Lumia 620 ili Lumia 1520?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
NijeZauzetoIme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 21:23
:: Pocophone F1

Re: Lumia 620 ili Lumia 1520?

Post od NijeZauzetoIme »

Slatke muke, nema šta, eh, da je meni da se dvoumim oko toga... :wacko:

Meni uopšteno je neverovatno da se ljudi toliko cimaju oko tog fotkanja i u sitna crevca raspravljaju oko toga, ako se brate ložiš na to fotkanje toliko, kupi aparat, uvek će na tom polju aparati biti u prednosti, ma koliko da se jaki telefoni prave.

Ako si stvarno toliko u fazonu da bi da slikaš tako profesionalne slike, u tolikim rezolucijama ( moje mišljenje - wtf :shock: ) mislim da je prodaja 808 i kupovina nekog finog aparata + neki normalan telefon koji rešava sav posao ok ideja za razmotriti.

(može i 1520, to je brutalan fon, možda samo malo prevelik, 930 čekamo da se pojavi da vidimo kakvo će biti to čudo)
Huawei Nexus 6p - Xiaomi Mi Note 3 - Pocophone F1

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Najpametnije bi ti bilo da se i dalje zadržiš na 808 i da čekaš tu 1820, pa kad izađe da vidiš šta ćeš... Šta fali symbianu, u suštini sve bitno može da ti radi kao što bi ti i neki WP radio, ili eventualno ako bi da malo promeniš sredinu, uzmi iphone 4s ili 5, pa kad ga budeš prodavao cena će mu biti vrlo slična kupljenoj tako da ćeš biti na najmanjem gubitku :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

^ kakav udarac za MioVraga, symbian je i bolji od wp, pa da :D. Jedva cekam trolov komentar :D
Sto se tiče pokretača teme, mislim da je odlucio. 1520 i 808. Da ja imam takvu dilemu pre bih uzeo note 3, bar Bog 4K videa, ali ima on još prednosti.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Cooomi, pocinje da mu fali sve zivo veruj mi. Opera je od skoro pocela malo da radi malo ne, o drustvenim mrezama da ne govorim, sve to gase polako i primoravaju korisnika da kupe nov telefon a kod mene im je uspela ta taktika.
Baraba, definitivno idem na 1520 i 808, dok se ne pojavi neki koji moze da zameni 808 pa i 1020. Ostaje mi samo jos boju da se smislim, dvoumim se izmedju bele i zute pa razmisljam da li da idem na toliku ekstravaganciju i uzmem zutu 1520.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ljudi, evo me, izvinite sto kasnim. :)

Kao neko ko je sa 808 presao na 1520, mislim da sam rodjen za ovu temu. :D

Elem, prvo, da sam imao vise kesa, zadrzao bih i 808 pored 1520.
Znaci kamera na 1520 ne moze nikako da parira 808.
Sto opet naravno ne znaci da je kamera, losa, cak stavise odlicna je. Ima na temi u kaficu mojih slika, koga zanima jos detalja pusticu mu neke dobre slike na mail. :)
Neko je pitao za makro mod, odlican je, pogotovo sa nokia camera aplikacijom pomocu koje moze da se podesava fokus.

Jedina losa stavka- nocne slike i snimci. Pogotovo snimci, tu je i L920 provereno bolja. Postavio sam primer gde je i Note 3 bolji.

Eto, jedina mana za mene LICNO su slike pri slabom osvetljenju. Ne volim da vozim, nemam kola, tako da mi velicina nije nikakav problem a ja inace imam jaaako male sake, Miodrage i Baraba su me videli uzivo, znaju da bas i nisam krupan lik.

Sve ostalo je brutalno, nema nikakve dileme. Baterija je fenomenalna, u rangu Note serije, GSMarena kaze da je i bolja.
Ekran prelep, prijatan, slusalice solidne, upotrebljive, OneNote jako koristan meni, kazite sta vas konkretno zanima. :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zna se ko je ovde trol, a ko je wp guru. Elem, Symbian je dobar koliko i wp, za korisnika koji od uredjaja koristi pozive i poruke. Koristio sam Symbian prilicno, dok nije poceo njegov sunovrat, i vrlo lako mogu da kazem da Symbian nema sta da trazi pored ostalih sistema. On je u svoje vreme bio odlican, ali je to vreme pluskvamperfekat.
Sto se wp tice, moje misljenje je poznato, ma koliko se ljudi ne slagali, pokazace se vremenom da sam bio u pravu.
Da ne razvodnjavano dalje temu, nema smisla, mislim da je Randja odlucio, i ja njegov izbor potpuno podrzavam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Sem boljih noćnih slika, note 3 ima perverziju za video u 4K. Moram ponovo da ponovim, Adams je potvrdio. Barem negde pogledaj note 3 i 1520, pre kupovine. Ako već ne razmišljaš o iphone, sa njim bi kasnije najmanje para izgubio.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Adams, znaci garantujes mi da ukoliko ujutru skinem telefon sa punjaca necu uopste imati brige da li ce izgurati do uvece, ma sta mu radio? :D I kazi mi samo koje je boje tvoja 1520? To mi je sad nova dilema.
Baraba, onu pozadinu koju ima Note 3 nikako ne mogu da sazvacem a Android je samo bonus zasto ga ozbegavam. Mada mi se svidja ona olovcica, ne znam kako se zove ali S ima sigurno u nazivu, i voleo bih kada bih tako nesto uskoro video na nekoj Lumiji. Nista sem Windows-a ne uzimam u razmatranje jer mi je sa 8.1 to konacno kompletan sistem. Kada bih morao da biram nesto, a da nije Windows, svakako bi jedino u obzir dosao iPhone ali mozda neki od narednoh modela. Sad uzimam 1520 a sta nam donosi sutra videcemo.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Podržavam i ja tvoj izbor. Koristio sam dugo symbian i znam šta može. Sa wp dobićeš više novih funkcija ali neke osobine koje je imao symbian meni ovde hvale. Ali kad se oduzme i sabere w.p. je daleko ispred symbiana.
Da na symbianu su sve počeli da gase odavno.
Brineš kako će ti se baterija pokazati, opet sve zavisi šta ćeeš da koristiš ali generalno gledano iskustvo korisnika je da su baterijom zadovoljni.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Lumia 620 ili Lumia 1520?

