Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od Drakenzen »

1808, u pravi si za sve sto si rekao ali sa druge strane ne zaradjuju svi nekoliko hiljada evra mesecno. Covek je pitao za neke jeftinije modele koliko se meni cini.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja mogu preporuciti a-Jays sluske u rangu do 3000 din. Imam a-Jays one vec duze vreme i prezadovoljan sam, cak sam poceo u zadnje vreme da ih koristim i za studijski monitoring. :D

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

@georg, sto kaze Sale_M ne bih se slozio sa tobom samo u jednom a to je sto si rekao da Sony vise nije sinonim za najbolje kao 80-ih, ne znam kako bih rekao to-ne postoji ni jedna kategorija u IT svetu gde Sony nije vodeci uz Samsung naravno, tako da se u tome ne bih slozio sa tobom... :wink: Hvala vam svima na savetima, razmislicu jos oko kupovine, a za one funkcije sto sam pomenuo mislio sam sta sve pise na njihovom sajtu o tim modelima @georg tipa taj extra bass, pa da su veoma lagane, imaju neki "specijalan" kabal koji se ne mrsi, pakuju se lepo i tako to, mislim razumes. :wink: I naravno ja mislim da su one sasvim ok za ovu cenu a ove sluske od po 700, 1000e to je samo za profi ljude i koji se bave time, mislim van pameti dati za sluske 1000e, barem po meni naravno...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

psyhound, gde si ih kupio ?

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

Joxy, slozio se ti ili ne, cinjenica je da danas nije sve vrhunskog kvaliteta sto proizvede sony, kako je to nekada bilo...pa znas valjda i sam, pre 30 god kupis bilo sta sony, znas da nisi pogresio, danas to nazalost nije tako. Vise ne postoji ni jedan takav brend, sve se pravi da sto krace traje, da bi sto pre zamenio za "novije i bolje". Ne kazem, mogu i danas da se kupe vrhunski proizvodi, ali uglavnom preovladava taj crappy kvalitet... Nadam se da si shvatio na sta sam mislio. :wink: Prijateljski savet, ne gledaj previse sta pisu za te "funkcije", to je cist marketing da se navuku budale. :wink:
Ja sam ti predlozio nesto sto je provereno dobra kupovina i sa cim se sigurno neces zajebati, ali svakako je na tebi da odlucis, tvoje su pare. :wink:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Baraba da me ubijes ne mogu sad da se setim kako se zvala radnja. Nesto kratko su u periodu 2011-2012 radili u Norku u NSu kad sam uzeo sluske i samo su nestali. Prodavali su iskljucivo opremu za mobilne telefone.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Mozda ima Audio Plus u NS ili 4audio u BG,treba kod njih pogledati.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Covek oce slusalice za 3k din,a ja samo kazem da nece osetiti drasticnu razliku izmedju HD201 i onih Sonijevih.
Naravno da je sasvim druga prica uzeti Shure,AKG ili slicne modele,ali postavlj se pitanje ima li smisla za mobilni telefon kupovati takve slusalice,ja iskreno mislima da nema.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

psyhound napisao:Baraba da me ubijes ne mogu sad da se setim kako se zvala radnja. Nesto kratko su u periodu 2011-2012 radili u Norku u NSu kad sam uzeo sluske i samo su nestali. Prodavali su iskljucivo opremu za mobilne telefone.
U pitanju je Smartphone shop. Zaboravan si. :P

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Eeee da. Jbg, omatori covek... blizu je 30-a. :lol:

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Drakenzen napisao:1808, u pravi si za sve sto si rekao ali sa druge strane ne zaradjuju svi nekoliko hiljada evra mesecno. Covek je pitao za neke jeftinije modele koliko se meni cini.
Pa nisam rekao da treba potrošiti toliki novac na slušalice, pogotovo ne za slušanje muzike sa mobilnog telefona.
Samo sam pitao za koga se prave takvi modeli, ako se „fantastičan zvuk“ može dobiti sa slušalica od 1000 ili 2000 din.

Vidim da su neki ovde već preporučili Joci zaista dobre sluške za male pare (Sennheiser HD 201 ili 202), ali njemu to nije
dovoljno dobro, jer na njima ne piše Sony. Pa dobro, neka onda kupi Sony ako misli da od toga nema bolje. Džabe priča.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Sale_M, da li si poslusao i jedne i druge, ili donosis zakljucke napamet? Ok, svi znamo da obozavas sony, ali pored HD201 nije opravdano puknuti tolko para na te slusalice.
Sale_M napisao:ali postavlj se pitanje ima li smisla za mobilni telefon kupovati takve slusalice,ja iskreno mislima da nema.
To sam i ja rekao na prethodnoj strani, i upravo zbog toga smatram da ne treba baciti jos 1000 din na sony. Jedino ako se Joci ne svidja kako izgledaju senn ili mu smeta velicina.

