S3 ili .. ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Re: S3 ili .. ?

Post od bata bogdan »

G2 definitivno lepši beli od crnog...opet...stvar ukusa ...
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Pa jeste mi lepši, ali se bojim u slučaju ogrebotine kakav je donji sloj. Možda je neka siva ili još gore crna podloga, pa onda baš dođe do izražaja

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Daj bre, nisi ga još ni uzeo a razmišljaš šta bi bilo kad bi bilo :uhuh: .
Ja imam beli L7 i nemaran sam prema njemu skroz, nema ogrebotinu nijednu, pa nije ti to Samsung da mu sve nešto fali :P .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja S3 bez maske nosim, samo folija i i dalje je kao nov. Ma šta kao, nov bre :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Pa šta tripuješ onda, kakvo grebanje :roll:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa S3 je teget, ne znam kakav je beli G2. Moram to da ispitam pre nego što kupim, da se ne zeznem

vojvodjanin81
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Feb 2013. 15:40
:: Samsung S5 G900F

Post od vojvodjanin81 »

I meni je beli G2 lepsi od crnog.Posto ti je kamera veoma bitna,evo postavicu ti sliku da vidis da je sasvim prihvatljiva.Dakle,nije vrh ali je i vise nego zadovoljavajuca.Opet napominjem da sam tad imao verziju 4.2.2 bez fixa za kameru.
Slika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Na par review sam čuo likove koji kažu da G2 ima jednu od 3 najbolje kamere ikada. Mada ja gsmareni kada poredim sa S3, vidim da bolje slike daje S3. Pogledaću ovde na forumu slike koje su kačili vlasnici G2 pa ću sam presuditi. A do tad da vidim kakva je situacija sa grebanjem na belom modelu. Još jednom, hvala svima na savetima ;)

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Laki, primećujem iz tvojih postova da si veoma zadovoljan sa S3 - možda u tom slučaju i ne treba da ga menjaš još neko vreme, pa kad izađe nešto što dosta odskače od S3 onda obavi zamenu

ja tako radim sa svojim telefonima, nikad ne menjam zbog sitnica već čekam da se nakupi dosta razloga tako da znam dobro za šta dajem novac, nebitno o kojoj sumi se radi

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa, nije baš mala razlika između S3 i G2, no svakako sestra ima S3, neretko se menjamo, pa bi dobro bilo uzeti nešto za promenu jače. S3 će uvek biti tu :)

AndroMan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
:: Galaxy Note 9 N960F
:: BB Passport; N808PV

Post od AndroMan »

Svakako da nije mala razlika između S3 i G2 - nego ja to iz svog ugla, ne menjam dok ogromna razlika ne bude, pa da zamena bude baš isplativa :D :D

na primer prethodni telefon koji sam imao bio je Xperia X10 - tri godine i 2 meseca kod mene, baš sam ga lepo koristio, izmenjao silne romove, probao sve živo što je htelo da radi ta tom mobu :D

U tvom slučaju, pošto jedan S3 ostaje u porodici, nije loše probati i nešto novo

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, razumem šta kažeš. Ja sam isto sve dosadašnje modele imao po bar godinu dana, ali eto ironije da ću se najkraće zadržati na najboljem do sada. :) mada ništa još nije sigurno

