Sharp TM200 vs SE K700

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Sharp TM200 vs SE K700

Post od Dario »

Moj brat hoce da kupi mob i dvoumi se izmedju ova dva modela.
O k700 sve zna, imao ga je u ruke, zna sve sto ima itd... Problem je sada TM200 jer je samo 30 evra skuplji od k700 a daje mnoooogo toga vise (CCD kamera,2mpix,autofokus,prosiriva memorija....).
Frka je u tome sto TM200 se moze naci samo sa mreze, ne moze stavi cist softver pa ne znam kako stoji sa zabranama, sa prijemom signala itd...

Sta vi mislite, da li se isplati kupovati TM200 ili ici na sigurno i kupiti k700 da nikog ne boli glava.

Help plz.. :smutny:

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ja bih uzeo Sharp TM200 , telefon je mnoooogo bolji , ima mnoogo bolju kameru , bolji displej , proshirivu memoriju , ima bolju kameru od K750i , ali nevalja sto nemoze mp3 kao zvono , sto ima ogranichen video zapis na nekih 22 sekunde (295 KB) i ima malo slabiju bateriju od k700i , dok za razliku od tm200 , k700i ima ic.

ja bih prvo malo provjerio da li sve radi bez obzira shto je skinut sa mrezhe , otishao bih i do servisa , pa se malo raspitao , i ukoliko je sve OK uzeo bih sharp , ali ukoliko se neko zhali na slabiji prijem , i da ima neka ogranichenja , onda bi ipak uzeo K700i.
Sharp TM200 8) :wink: :) :D :lol:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@del_boy: nema bolju kameru od k750, molim te ne pricaj napamet.(video sam slike, ne mogu da se porede sa k750. Samo da napomenem da su slike imale EXIF informacije tako da znam sigurno da je slikano sa TM200). Ako si bash imao telefon mozda ti se ucinilo da ima bolju kameru od k750 jer se sigurno mnooogo lepse vidi na display-u (320x240). Isto tako je meni rekao drug da valjda gx30 ima najbolju kameru i da je bolja od k750, kaze "da vidish ti sta je slika" a kad sam ga ja pitao "da li si ti to video slike samo na telefonu ili si ih uporedjivao na kompu?" a odgovor je bio na telefonu (ocigledno).

"ja bih prvo malo provjerio da li sve radi bez obzira shto je skinut sa mrezhe , otishao bih i do servisa , pa se malo raspitao " > ako pitam u prodavnici gde ima telefon naravno da ce da mi ga nahvale a ovde u Vrscu ako spomenem Sharp TM200 svi ce da me pogledaju kao da u svom zivotu nisu culi za tako nesto (a naravno i nisu, obisao sam ceo grad i niko nema pojma o telefonima, cast jednom izuzetku).

Zato ja pitam ovde na forumu i bilo bi odlicno kada bi neko mogao da mi kaze informacije iz prve ruke (ako neko ima telefon) jer ovako znam i ja da gledam specifikacije i da trazim net-om ali uzalud.

POz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Pa izmedju k700 i tm200 nema govora...naravno tm200 osim ako nije sa vidafone(oni najvise iritiraju)..... Nek uzme fon u ruku procacka g apa nek odluci sta mu se vise isplati...

[/offtopic]A za EXIF, bato, to sto si ti video ne znaci nista... Hoces da ti okacim sliku od 9mpx i u EXIF-u da pise da je slikana sa mc60? Postoje programi namenjeni za dodavanje exif-a fotografijama... Zato sto neki programi posle obrade fotografija ne cuvaju exif zato sto ne umeju sa njim da rade...[offtopic]
Kuzman
Black Sabbath!!!

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Sharp će biti sa vodafona 100% :( inače šarp ima extra kameru i displej, imao sam gx30 i bio zadovoljan. Nedostatak većine Sharp telefona je nekompatibilan bluetooth, velike dimenzije, i u ovom slučaju antena, naravno Vodafone mreža je priča za sebe.