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

1808, hvala, konacno neko da me razume. :) Problem je u tome sto ljudi slusalice kupuju tako sto im neki model zapadne za oko, umesto za uvo :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Nisam probao konkretno te,imao sam ranije neke sennheiser modele,ali nesto nisam siguran ni da si ti pravio poredjenje?
Kazem,a cene su valjda slicne za oba modela,ne verujem da su HD201 skuplje od ovih Sonijevih??
I dalje smatram da neke drasticne razlike u zvuku nece biti,bar po stecifikacijama koje imaju jedne i druge.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg, Sale_M, hvala vam ljudi puno u svakom slucaju, i naravno da nije bitno koja je marka u pitanju nego ja eto posto se ne razumem u slusalice video sam te Sony za 2-3k i ucinile su mi se ok, zato sam hteo da cujem i vase misljenje. 1808, nisi u pravu bas za to, naravno da na njima ne mora da pise Sony, nego racunam da treba da budu ok za te pare. Na kraju krajeva mozda i budem uzeo Energy Sistem DJ 410, one su u Gigatronu 1900 ako se ne varam, drug ima iste takve pa sam imao prilike da ih probam i po meni su odlicne za taj novac, uostalom najvise bih slusao muziku sa telefona kao sto vi kazete. :)

http://www.gigatronshop.com/slusalice/e ... 4099-14753
Poslednja izmena od Joxy u Sre, 30. Apr 2014. 11:39, izmenjeno 1 put ukupno.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

georg napisao:Joxy, slozio se ti ili ne, cinjenica je da danas nije sve vrhunskog kvaliteta sto proizvede sony, kako je to nekada bilo...pa znas valjda i sam, pre 30 god kupis bilo sta sony, znas da nisi pogresio, danas to nazalost nije tako. Vise ne postoji ni jedan takav brend, sve se pravi da sto krace traje, da bi sto pre zamenio za "novije i bolje". Ne kazem, mogu i danas da se kupe vrhunski proizvodi, ali uglavnom preovladava taj crappy kvalitet... Nadam se da si shvatio na sta sam mislio. :wink:
Razumem te naravno o cemu pricas, ali kazem ovako u danasnje vreme svuda su Sony i Samsung ti koji vladaju trzistem i uglavnom oni donose novitete, ali naravno danas najvecu ulogu igra marketing. ;)
I jos da kazem u vezi slusalica, verovatno ste vi u pravu jer se razumete vise od mene i preporucujete mi neke druge koje su provereno dobre umesto ovih za 3-4k, tako da na kraju najverovatnije necu dati toliko za sluske s obzirom da cu ih najvise koristiti za slusanje muzike na telefonu, vec mozda uzmem te Energy Sistem DJ 410, mislim da sada nema bolje za taj novac, ne znam da li se slazete? A govorim zbog toga jer sam njih imao prilike da probam. :)

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Препорука са многих форума, што домаћих, што страних иде за Superlux HD381 бубице, а HD681 за ове велике :) Цене су око 3000 за мање, и 40е за веће. Кажу да када се усвирају, раде као да коштавју пар стотина евра.
ex ivan87

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Sale_M, nisam ih direktno poredio, ali sam probavao sonijeve slusalice koje su i za klasu jace od ovih mdr-xb200d, i blago receno sam se razocarao. Ne kazem ja da su lose, ali jednostavno ne opravdavaju cene po kojima ih prodaju, zato sam i predlozio sennheiser HD201, koji definitivno vredi koliko i kosta. U ovoj konkretnoj dilemi, HD201 je skoro za 1000din jeftiniji od mdr-xb200d, pa pogledaj cene u comtrade shopu. Ja nemam nista licno protiv sonija, ali brate, napucane su im cene. Osim toga, generalno je problem u tome, sto je ljudima jedino merilo koliko su dobre slusalice je da sto vise gruva bass. A sta je sa srednjim i visokim?? Pa se onda jos u ekvilajzeru odpanji bass do kraja, i silovanje usiju moze da pocne.... Ali dobro, ne znaju svi da slusaju muziku kako treba. PS ovo nije nikome direktno upuceno, to je samo moje licno vidjenje stvari :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Joxy, ne znam nista o njima, ali ako si ih probao i ako ti odgovaraju, ne vidim ni jedan razlog zasto da ih ne kupis. :)

EFC
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Apr 2014. 15:55
:: Sony Xperia T

Post od EFC »

georg, Chobby88, Znaci preporuka za Sennheiser HD 201? Trenutno koristim Sennheiser CX 150 i za in-ear varijantu su odlicne.

Odgovori