Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
aj probacu i tako. imam kopiju efs foldera za ne daj Boze, ostalo isto imam u backup-u. stavicu samo jellykat u jedan folder pa cu da probam
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Da li si poskidao i one fiksove? Samo da znas da prvo instliras rom, pa onda ides reboot system i kada se upali nista neces moci da radis jer neces moci ni da kucas ni bilo sta jer ti nece raditi tastatura i onda idi sam skip do kraja i onda ugasi tel i udji u recovery i onda moras da flashujes jos
1. Keyboard_fc_fix.zip bez ovog ti nece raditi tastatura
2. SystemUI_TM_Mod.zip ovo je kao morec kolika ti je brzina ukb/sek
3. fix_ringtone.zip
ORIGINAL TEXT:
1.For fc on choosing ringtone-
Flash THIS zip in recovery (Thanks to @bondro for fix)
2.Keyboard fc fix-
Flash THIS
(Note-No need if you aren't facing fc in Keyboard)
3.Transparent dialer
Due to typo in updater-script,it wasn't working in Aroma.Flash this if you want transparent dialer
Download
i kada to flashnes ide reboot system i onda ti sve radi i onda mozes da ukucas tvoj mail i da podesavas
1. Keyboard_fc_fix.zip bez ovog ti nece raditi tastatura

2. SystemUI_TM_Mod.zip ovo je kao morec kolika ti je brzina ukb/sek
3. fix_ringtone.zip
ORIGINAL TEXT:
1.For fc on choosing ringtone-
Flash THIS zip in recovery (Thanks to @bondro for fix)
2.Keyboard fc fix-
Flash THIS
(Note-No need if you aren't facing fc in Keyboard)
3.Transparent dialer
Due to typo in updater-script,it wasn't working in Aroma.Flash this if you want transparent dialer
Download
i kada to flashnes ide reboot system i onda ti sve radi i onda mozes da ukucas tvoj mail i da podesavas
Poslednja izmena od toda81 u Ned, 11. Maj 2014. 19:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Note IV N9100 dual
- vojkan85
- Mobil manijak
znam,. procitao sam sve to, ali imam i dalje problem i sa formatiranom karticom. njemu sve lepo prodje i bootuje onaj ukrasni samsung logo i tu je gotovo. zaglavi skroz
- toda81
- Prijatelj foruma
https://mega.co.nz/#!rs5HFaYR!XOrjLUX9D ... rFctVzUOtI
Probaj preko odina da flashnes bootloader.
To se i meni desavalo.
Probaj odinom da flashnes bootloader pa ponovo idi kompletan format, ali ne samo dlavic cahe , chache, data, nego i system i extrernal data i onda flashni rom. Kada radis format imas advanced opcije i tu sve to stikliraj i onda formatiraj
Probaj preko odina da flashnes bootloader.
To se i meni desavalo.
Probaj odinom da flashnes bootloader pa ponovo idi kompletan format, ali ne samo dlavic cahe , chache, data, nego i system i extrernal data i onda flashni rom. Kada radis format imas advanced opcije i tu sve to stikliraj i onda formatiraj
Note IV N9100 dual
- vojkan85
- Mobil manijak
aj i to cu da probam, ako i to ne prodje onda ne znam vise sta da radim posto sam onda dzabe gubio stock rom a i garanciju, jer ne mogu da vratim knox counter na 0
- vojkan85
- Mobil manijak
ne. ne pomaze ni ova metoda. pratio sam korak po korak i nista. dizem ruke
- toda81
- Prijatelj foruma
Sreta sto nisi uspeo. Ja nisam odustajao i na kraju sam uspeo. Samo je memorijska kartica pravila problem, o tome sam citao pa sam je formatirao
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Pa nemoguce da je sa svakim romom ista situacija. Steta sto nema neke skripte da obrise fajlove i pripremi telefonza novi rom. Najcesce prave problem LOST.DIR folderii oni sakriveni fajlovi i ceo Android folder. Nesto lose radis. Mozes sigurno da uspes.
Udji u recovery pa uradi wipe cache i wipe dalvik cache, ako tonece onda procitaj ovo ispod.
Pazi sta kazu:
I did wipe cache partition but i still can't get past the black screen,now what?
The last resort is to switch recoveries and do all the wipes again.Hence i suggest before you start to flash this ROM and do all the wipes you should download all 3 recoveries and place them on sd card so you can switch back and forth between them easily. One of the above recoveries will definitely flash the ROM correctly and Phone will boot.
