima!!!
Ljudi je l još neko imao sličan problem?
Meni nije ništa stizalo, samo sam videla da je račun za mobilni neopravdano uvećan i onda sam otišla kod operatora!
Guglanjem sam videla da su ovakve prevare česta stvar i da operatori ne pokušavaju da zaustave te kompanije jer pola novca od prevare ide njima!!!
Ljudi je l još neko imao sličan problem?
Imao je i kolega slican problem,Telenor je u pitanju,svaki mesec mu stigne 600-800 dinara,a nije znao zasto,ne razume se preterano,a i sluzbeni je telefon...Ja sam okrenuo korisnicki servis,kaze mi devojka aktivirali ste to kada ste skidali neku igricu,nema sanse,ali ajde,dala mi je broj na koji da posaljem STOP i prestalo je...
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
ljubopitljiva, mislim da je bilo 149din nedeljno, tako da je fino napakovalo, a provalio sam kad sam proveravao stanje racuna (koje uzgred, moja supruga nema obicaj da proverava
), srecom, pa se videlo na stanju! Otisli u poslovnicu i stopirali, neki cetvorocifreni servis, ali eto, morali smo da ih platimo, tj. da platim! 

- frace
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
- :: Sony Xperia miro
- :: S3 I9305
Da li kod mts-a postoji mogucnost placanja trajnim nalogom i da li moze racun da mi stize na mail?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Koliko mi je poznato, trajni nalog se reguliše u banci. Ovo ra mail nemam pojma, verovatno da može. Mada imaš i na sajtu onu opciju uvida u stanje. To im je radilo još pre 2 godine.
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
frace, možeš da napraviš trajni nalog u svojoj banci, i kod većine banaka (ne mogu 100% da tvrdim za sve) ne uzimaju provizije. Obično te obaveste 15. u mesecu, da će ti sa bankovnog računa skinuti tu i tu sumu 20., a ti možeš sms-om da stopiraš transakciju(tako je bilo u Intezi). Kod nekih banaka možeš i online da napraviš trajni nalog, jer one već imaju ugovore sa Telekomom,VIP-om, Informatikom, Infostanom...
A što se tiče računa, otvoriš nalog (ako već nisi) na https://mojtelekom.telekom.rs i imaš sve lepo na dlanu! A mislim da možeš u poslovnici da zahtevaš da ti račun stiže na mail, tj, da ne stiže u papirnatoj formi!
A što se tiče računa, otvoriš nalog (ako već nisi) na https://mojtelekom.telekom.rs i imaš sve lepo na dlanu! A mislim da možeš u poslovnici da zahtevaš da ti račun stiže na mail, tj, da ne stiže u papirnatoj formi!

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 14. Apr 2014. 16:19
- :: alcatel onetouch
ensiferum, dzonsi, hvala vam mnogo što ste odgovorili, možete li mi reći (ako se sećate) koji je servis bio u pitanju, tj. koje ste to četiri cifre kucali za odjavu, da vidim da li je ista stvar u pitanju?
- Ensiferum
- Mobil stručnjak
Da budem iskren, ne secam se!
Bilo je to pre vise od godinu i po dana! 

Ja ne mogu da se setim,davno je to bilo,a i nisam se unosio u pricu,kada vec njega nije zanimalo...
Kako da odjavimo ortaka sa 1666 servisa, non stop mu stižu neki smsovi?
Da šaljem mejl Lelekomu ili može na drugi način?
Da šaljem mejl Lelekomu ili može na drugi način?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
cvoruga, nek proba da posalje STOP na taj broj. 

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Lobachewsky, ne radi, čak smo i postupili po uputstvu sa sajta te prevare 1666, ne radi ni to.
Poslali smo mejl Lelekomu, čekamo odgovor.
Poslali smo mejl Lelekomu, čekamo odgovor.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Feb 2012. 01:50
- :: Microsoft lumia 550
- :: Samsung J5 2016
Obicno se radi ovako
Sam pokusas da skines igricu,xxx klip,tetki pogledas horoskop ili babi recept za pitu sa sirom.Ta usluga se moze placati ali i ne mora.Ali se prilikom skidanja ili instalacije iste najcesce slozis sa uslovima,koje i ne procitas,jer imaju 1000 strana i ne moraju biti na srpskom.
Nakon latentnog perioda od 7 do 30 dan najcesce 1om nedeljno pocnu da stizu poruke opet najcesce reklamnog tipa,koji te placas da ti salju.Postoji i SMS za odjavu,ali ko ce se setiti sta je skidao pre mesec dan i koji SMS je u pitanju.
Ukoliko je pripejd broj,poruke ce stizati ciklicno dok ne potrosi kredit.Dovoljno je u ocekivanom periodu prispeca famoznog SMSa nemati kredit i ubuduce nece stizati
Problem je postpejd gde se mora izguglati SMS za stopiranje sadrzaja ili to uraditi kod operatera.
Sam pokusas da skines igricu,xxx klip,tetki pogledas horoskop ili babi recept za pitu sa sirom.Ta usluga se moze placati ali i ne mora.Ali se prilikom skidanja ili instalacije iste najcesce slozis sa uslovima,koje i ne procitas,jer imaju 1000 strana i ne moraju biti na srpskom.
Nakon latentnog perioda od 7 do 30 dan najcesce 1om nedeljno pocnu da stizu poruke opet najcesce reklamnog tipa,koji te placas da ti salju.Postoji i SMS za odjavu,ali ko ce se setiti sta je skidao pre mesec dan i koji SMS je u pitanju.
Ukoliko je pripejd broj,poruke ce stizati ciklicno dok ne potrosi kredit.Dovoljno je u ocekivanom periodu prispeca famoznog SMSa nemati kredit i ubuduce nece stizati
Problem je postpejd gde se mora izguglati SMS za stopiranje sadrzaja ili to uraditi kod operatera.
Pa da, tako nešto, samo što u ovom slučaju lik ima 40 godina i nije se sam prijavio nigde,
provereno, to mi je kolega iz kanc, Simbina Nokia je u pitanju,
a drugo, zašto bi plaćao xxx na mobu kada može za dž da gleda na netu,
a guglanje sms-a za odjavu ne funkcioniše, tj ne odjavljuje se.
Prijavili smo Lelekomu, čekamo odgovor.
provereno, to mi je kolega iz kanc, Simbina Nokia je u pitanju,
a drugo, zašto bi plaćao xxx na mobu kada može za dž da gleda na netu,
a guglanje sms-a za odjavu ne funkcioniše, tj ne odjavljuje se.
Prijavili smo Lelekomu, čekamo odgovor.
Sređeno
.
Javili iz Lelekoma šta se piše u sms-u, napisali STOPFUN, poslali, odjavili ga.

Javili iz Lelekoma šta se piše u sms-u, napisali STOPFUN, poslali, odjavili ga.
- JFK
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2008. 04:37
- Kontakt:
Da li ste upoznati da li ce uskora MTS da izbaci jos neki model telefona, ovo sto imaju u zadnje vreme je stvarno smesno. Ili imaju najskuplje ponude ili one najeftinije. Kad god hocu da uzmem neki telefon, uvek mi nude povecanje paketa kako bih uzeo bolji telefon, ili nesto smesno za 1 dinar, ali opet kada placam dovoljno taj paket ne isplati mi se da uzimam te smesne telefone za 1 din. Inace imam Mix Net L paket