K700 je svima dobro poznat, pa pogledaj neke teme i sve će ti biti jasno :)

Ja bi radije Sharp :wink:

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Dario (asdf), bolje da ide na sigurnu varijantu, jer Sharp ume da pravi probleme, a kod nas je malo ljudi koji znaju da rade sa njim... :roll:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@mixxx: a gde si ti to video ??? (svi kazu ono "k750 is the best camera phone", naravno dok se nije nista culo o k800). Po tome sto sam ja video, ne slazem se sa tobom.

@kuzman: video sam vise slika sa razlicitih sajtova i bash se vidi da su napravljene istim aparatom, ne verujem da je prevara. Slike ne mogu da se porede sa k750 ali su ipak 2mpix sa autofokusom i bolje su od ostalih telefona sa 1.3mpix.

Sta da vidi kad uzme telefon u ruke ?!??! :unsure: :unsure: :unsure:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Treba računati s još nečim, k700 je extra masovan telefon, mnogo ga ljudi ima, a imaće ga i još više jer nudi mnogo za relativno malo para.

Sharp je pouzdan telefon, :uhuh: svaki telefon može da pravi probleme, na kraju krajeva k700 zna mnogo zezati sa softverom, bagovanjem i sl, nije se proslavio na početku :wink:

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

E pa ovako, slike na sharpu si sigurno bolje od se, jer imaju ccd chip, tako da su sigurno kvalitetnije

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@slavisaj: e pa vidish nisu, ja sam se licno uverio u tome. Slike su dobre, ali k750 su bolje. Nije fora samo do chipa nego i do drugih stvari. Eto npr. n90 ima carl zeiss optics a (po nekima) i dalje nije bolji od k750. Tako da, pusti ti teoretkse stvari, u praksi je sasvim drugacije.

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

ma daj dario brate,ti vise znas od svih ovde sto su ti pisali na ovu temu o SE i SHARPU,po tvojim postovima na ovu temu,reklo bi se da znas sve o tim fonovima,ne znam zasto ti je uopste trebala ova tema kad znas.kad bih ja kupovao sada fon kupio bih k700,osim u slucaju da ce neko da ti garantuje da ce Sharp da radi korektno bez bugova,bolje je na sigurno,sto nashi ljudi kazu ,,bolje vrabac u ruci nego golub na grani,, :P :P
ne moze da skodi!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@doogy...: o kameri znam, o telefonu ne znam, to sam i pitao samo sto su ostali skrenuli pricu. Imam oko 500mb slika by k750 sa svim mogucim FW-ovima i video sam i par review-a sa camerom tm200 i dosao do zakljucka da k750 ima bolju kameru.

Kao sto vidish ja sam pitao iskustva o tm200 jer nisam bio siguran da li je to dobar izbor zato sto retko ko ima kod nas takav telefon, retko u kom servisu znaju da ga poprave (ako nesto treba), zato sto postoji samo sa softverom od t-mobile itd... jer je telefon malo skuplji od k700 a mnooogo toga vishe pruza, pa sam zato pitao.

Nisam dobio neku veliku pomoc jer josh se nije javio ni jedan korisnik koji ima tm200 tako da, situacija je i dalje mirna.... nije kupio nista, ceka......

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Sharp definitivno.Telefon je mnogo bolji od pomenutog Se-a.Inace,k-750 odavno nije na vrhu po pitanju kamere.Daleko najbolju kameru ima Sharp 902.Na testovima uvek kada testiraju kameru sa Se k-750,pomenu da je najbolja posle Sharpa.Tm 200 je boli od k-700 .
LG G2 Black,16GB

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Daj bre, prestanite da budzite postove i da pricate stvari koje svi znamo. Ja sam lepo pitao i cekao da mi neko kaze informacije iz prve ruke ko ima TM200 i uozbiljite se vec jednom. Ako znate pomozite, ako ne zaobidjite temu. Znam i ja da je tm200 bolji od k700 (ocigledno) ali nije to ono sto mene zanima. :angry: :x

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

kako me nervira ovo,svako ziv koji je napisao post,zapeo za kameru,kamera pa kamera,a ne vide da se to ne trazi,otvorite ljudi posebnu temu pa raspravljajte o kamerama,ili dajte informacije ovde koje su bitne za daria,a ti dario si trebao da napises da je tema samo za korisnike Sharpa TM200 ili za one sto dosta o njemu znaju :lol: :lol: :lol: :P :P :P
ne moze da skodi!

Odgovori