Ukratko: Probaj philz recovery da flesujes kroz twrp. Idi odmah posle toga u rebootpa klikni na recovery. Udji u philz i idi u factory reset i klikni na clean wipe ili mozes rucno raditi kao sto sam ti objasnio.
Philz http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adva ... -n7100.zip
Udji u recovery pa uradi wipe cache i wipe dalvik cache, ako tonece onda procitaj ovo ispod.
Pazi sta kazu:
I did wipe cache partition but i still can't get past the black screen,now what?
The last resort is to switch recoveries and do all the wipes again.Hence i suggest before you start to flash this ROM and do all the wipes you should download all 3 recoveries and place them on sd card so you can switch back and forth between them easily. One of the above recoveries will definitely flash the ROM correctly and Phone will boot.
Ukratko: Probaj philz recovery da flesujes kroz twrp. Idi odmah posle toga u rebootpa klikni na recovery. Udji u philz i idi u factory reset i klikni na clean wipe ili mozes rucno raditi kao sto sam ti objasnio.
Philz http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adva ... -n7100.zip
Poslednja izmena od Zile995 u Ned, 11. Maj 2014. 20:14, izmenjeno 1 put ukupno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja sam pisao jos nesto kada je u pitanju brisanje svih foldera koji su vezani za android, a nalaze se na memorijskoj kartici. Na kompu namestim da vidi skrivene fajlove i foldere i onda pristupim memorijskoj kartici i obisem sve sto treba. Ako imas citac memorijskih kartica preporucio bih ti da ubacis karticu u njega i da je formatiras i onda da na karticu prebacis instalaciju za rom i one fix-eve i da onda lepo opet odradis format data, cache, dalvic cache i format system i da posle toga instaliras rom i ides na reboot system now. Kada tel bude poceo da se pali vudeces da ne mozes nista da kucas, i idi samo skip ili dalje i onda ugasis telefon i opet udjes u recovery i instaliras, tj. flashujes one fixeve i opet ides reboot system i to je to. Budi samo uporan. Reci mi sta si tacno radio i kako si formatirao karticu.
Da li jos neko osim mene ima instaliran JellyKat v5 rom?
Da li jos neko osim mene ima instaliran JellyKat v5 rom?
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
Ja bih imao taj ROM da sam na note 2.
Vidim tebi se svidja, a cim sam ono pogledao na xda, sve mi je jasno bas zasto. Eto napisao sam, promena recovery-ja kao moguce resenje i brisanje tih skrivenih fajlova.

- toda81
- Prijatelj foruma
Kasnije cu da odradim snimak mojim screenrecorderom pa cu ga okaciti ovde da vidite kako izgleda
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
Toda tutorijali
Ae da vidimo kako to pro radi 

- vojkan85
- Mobil manijak
pobrisao sam celu memorijsku karticu, na njoj je ostao sam jellykat rom sa svim dodacima i fixevima koji su potrebni. kroz odin fleshnuo team win recovery, prosao ok. usao u recovery, wipe dalvik, cache, system i data. odradio sve bez problema. pokrenuo jellykat, prosao kroz aroma installer i podesio kako mi ogovara. sacekao da se zavrsi proces do kraja. ponudio mi opciju za restart, potvrdio sam je, i prijavio mi je tada da ne valja root i da li hocu da ga popravim. kliknem da se popravi i restartujem telefon i cao. tu stane u boot-u i dovidjenja. a krivo mi samo sto sam se cimao danas ceo dan, i sto nisam uspeo...nemam danas vise zivaca da se mlatim. sutra cu probati ovu metodu sto si mi napisao da flesh-nem recovery preko recovery-ja, ali sam i pokusao sa tim recovery-jem i ista prica...ne znam da li ima veze sto je telefon brendiran na O2 mrezu, ne verujem, ali ko zna...
- toda81
- Prijatelj foruma
Bas cudno da kod tebe nece da se upali tel. Ja sam koristio ovaj recovery openrecovery-twrp-2.7.0.2-t03g.zip
Aj probaj da skines i da flashujes sotmax rom pa posle toga odradi format memorijske kartice i probaj da instaliras jelly kat v5
Aj probaj da skines i da flashujes sotmax rom pa posle toga odradi format memorijske kartice i probaj da instaliras jelly kat v5
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
Koji teamwin imas? Probaj 2.7 najnovijuvojkan85 napisao:kroz odin fleshnuo team win recovery, prosao ok. usao u recovery, wipe dalvik, cache, system i data. odradio sve bez problem............ i restartujem telefon i cao. tu stane u bootloop
Zasto nisi odradio format preload i format boot? Probaj i to.