Post od Baraba »

Onda ostaje samo boja da se izabere. Uzmi koja ti se najviše sviđa. Mene su ovde zezali za beli 5s, dusmaninu što je bio najglasniji zapade sada beli 5s :D
Poslednja izmena od Baraba u Pon, 05. Maj 2014. 15:44, izmenjeno 1 put ukupno.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ja bih uzeo zuti.Jako dobro stoji na svim Lumiama. :D

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

I tu sam odlucio, uzimam zuti pa kud puklo. Nadam se da me nece saletati pripadnici drugacije seksualne orjentacije, pa jos u dzepu kad vide onoliku budzu :lol:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mislim da bi bela lumia 1520 bila odlična, deluje elegantnije od crne. Žuta je avangardna, crno i belo je klasika sa kojim ne može da se pogreši :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

RandjaPO napisao:Adams, znaci garantujes mi da ukoliko ujutru skinem telefon sa punjaca necu uopste imati brige da li ce izgurati do uvece, ma sta mu radio? :D I kazi mi samo koje je boje tvoja 1520? To mi je sad nova dilema.
.
Apsulutno ti to garantujem, sa mojim koriscenjem na fakultetu kad je dosadan dan, 808 se gasio vec u 15h, 1520 sa sve Viberom, WA FB mesendzerom drzi do uvece...

Ja imam zuti model, izgleda jako efektno i lepo, pogotovo kad se upari sa zutim slusalicama. :)
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

RandjaPO, odlican izbor. E sad oko boje, video sam Adamsov zuti, lep je ali nije onako sexy kao zuta 920. Za 1520, najbolja boja je po meni crvena, ili cak cyan (ali ces ovo tesko da nadjes jer je za AT&T). Imaj takodje u vidu da je zuta, crvena i cini mi se bela shiny glossy, a da su crna i cyan mat.
Sto se baterije tice, i ja ti garantujem da neces imati frke sa celodnevnim davljenjem uredjaja, OSIM ako pocnes da pikas neku igru, tipa Royal Revolt2, Asphalt 8 i sl.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Adams, dobro je da jos neko ima zutu, sad mi je malo lakse.
miodrage, zar nije 1520 samo crvena glossy? Ja sam video belu i bila je mat, e sad za zutu nisam siguran. Nisam ni znao da ima cyan ali to teska radnja ako je za AT&T. Molim kolegu Adamsa da mi kaze da li je zuta glossy ili mat? Ako je glossy onda idem na belu jer sam nju video i znam da je mat.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Crni i beli je već vidjeno, i ja sam za to da se uzme malo nesvakidašnja boja. Može žuti ali ja bih naravno uzeo crveni.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Po meni zuta je mat. Ja bih najradije uzeo crnu, ali posto crna nije bila u ponudi nego samo crvena i zuta, izabrao sam zutu i nisam pogresio. Za ovoliki telefon crvena je ipak previse sljastuca.
I ja moram priznati da je zuta 920 ipak vise seksi nego zuta 1520.
U svakom slucaju, ni malo se ne kajem sto sam izabrao zuti. ;)

Kad ste vec poceli ranije o mogucim modelima, jedine stvari zbog kojih bih prodao 1520 i dokesirao za nesto drugo su ta potencijalna 1820 kao sledeca generacija Nokia phableta i ono sto iskreno cekam, iPhone phablet, jer posle ove velicine, ne silazim ni na sta ispod 5,5''.
Iako sam jako zadovoljan sa WP8, ipak mi je u lepom secanju ostanu iOS na iPadu. :)
Nokia Lumia 1520

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Adams, mene su smorili crni telefoni pa zato bezim od njih, i 808 mi je beo a sad bih uzeo neku Lumia boju. Crvenu ne bih jer je glossy pa sam se definitivno odlucio za zutu. Nadam se da cu je uzeti u toku ove ili najkasnije sledece nedelje.
Ajd kad spominjemo 1820 samo da ti odgovorim, telefona ni na vidiku a mi ga vec kupujemo :D Mislim da 1820 nece biti phablet, barem nece imati 6 inca. Bice mozda 5,2 inca i 2k rezolucija a kao naslednik 1520 se spominje Lumia 1525 koja ce imati 6 inca sa 2k rezolucijom, kameru od 30mp i punice se solarno preko ekrana, znaci te celije ce biti ugradjene u staklo ili kako vec to ide. Citam dosta o tome ovih dana i pocinju da se pojavljuje sve vise informacija, nadam se da cemo videti tako nesto i da nece ostati samo na glasinama.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Baraba, 4k video ne pravi drastičnu razliku, pogotovo ne na ekranima ispod 22", tako da ne bih se odlučivao za Note 3 samo zbog toga. A i retko ko od nas ima ekran sa UHD rezolucijom koja bi mogla da proprati to :P

Odgovori