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Presao sam upravo sa S3 na Nexus 5 i razlika je bas primetna.Bukvalno sve leti,aplikacije se otvaraju u trenu.Imam kablovski net sa 20 MBps koji je povezan sa wi-fi ruterom tako da mi stranice na netu bukvalno u sekundi otvara.Najvise sam se brinuo za bateriju citajuci komentare,ali sam i vise nego prezadovoljan.U rangu je sa S3 sto se tice baterije,mozda cak i bolja a da ne govorim o optimizaciji potrosnje iste.Naime kad ustanem ujutro,isti procenat baterije bude kao kad sam ga ostavio uvece.Naravno,tad iskljucim wifi i na 2G je,bez upaljenog avio moda.Od igrica igram Deer Hunter 2014 i ne moze se porediti sa S3 po tom pitanju jer zahvaljuci odlicnom procesoru i grafici pokreti su munjeviti,stvarno treba imati odlicne reflekse da bi se sad igralo :) Ekran nema tako prenaglasene boje kao S3 i veoma je ostar,sto bi rekli Ameri very crispy :)
Kamera i vise nego odlicna,u poredjenju sa ortakovim G2 prilikom snimanja videa brze fokusira pri pomeranjima.Imao sam prilike da koristim i S4 par dana i po pitanju brzine takodje sve je na strani nexusa.Zaista topla preporuka za ovaj telefon!Probao sam i ART neke aplikacije se brze otvaraju,neke ne kao recimo FB.To jos ima vremena da se doradi.Jedina mana je jeftin izgled(G2 izgleda luksuznije).

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Jedina prednost mu je dakle brzina pri radu. Kamera ne može da se poredi sa G2 ili S3, kao ni baterija.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

N5 je verovatno najbrzi android uredjaj,bas sam ga cackao skoro,ono izuva kako radi :blinky:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

Rekoh,baterija je sasvim zadovoljavajuca a takodje i kamera.I vrlo je vazno napomenuti da Nexus nema gomilu nepotrebnih aplikacija kao drugi telefoni tako da je na raspolaganju skoro 1,5GB DDR3 ram memorije znaci bar 350-400MB vise u odnosu na G2.
Slika
Slika
Poslednja izmena od kovach81 u Čet, 22. Maj 2014. 16:35, izmenjeno 1 put ukupno.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

El Laki, kad toliko potenciras na kameri evo ti jedna fotka sto je slikana sa S4 i druga sa Nexusom 5.Nisam slikao u isto vreme posto sam tek juce nabavio Nexus a S4 sam koristio svega par dana pre neka dva meseca.Iskreno,nista ja tu ne vidim da je S4 bolje uslikao.Cak platno tj komsijin zid mi deluje ostrije na fotki sto je uradio Nexus,dok trava bolje izgleda na S4,a sam objekat tj cesma sta ja znam...
Slika
Slika
Obe slike su slikane sa maksimalnom rezolucijom na automatici,dakle S4 sa 13MP i Nexus 5 sa 8MP.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Na ovim slikama zaista nema neke velike razlike, mada opet zavisi i od osvetljenja napolju jer nisu u isto vreme slikane, ali slažem se da nema razlike kolika je npr na gsmarena testu.

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kovach81 »

El Laki, sto se tice ekrana citiracu autora testa za Nexus 5 ovde na mobilnom svetu koji je rekao:'U principu, možemo da kažemo da je ekran Nexus 5 modela bolji od ekrana LG G2 (koji je u stvari, kopija Nexus-a) – pri čemu ga karakteriše prijatan izgled, više uglova gledanja. Rekli bismo da ekran Nexus 5 modela nije najbolji, ali ne i najgori na tržištu uređaja sa FullHD - ekranima.'.
Mozda se nece mnogi sloziti ali to je rekao neko ko je kompetentan za to :) Sto se tice kamere opet cu citirati tog autora:"Zaključujući ovaj deo, rekli bismo da kod kamere Nexus 5 modela HDR + režim ima prioritet, i da je kvalitet video snimka bolji nego od modela Nokia 1020 ili Samsung Note 3.
Ja to necu komentarisati jer znam da ce se mnogi javiti i reci kako ovo nije tacno posto su video zapis kod Note 3 stavili na tron :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

G2 ne može biti kopija Nexusa nikako jer je izašao 2 meseca ranije. Nexus je slabija verzija G2 sa čistim androidom. Definitivno kupujem G2, po meni je za koplje ispred Nexusa i vredi 30e razlike.

Odgovori