Kazes bootloop. Da li si probao da udjes posle bootloop-a u recovery i da uradis wipe data, wipe cache partiton i wipe dalvik cache pa reboot?
Ako to jesi radio i to nije uspelo, da li si preflesovao sa recovery-jem koji si dobio uz JellyKat?
- vojkan85
- Mobil manijak
I sotmax mi zakucava na boot-u. Sa svakim koji sam probao a probao sam i cyanogenmode 10 da stavim zakuca kada krene da boot-uje. Stavio sam 2.7. Usao u recovery,sve odradio i nece. Citao sam postove red po red. Sa lg 4x hd sam se izivljavao sta sam mu radio i tako je glatko prolazilo sve da sam bio iznenadjen.
- Zile995
- Expert
Ona led treba da svetli i backlight senzori ako si uspesno flesovao rom.
Jesi li probao preko philz? Clean install?
Probaj neki rom koji je kao stock a da nije uz aroma instaler.
Bojim se da nisu neke sistemske parricije ostecene.
Jesi li probao preko philz? Clean install?
Probaj neki rom koji je kao stock a da nije uz aroma instaler.
Bojim se da nisu neke sistemske parricije ostecene.
- toda81
- Prijatelj foruma
Pazi ovako, evo upravo ulazim u recovery i tacno cu ti napisati sta treba da formatiras. Kada udjes u Team Win recovery project v2.7.0.2 (skini i instaliraj taj recovery) idi na opciju WIPE pa onda na ADWANCED WIPE i stikliraj sve opcije osim USB-OTG. Onda ugasi telefon na silu vadjenjem baterije i izvadi memorijsku karticu i kopiraj na nju JellyKat v5 rom i one fix-eve i onda jhe vrati u telefon i udji u recovery i sada opet lepo idi na opciju WIPE pa u ADWANCED WIPE i stikliraj sve osim EXTERNEL SDCARD I USB OTG i kada se zavrsi format, tj. WIPE idi na INSTALL i instaliraj JellyKat v5 rom i idi na REBOOT pa klikni na SYSTEM i nadam se da ce se telefon konacno upaliti. Ako se upali, vec sam ti rekao da ti nece biti funkcionalna tastatura i zato ces morati da ides samo na ocpije next, ili skyp i onda ugasi telefon i udji u recovery i onda flashuj one fajlove za fix i restartuj telefon.
Pazi, ako slucajno ni ovo ne upali, tj. tel se opet posle instalacije rom-a ne bude upalio, onda ga ugasi na silu vadjenjem baterije i kada izvadis bateriju malo sacekaj i onda vrati abteriju i udji u recovery i odradi wipe cache, dalvic cache i wipe data i opet idi na reboot i system i cekaj da vidis sta ce se desiti
Ne pisem ti ovo bez veze jer sam ja imao isti problem kada sam instalirao JellyKat v3 cini mi se
Pazi, ako slucajno ni ovo ne upali, tj. tel se opet posle instalacije rom-a ne bude upalio, onda ga ugasi na silu vadjenjem baterije i kada izvadis bateriju malo sacekaj i onda vrati abteriju i udji u recovery i odradi wipe cache, dalvic cache i wipe data i opet idi na reboot i system i cekaj da vidis sta ce se desiti
Ne pisem ti ovo bez veze jer sam ja imao isti problem kada sam instalirao JellyKat v3 cini mi se
Note IV N9100 dual
- vojkan85
- Mobil manijak
Hvala toda81 probacu danas u toku dana pa cu javiti. Ne verujem da su ostecene sistemske particije jer mi stock rom sasvim lepo prolazi preko Odina.Uradim mu full wipe svega i flesnem stock i dobijem cistu instalaciju. Ranije mi se desavalo da flesnem i ostanu svi programi i podesavanja...
- toda81
- Prijatelj foruma
Bilo bi mi drago da uspes da instaliras ovaj JellyKat v5 jer je po mom misljenju najbolji, najstavilniji, najbrzi i najlepsi rom za note 2, a sto je veoma bitno ima i air control sto je veoma bitno
Note IV N9100 dual